Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8389)

transmisje 28.02.2012 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1225040)
I taka mala anegdotka odnosnie Smudy. Jakis tam scaut Lecha (?) namowil Smude by pojechal zobaczyc mlodego Lewandowskiego w akcji, ktory wowczas szalal 1 lidze. Smuda po obejrzeniu Lewandowskiego uznal ze takiego drewna to dawno nie widzial. Ogolnie, to powinni mu za podroz zwrocic...
Juz przy samych negocjacjach Smuda byl zdecydowanie na NIE (wolal Frankowskiego?). Gdyby nie tzw. komitet transferowy to Lewandowskiego w Lechu by nie bylo.
To wszystko oczywiscie nie przeszkadza Smudzie kilka lat pozniej pieprzyc ze to on odkryl Lewandowskiego.
Taki to "fachowiec" z niego. Przykro mi, ale Smuda to juz trenerski dinozaur. Zatrudnienie go w Wisle oznaczac bedzie ze... mozna zapalic za Nia swieczke...

Oprócz tego, to pamiętam, że był strasznie oburzony, że ściągnęli mu jakiegoś Stilica, a jak odszedł to twierdził, że to on ich wynalazł.

Jeśli jeszcze dobrze pamiętam to on chciał Turine który rozwalił szatnie Lecha.

można by tu wymieniać sporo innych sytuacji. Mimo wszystko moim zdaniem Smuda aż tak złym trenerem nie jest, ale za dużo dziwnych doradców się wokół niego kręci(coś jak z JW).

Powiem jeszcze inaczej: Smuda jako trener pierwszej drużyny jako tako idealny ale musiałby mieć nad sobą managera i spory sztab szkoleniowy na poziomie przykładowo Manchesteru.

Nie jestem pewien czy napisałem to dobrze :mysli:

BiałaGwiazda 29.02.2012 09:24

Cytat:

Wszystko wskazuje na to, że Kazimierz Moskal pozostanie trenerem Wisły Kraków do końca sezonu. Wszystko dlatego, że klub wciąż musi wypłacać pensję Robertowi Maaskantowi i Białej Gwiazdy nie stać na równoczesne zatrudnienie innego szkoleniowca - donosi "Fakt".

Bogusław Cupiał do końca bieżącego sezonu musi płacić Robertowi Maaskantowi 80 tysięcy złotych miesięcznie. Sytuacja ta ulegnie zmianie tylko w momencie, kiedy Holender znajdzie sobie innego pracodawcę. Na to jednak na razie się nie zapowiada, bo szkoleniowiec odpoczywa i odrzucił propozycję pracy w VVV-Venlo.

Wisła ma więc związane ręce, bo w tej chwili nie stać jej na zatrudnienie drugiego trenera klasy Maaskanta. Na stanowisko podobno "chrapkę" miał Michał Probierz, ale wszystko wskazuje na to, że Moskal mimo słabego startu w nowym roku pozostanie przy Reymonta. Potem Białą Gwiazdę ma objąć Franciszek Smuda.
Tyle w temacie.

tarantulaw2 29.02.2012 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1225186)
Tyle w temacie.

W zasadzie, dziennikarze Faktu niczego nie odkryli, bo i było jasne, ze Maaskant będzie musiał mieć płacone, i że Smuda prawdopodobnie po Euro do Wisły przyjdzie.

Dariook 29.02.2012 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1224977)
W Wiśle jest taki schemat, że nowy trener w pierwszym okienku jakieś tam fundusze na transfery od Cupiała dostaje.
Dostał Skorża 700k na Jirsaka, dostał Maaskant Meliksona za podobne pieniądze, dostal Genkova. Dostanie i...(Smuda?)
Zaciskanie pasa się zacznie od drugiego okna, w trzecim nie dostanie juz nic. ( tak to można opisać bazując na doświadczeniach z przeszłości )

A w czwartym go wy.......ą.

TeeS88 29.02.2012 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1224886)
Bakero jest wolny.

No właśnie, że już chyba nie jest. Widziałem przegląd prasy w tv, robiony m.in. przez Zarzecznego. Bakero będzie pracował z juniorami w Barcelonie.

Co do Smudy. Nie chciałbym go, to raz. Wolałbym Probierza, Smudzie odbija. A dwa to, to, że niezależnie jaki będzie trener, to bez transferów się nie obejdzie. Przede wszystkim transfery, dobrze byłoby ściągnąć Polaków z zagranicy. Na przykład taki Głowacki, Czekaj miałby się od kogo uczyć. Bez transferów, dobrych zawodników, nie ma znaczenia kto będzie trenerem, z gówna bata nie ukręcisz.

Don Donson 29.02.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS88 (Post 1225216)
No właśnie, że już chyba nie jest. Widziałem przegląd prasy w tv, robiony m.in. przez Zarzecznego. Bakero będzie pracował z juniorami w Barcelonie.

Co do Smudy. Nie chciałbym go, to raz. Wolałbym Probierza, Smudzie odbija. A dwa to, to, że niezależnie jaki będzie trener, to bez transferów się nie obejdzie. Przede wszystkim transfery, dobrze byłoby ściągnąć Polaków z zagranicy. Na przykład taki Głowacki, Czekaj miałby się od kogo uczyć. Bez transferów, dobrych zawodników, nie ma znaczenia kto będzie trenerem, z gówna bata nie ukręcisz.

Ludzie zmiłujcie się, po co mamy sprzedawać ludzi jak potem będziemy ich kupować z powrotem. To jest debilizm wynikajacy z kunktatorstwa zarządu. Głowie trzeba dać spokój. Ja bym wolał przebidować ze dwa, trzy lata niż znowu brać na kredyt jakichś dziwnych ludzi.

Probierzowi nie odbija? Jeżeli chodzi o ego to przebija go chyba tylko Ulatowski. Smuda wg doniesień to "dopust boży":rotfl:, ale nie ma raczej szans, że do nas nie przyjdzie. Już mu się micha cieszy i wie, że tak naprawdę nie ma znaczenia w jego przypadku wynik na EURO. Dom ma w Krakowie, zaskórniaki z Biedronki - ja się facetowi nie dziwię, że chciałby Wisłę, nawet słabą, z Cupiałem znają sie jak łyse konie.

Dla nas pewnie takie rozwiązanie jest odgrzewaniem tego samego kotleta po raz wtóry, ale jednego Franzowi odmówić nie można - do ludzi ma nosa i to co on kupił zazwyczaj sprawdzało się w Wiśle.
Heniek mimo wielu zasług dobrych piłkarzy nie potrafił sprowadzić.

Kasa na transfery to jest drażliwy temat w Telefonice - rząd planuje wprowadzić podatek od kopalin i miedź strasznie podrożeje, więc koszty produkcji w TF drastycznie wzrosną. Amatorzy wszelkich tekstów typu "Cupiał dawaj na transfery" powinni o tym pamiętać, bo Księgowa w TF pamięta.

Stolik 01.03.2012 15:36

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...renera,1766746

Michał Probierz zastępuje Kazimierza Moskala na stanowisku trenera jeszcze przed meczem z Lechią Gdańsk - dowiedziała się INTERIA.PL. Klub mistrza Polski nie zamierza biernie czekać, aż odpadnie z walki o udział w europejskich pucharach sezonu 2011/2012.

felipe 01.03.2012 15:37

Na weszlo to samo.
Nie jestem jakimś fanem Probierza, ale gorzej od naszego Guardioli się nie da.

szachmat 01.03.2012 15:38

Probierz... Ja .......e, to są jaja.

westersyl 01.03.2012 15:46

Nie podobało mi się kilka decyzji Moskala ale zmiana trener w tym momencie jest nieco dziwna....
Ciekawi mnie kto będzie firmował swoim nazwiskiem tą decyzje Valckx ? Basałaj ?

Jeszcze do tego pozytyw: Kolejne punkty do nagrody na najbardziej medialny klub marca !!!

bódyń 01.03.2012 15:47

http://www.weszlo.com/news/9659-Mich...m_Wisly_Krakow

Fiti 01.03.2012 15:47

Może podpadnę, ale... cieszę się z tej decyzji. Probierz przyjdzie, poukłada to wszystko a jak mu się uda, to ustrzeże nas przed "dowiecie się w lipcu" Dyzmą...

zim zum 01.03.2012 15:47

Doszliby w końcu do tego, że mają przeciętnych zawodników, a nie zmieniali na okrągło trenerów.

Lacrima 01.03.2012 15:49

Jeśli to faktycznie prawda to... jest to zaskakująca decyzja. Bardziej prawdopodobne wydawało się, że Kaziu zostanie trenerem do końca sezonu. Mam mieszane uczucia, mimo wszystko chyba byłabym za daniu Moskalowi dłuższej szansy. W końcu z pustego i Salomon nie naleje.
O 16:30 konferencja, więc za max. godzinę będziemy wszystko wiedzieli. :)

Ajax 01.03.2012 15:49

Jeśli mieli zmienić trenera po sezonie to lepiej że nastąpiło to teraz a nowy trener nie będzie zaczynał w kolejnym sezonie od 0. Mam nadzieje że w końcu jakiś trener dostanie czas odpowiedni do budowy a nie klejenie drużyny.

szachmat 01.03.2012 15:49

Sie nie znasz, ponoć quality jest :D

tarantulaw2 01.03.2012 15:50

Ale jaja. Nie spodziewałem się tej decyzji teraz.

borys 01.03.2012 15:51

O k...... Probierz.

lazy 01.03.2012 15:52

Coś mi się jednak wydaje, że Probierz też jest do końca sezonu, a potem... tfu, tfu to jakaś obsesja...

O Smudy niezatrudnianie...

... Prosimy Cię Panie.

zybert77 01.03.2012 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1225583)
O k...... Probierz.

Dobrze, że nie Franciszek Dyzma

zim zum 01.03.2012 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1225582)
Moment był idealny. Nie dość, że od samego początku było na 95 % pewne, że eskepryment z Moskalem się nie uda i że kompletnie nie ma sensu, to już po tym co dotychczas pokazała drużyna pod jego wodzą, po jego przygotowaniach to tylko debil by go bronił. Dobrze, że Cupiał wziął sprawy w swoje ręce i zwolnił go już teraz, a nie za kilka tygodni, gdy nie mielibyśmy już szans na załapanie się do pucharów. Do tego zawsze to trochę więcej czasu dla nowego szkoleniowca na ogarnięcie drużyny. A to czy tą decyzję będzie firmował Stan czy Basałaj to raczej jest mało istotne, dobrze że już nikt nie musi firmować dalszego przebywania na stanowisku trenera Moskala.

Nagle przyjdzie probierz i zaczniemy grać ? :) W cuda wierzycie ?

szachmat 01.03.2012 15:53

Przykro to pisać, ale Moskal dostał to na co pracował, poklepywanie się po plecach z takimi fałszywymi ........ (wstawcie sobie co chcecie) jak Basałaj tak właśnie się kończy.

Pierwszy właduje ci nóż w plecy. Warto było mówić o springu, o tym śniegu itp?

blanco 01.03.2012 15:53

Tu nie trener jest problemem tylko piłkarze.
Jeśli Cupiałowi zależy to niech wymieni paru naszych kopaczobiegaczy na prawdziwych piłkarzy.
Z tymi przebierańcami nigdy nie wskoczymy na wyższy poziom, choćby Moskal czy Probierz się mieli zesrać.

Watts 01.03.2012 15:53

Nie dopatrywałbym się w poczynaniach Cupiała jakiejkolwiek logiki, ale niech będzie tak, że Probierz przez resztę sezonu zapozna się z drużyną i opracuje taki plan, że do sezonu 2012/2013 przystąpimy bez sprzątania bajzlu od nowa. Mam nadzieję, że razem z kredytem zaufania który nie pozwoli wylać Probierza po słabym finiszu obecnego sezonu lub ewentualnej wpadce w pucharach, nowy trener dostanie jakieś fundusze na transfery. Bo nie ma co ukrywać, że po sezonie nasza kadra będzie wyglądać dość wątle.

Wiadomo, że szkoda Kazka, ale takie życie.

JarekTSW 01.03.2012 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1225576)
Doszliby w końcu do tego, że mają przeciętnych zawodników, a nie zmieniali na okrągło trenerów.

No zwłaszcza w Reprezentacji widać jacy to są przeciętni zawodnicy :D Moskal to za wysokie progi , a skład zwłaszcza w ofensywie mamy bardzo mocny i Probierz to wszystko po układa.

Wizard 01.03.2012 15:54

Szkoda Kazka, dałbym mu kredyt zaufania... Moskal Kazimierz!

Decyzja szokująca.

Ajax 01.03.2012 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1225589)
Tu nie trener jest problemem tylko piłkarze.
Jeśli Cupiałowi zależy to niech wymieni paru naszych kopaczobiegaczy na prawdziwych piłkarzy.
Z tymi przebierańcami nigdy nie wskoczymy na wyższy poziom, choćby Moskal czy Probierz się mieli zesrać.

Ci sami Piłkarze pokonali w tym sezonie Śląsk i Lecha więc coś tam potrafią chyba:)

ChG 01.03.2012 15:55

Pierwsza dobra decyzja Bossa od dawien dawna, brawo.

borys 01.03.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zybert77 (Post 1225585)
Dobrze, że nie Franciszek Dyzma

To tak z szoku:)

tarantulaw2 01.03.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1225586)
Nagle przyjdzie probierz i zaczniemy grać ? :) W cuda wierzycie ?

Myślę, że tak. Nie ze względu że to cudotwórca, tylko raczej nie pozwoli na to, by nasi kopacze grali na 70%.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl