Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Matura//Po maturze...?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2848)

Ola7 02.07.2009 05:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 754844)
15 lipca, godz. 16.00 AGH

I teraz moje pytanie: na AGH nie donosi się dokumentów przed ogłoszeniem wyników? Tylko elektroniczna rejestracja i opłata za rekrutacje?

A w ogóle ile wynosi ta opłata na AGHu? Bo nigdzie tego nie widze..

Proud 02.07.2009 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 754823)
Myślę że jak najbardziej ale z takim wynikiem ja myślałbym np. o budownictwie :-)

na budownictwo owszem, ale dopiero z 3 listy...bo za pierwszym razem próg będzie pewnie oscylowal ponad 800pkt. Przynajmniej w tamtym roku tak było.

Lupo 02.07.2009 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ola7 (Post 754894)
A w ogóle ile wynosi ta opłata na AGHu? Bo nigdzie tego nie widze..

70zł. Tam po zarejesatrowaniu się na stronie jest do ściągnięcia szablon jak wypełnić ten druczek i co masz dokładnie wpisać w tytule itp.

DrewniaQ 02.07.2009 08:44

Jak budownictwo to PK :D Ja tam składam.

KamAr 02.07.2009 11:49

Mam pytanie do kogoś, kto uczęszcza na UJ...jak tam jest?;> Bo słyszałem nie za barzo pochlebne opinie o tamtejszych profesorach..;>

Zola 02.07.2009 12:27

do usunięcia

ted 02.07.2009 12:36

orientuje sie ktos w rejestracji na PK? tam pisza ze trzeba przygotowac zdjecie do legitki studenckiej, czyli mam je uploadowac na ich stronce?

!!IRIVER!! 02.07.2009 12:36

Zola - sądzę, że będzie nam ciężko. Ja mam 378 i też to ciężko widzę, ale mimo wszystko spróbuję. Jak nie z pierwszej rekrutacji, to z drugiej lub trzeciej :D

Robal_90 02.07.2009 12:40

"ted" - tak, jak będziesz się rejestrował, to na jednym z etapów musisz wrzucićskan (albo generalnie cyfrową wersję) swojego zdjęcia legitymacyjnego w odpowiednim rozmiarze (236px szerokości na 296px wysokości, czy jakoś tak)

PrawdziwośćDlaGry 02.07.2009 12:44

Mi wyszło 408 pkt na AGH, startuję na Inżynierie Środowiska oraz na TiR, też trochę sie zastanawiam czy wystarczy.. obawiam się że może być słabo;/ Ale zobaczymy panowie jak to będzie. Na razie chyba nie powinniśmy się spinać. Tak jak pisze !!RIVER!!, mamy zawsze drugą rekrutację ;)

Mlody Wislak 02.07.2009 12:46

ted rok temu nie trzeba było wrzucać żadnej fotki. Oczywiście jest tam informacja ,że należy to uczynić ale większość osób to olewa :)
Nie wiem jak w tym roku ale w tamtym nic nie wrzucałem :)

!!IRIVER!! 02.07.2009 13:09

Ja na AGH składam na 5 kierunków :D jest jedna opłata 70 zł, to trzeba korzystać. Wziąłem oba humanistyczne oraz TiR, Inzynieria Środowiska oraz ochrone środowiska. Patrząc na te limity z programiku - gdzieś mnie przyjąć muszą :D Nie ma opcji :D a jeszcze jedna kwestia - co zrobić, gdy nie przyjmą na priorytetowy kierunek, a przyjmą na inny - olać priorytet, czy próbować drugiej/trzeciej rekrutacji i zrezygnować z tego co się na niego dostało, czy może jednak zostać na tym, co cię przyjmują? :D

Robal_90 02.07.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlody Wislak (Post 755146)
ted rok temu nie trzeba było wrzucać żadnej fotki. Oczywiście jest tam informacja ,że należy to uczynić ale większość osób to olewa :)
Nie wiem jak w tym roku ale w tamtym nic nie wrzucałem :)

W tym roku trzeba ją wrzucić, jest to obowiązkowe i bez tego nie da się przejść do kolejnej części rejestracji... Wiem, bo 2 godziny temu się rejestrowałem i miałem niemały problem z wrzuceniem tego zdjęcia (dziwny program do obróbki)

unpredictable_wislaczka 02.07.2009 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 755173)
Jedna kwestia - co zrobić, gdy nie przyjmą na priorytetowy kierunek, a przyjmą na inny - olać priorytet, czy próbować drugiej/trzeciej rekrutacji i zrezygnować z tego co się na niego dostało, czy może jednak zostać na tym, co cię przyjmują? :D

No właśnie a jak to jest? Jak mnie przyjmą gdzieś od razu z pierwszej listy i zawiozę już papiery i wszystko,to mogę je potem zabrać czy już jest po ptokach? Bo UJ ma dla mnie pierwszeństwo,ale coś słabo to widzę:D

I orientuje się jeszcze ktoś czy na UJ jest coś takiego,że jak nie przyjmują z pierwszej listy,to trzeba jakiś papierek potem im podesłać o podtrzymaniu chęci studiowania? Czy oni mimo wszystko biorą każdego na następne listy? Bo na UAM jak się rejestrowałam to jest coś takiego do wydrukowania i trzeba wysłać do nich po ogłoszeniu pierwszej listy, jak się ktoś nie dostanie a się zwolnią miejsca

IndykTSW 02.07.2009 13:46

Rejestrował się ktoś na Uniwersytet Ekonomiczny? Jak chce się zalogować to wyskakuje mi zmiana hasła i tylko tyle widzę.

Zola 02.07.2009 14:30

do usunięcia

IndykTSW 02.07.2009 15:07

Zola - ja dzisiaj byłem na UP i trzeba dostarczyc podanie, dowód wpłaty i kserokopię świadectwa dojrzałości. Na AGH z tego co pisze na stronie raczej nic nie donosi się przed ogłoszeniem wyników:

W tym roku nie wymagamy od kandydatów składania we wstępnym etapie żadnych dokumentów papierowych. Wszelkie informacje, w tym deklaracja kierunków, na które kandydat aplikuje, będą zbierane w formie elektronicznej poprzez system e-Rekrutacja.

!!IRIVER!! 02.07.2009 15:09

Dokładnie. ;) Nic nie trzeba zanosić, zanim nie ogłoszą list rankingowych. Tylko wpłata :D

re_set 02.07.2009 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 755075)
Mam pytanie do kogoś, kto uczęszcza na UJ...jak tam jest?;> Bo słyszałem nie za barzo pochlebne opinie o tamtejszych profesorach..;>

ja uczeszczam... nawet na dwa kierunki- jeden rewelacja, drugi- studiuje, bo zawsze to chcialam robic, ale i ludzi, i profesorow nie lubie. Na co sie wybierasz?

re_set 02.07.2009 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 755192)
No właśnie a jak to jest? Jak mnie przyjmą gdzieś od razu z pierwszej listy i zawiozę już papiery i wszystko,to mogę je potem zabrać czy już jest po ptokach? Bo UJ ma dla mnie pierwszeństwo,ale coś słabo to widzę:D

I orientuje się jeszcze ktoś czy na UJ jest coś takiego,że jak nie przyjmują z pierwszej listy,to trzeba jakiś papierek potem im podesłać o podtrzymaniu chęci studiowania? Czy oni mimo wszystko biorą każdego na następne listy? Bo na UAM jak się rejestrowałam to jest coś takiego do wydrukowania i trzeba wysłać do nich po ogłoszeniu pierwszej listy, jak się ktoś nie dostanie a się zwolnią miejsca

do tej pory bylo na UJ tak, ze automatycznie przesuwali na liscie ludzi w drugiej rekrutacji, bez skladania papierow o checi studiowania itp., wiec nalezalo czekac na wyniki II rekrutacji.

Papiery zawsze mozesz zabrac z drugiego kierunku, ewentualnie mozesz po prostu w pazdzierniku sie na wydziale nie pojawic, wowczas wysla Ci listem poleconym decyzje o skresleniu z listy.
Spokojnie wiec trzymaj papiery tam, gdzie sie dostaniesz i czekaj na wyniki na UJ. Poza tym zawsze mozna zrobic odpis notarialny swiadectwa maturalnego- wowczas ma on dla uczelni taka moc jak oryginal.

piter116 02.07.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 755267)
Zola - ja dzisiaj byłem na UP i trzeba dostarczyc podanie, dowód wpłaty i kserokopię świadectwa dojrzałości. Na AGH z tego co pisze na stronie raczej nic nie donosi się przed ogłoszeniem wyników:

W tym roku nie wymagamy od kandydatów składania we wstępnym etapie żadnych dokumentów papierowych. Wszelkie informacje, w tym deklaracja kierunków, na które kandydat aplikuje, będą zbierane w formie elektronicznej poprzez system e-Rekrutacja.

Do kiedy mozna się rejestrować na UP ? Przeglądam stronke i piszę tylko od 1 czerwca.
Edit: ok znalazłem :)

Michal_b3 02.07.2009 22:50

Witam :) Jakie studia humanistyczne (chodzi mi głównie o przykłady uczelni, ale mile widziane propozycje konkretnych kierunków) byście polecili osobie, która niezbyt dobrze zdała maturę? (kulturoznawstwo, pedagogika specjalna i jakieś temu podobne)
Zdaje sobie sprawe, ze jestem niezbyt precyzyjny ale mimo to czekam na odpowiedz :)

pozdrawiam

palikot 02.07.2009 22:54

ja mam pytanie do kiedy się sklada podania na studia zaoczne?

re_set 02.07.2009 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 755589)
Witam :) Jakie studia humanistyczne (chodzi mi głównie o przykłady uczelni, ale mile widziane propozycje konkretnych kierunków) byście polecili osobie, która niezbyt dobrze zdała maturę? (kulturoznawstwo, pedagogika specjalna i jakieś temu podobne)
Zdaje sobie sprawe, ze jestem niezbyt precyzyjny ale mimo to czekam na odpowiedz :)

pozdrawiam

a mozesz mniej wiecej chociaz podac ilosc punktow? znajac progi z ubieglych lat, mozemy Ci cos lepiej doradzic.

Konrad. 02.07.2009 23:36

Polski - 64%
Anglik - 52%
WOS - 56%
Geografia - 52%
(wszystko rozszerzone)

Interesuje mnie:
filologia polska (edyt. lub komp. byle nie nauczycielskie)
filozofia
filmoznawstwo
kulturoznawstwo (ale raczej rezerwowo)
stosunki międzynarodowe / politologia (bardziej te pierwsze...)

Ewentualnie inne ciekawe humanistyczno / polityczne kierunki. Najchętniej UJ, choć i inne uczelnie ewentualnie mogą być. Dzienne rzecz jasna...

Jak ktoś orientuje się, że z takimi wynikami bankowo sie dostanę / bądź nie, niech pisze...

!!IRIVER!! 02.07.2009 23:45

Konrad. z tymi wynikami - szukaj na UJ takiego kierunku, gdzie przeliczniki będą polski 2, wos - 2, angielski 1,5
albo czegoś z geografią. ;) i najlepiej takiego, gdzie nie będzie zbyt wiele ludzi... bo mam wrażenie, że tam to będzie w ch.. ciężko się dostać.. ;/ jak ludzie maja obawy, że z wynikami powyzej 70% rozsz. się nie dostaną... to ja już nie wiem.. ;/ pomyśl może o AGH - dwa kierunki humana, z geografią też masz dobre punkty, więc też się gdzieś powinieneś dostać. :) stosunki międzynarodowe są na UEk ale wyniki 52+56 za angielski i wos nie rokują jakoś szczególnie :/ Ja mam 106 pkt (tobie wychodzi 108) i składam na europeistykę, turystykę oraz administrację ale słabo to widzę.

Michal_b3 03.07.2009 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez re_set (Post 755604)
a mozesz mniej wiecej chociaz podac ilosc punktow? znajac progi z ubieglych lat, mozemy Ci cos lepiej doradzic.

Polski (p) 67%
Angielski (r) 60%
Geografia (r) 40%

PauL 03.07.2009 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 755623)
...

Na moje oko tylko na filmoznastwo nie ma szans. Reszta jest bardzo prawdopodobna, by nie rzec pewna.

Robal_90 03.07.2009 10:06

zna ktoś ubiegłoroczne progi punktowe na UJ na kierunkach Dziennikarstwo, Europeistyka, Politologia Społeczna i Socjologia? Po przeliczałem sobie procenty z matury na punkty na każdym z tych kierunków i zastanawiam się czy jest w ogóle sens wydawać kasę na rekrutację na tą uczelnię.

krkgiba 03.07.2009 10:21

z wynikiem około 236pkt jest szansa dostać się na prawo na UJ ? słyszałem, że w zeszłym roku z takim wynikiem byłbym gdzieś w połowie listy przyjętych..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl