Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Buziek_LG 16.08.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 962543)
jaki kalosz :P Craxa ma za swoje.. po co Cabaj tak długo piłkę trzymał??

a kiedy ostatni raz widziałeś gwizdnięty wolny pośredni za przekroczenie? Ja oglądam kilkadziesiąt meczów kilkunastu lig w miesiącu i widzę drugi raz od 4 lat. Drukarnia działa i dziwnym trafem na niekorzyść biedniejszego za każdym razem. To już trzecia tego typu decyzja w tym sezonie a mieliśmy 16 meczy...

Martineq 16.08.2010 19:55

Dokładnie. Gdyby tak robił bramkarz drużyny grającej przeciwko Wiśle to byście jechali po nim ile wlezie. Sędzia zastosował regułę przeciwdziałającą cwaniactwu i teraz jesteście niezadowoleni?:-/

dynek.pl 16.08.2010 19:56

Cabaj frajer :D i reszta też.
Dobry mecz.
Ogólnie to jest radocha tutaj, ze Skorzy ale oni cos przynajmniej graja z przodu, a tak wygrana zintegruje druzyne. Obrona Legii slaba owszem ale tam gra praktycznie drugi sklad.

gigant 16.08.2010 19:57

Jeden z najbezczelniejszych wałków wywinietych przez sedziego w ostatnich latach. Tylko przez wzgląd na to kim sa przegrani, jestem gotów pochwalic sedziego. Wszystkie kary, sprawiedliwe i nie, które spadają na ten kurewski klub są dobre i potrzebne.
Tak mam kompleksy.

flamengista 16.08.2010 19:57

Dajcie spokój. Jeszcze nie widziałem w polskiej lidze - ani żadnej innej - sytuacji, w której sędzia dyktuje wolny pośredni za przetrzymanie piłki przez bramkarza. Owszem, dawał żółtą kartkę za opóźnianie gry.

A podyktowanie takiego rzutu wolnego w ostatnich sekundach meczu to zwykłe przegięcie.

Chesteroski 16.08.2010 19:57

Powrót drukarzy, widać Walter jedną walizkę dał na wzmocnienia a drugą na sędziów, wszak nie może być przypadku, inwestycje muszą się zwrócić.

bebeto 16.08.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 962561)
no i budowa wielkiej legii się zaczyna, wielki klub, wielcy kibice, wielkie przekręty...ale sędzia zrobił craxę, nawet jak ich nie lubię to zwykłe sk...stwo
a ciekawe jakby tak się to Wiśle zdarzyło...

Zgadza się z Tobą.
Cabaj powinien żółtą dostać i tyle.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 16.08.2010 19:57

Czego przeżywacie, bardzo dobrze parchom niech idą na dno. Przynajmniej było się z czego pośmiać :)

kreseq 16.08.2010 19:58

Walki to macie na oczach. Dowiedziec sie jakie sa PRZEPISY i policzyc. Hipokryzja na maxa. Starczy? Nie...wiec zajac sie pieleniem truskawek bo pilka nie dla Was. Dziekuje dobranoc. Nikt debilowi nie kazal onanizowac sie z flakiem.

PS: Olalem ten mecz i cale szczescie byl powod :)

Acima 16.08.2010 19:58

A widzieliście, żeby bramkarz podwijał sobie getry kilka sekund trzymając piłkę w rękach? Cabajowi za dobrze szło w dzisiejszym meczu i musiał coś odwalić :)

kot 16.08.2010 19:59

W śmiesznej lidze, śmieszny sędzia, pomógł słabej drużynie medialnej. Czy można jeszcze coś bardziej zdewastować w celu zabicia tej ligii ?

ciacho 16.08.2010 19:59

To forum jest zajebiste.. wyzywać sędziego od przekręta, bo podjął decyzję zgodnie z regułami gry:rotfl::rotfl::rotfl:

Proud 16.08.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 962561)
no i budowa wielkiej legii się zaczyna, wielki klub, wielcy kibice, wielkie przekręty...ale sędzia zrobił craxę, nawet jak ich nie lubię to zwykłe sk...stwo
a ciekawe jakby tak się to Wiśle zdarzyło...

Mieliśmy przykład z Chicago Trophy i z mecze Legiuni z Arsenalem. Wisłę wszyscy mało co nie zlinczowali za brak szacunku dla superpucharu, a Legię chwalili za wspaniałe otwarcie sezonu...śmiech na sali...:rotfl:

a co do sytuacji z końcówki:

Panowie liczenie liczeniem...ale z takim wolnym jeszcze się nie spotkałem. Zazwyczaj bramkarz dostaje zółtą kartkę i po sprawie.
Widzieliście mecz w którym nie było takiej sytuacji, że bramkarz trzymał piłkę więcej jak 7 sekund? bo ja nie.

dla mnie to czyste złodziejstwo ze strony Warszawki. Ale tak to już bywa. Trzeba napedzać konionkturę ITI...bo by emocje tłumu padły...

Remis byłby idealny.Parchy strata i Legia strata. Ale cóż.

flamengista 16.08.2010 20:00

Kolego Kreseq - głupoty wypisujecie. Akurat w tym meczu sympatia Wiślaków raczej była po Waszej stronie.

Chodzi o elementarne zasady fair play. To było świństwo i tyle.

Buziek_LG 16.08.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 962570)
Dajcie spokój. Jeszcze nie widziałem w polskiej lidze - ani żadnej innej - sytuacji, w której sędzia dyktuje wolny pośredni za przetrzymanie piłki przez bramkarza. Owszem, dawał żółtą kartkę za opóźnianie gry.

A podyktowanie takiego rzutu wolnego w ostatnich sekundach meczu to zwykłe przegięcie.

Ja widziałem raz w spotkaniu Universidad de Catolica - Chivas CD ale tam wolny był w 34 min. Drukarnia działa najpierw karnego nie dostaje Widzew, teraz Pejsy dostają przegraną w prezencie. A później ktoś śmie narzekać na frekwencje na stadionach, kibic widzi kiedy się go robi w chuja

brylant17 16.08.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 962575)
Walki to macie na oczach. Dowiedziec sie jakie sa PRZEPISY i policzyc. Hipokryzja na maxa. Starczy? Nie...wiec zajac sie pieleniem truskawek bo pilka nie dla Was. Dziekuje dobranoc. Nikt debilowi nie kazal onanizowac sie z flakiem.

PS: Olalem ten mecz i cale szczescie byl powod :)

nie spinaj się ile daliście za mecz ? :P

klusek106 16.08.2010 20:00

Ładne jaja, odkąd żyje jeszcze czegoś takiego nie widzialem.

Legia nie daje rady to trzeba jej pomoc ...
Czekam na kresq'ow czy innych z legii na tym forum :) niech powiedza co o tym sadza i czy nie smierdzi im kolejnymi przekretami :))

TymonPRO 16.08.2010 20:01

Haha ale Cracovie wychu.... ,ale Legia z nami niech nie próbuje takich numerów bo u nas takie coś nie przejdzie bez echa :D :D

kreseq 16.08.2010 20:01

Brylant17 - Trzymalbys zeby gdyby to byla Wisla. Proste? Nie moja wina ze Craxa ma debila na bramce. Proste? Zobacz na przepisy. Sedzia kryty jest bo zrobil co POWINIEN. Moja wina ze reszta ma to w dupie?

Niech odgwizduja idiotyczne zachowania. Na calej linii. Bez wyjatkow. Moze to nauczy te cipy gry w pilke skoro kasa i o....... nie dziala.

klusek106 16.08.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 962578)
To forum jest zajebiste.. wyzywać sędziego od przekręta, bo podjął decyzję zgodnie z regułami gry:rotfl::rotfl::rotfl:

w takim razie jak nazwiesz WSZYSTKICH sedziow dajacych zolta kartke za przetrzymywanie gry ?

daj wiecej rotflow bedziesz bardzieej zajebisty.

Wasiu 16.08.2010 20:02

Jakkolwiek glupi by przepis nie byl to jest to jednak przepis i dotyczy obu zespolow. Piszecie, ze nigdy sie z tym nie spotkaliscie - widocznie nigdy nie bylo takiego bramkarza idioty. Ostatnie sekundy, powinien wybic pilke, nie zdazyla by wrocic. Poza tym Cracovia miala tyle sytuacji, ze sama sobie jest winna. Dudzic hat-tricka powinien miec i Legia by na kolanach byla. A jak sie nie potrafi dobic przewnika to sie przegrywa. Mieli w maju radoche w 90 minucie to teraz przyszla zamiana rol.

Rasialdo 16.08.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 962576)
A widzieliście, żeby bramkarz podwijał sobie getry kilka sekund trzymając piłkę w rękach? Cabajowi za dobrze szło w dzisiejszym meczu i musiał coś odwalić :)

Zgadzam się w 100%!Za dobrze mu szło.Jeszcze kretyn piłkę cwaniacko przetrzymał,bo musiał się wyglancować.Swoją drogą bronił jak w transie,chociaż ciekawe co lepsze dla niego druga łata czy ten gol??:rotfl:

Krissu 16.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 962580)
Kolego Kreseq - głupoty wypisujecie. Akurat w tym meczu sympatia Wiślaków raczej była po Waszej stronie.

Nieprawda. Ja liczyłem na obustronny walkower. :D

Chesteroski 16.08.2010 20:03

Pamiętam taką sytuację w kwalifikacjach LM sezon 97/98 kiedy Widzew grał z Parmą, w meczu u siebie Widzew przegrał 1-3 a sędzia dokładnie w takiej samej sytuacji na sam koniec odgwizdał wolny pośredni, tyle że komentatorzy wtedy mówili że sędzia mógł sobie to już darować :). Przez kolejne 13 lat już tego nie widziałem.

zim zum 16.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 962579)
:

Panowie liczenie liczeniem...ale z takim wolnym jeszcze się nie spotkałem. Zazwyczaj bramkarz dostaje zółtą kartkę i po sprawie.

Zółtą kartkę, to dostaje jak wybija piątkę. Tutaj mógł owszem ją również dostać i byłby rzut wolny ( no i był).

Grisza1 16.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 962572)
Zgadza się z Tobą.
Cabaj powinien żółtą dostać i tyle.

Cabaj miał juz żołta, dostałby czerwien w takim wypadku.

legol 16.08.2010 20:03

najlepsze jest miejsce wqyznaczenia tego wolnego, czemu akurat tam gdzie nawet Cabaj nie przebiegal a nie tam gdzie zlapal pilke??? aaa bo stamtad byloby ciezko strzelic... dla mnie przekret jak nic i niewazne przeciw komu wazne dla kogo... i jakos mnie to nie dziwi... to zacheci ludzi do przyjscia na stadion 'o jakim marzyli' bo nawet jak druzyna nie bedzie grala to zawsze pan w czarnym pomoze i bedzie festyn :D

Opętany 16.08.2010 20:05

Dzisiejsza sytuacja + to http://www.niezalezna.pl/article/show/id/37628 przekonało mnie że wraca stare. Czekam na mecz z Polonią W. 8 czy 10 minut? J pzpn!

ciacho 16.08.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 962587)
w takim razie jak nazwiesz WSZYSTKICH sedziow dajacych zolta kartke za przetrzymywanie gry ?

Nie moja głowa w tym jak ich nazywać. Fakt jest faktem, że sędzia zrobił to na co pozwalały mu przepisy i nie wiem o co ta cała bezsensowna dyskusja.

TSeq 16.08.2010 20:05

a czy ktoś z Was zwrócił uwagę, że przy wykonywaniu rzutu wolnego piłka nie wykonała pełnego obrotu? ledwie się ruszyła:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl