Cytat:
Pierwotnie napisane przez Lysy
(Post 788993)
To daj go również mi " Tracący kontakt z rzeczywistością" Wolfy (nie powinno Cię to obrażać , skoro dopuszczasz ten sam zwrot w stosunku do naszego trenera) . Skoro nie potrafisz pilnować forum i jeszcze oczekujesz poklasków, to widocznie minąłeś się z powołaniem. Szkoda, że z jednoczesnym zbanowaniem mic'a, usunąłeś także jego ostatnie wpisy które były merytoryczne, aczkolwiek chyba bardzo niewygodnie dla Ciebie :-( Jednoczenie drugi dzień, nie potrafisz wywalić, jednozdaniowego paszkwila obrażającego naszego trenera:
Określenie które ostatnio często stosujesz "preudomoderator" bardziej pasuje do Ciebie, niż do mic'a którego nazwałbym "postronnym obserwatorem" człowiekiem inteligentnym, potrafiącym dostrzegać pewne fakty i niebojącym się głośno o nich mówić, za co niestety mu się dziś oberwało :-( Ty natomiast zachowujesz się jak ci strażnicy z "eksperymentu Zimbarda" za bardzo wczuwasz się w role...
|
Nie wierzę...MIC "postronnym obserwatorem, człowiekiem inteligentnym, potrafiącym dostrzegać pewne fakty i niebojącym się głośno o nich mówić":lol: :lol: :lol:
Człowieku...prześleć sobie posty tego gościa to zobaczysz jedynie żale, lamenty i próby pod****ienia innych użytkowników co kończy się najczęściej banem. Zawsze ostatnie słowo musi należeć do niego i jestem pewien, że w tych 1700 jego postach nie znajdą sie wypowiedezi typu: "masz rację", "skończmy dyskusję", "szanuję twoje zdanie, ale.." O wychwalaniu Pawełka pod niebiosa nie wspomnę.
Cytat:
Pierwotnie napisane przez orzeu
Tacy wszyscy madrzy i genialni a jakby Was spytac co powinien robic moderator przede wszystkim, co potem, a co prawie w ogole to zaden by nie umial odpowiedziec
|
Z własnego doświadczenia i kilkukrotnej jak nie kilkunastokrotnej banicji mogę powiedzieć, że jest burdel. Pomijając to, ze kilka razy bana dostałem słusznie to znaczna większość była spowodowana nieprzejrzystością i niejasnością zasad - zasad których defacto niestety nie ma. Najwięcej banów jest chyba w "polityce transferowej Wisły", gdzie każdy miesza i wtrąci czy to link z transfermarkt czy gdzieś w kontekście wtrąci kogo by widział na miejsce np. Brożka. Można tam pisać tylko o zawodnikach których nazwiska przewinęły sie w mediach, że niby Wisła jest nimi zainteresowana - przykładowo taki Eugene Sepuya można było o nim pisać a Klejdinst teraz w wywiadzie powiedział, ze Wisła się nim nie interesowała. Jakiś szmatławiec tak napisał i my mogliśmy o nim "legalnie" dyskutować, choć były to bajki. Bajki takie same jak może wymyślić każdy użytkownik. Teraz pytanie czy rozkminianie Sepuji do czegoś nas doprowadziło i czy miało sens skoro się nim Wisła nie interesowała? Czy nie zaśmiecilo to tak samo tematu? Czy analiza tego piłkarza różniła by sie czymś od analizy Traore z GKP Gorzów którego nazwisko wtrąciłem kiedyś pod koniec rzeczowej wypowiedzi w temacie "pol. tr. Wisły" , że zamiast Drozdowiecz wolał był Traore...i ban. Dwa tygodnie. A Sepuja przeanalizowany...legalnie...jakim prawem?
Chodzi o to, żeby zrobić dwa oddzielne tematy dot. transferów w Wiśle. Pisałem juz o tym kiedyś. Jeden temat na transfery które potwierdzi ktoś z zarządu lub trener w wywiadzie i drugi temat na spekulacje transferowe czyli na rozkminianie wypocin pismaków z Faktu, WP, Przegladu itp. I będzie porządek i jasne reguły.
Druga sprawa to to dlaczego nie ma konsekwencji? Za dyskusje z MICem dostaliśmy Bana na dwa tygodnie z powodu: "forum to nie GG". Po dwóch dniach widze, że MICowi odwieszono kare i jak to on potrafi znów wkuriia ucho....ale znów widze że ma bana:lol: Ale jakim cudem on z dwutygodniowego bana po dwóch dniach pisze na forum a ja za to samo po prośby do moda o sprawiedliwość po chyba ośmiu dniach mam bana zdjętego??? Za to samo przewinienie...I wy się potem irytujecie, ze jest nagonka na modów.
Jest burdel, brak zasad (w polityce transferowej Wisły i Gdybym bym bogaty ) i nie ma konsekwencji i sprawiedliwości w karaniu.
Takie jest moje zdanie. Musicie podzielić forum (najważniejsze tematy) na merytoryczne, sensowne, poważne i na te na luzie, przykładowo:
-"Polityka transferowa Wisły" - tylko analiza grajków potwierdzonych przez zarząd, tranera...
-"Spekulacje transferowe Wisły" - analiza piłkarzy których nazwiska przewinęły sie w szmatławcach (gdzie 90% to bajki)
I już mamy mniejszy burdel i kilka banów mniej i Wolfy by odpoczął. Trzy pieczenie na jednym ogniu...
Dobrze by było gdzieś napisać za jakie przewinienia jaka kara. Przykładowo:
-za napisanie z małej litery nazwy drużyny - ban 2 tygodnie
-za pomylenie tematów - ban 1 tydzień
-za przekręcenie nazwy drużyny- 10dni (nie dotyczy Amiki:lol: )
I już ludzie wiedzą jakie są zasady i co im grozi...znów mniejszy burdel ale jeszcze nie porządek. Ważne że do przodu i że coś by się zmieniało inaczej za rok spotkamy się znów w tym samym temacie i dyskusja będzie o tym samym problemie. I żale, i bany i wkurzeni użytkownicy którym może zbrzydnie to forum i odejdą:foch: ...a po co do tego dopuszczać? User jest jak klient a o klienta trzeba dbać. Jest jak kibic- można pograć bez niego ale to b-klasa...a chcecie tu b-klase z 30 kibicami czy Premier League z 30000? Klient wymaga. Macie zrobić jasne zasady bo sam nie raz sobie przysięgałem że już na tą stronę nie wejde:lol: