Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

wasyl 18.01.2011 16:29

Co więcej, podali źródło Fourfourtwo.com. w którym nie ma ani słowa na temat Rudnevsa ! Łgarstwo i tyle http://www.caughtoffside.com/2011/01...gets-analysed/

Kołek 18.01.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1037077)
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...iem_Lecha.html I po Ubirabipapapapapie ;-) Jak zwykle my negocjowaliśmy, a kto inny kupił .

okaze sie czy dobry zakup, na pierwszy rzut oka wydaje sie dobrym zawodnikiem , w miare mlody i strzela bramki , czas pokaze...

Pan Jotka 18.01.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1037357)
Ocenić ich prace to będziesz mógł po zamknięciu okienka transferowego.

Nasi skauci powinni podsylac liste zqwodnikow przez caly rok.Tak zeby w momencie sprzedazy kogokolwiek moc powiedziec: to teraz zaczynamy negocjacje z tym, z tym i tamtym. A nie, sprzedajemy i zaczynamy szukac!

Teraz farmazon roku:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Zabijaja sie o Rudnevsa :O Jak nie Serie A to Premiership hehehe

emj10 18.01.2011 17:54

http://www.90minut.pl/news/144/news1...zem-Lecha.html

Wołąkiewicz i Ubiparip od dzisiaj w Amice. Trzeba przyznać, ze są to spore wzmocnienia. Żeby nie było tak słodko to Kiełb ma problemy ze ścięgnem Achillesa, a to może oznaczać, ze zostaną pozbawieni kolejnego kluczowego zawodnika na tą pozycję:
http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...wy-qrybaq.html

transmisje 18.01.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wasyl (Post 1037392)
Co więcej, podali źródło Fourfourtwo.com. w którym nie ma ani słowa na temat Rudnevsa ! Łgarstwo i tyle http://www.caughtoffside.com/2011/01...gets-analysed/

Jest źródło: http://fourfourtwo.com/news/england/71800/default.aspx
Mocno się ktoś naćpał :rotfl:

Ubiparip oficjalnie w Lechu.

flamengista 18.01.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1037371)
(...)

W Wisle czekaja na kolesia z Izraela, w Legii czekaja na Buljata i tak to wyglada :)

(...)

Dokładnie. My czekamy, Amika kupuje. A przecież też mogli "czekać" na Murawskiego. Ale wysondowali sprawę, pogadali, ponegocjowali i zobaczyli że będzie z tego kupa. Więc zamiast tego kupili napastnika z Bałkanów o egzotycznym nazwisku.

A my czekamy i mogę się założyć, że zostaniemy z ręką w nocniku. Legia ma mniejszy problem, bo nowi w końcu zaskoczą a i tak Warszawiacy mają szeroką kadrę. Więc nawet jak się nie doczekają Buljata, to tragedii nie będzie.

Co do Rudnevsa.... Mniejsza o spekulacje prasowe, ale co mówi sam zawodnik:

Cytat:

Mój agent pracuje nad kilkoma sprawami. Barcelona byłaby oczywiście najbardziej spektakularnym kierunkiem, ale w tym momencie Premier League wydaje się najatrakcyjniejszą ligą - powiedział Rudnevs.

- Wiem, że Arsenal oglądał mnie w kilku meczach i pytali o mnie mojego menadżera. Transfer do tego zespołu to byłaby sensacja, ponieważ według mnie ich gra jest po prostu nieziemska. Z wielką nadzieją patrzę w swoją przyszłość - kontynuuje napastnik Lecha.
Mam nadzieję, że to dziennikarze wymyślili taką odpowiedź zawodnika. Bo jeśli to jego słowa, to chłopak nadaje się do leczenia w Tworkach.

Marszałek 18.01.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1037396)
Nasi skauci powinni podsylac liste zqwodnikow przez caly rok.Tak zeby w momencie sprzedazy kogokolwiek moc powiedziec: to teraz zaczynamy negocjacje z tym, z tym i tamtym. A nie, sprzedajemy i zaczynamy szukac!

Wystarczy dobra organizację klubu. W Ber Szewie ile im zajęło znalezienie następcy Maliskona?Nie sądzę aby mieli setki scautów rozsianych po całym świecie,ba nie podejrzewam aby mieli więcej do nas. Jest kasa,wcale nie gigantyczna, są cele i wszystko jest realizowane od a do z. Proste jak konstrukcja cepa, sprzedajemy za 700, kupujemy za podobną sumę gościa o podobnych możliwościach. Tłumaczyć to można na wiele sposobów ale prawda jest oczywista,że jak się wie co się robi i są na to minimalne środki to się działa. Ot.

W Polsce istnieje eldorado dla szemranych menagerów i ich dziwnymi klientami. Wszędzie indziej, gdzie jeden z drugim dostaliby kopa w tyłek, u nas dostają cygaro i setki tysięcy za rok udawania gry. Nikt dobry tu nie trafi. Odpad odpadu, to tak. Dlatego nie widzę sensu sprzeczać się,że ktoś komuś coś podkupił. Bo gdyby ten towar był coś wart,to zostałby zwinięty przez solidny klub z solidnej ligi a nie rozpatrywał grę w miernej lidze. Zejdziecie na ziemię, i zastanówcie się o co kruszycie przysłowiową kopię.

skttrbrain 18.01.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037455)

Mam nadzieję, że to dziennikarze wymyślili taką odpowiedź zawodnika. Bo jeśli to jego słowa, to chłopak nadaje się do leczenia w Tworkach.

No co Ty, polscy dziennikarze mają bardzo lekkie pióro do pisania takich wypowiedzi. Bo niby gdzie ten Rudnevs miał to powiedzieć? Na zgrupowaniu w Hiszpanii, specjalnemu wysłannikowi fourfourtwo? ;-)

flamengista 18.01.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1037494)
No co Ty, polscy dziennikarze mają bardzo lekkie pióro do pisania takich wypowiedzi. Bo niby gdzie ten Rudnevs miał to powiedzieć? Na zgrupowaniu w Hiszpanii, specjalnemu wysłannikowi fourfourtwo? ;-)

No dlatego tak napisałem. Bo znam możliwości naszych dziennikarzy. Swoją drogą, nawet jak na swoje nieograniczone możliwości - tym razem nad wyraz hojnie popuścili wodze fantazji.

Wicie Panie - rozumicie, Barcelona super, ale jednak Premiership to najlepsza, w dodatku Arsenal gra zajebistą piłkę. Z dwojga złego wybieram Kanonierów:-D

emj10 18.01.2011 20:28

Poźniak jednak wybiera się do Białegostoku.
http://www.90minut.pl/news/145/news1...giellonia.html

Oj będę musiał zmienić ocenę transferów Jagi w podsumowaniu na koniec miesiąca.

Grzelak
Pejovic
Seratlic
Burkhardt
Poźniak

Jeszcze jakby ściągnęli Buzałę to na napiszę, że mają na 100% pakę na mistrza :)

sq 18.01.2011 21:09

W kwestii Rudnevsa - myślę że to sprawka jego agenta. Robi dużo szumu, zwymyślanych historyjek, żeby się nazwisko przewijało w serwisach. Potem taki pseudoskaut serwisowo-videotaśmowy pomyśli "cholera, chciało go Juve, Barca, Arsenal... obejrzę filmiki na YT". A po paru dniach... "Panie prezesie, oglądałem 'długo' piłkarza którego chciały potęgi klubowe. Barcelona i Juventus dawali 6mln ale piłkarz wolał Arsenal a ci z kolei tyle dać nie chcieli. Kupujemy?"

Ech.. Dobra reklama po prostu (choć w wypadku artykułu z serwisu 4-4-2 aż wywołująca śmiech)

Odnośnie Jagiellonii - faktycznie ciekawe ruchy robi. Nie wiem jak daleko sięga ich wizja ale tak jakoś przyszłościowo mi wyglądają te transfery. Jakiś zapierdalaka na skrzydle zamiast Grosickiego i wcale nie muszą czuć jego braku.

emj10 18.01.2011 21:11

Buzała idealnie pasowałby im w miejsce Grosickiego, choć on chyba wybierze Widzew.

MichalD13 18.01.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1037549)
Poźniak jednak wybiera się do Białegostoku.
http://www.90minut.pl/news/145/news1...giellonia.html

Oj będę musiał zmienić ocenę transferów Jagi w podsumowaniu na koniec miesiąca.

Grzelak
Pejovic
Seratlic
Burkhardt
Poźniak

Jeszcze jakby ściągnęli Buzałę to na napiszę, że mają na 100% pakę na mistrza :)

No nie przesadzaj z tym mistrzem. Grzelak, Burkhardt to odpady z Legi. Marcin coś tam pokazywał, ale jest strasznie chimeryczny. W Polsce gra wielu lepszych. Reszta jeszcze nie ma na koncie żadnych osiągnięć. Gdyby Wisła dokonała tych transferów, to na wszystkich forach byłby zbiorowy płacz.

Filippo123321 18.01.2011 22:24

Uwazasz, ze Jaga nie ma szans na mistrza? A niby dlaczego?

U siebie nie do ogrania, szkielet druzyny jest swietnie zgrany, odszedl jedynie grosicki, ktorego zastapili Czarnogorcem. W dodatku doszedl reprezentant Czarnogory (lewy obronca). Pozniak naprawde ma potencjal - vide mecz z Legią. Grzelak tez pewnie kilka goli strzela. Przeciez nawet w czasie kryzysu Legii cos tam strzelal.

No i oczywiscie Franek na szpicy i mlody, ambitny trener. Nie wiem w czym oni sa gorsi od nas czy Legii.

studio2 18.01.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037455)
Co do Rudnevsa.... Mniejsza o spekulacje prasowe, ale co mówi sam zawodnik:
.

Sam sobie odpowiedziałeś ;) Ogórki tej zimy mamy niesamowite!

Aleks 18.01.2011 23:33

Poźniak to dobry transfer. Szkoda, że nie podpisał Siebert umowy, albo Łągiewka(ale on był nie poważny). Sądzę, że mamy szanse na mistrza.
Muszę przypomnieć że ostatnie 4 mecze gramy 3 u siebie i 1 na wyjeździe. Legia, Korona, Ruch u siebie, wyjazd Cracovia, która jakby się nie starała to i tak spadnie. Dlatego jeśli wygramy ostatnie 4 mecze(a jest to wielce prawdopodobne) to zdobywamy 12 punktów, które mogą dać mistrza

emj10 18.01.2011 23:56

Nie ma co się oszukiwać, ale Cracovia na wiosnę będzie sporo mocniejsza. Czy na tyle, aby wygrała 8-9 spotkań i miała realne szanse na utrzymanie to nie wiem, ale nie sądzę żeby można było sobie przypisać z nimi od razu przed meczem 3 punkty.

Jagiellonia także powinna być mocniejsza niż na jesieni. Podobnie Widzew, Śląsk, Disco i pewnie kilka innych klubów.

bridgeburner 18.01.2011 23:59

A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi??
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód??

emj10 19.01.2011 00:06

Właśnie jestem ciekawy ile płacicie zawodnikom w Białymstoku np. takiemu Grzelakowi?

W Legii inkasował pewnie ze 150-200 tys. euro rocznie. W Rosji nie mniej, a u Was?

RAFi89 19.01.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1037657)
A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi??
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód??

Nie wiem dlaczego nie trafił do Jagi, ale czytałem gdzieś że nie dogadał się z Lechem bo ci nie byli w stanie zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie,czy coś takiego. Jeśli jest to prawda, więc nie dziwne że i do Jagi nie trafił.

wanciak86 19.01.2011 11:13

za to Polonia Bytom na "bogato" :D
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wislak68 19.01.2011 11:38

Jeśli porówna się transfery przeprowadzane do tej pory (powiedzmy umownie: do momentu rozpoczęcia przygotowań) to widać że z czterech drużyn które moim zdaniem mogą realnie myśleć o mistrzostwie (Jaga, Amica, Legia, Wisła) zostajemy daleko w tyle. O Jadze jest powyżej. Amica starciła Peszke i Tchimambę ale pozyskała: Wołąkewicza, Jugola z trudnym nazwiskiem i Ślusarkiego (z wypozyczenia wrócił też chyba Mikołajczak). Moim zdaniem wychodzą na plus. Legia co prawda nikogo nie pozyskała ale i nikogo nie straciła. U nas cztery minusy z czego trzy to piłkarze podstawowego składu (Pa Brożek, Pawełek, Cleber). Nie ma co dramtyzować ale wydaje mi sie że są podstawy do tego aby stwierdzić że oddanie walkowerem walki o mistrzostwo (a nawet pudło) staje się realne. W tym kontekście trzeba docenić pracę która wykonywał poprzednio Łysy.

AYALA 19.01.2011 12:16

Rubin nie sprzeda Murasia za 1 mln €.Chce podobnej kasy za jaką go kupił (ok 3,5 mln €)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

bridgeburner 19.01.2011 12:26

http://www.90minut.pl/news/145/news1...nisasporu.html
Turcy biorą każdego
Prędko póki się okienko nie skończyło wciskac im Łobo !!!
jak wzieli Iwańskiego to jego dawnego druha do kompletu na pewno przygarną

John1906 19.01.2011 12:30

Ekstraklasa przenosi się do Turcji :)
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.

AYALA 19.01.2011 12:31

w Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy więc i klubom sie dobrze powodzi to stac ich na nasze perełki

Sartre 19.01.2011 12:40

:hura: :hura: :kumple: :kumple: :harfiarz: :harfiarz: :taniec: :taniec: :taniec: :taniec: :taniec: :harfiarz: :harfiarz: :kumple: :kumple: :hura: :hura:

W Warszawie strzeliły korki od szampanów! :D

Nie wiem jakim cudem to się udało, ale to jest najlepszy transfer Legii od lat :D Chyba chodzi o to, że teraz taka moda w Turcji, że każdy zespół musi mieć swojego Polaka ;)

emj10 19.01.2011 12:41

Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła :D

John1906 19.01.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1037778)
Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła :D

komentarz z 90minut Iwański odchodzi z Legii:
Z pączków przejdzie na kebaby :D

killzone 19.01.2011 12:43

Cos czuje ze Blikle w pierwszym kwartale tego roku poniesie powazne straty :(

emj10 19.01.2011 12:47

No nic zaraz odwiedzę Biklego, aby podreperować ich finanse i zjem pączka za zdrowie Maciusia :)

zim zum 19.01.2011 12:50

Smiejcie się, ale wg mnie w tej rundzie Iwański coś tam nawet kopnął. Teraz sobie odpowiedzcie kto go zastąpi.

Dubi 19.01.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1037769)
Ekstraklasa przenosi się do Turcji :)
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.

pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie

Sartre 19.01.2011 12:56

Stałe fragmenty: Kiełbowicz.
Rozgrywanie: Radović.
Siedzenia na ławie i wpieprzanie pączków: problem faktycznie... (ale sądzę, że w tej kategorii Rybus by mógł się ładnie rozwinąć).
Pieprzenie o wentylach w piłce: nie do zastąpienia.
Pokazywanie wała kibicom: coś by się znalazło, ale trudno teraz o solidnego pokazywacza wałów.

Odejście Iwańskiego to w kategoriach czysto piłkarskich strata solidnego rezerwowego. Ba, być może najlepszego rezerwowego na tej pozycji w ekstraklasie. Ale rezerwowy to tylko rezerwowy, a nim był koniec końców w tym sezonie Iwański. A pozaboiskowo powodował więcej szkody niż pożytku i jeszcze kosił grubą kasę. Do widzenia, dziękujemy, nigdy więcej, niech się Turcy nim teraz martwią.

kreseq 19.01.2011 12:59

Wreszcie ten buc odchodzi.
Krzyz na droge i draga w dupe Ty juz wiesz za co...
Okno mozna jeszcze lepiej wykorzystac, koks i słit focia niech wypadna i bedzie ok :D
:) :) :)

emj10 19.01.2011 13:05

Przecież nikt za nim płakać nie będzie, bo to jest jeden z największych opierdalaczy ostatnich lat w Legii, który już dawno powinien zostać wywalony z drużyny. Ja nie mogę zapomnieć jak na wiosnę w tamtym roku stosował krycie na 5 metrów od przeciwnika. Za coś takiego juniorzy, czy chłopaki u mnie w Huraganie Wołomin wylecieliby na zbity pysk. A to czy potrafi rozgrywać albo strzelić z wolnego w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, gdy zawodnikowi brakuje zaangażowania i myśli wiecznie o tym gdzieby tu wrzucić słodkiego pączusia na ząb.

szprotson 19.01.2011 13:09

moze i potrafił rozgrywać, ale w tej rundzie jak widziałem Wasze mecze ,to Pączuś biegał jakby miał kontuzje kolna badz wade kręgosłupa.
Może Jirsaka wypozyczycie od Nas, zamiat brać Chorwatów

kreseq 19.01.2011 13:12

Jirsaka? Przeciez to jest drewno podobne troche nawet do Iwanskiego :D

Moze kogos kupia, moze nie - nie wnikam. Grunt ze ta menda poszla w sina dal i zajmie sie "kryciem" i kebabami w Turcji.

Proud 19.01.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1037790)
pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie

Mam takie samo zdanie.

Nie wiem jak tak oceniają go Legioniści, ale dla mnie Ajwen dużo wnosił do gry Legii. Pączek, nie Pączek ale grać w piłkę (oczywiście jak na naszą Ligę) potrafił.

emj10 19.01.2011 13:27

Jakby ktoś nie wiedział czemu Turcy tak szaleją. Oni mają teraz na transfery więcej kasy niż większość naszych drużyn... budzetu :D
Cytat:

W 2004 roku platny nadawca Digiturk kupil prawa do pokazywania spotkan ligi tureckiej do konca sezonu 2009/10 tylko czterech klubow, Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray i Trabzonspor, placac za kazdy sezon... 100 mln dolarow amerykanskich! W styczniu 2010 roku ten sam nadawca kupil prawa do pokazywania lig tureckiej na kolejne cztery sezony (do 2013/14) z opcja na kolejny sezon. Od sezonu 2010/11 kluby dostaly do podzialu ... 321 mln dolarow amerykanskich.
Szczegóły:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=8876

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl