Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ogladaj mecze Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=317)

DJ Hazel 20.07.2009 22:48

Myślę że jakbyśmy wylosowali jakikolwiek inny zespół to transmisja by była.Nie zwalnia to jednak Polsatu bo moim zdanie skoro chcą tą Ligę Mistrzów pokazywać to mogli się już zabrać za wszystkie Polskie drużyny tak jak to dotychczas robiła TVP!Jestem rozczarowany i to bardzo tak ważny dla nas mecz gatunkowo a tu nawet pewnie skrótu nie będzie można zobaczyć.Ręce opadają normalnie...

1q2 20.07.2009 23:02

Zauważ tylko że polszit to tv nastawiona tylko i wyłącznie na zysk.Tam nie ma dylematów czy coś jest dobre czy chujowe a liczy się tylko oglądalność.Taszczenie całego sprzętu przez ponad tysiąc kilometrów by oglądnęła to garstka(jak dla nich) osób jest kompletnie nieopłacalna.Gdyby choćby mogli wyjść na 0....Jedyne pretensje można mieć do estońskich dziwaków którzy nawet sygnału nie chcą puścić - Tak w ogóle to dziwie się że eliminacje LM nie mają zapisów które nakazują puszczania sygnału - Przecież jeśli chodzi o grupową fazę jest to oczywiste i nie ważne że np. Inter gra z mistrzem Białorusi, który to mecz niewielu Włochów interesuje.

sessegnon 20.07.2009 23:14

Zaczynam tesknic za transmisjami w TVP.Nawet jak graly 4 zespoly to transmitowali wszystkie mecze, niezaleznie od sily rywala, ale niestety wszystko sie pozmienialo na gorsze.Na poczatku cieszylem sie, ze wygral Polsat, ale teraz zmieniam zdanie.

matti123 20.07.2009 23:20

Nie mówcie że TVP nie liczy na zysk i wyprodukowałaby mecz ponosząc straty.Sami jesteśmy sobie winni wynikami w poprzednich sezonach. Radzę nie podpalać się i czekać do środy rano, bo informacje jakiej kolwiek nie oficjalnej strony mają niską wiarygodność.

DJ Hazel 20.07.2009 23:24

Ale TVP nawet kiedyś pokazywała takie badziewie jak Vetra : Legia!!!Nie rozumiem tego:(Obyśmy prześli ta Levadię i wtedy już takich problemów nie będzie!!

Domas 20.07.2009 23:36

ja tradycyjnie zasiądę przy Radio Krakow

piotrek chicago 21.07.2009 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 765045)

oni tez nie przewiduja relacjii z meczu

Domas 21.07.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 765063)

no to ładna mi to liga mistrzów...

dawidTS 21.07.2009 01:59

no to ładnie :( ani w radiu ani w tv...ja pier*

Stavanger 21.07.2009 08:45

Najlepiej otworzyć okienko z relacją live na jakąś godzinę przed meczem, ponieważ na 5 minut przed pierwszym gwizdkiem będzie trzeba czekać bardzo długo na otworzenie relacji.

Sami 21.07.2009 09:00

Nie będzie transmisji meczu Wisły:
http://sport.onet.pl/0,1248711,2012183,wiadomosc.html

igortsw 21.07.2009 09:11

To paranoja, Polsat nie transmituje meczu bo jest małe zainteresowanie, a o samym zainteresowaniu świadczy chociaż fakt,że w dniu meczu serwery będą padać bo ludzie za wszelką cene chcą chociaż zobaczyć relacje tekstową, Polsat poprostu kpi z kibiców, kupują najpierw prawa do transmisji a potem kalkują ze nie opłaca się transmitować....paranoja!

jasnyGwint 21.07.2009 09:21

Lepiej tego nie transmitować. Odpadnięcie z Gruzinami to było małe piwo w porównaniu z kompromitacją która jutro może mieć miejsce.
Pisałem to przed pierwszym meczem i teraz powtórze: polskie drużyny są same sobie winne, że nikt nie chce pokazywac ich meczów.

saklak1906 21.07.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 765097)
To paranoja, Polsat nie transmituje meczu bo jest małe zainteresowanie, a o samym zainteresowaniu świadczy chociaż fakt,że w dniu meczu serwery będą padać bo ludzie za wszelką cene chcą chociaż zobaczyć relacje tekstową, Polsat poprostu kpi z kibiców, kupują najpierw prawa do transmisji a potem kalkują ze nie opłaca się transmitować....paranoja!

Po prostu Polsat i ninne telewizje wola puscic babskiego szmatlawca i juz maja ogladalnosc na poziomie 1 mln a co za tym idzie wieksze wplywy z reklam. Nie musza nigdzie ludzi wysylac, tracic kasy na produkcje.

marcinugorek 21.07.2009 09:30

a jakies radio nie przeprowadzi transmisji???

kristos 21.07.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 765106)
Pisałem to przed pierwszym meczem i teraz powtórze: polskie drużyny są same sobie winne, że nikt nie chce pokazywac ich meczów.

To jest najprostsze wytłumaczenie i dorabianie jakiejś płaczliwej ideologii jest zbędne.

saklak1906 21.07.2009 09:37

Radio Biala Gwiazda to jest radio internetowe wiec wielkich problemow technicznych nie powinno byc z transmisja- bo raczej chyba na stadionie internet maja. Tylko czy Estonczycy pozwolili by na relacje i ile by sobie krzykneli?

DJ Hazel 21.07.2009 09:43

I jak by nie daj Boże tak Wisełka odpadła i co wtedy?!Po za pucharami już w lipcu?!Kiedyś były inne lepsze czasy!!!!!Ja jestem załamany!!!!!!

Grantar 21.07.2009 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 765106)
Lepiej tego nie transmitować. Odpadnięcie z Gruzinami to było małe piwo w porównaniu z kompromitacją która jutro może mieć miejsce.

Znam ludzi, którzy wykupują C+ tylko po to by ogladać ligę ......
Ile C+ zapłacił za prawa do orange ekstraklasy ???

Kibic to kibic .... trzeba go szanować .. to zapłaci ....

Poziom ma znaczenie drugorzędne, liczą się emocje a tych na Łotwie nie powinno zabraknąć.

Jeśli Polsat już wykupił te prawa to myślę że będzie transmitował w środę mecz .. narazie próbuje coś zaoszczędzić .........

Luk4s 21.07.2009 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 765126)
(...)
Jeśli Polsat już wykupił te prawa to myślę że będzie transmitował w środę mecz .. narazie próbuje coś zaoszczędzić .........

A Wisła nie oddała Polsatowi praw za free przypadkiem??

Pablo84 21.07.2009 10:06

http://polsatsport.pl/news/1203_7826.htm

Cytat:

2009-07-14
PIŁKA NOŻNA:LIGA MISTRZÓW
Pokażemy mecze Wisły Kraków z Levadią Tallin! Środa - od godz. 19.30

Środowy mecz "Białej Gwiazdy" z Levadią Tallin w drugiej rundzie kwalifikacji Ligi Mistrzów będzie można obejrzeć w telewizji! Początek spotkania w Sosnowcu o 20.30.

W wyniku porozumienia Wisły Kraków z telewizją Polsat w sprawie transmisji meczów pucharowych z udziałem "Białej Gwiazdy" środowe spotkanie Wisły z Levadią będzie można na żywo obejrzeć w TV 4 oraz Polsacie Sport.

Początek naszej relacji z Sosnowca w Polsacie Sport - o godz. 19.30: mecz poprzedzi Studio Eliminacji Ligi Mistrzów.

Pokażemy także spotkanie rewanżowe.

Jeśli Wisła awansuje do III rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów, mecze tej fazy rozgrywek z udziałem mistrzów Polski będzie można obejrzeć w otwartym Polsacie.
Jak rozumiem, zmieniło się coś?

DJ Hazel 21.07.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 765129)

Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!

Dozamet1 21.07.2009 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 765132)
http://polsatsport.pl/news/1203_7826.htm

Jak rozumiem, zmieniło się coś?

tak zmieniło się bo podobno telewizja estońska zrezygnowała z pokazania meczu a polsat sam nie chce bo za duże koszty

funkykoval 21.07.2009 10:12

Zmieniło się tyle, że prawo do transmisji z Tallina ma Levadia i to ona może je zbyć. Ponieważ wygląda na to, że żadna TV estońska nie jest zainteresowana meczem (dziwne w końcu to mecz o ligę mistrzów!!!) a Polsat płacić nie będzie (tak jak to było przed tygodniem) to i transmisji niet. Przecież stąd komentarz, że Wisła nie może nadać nawet transmisji internetowej, bo nie ma praw do transmisji.

Pozostaje tylko relacja na żywo, której obawiam się o tyle, że jak nasi nie strzelą 2 bramek w I połowie to padnę na zawał serca......

tofik 21.07.2009 10:32

Odcinam kabel od internetu w środę. Nie na moje nerwy. A wynik poznam w informacjach :P

IncognitoTSW 21.07.2009 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 765129)

Może puszczą na TV4? To chyba powiązane telewizje

saklak1906 21.07.2009 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 765153)

Ale co maja puscic na tym kanale?

Cytat:

Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!
A niby czym ma sie Polsat skompromitowac

WILU TS 21.07.2009 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 765153)

Tutaj nie chodzi o to ze oni nie chcą puścić ludzie...ale o to że telewizja Estońska nie produkuje sygnału-gdyby go robiła nie ma problemu,ale tak to sa na tyle ciezkie pieniądze ze sie nie opłaca.

cassius31krakow 21.07.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 765038)
Zaczynam tesknic za transmisjami w TVP.Nawet jak graly 4 zespoly to transmitowali wszystkie mecze, niezaleznie od sily rywala, ale niestety wszystko sie pozmienialo na gorsze.Na poczatku cieszylem sie, ze wygral Polsat, ale teraz zmieniam zdanie.

tak, tak - TVP pokazało mecz wyjazdowy z WIT Georgia Tbilisi:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 765045)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 765063)

swego czasu firma, w której pracowałem była sponsorem relacji Radia Kraków z meczu rewanżowego z Parmą - a kosztowało to zawrotna kwotę: 1.500 zł +VAT

bartek89TS 21.07.2009 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 765158)
Tutaj nie chodzi o to ze oni nie chcą puścić ludzie...ale o to że telewizja Estońska nie produkuje sygnału-gdyby go robiła nie ma problemu,ale tak to sa na tyle ciezkie pieniądze ze sie nie opłaca.

Dokładnie tak.Tylko i wyłącznie o to chodzi.Więc nie wiem po co ta dyskusja.Wszystko jest czarno na białym, nie ma meczu w tv i tyle.Trudno, wiadomo że każdy chciałby mecz obejrzeć, ale nic nie poradzimy.Pozostaje nam śledzić relacje na stronie Wisły , bo chyba takowa jak zawsze będzie.(mam nadzieje) :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl