Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

OpEnTaNy 03.06.2013 07:55

Juz sie doczekac nie moge jak Szpila obije tego Zimnocha... Gratuluje ludzia ktorzy wierza w jego talent wyobrazni... Przeciez to balon pompowany zeby jak najwiecej kasy zarobic na tej walce nic wiecej...

Kocur 03.06.2013 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1315831)
Na forach typowo bokserskich zdecydowanie przeważają opinie chwalące Zimnocha. Poczytajcie np. wypowiedzi na bokser.org. Przeważają opinie, że Szpilka powinien się Krzyśka bać i ja się z tym zgadzam.

To akurat zdrowe podejście we wszystkich sportach walki :)

Ja uważam i może się nie mylę ale nawet Kliczki nie tyle co czuli strach co podchodzili z respektem do każdego przeciwnika.

Zlekceważenie Zimnocha może się źle skończyć mimo że dla mnie gość jest cienki jak dupa węża.

Jazon 03.06.2013 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OpEnTaNy (Post 1315852)
Juz sie doczekac nie moge jak Szpila obije tego Zimnocha... Gratuluje ludzia ktorzy wierza w jego talent wyobrazni... Przeciez to balon pompowany zeby jak najwiecej kasy zarobic na tej walce nic wiecej...

Szpilka od 2 lat ma doskonałe warunki treningowe zapewniane przez promotora. Ma wszystko o czym może zamarzyć bokser: sztab trenerski, dobrych spraingpartnerów. Nie musi martwić się o kasę, utrzymanie, najlepsze odżywki, sposób prowadzenia kariery. Jest pupilkiem KP, która skupia się na promocji jego osoby jak na żadnym innym bokserze.

Z drugiej strony mamy Zimnocha, który przynajmniej do niedawna trenował za własne pieniądze w jakimś tam gymie (dorabiał jako bramkarz w białostockiej dyskotece) jak jakiś amator i który nie miał (i pewnie dalej nie ma) nawet połowy takiego wsparcia od promotora, jakie dostaje Szpilka.

No i ten totalnie wcześniej zaniedbany Zimnoch, który nigdy z nikim poważnym wcześniej nie walczył, wychodzi do byłego mistrza świata (owszem, podstarzałego, ale tak samo podstarzały był McCline z którym zmierzył się Szpilka) i daje niezłą walkę spokojnie wygrywając na punkty.

To tak odnośnie porównania obu pięściarzy.

emj10 03.06.2013 23:38

Szpilka ma większe możliwości, ale na tą chwilę Zimnoch boksuje lepiej, mądrzej i widać, że w ostatnich miesiącach zrobił nieziemskie postępy. Gdybym miał obstawiać dzisiaj to dałbym wygraną na punkty Zimnochowi ze Szpilką.

Karamazow 04.06.2013 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1315985)
Szpilka od 2 lat ma doskonałe warunki treningowe zapewniane przez promotora. Ma wszystko o czym może zamarzyć bokser: sztab trenerski, dobrych spraingpartnerów. Nie musi martwić się o kasę, utrzymanie, najlepsze odżywki, sposób prowadzenia kariery. Jest pupilkiem KP, która skupia się na promocji jego osoby jak na żadnym innym bokserze.

Z drugiej strony mamy Zimnocha, który przynajmniej do niedawna trenował za własne pieniądze w jakimś tam gymie (dorabiał jako bramkarz w białostockiej dyskotece) jak jakiś amator i który nie miał (i pewnie dalej nie ma) nawet połowy takiego wsparcia od promotora, jakie dostaje Szpilka.

No i ten totalnie wcześniej zaniedbany Zimnoch, który nigdy z nikim poważnym wcześniej nie walczył, wychodzi do byłego mistrza świata (owszem, podstarzałego, ale tak samo podstarzały był McCline z którym zmierzył się Szpilka) i daje niezłą walkę spokojnie wygrywając na punkty.

To tak odnośnie porównania obu pięściarzy.

Z drugiej strony mamy Zimnocha na którego Artek mówił, że widział papiery, że kolegów posprzedawał:-D.
Oni będą ze sobą w ogóle boksować?

Pan_Wątrobian 07.06.2013 16:31

My tu gadu gadu a dziś wielkie wydarzenie w Oświęcimiu wis.la/swuhs

transmisja od 21

KLIK

KLIK

serek.c2 07.06.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1315985)
ale tak samo podstarzały był McCline z którym zmierzył się Szpilka) i daje niezłą walkę spokojnie wygrywając na punkty.

Nie porównywałbym "podstarzałości" obu pięściarzy - McCall jest chyba pięć lat starszy od McCline'a... Inaczej - przeciwko Szpilce wystąpił czterdziestolatek z haczykiem a z Zimnochem boksował prawie pięćdziesięciolatek. To w tym wieku naprawdę kolosalna różnica. Czy Zimnoch spokojnie wygrał na punkty? Wg mnie to spokojnie na punkty wygrał McCall. którego ciosy dochodziły do celu a Zimnocha ciosy obijały jedynie gardę murzyna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1315986)
Szpilka ma większe możliwości, ale na tą chwilę Zimnoch boksuje lepiej, mądrzej i widać, że w ostatnich miesiącach zrobił nieziemskie postępy. Gdybym miał obstawiać dzisiaj to dałbym wygraną na punkty Zimnochowi ze Szpilką.

Początek się zgadza, druga część posta niekoniecznie. Zimnoch z dziadkiem nie pokazał absolutnie nic, nie wiem skąd Twoje wnioski o lepszym, mądrzejszym boksowaniu Krzyśka. Przede wszystkim raził brak szybkości (jego ciosy blokował spokojnie bokserski staruszek) a gdyby walka nie odbywała się w Polsce to Zimnoch raczej ze zwycięstwa by się nie cieszył. Po tym co zobaczyłem w ringu w wykonaniu Zimnocha nie wróżę mu więcej niż trzy rundy w starciu ze Szpilką.

emj10 07.06.2013 19:07

Poczekajmy do listopada jeśli Szpilka znów nie zrejteruje jak ostatnio. Jak wspomniałem jakiś czas temu (w styczniu) widziałem dwie walki Zimnocha na żywo i wtedy nie dawałem mu szans na więcej niż 3-4 rundy ze Szpilką. Patrząc jednak na ostatnie konfrontacje z objazdowymi dziadkami z juesej to lepiej wypadł Zimnoch, pokazał że szczękę ma w miarę pewną czego nie można powiedzieć o Szpilce, który wydaje się być lewy i za kilka walk może to odczuć na własnej skórze. Na pewno jeszcze nie z objazdowym bumem Minto, czy w rewanżu z Mollo.

Gwiaździsty 07.06.2013 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1316609)
Poczekajmy do listopada jeśli Szpilka znów nie zrejteruje jak ostatnio.

Możesz coś więcej na ten temat ? Bo tak łatwo rzucasz oskarżenie a w światku bokserskim za takie słowa jest ... cios na szczękę. Dlatego jeśli nie udowodnisz tego to daję Ci internetowego haka podbródkowego :)

serek.c2 07.06.2013 19:24

Zrejteruje? No proszę Cię, po Tobie się takiego tekstu nie spodziewałem :) Szczękę Szpila ma również pewną - polecam Ci na spokojnie zobaczyć walki z McClinem i Mollo raz jeszcze. Po pierwsze - zobaczysz, że w walce z Mollo pierwszego nokautu nie było a drugi wynikał nie z siły ciosu a błędu Szpilki w ustawieniu (nogi zostały, odchylony - musiał się przewrócić). Po drugie - zobaczysz dwie bomby, które przyjął od McCline'a (naprawdę mocne ciosy) i potrafił je ustać. Podobna sytuacja była w walce z Mollo pod koniec którejś rundy. Ja nie piszę, że Szpilka to jakiś wirtuoz (bo braki w defensywie ma spore). Tyle tylko, że Szpilka jest naprawdę szybki i ma czym uderzyć - a to na nieruchawego Zimnocha spokojnie wystarczy. Jedyne co może zgubić Szpilkę to jakiś szaleńczy atak i przypadkowa kontra Zimnocha.

ps. Walka nie ma być w listopadzie tylko na początku przyszłego roku ;)

emj10 07.06.2013 19:57

Przecież dobrze wiadomo czemu kozak Szpilka nie chciał walczyć z Zimnochem za pierwszym razem. Wolał dalej obijać dziadków, których podsuwa mu Wasyl niż zrobić sobie krótki sparing z Zimnochem. Na jego nieszczęście teraz będzie tylko trudniej. Zrejterował raz, może zrobić to drugi raz z rzędu.

Kocur 07.06.2013 20:06

Bo to Szpilka sobie wybiera przeciwnika a nie promotor

- ej Wasyl - obsrałem się lekko - znajdź mi jakiegoś czarnucha :lol:

serek.c2 07.06.2013 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1316613)
Przecież dobrze wiadomo czemu kozak Szpilka nie chciał walczyć z Zimnochem za pierwszym razem. Wolał dalej obijać dziadków, których podsuwa mu Wasyl niż zrobić sobie krótki sparing z Zimnochem. Na jego nieszczęście teraz będzie tylko trudniej. Zrejterował raz, może zrobić to drugi raz z rzędu.

Poważnie to piszesz? :D

Po pierwsze - pojedynek z Mollo był planowany wcześniej niż starcie z Zimnochem. Po drugie - idąc Twoim tokiem myślenia Zimnoch zrejterował przed Szpilką bo obóz Szpilki proponował mu walkę w czerwcu.

emj10 07.06.2013 20:17

Czyli promotor ma wyłączność na decyzje pięściarzy? Gdyby nie te emocje i konflikty werbalne między różnymi zawodnikami nigdy nie doszłoby do kilku hitów. Przykład z naszego podwórka to spór między Gołotą, a Saletą, gdzie nie doszło wcześniej dwa razy do walki między tymi zawodnikami w momencie gdy szanse były zdecydowanie po stronie Gołoty, aż w końcu dziadek Andrew wystawił się na pośmiewisko przed końcem kariery.

Szpilka swoją decyzją (jak to tłumaczycie decyzją promotora) wystawił się na pośmiewisko, gdyż nie dość, że wcześniej robił niesamowity trash-talking to jeszcze ośmieszył się na konferencji.

serek.c2 07.06.2013 20:26

Wytłumacz mi po czym wnosisz, że Szpilka zrejterował? Każdy interesujący się boksem wiedział, że dopiero po walce z Mollo okaże się, czy Szpilka będzie walczył z Zimnochem. Walka z Mollo była dla Szpilki cięższa niż przypuszczano, doznał mikrourazów i sztab zdecydował, że w tej sytuacji do walki z Zimnochem nie dojdzie (napisz przy okazji czy był podpisany kontrakt na tę walkę). Szpilka ośmieszył się tylko w oczach laików albo ludzi, którzy po prostu za nim nie przepadają. Niech się Krzysiek cieszy, bo dzięki tej konferencji ze Szpilką w ogóle ktoś o nim usłyszał ;)

emj10 07.06.2013 20:41

Widzę, że poziom komentarzy zbliża się do tych w jakich lubują się hejterzy z bokser.org, czy innych. Koncepcja Wasyla była prosta. Wymyślili konflikt "młodych polskich pretendentów do pasów mistrzowskich", który miał być deserem do walki Gołota-Saleta, tak aby PPV lepiej się sprzedawało. W momencie gdy jednak okazało się, że sportowo ta walka może być zagrożeniem ukręcono jej łeb w ostatniej chwili.

Teraz to Szpilka będzie miał problem, bo tylko laik nie widzi tego, że Szpilka stoi od jakiegoś czasu w miejscu, a Zimnoch, który był no-namem powoli zaczyna sobie budować rekord, a także nie jest już takim kaleczniakiem jak chociażby z Węgrem.

serek.c2 07.06.2013 20:53

Niech Ci będzie - jestem hejterem, Szpilka cofa się w rozwoju, za to Zimnoch w ekspresowym tempie (jak to zabawnie brzmi przypominając sobie jego walkę ze starcem) staje się pięściarzem pełną gębą. Mam nadzieję, że Szpilka kolejny raz się nie obsra i wyjdzie do walki. Wtedy sobie popiszemy emj :)

emj10 07.06.2013 20:58

No widzisz jaką zrobiłeś piękną interpretację. "Stoi w miejscu" uznałeś za "cofa się w rozwoju". Pięknie niczym interpretacja wierszy "Big Cyca" ;)

W styczniu nie dałbym złamanego grosza na Zimnocha. Teraz w kontekście ewentualnej walki z dziadkiem (może Holek) oraz patrząc na to co się dzieje ze Szpilką jego szanse diametralnie wzrosły i sądzę, że może wypunktować kozaka bez obrony.

serek.c2 07.06.2013 21:00

Przejaskrawiam, taki zabieg (kluczowa umiejętność hejtera) ;)

emj10 07.06.2013 21:02

No tak. Celowy literacki zabieg.

Niestety raczej nie będzie nam dane popisać, bo z tego co czuję chyba się obsra.

OpEnTaNy 07.06.2013 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1316625)
W styczniu nie dałbym złamanego grosza na Zimnocha. Teraz w kontekście ewentualnej walki z dziadkiem (może Holek) oraz patrząc na to co się dzieje ze Szpilką jego szanse diametralnie wzrosły i sądzę, że może wypunktować kozaka bez obrony.

No tak przeciez Krzysiek ma i obrone i szybkosc i mocny cios i zdecydowanie wygral z prawie 50 letnim mistrzem swiata... ja wiem ze wiele osob Szpilki nie lubi ale bez przesady Zimnoch jakby byl taki swietny to w tym wieku juz bylby troche dalej a on jest tylko wytworem majacym zarobic kase na tym pojedynku. Szpilka go zniszczy Zimnoch nie ma nic co mogloby zaskoczyc Artura no chyba ze ten nie wytrzyma rzuci sie na slepo i nadzieje sie na jakis cios jak juz ktos wczesniej slusznie to zauwazyl :) Jesli jednak tak sie nie stanie Zimochowi daje 3 rundy max i deski

emj10 07.06.2013 21:31

Kiedy Zimnoch zaczął profesjonalnie trenować? No kiedy? W tamtym roku. Podobny przypadek do Wacha i podobnych.
Natomiast widać, że mimo swojego wieku zrobił sporo od momentu kiedy go ostatnio widziałem (walka z Węgrem z grudnia) i teraz zaczyna wyglądać jak materiał na zawodowca.

Czy jest to materiał na solidnego ciężkiego? Na pewno nie taki jak Szpilka, ale na chwilę obecną w moich osobistych notowaniach jego akcje stoją wyżej niż Szpilki.

rocco_1906 07.06.2013 22:27

http://www.youtube.com/watch?v=hawtqrxa23w

WIELKI POWRÓT El Testosterona :D

Pan_Wątrobian 08.06.2013 06:17

Marcin Kajman pokazał klase w tej walce.W końcu walczył z mistrzem świata MT .No i ta wypowiedż na koniec o publiczności że mogą gwizdać ile chcą..Szczera prawda
CYRK OBWOŹNY IM.TESTOSTERONA PROLONGATONUMA RUSZYŁ NA NOWO

Kocur 12.06.2013 08:38

Wojak Boxing Night odbędzie się w hali Łuczniczka 15 czerwca w Bydgoszczy.

Cytat:

Artur Szpilka stoczy 10-rundowy pojedynek
Paweł Kołodziej stoczy 8-rundowy pojedynek.

W pozostałych walkach zawodowych zaprezentują się tego wieczoru: Rafał Jackiewicz (8 rund), Łukasz Janik (6 rund), Krzysztof Kopytek i Przemysław Runowski (po 4 rundy).

Transmisja Polsat Sport HD od 19:00

Edit:

Szpilka wystąpi także w specjalnie przygotowanych na tę okazję rękawicach w barwach Wisły Kraków.

Jazon 16.06.2013 09:53

Relacja z walki + komentarze: http://www.bokser.org/content/2013/0...2056/index.jsp

Ring Polska: http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...unktowal-minto

Kocur 16.06.2013 10:05

Mój komentarz jest taki że jak będzie miał w dupie polecenia trenera to w sierpniu po walce z Mollo nie będzie miał 16:0 ale 15:1 ...

Szpilka kuźwa gdzie obrona ?

A cała gala nawet fajna. No i oczywiście gadanie o walce mistrzowskiej Kołodzieja to chyba kurtuazja ;)

emj10 16.06.2013 10:57

Czekam z niecierpliwością na następne wałki... ups walki Szpilki :D

enzo 16.06.2013 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1317979)
Czekam z niecierpliwością na następne wałki... ups walki Szpilki :D

Możesz rozwinąć?

emj10 16.06.2013 11:14

Punktowanie tej walki to była kompletna żenada.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl