Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

emj10 18.05.2014 13:20

Nie przejdziemy do III rundy eliminacyjnej? Przez przesady. Na takich pastuchów to skład jest już teraz. Dopiero schodki zaczną się w III rundzie el. LM, bo nie będziemy w tym roku rozstawieni.

MatMario 18.05.2014 13:25

Jak bedzie szansa to krety beda placic przeciw parchom. Co jak co ale $ sie u nich znajdzie

Kocur 18.05.2014 16:43

parchy i Zagłębie? Dwie drużyny które już raz sobie sprzedawały mecze - wynik mnie nie dziwi.

emj10 18.05.2014 16:50

Musieli oddać ze europejskie puchary :D

arti 18.05.2014 19:05

No to na górze i na dole wszystko jasne.
Ostatnie pytanie - kto wejdzie do pucharów - Lechia czy Pogoń. Dla mnie na 95% Lechia.
Spadek kretów jest niewiarygodną sprawą. Jedna z może 5 ekip ustawionych ekonomicznie i to znacznie powyżej średniej wylatuje z ligi w której połowa to golasy z długami niespłaconymi od np. 10 lat (Ruch).

Lechista69 18.05.2014 19:31

Gdybysmy nie mieszkali w Polsce to bym byl pewien ze jestesmy w LE.. niestety tutaj decyzje gowno znacza i jesli Ruch bedzie 3 to nie wierze ze sie ta decyzja utrzyma.. kiedy ostateczne decyzje w sprawie licencji na wystepy w pucharach europejskich ? Pogon z obecna gra raczej niema zadnych szans.. zwlaszcza po wczorajszej kompromitacji

0 22 18.05.2014 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1361223)
posiejecie jutro jakieś punkty?:)

Nie posialiśmy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1361261)
Zobaczymy jak w Lidze Mistrzów poradzi sobie Nowa Legia, według mnie bez 3 bardzo dobrych transferów pokroju niedawnego Ljuboji na bank nie przejdą nawet 3 rundy eliminacyjnej.

Możemy nie przejść, bo w puli rywali 3 rundy mamy tych samych co w 4, czyli dwa razy gramy z ekipą typu Steaua czy Celtic. Celem faza grupowa LE - tradycyjnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1361290)
Gdybysmy nie mieszkali w Polsce to bym byl pewien ze jestesmy w LE.. niestety tutaj decyzje gowno znacza i jesli Ruch bedzie 3 to nie wierze ze sie ta decyzja utrzyma..

Dobrze by było, żeby się nie utrzymała i nie było żadnego zielonego stolika. Niech gra 3 w lidze, bez względu na to kim będzie.

shaggy 18.05.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1361257)
Jeśli porażki zespołu w grupach LE jest nazywana eurow.......em, to ja sobie życzę dla naszej Wisły co sezon takich eurow.......i :)

Lech do grup nie dotarł wyłożył się na Żalgirisie...
Piast przeżył to co my czyli Bach Bach Karabach
Miło zaskoczył Śląsk z Brugią ale póżniejsze łomoty z Sevilla były solidne
A Legia no cóż jeśli jarało Cię emocjonowanie się całej Warszawy tym czy strzelą w grupie jakąś bramkę czy też nie to już twoje "zboczenie" nie moje:)

W nadchodzącym sezonie żaden z klubów nie wzmocnił się na tyle aby być pewnym tego że będzie lepiej.
Wprawdzie Legia zamiata ta ligę jednak Euriopa już wiele razy udowadniała że to ciut więcej.
Dodatkowo jak już ktoś pisał w 3 rundzie nie będą rozstawieni i jak dostanie ich w swoje lapki taki Maccabi, Dynamo Czy Salzburg będzie w pape. Chyba że się poszczęści...

Lech w każdej rundzie będzie rozstawiony ale jeśli ostatnio dostał w łeb od Litwonów to czy można być spokojnym jesli na ich drodze stanie Rosenborg czy Dynamo Moskwa...

Reasumując słabość naszej ekstraklasy co rusz jest demaskowana. Potentaci na rynku krajowym z ostatniego sezonu - a także i z tego - na rynku europejskim nie znacza nic...

0 22 18.05.2014 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361293)
Reasumując słabość naszej ekstraklasy co rusz jest demaskowana. Potentaci na rynku krajowym z ostatniego sezonu - a także i z tego - na rynku europejskim nie znacza nic...

To akurat prawda, dlatego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361293)
Wprawdzie Legia zamiata ta ligę

Tego się trzeba trzymać :)

wiesniak84 18.05.2014 20:50

No trzeba pogratulować forumowym innowiercom:) Gra może nie zachwyca ale i tak wystarcza na wciagniecie tej buraczanej ligi nosem. Jedyną poukladana na dzień dzisiejszy drużyna to i są wyniki.

63.5 Kg 18.05.2014 20:56

Wkoncu maja to wymarzone 10 MP....:P

AntyMod 18.05.2014 22:43

moze strzela bramka w 6-tym meczu LE , slabosc polskiej ligi polega na wygranej lidze najbiedniejszego kraju UE przez legie NIE wspolczuje ......p.s a Zaglebie ?? mam nadzieje ze druzyna zyjaca z Moich podatkow nigdy jua nie wejdzie do TME

Janusz 19.05.2014 16:38

Właśnie się dowiedziałem że "na wszelki wypadek" ostatnie 4 mecze Lecha sędziowali panowie z Warszawy.
Obleśny ma mistrza. Gratulacje dla kibiców Legii. Super sezon. Może w tym roku uda się w pucharach załatwić fajnych sędziów i zdobyć nawet ze 3 gole? Kto wie?

krwawy 19.05.2014 17:54

Jak Wisły na sędziów nie stać to trzeba u buka grać.
Najlepiej w Fortunie bo na na sędziów w pucharach zbieramy :D

Janusz 19.05.2014 18:04

Zbierajcie, zbierajcie bo bez tego ani rusz...

0 22 19.05.2014 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1361452)
Właśnie się dowiedziałem że "na wszelki wypadek" ostatnie 4 mecze Lecha sędziowali panowie z Warszawy

Oczywiście jest to nieprawda.

shaggy 19.05.2014 19:01

W Chorzowie remis walka o 3 miejsce rozgorzała na nowo. Swoja droga obydwa karne z d...
Z d... są też wyRUCHani kibice, którzy na dojscia do piłki Guerierra reagowali małpimi odgłosami...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1361460)
Jak Wisły na sędziów nie stać to trzeba u buka grać.
Najlepiej w Fortunie bo na na sędziów w pucharach zbieramy :D

kretyn czy on tak zawsze??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1361467)
Oczywiście jest to nieprawda.

Masz rację to nieprawda w ostatnich 4 meczach "tylko" 3 razy kuchenkom gwizdali chlopaki ze stolicy. Po latach panowania Fryzjera szanowne kolegium sedziow dla swietego spokoju odpusciloby sobie takie mianowanie sedziow... Ale moze tak musi być.

0 22 19.05.2014 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361469)
Masz rację to nieprawda w ostatnich 4 meczach "tylko" 3 razy kuchenkom gwizdali chlopaki ze stolicy

To po pierwsze. Po drugie dwa z tych trzech meczów Lech spokojnie wygrał. Po trzecie ileż można słuchać tego .......enia, Lechia po prostu była lepsza i zasłużyła na 3 pkt :)

Ale jak oni widzą to inaczej to niech gryzą ścianę. Smacznego!

Emenems81 19.05.2014 19:46

Właśnie zobaczyłem ligę od kuchni i mogę stwierdzić, że większego buraka i wieśniaka jak Rumak dawno u nas w lidze nie było. Tak idiotycznego zachowania mimo wszystko się po nim nie spodziewałem.
Zero szacunku dla takich cepów.

63.5 Kg 19.05.2014 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1361477)
Właśnie zobaczyłem ligę od kuchni i mogę stwierdzić, że większego buraka i wieśniaka jak Rumak dawno u nas w lidze nie było. Tak idiotycznego zachowania mimo wszystko się po nim nie spodziewałem.
Zero szacunku dla takich cepów.

To gamon jakich mało....

Janusz 19.05.2014 20:20

"Po drugie dwa z tych trzech meczów Lech spokojnie wygrał" Nie chodzi że wygrał, chodzi o zasadę i przyzwoitość, poza tym jakieś kartki z du.y chyba dostali

ToTylkoJa 19.05.2014 20:28

A to kazdy sedzia z Warszawy musi byc z automatu za Legia?

krwawy 19.05.2014 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361469)

kretyn czy on tak zawsze??

Włochata klata się do Ciebie uśmiecha :rotfl:

A co do rumaka to jego ego prawie jak shaggiego :D

Janusz 19.05.2014 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1361481)
A to kazdy sedzia z Warszawy musi byc z automatu za Legia?

Jasne że nie. Proponuje wystąpić do FIFA żeby w eliminacjach do pucharów sędziował wam Warszawiak.

0 22 19.05.2014 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1361480)
"Po drugie dwa z tych trzech meczów Lech spokojnie wygrał" Nie chodzi że wygrał, chodzi o zasadę i przyzwoitość, poza tym jakieś kartki z du.y chyba dostali

Jakby chodziło o zasady i przyzwoitość to wziąłbyś pełną pulę sędziów ekstraklasowych, następnie wyliczył jaki procent meczów dany arbiter sędziował w całym sezonie (bo są tacy co dziesiątki i tacy co kilka), następnie wyliczył jaki procent jest z Warszawy, następnie prawdopodobieństwo prowadzenia danego meczu przez arbitra z Warszawy, następnie procent meczów każdego klubu z ekstraklasy jaki sędziował sędzia z Warszawy, a następnie dopiero przedstawił badanie i omówił wyniki.

A tak to taka napinka, eureka mamy spisek: Lech dostał w 5 meczach 3 sedziów z Warszawy, dwa mecze wygrał, jeden zasłużenie przegrał, ale były kartki. Tak jakby w każdym polskim meczu ligowym nie było kartek z dupy :D

Mało to u nas słoików? Mało gości, którzy kochają Widzew czy Górnika, ale zostali na stałe?

ToTylkoJa 19.05.2014 20:58

Wychodzi jednak na to, że tak. I Lech został tak skrzywdzony przez sędziego z Warszawy, że nie został podyktowany karny bodajźe dla Lechii. Ach te teorie spiskowe.

krwawy 19.05.2014 21:02

Nie kłócić się, my kupujemy sędziów bo bez tego wiadomo że dzisiaj to Wisła lub Lech miałby mistrza i niech tak zostanie :)

Jak to mówią nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie :D

fialo 19.05.2014 22:06

Jak co roku powtarzam - lepsza Legia niż zgoda pejsów.

Grają najlepiej, maja najabrdziej ogarnięty zarząd, akademię, to mają i mistrza. Tak się robi klub, a wasze płacze o sędziów nie zdadzą się tu na nic.

SharksiK 20.05.2014 00:42

A ja się wyłamę i pogratuluje warszawiakom mistrzostwa. Powiem więcej, mam nadzięję że uda wam się dostać do LM.

MAm gdziesz wasz wynik sportowy, czy to że może wyjdziecie z grupy. Argument odjazdu o lata świetlne też jakoś mnie nie boli, gdyż w sytuacji jakiej my się znajdujemy nawet naście lat nie wystarczy by dorównać waszym aspektom sportowym.

MAm natomiast nadzeję,że taki awans wytrąci argument z ręki, panującej patologi wśród większości polskich klubów. GDzie wizja rozwoju sięga...pozostania w ekstraklasie, teraz, za rok, za dziesięć lat. A jak by jeszcze było mało, to celem jest osiągnąć to najmniejszym możliwym kosztem.
JEsteśmy chyba jedynym krajem w Europie gdzie występ w pucharach jest traktowany jako kara, a juz kminka o przegrywaniu by samemu się z tego dylematu wyeliminować uważam za kurestwo. Kurestwo i patologia która do niczego dobrego nas nie doprowadzi, dlatego mam nadzieję że pokażecie jak i gdzie się zarabia prawdziwe pieniądze .

Widzę potrzebę jakiegoś wstrząsu, jakiegoś bodzca...być moze zazdrość lub chęć położenia łapy na kase z centrali spowoduje, że zaczniemy się wszyscy rozwijać. Bo jest żle, może być gorzej a że lepiej nie było, to wmawiają że widoczna jest poprawa.

Jeśli sukcesem jest uzyskanie licencji to ....a dno. Tutaj nie ma czego gratulować tylko bić basebolem po pustym łbie, mądrzejszy nie będzie.

Janusz 20.05.2014 02:08

A ja najbardziej nie lubię Legii. Za Obleśnego, za to że wmawiają każdemu kto ma jakieś pretensje do nich że ma kompleksy, za sędziów. Może rzeczywiście są w tej chwili najlepsi w Polsce (ale nie na pewno, coś mi z tymi sędziami śmierdzi). Ich jedynym dokonaniem jest to że są z Warszawy co umożliwia im osiąganie największych przychodów, reszta to efekt tego faktu i układów, a nie jakiś super zarząd i prezes z najbardziej owłosiona klatą w Polsce. I ta ich akademia też jest przereklamowana, większość "wychowanków" jest kupowana z innych klubów.
Oni naprawdę wierzą jacy to super nie są, jakiego genialnego prezia mają, super akademie, a wystarczy wpuścić ich do europy, gdzie nikt im nie daje forów a sędziowie nie wiedzą jacy oni są zajefajni i wychodzi cała prawda o ich potędze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl