![]() |
Cytat:
|
Zgadzam się z przedmówcą. Sobolewski z Wilkiem nie mogą grać razem, zwłaszcza z takimi amatorami. Po co takie defensywne ustawienie skoro taktyka SKONTO to dzida do przodu i walka?
ps. ten blondyn z długimi włosami niezły drwal |
W naszym wypadku wyniki ostatnich spotkań kontrolnych a przede wszystkim styl jaki w nich zaprezentowaliśmy znalazło odzwierciedlenie w spotkaniu pucharowym - dla mnie to nie żadna nowość dlatego dziwiły mnie opinie, że w pucharach zobaczymy inną Wisłę od tej przegrywającej z Rapidem Bukareszt - otóż nie zobaczyliśmy i tak prezentując się w III rundzie swoją przygodę na niej zakończymy. Jaliens i Chavez nie powinni grać razem na środku obrony bo raz że jeden z nich nie ma pojęcia o grze piłką a drugi niestety po przeciętnej rundzie wiosennej zdaje potwierdzać opinie niektórych, że przyszedł do nas odcinać kupony - summarum z obroną w tym składzie tak grającą na dobry wynik nie ma co liczyć. Następne "gwiazdy" mamy w środku pola - mowa o Sobolu i Wilku z takim zawodnikami, którzy tak na prawdę nie wiem po co są na boisku bo pożytek z nich jako drużyna mamy żaden - zarówno w obronie jak i ataku.
|
Małecki powinien się uczyć dośrodkowań od tych amatorów ze Skonto. Jego dośrodkowania zawsze były dziadowskie i nie wiem dlaczego Maskant mu na to pozwala.
Jaliens o mału meczu nie zawalił Iliev, Melikson I Pareiko byli wczoraj najlepsi. Reszta była tłem |
Czy jutrzejsze losowanie będzie transmitowane ?
|
Cytat:
Cytat:
Ponadto Biton takie jedno świetne podanie Meliksona najwyraźniej przespał . |
Cytat:
|
znając nasze dotychczasowe (chu*owe) szczęście to trafimy na genk ( ale najpierw trzeba wygrać u siebie ze skonto)
|
Cytat:
|
Cytat:
A to że wyraziłem swoje zdanie, że gra Wisełki mi się po prostu na razie nie podoba i nie podobała w trakcie sezonu, to powód by atakować mnie? Nie oczekuję od Was abyście się zgodzili z moim zdaniem, tylko żebyście je uszanowali i normalnie ze mną dyskutowali :) Na razie nie widzę powodów do optymizmu i w przeciwieństwie do wielu - sądzę,że nie jesteśmy klasowym zespołem ale mimo wszystko powinniśmy nawet przy takim zespole jak Skonto pokazać się z o wiele lepszej strony. To co wczoraj zagrali nasi piłkarze to była tragedia - najgorszy mecz za Maaskanta. Brak pomysły na grę, brak świeżości - zmiany w okolicy 80 minuty meczu- no wybacz ale błąd na błędzie pogania. Trudno mi to wczoraj przez gardło przeszło, ale wydaje mi się, że lepiej graliśmy za wczesnego Skorży, gdy wszyscy piłkarze przynajmniej biegali. Tutaj 3 podreptało reszta stała. Powiem na przekór wszystkim - ja żałuje, że Skonto nie wyrównało w końcówce meczu - bo może wtedy większość by się obudziła i zrozumiała, że już nawet piłkarze z półamatorskiej ligi są wstanie grać lepiej od nas. |
Cytat:
Cytat:
Prawda jest taka, że Tottenham miał swój najgorszy start sezonu w historii. Rewanż zagrali z nami 2 października i wcale nie był punktem zwrotnym w ich formie. W tamtym momencie trenerem nadal był Juande Ramos, który sobie po prostu nie radził. Dobrze to pamiętam. Sprawdziłem daty by potwierdzić swoje przekonania. Po meczu z Wiślakami, Spursi przegrali kolejne trzy mecze ( w tym dwa w lidze z beniaminkami). W ciągu 8 meczy zdobyli DWA punkty. Ramos został zwolniony, a na jego miejsce został zatrudniony, nie kto inny jak Harry Redknapp. Cytat:
Cytat:
Witaj na liście ignorowanych, bo to nie pierwszy raz, kiedy wygadujesz bzdury. |
Cytat:
|
Cytat:
|
GROUP 1:
Rangers FC FC Kobenhavn FC BATE Borisov Rosenborg BK Sturm Graz ------------------ KRC Genk HJK Helsinki FK Ekranas Malmö FF Shamrock Rovers FC GROUP 2: Maccabi Haifa FC GNK Dinamo Zagreb FK Partizan APOEL FC Wisła Kraków ------------------- PFC Litex Lovech �K Slovan Bratislava FC Viktoria Plzeň NK Maribor FC Zestafoni To sa prawdopodne grupy jutro do losowania dla nas idealne :) |
Popatrzcie co gra Śląsk!!
|
Cytat:
czy prócz tego że patrzymy jakieś wnioski mamy wyciągać? |
Cytat:
coś mnie ominęło ? :> |
Wisła zagrała padakę, ale to pierwszy mecz sezonu, widać że wszystkim brakuje jeszcze szybkości i ogrania.
Najważniejsze, że udało się wywieźć korzystny wynik. W rewanżu również nie spodziewam się pięknej gry, ale już w następnej rundzie (bo sądzę że przejdziemy Skonto) gra Wisły będzie wyglądać zdecydowanie ładniej. |
śląsk gra u siebie i nie jest dotkniety koszmarem zwanym Levadia. Pilkarze naprawde graja pod duzą presja.
|
Cytat:
|
Ehh, nie chce mi się pisać. Powiem tyle oni grają w piłkę i mecz wygląda o wiele lepiej niż nasz wczoraj. Powiedzcie, że Dundee gra piłkę otwartą, a ja wam wtedy powiem, że oni nie są amatorami, my graliśmy z amatorami i tak nie graliśmy jak Śląsk. Ale jedno jest wiążące dla obu Polskich zespołów: brak jakiegokolwiek zagrożenia ze stałych fragmentów.
P.S. Kelemen to przekozak. |
Cytat:
ale nie o tym - mecz meczowi nierówny, nie da się tak porównywać. |
Cytat:
-popatrzcie co gra Śląsk! --- co gra Śląsk?? -eh,nie chce mi sie pisać. :rotfl: Cytat:
w okazjach Szkoci mieli lepsze setki aniżeli Skonto. Zresztą w takim momencie rozgrywek liczy sie wynik który gdzieś tam idzie w świat a nie styl. |
różnica między Śląskiem a Wisła jest taka, że Śląsk gra lepiej, ale remisuje, Wisła gra gorzej, a wygrywała po pierwszej połowie - wybieraj co wolisz.
|
Cytat:
jeśli taki będzie podział na koszyki to chciałbym ominąć Plzen i .. Zestafoni ( to taka Barcelona tamtejszych rejonów bodajrze ) |
Dokładniej to ujmując różnica polega na tym, że po prostu więcej graczy Śląska jest zaangażowanych w grę ofensywną ot co. U nas akcje z przodu opierały się prawie wyłącznie tylko na Meliksonie,Małeckim,Ilievie, czasem podłączył się Paljic czy Lamey i to wszystko.
|
Śląsk gra tradycyjną polską piłkę z ogórkami - czyli napieramy po czym płaczemy bo akurat jedna kontra poszła. Nie życzę im tego ale jakoś dziwnie nie postawiłbym kasy na awans Śląska w dwumeczu.
Naszych nie chce oceniać po wczorajszym meczu. Ciężko wypracowywać szczyt formy na Skonto - to ma przyjść później. Trzeba jakoś wypośrodkować z przygotowaniami. Oby to się Maaskantowi udało. |
Cytat:
Co do meczu wczorajszego naszego,a meczu Ślaska dzisiejszego to jest jedna zasadnicza róznica, my mamy mieć najlepsza forme za dwa trzy tygodnie, a oni muszą mieć to formę na dzisiaj. Tyle narzekania po wczorajszym meczu,jakbysmy conajmniej znów odpadli z levadią...czytac sie nie da. Troche wiary w naszych zawodników i trenerów... |
No dobra Śląsk trafił z formą na ten mecz. Mam nadzieje nasza forma przyjdzie na III rundę eliminacji.
|
Fajnie chłopaki zagrali, mam nadzieję, ze w rewanżu dadzą radę!! :) Będzie ciężko, ale jestem z nimi:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl