![]() |
Cytat:
A co tam słychać u Tristana i Appiaha?:) |
troche stary ten Szackih (32 lata) i sporo chce zarabiac (400 tyś euro).Jak pamietam napastnicy co przychodzili do Wisły po 30-ce raczej nie strzelali już wiele bramek (Kryszał,Stanko,Penksa)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
Cytat:
Niemniej powtarzam, że to "zainteresowanie" to na pewno "fakt prasowy". |
Cytat:
Druga sprawa która niepokoi to że gość spadł z Dynama Kijów do Kazachstanu. Nie wziął go żaden średniak ukraiński, do domu (Uzbekistan) też w ten sposób nie wrócił... O co tu chodzi? |
Ja myślę, że to napastnik z "cyklu Rivaldo" itp. itd.
32 ? Zgłupieli. |
Cytat:
Z całym szacunkiem, ale Svitlice i inne Penksy (porównanie z nim wbiło mnie w krzesło) to trochę nie ten kaliber. Ja rozumiem sceptyczne podejście do tego transferu argumentowane brakiem kasy (sam rozpatruję go w kategorii s-f), ale narzekać na jakość takiego zawodnika i wybrzydzać, że jest on Wiśle niepotrzebny to jakiś absurd. Panowie - my jesteśmy tylko Wisłą, tu sie strzela Odrze czy innym Arkom... Na takich właśnie wzmocneiniach zaczęli naście lat temu budować swa potęgę Turcy, Grecy... Nie od razu ściagali najlepszych kopaczy z lig zachodnich, tylko własnie takie podstarzałe gwiazdki, które i tak podnosiły ich poziom. Frankowski mógł w Jagiellonii to gość ograny w LM nie da rady? Proszę Cię... |
Cytat:
Poza tym- cypryjskie kluby widać w pucharach, BO ściągali gości z nazwiskami, po 30-stce. Jak widać opłaciło się. Szacki na pewno takim gościem z nazwiskiem jest, ale ostatni raz powtórzę- nie wierzę w ani jedno słowo, które wychodzi z pod pióra dziennikarzynie z PS, czy GW. |
Cytat:
totalnie nie dziwmy się więc że w ciągu ostatniego roku uciekli od nas Kominiak, Kalinowski, Jonczyk, Leszczak.... szkoda (mimo tego że Leszczak ma kiełbie we łbie) zwłaszcza tych dwóch ostatnich... Kurto pewnie został tylko dlatego że bardziej jest w I drużynie niż w MESIE na młodych nie ma nawet 1/100 tego szmalu co niby mamy wydać na Szackiego... |
Cytat:
Też mi się wydaje, że jednym ze sposobów wyjścia do Europy dla zespołów z Ekstraklasy jest droga cypryjsko - grecko - turecka. Czyli zatrudnianie nieco przebrzmiałych zachodnich gwiazd, żeby poprawić jakość sportową i marketingową naszej ligii. Dawniej Cypr i Turcja to był śmiech na sali - brali do nas piłkarzy i trenerów, żeby się uczyć. Teraz Kosowski gra ze swoją drużyną w LM, Galatasaray zdobywa puchary i każdy zespół ma w gaciach, jak ma tam jechać. A my? 100 lat za murzynami.... Tylko, że taki Szacki to marka tylko sportowa, marketingowo słabawo...dziś pierwszy raz o nim słyszałem. Co innego Roberto Carlos :) :) |
arti,
bardziej by trzeba było napisać: kazachskich klubów nie widac w pucharach, polskich - równiez. Obawiam sie ze liga kazachska wcale od naszej slabsza nie jest, a juz napewno nie bedzie za kilka lat. Klub w ktorym gra Szackich zostal zalozony rok temu, w styczniu i od razu nasciagali gwiazd budujac nowa "potege". Szackich w rundzie jesiennej tam zagral w 15 meczach i strzelil 9 bramek. Wiec gra regularnie i jest w formie. Raczej plotka dziennikarska, zwlaszcza, ze przeciez Kazachowie nam go nie oddadza za darmo, aczkolwiek mam nadzieje, ze jakies zdzblo prawdy w tym jest, bo to jest dobry zawodnik, wysoki (187 cm) i bramkoszczelny. Kogos takiego nam potrzeba. |
Cytat:
Oczywiście najpewniej to prasa go chce a w klubie tak zdziwieni jak i my tu, ale popieram przedmówców że taki kierunek działania jest dobry i sprawdził się w wielu kiedyś bardzo słabych ligach. |
Cytat:
Shatskih poszedł tam w lecie ściągnął go tan Sergirj Yuran (ten ze Spartaka?) i jeszcze innych znanych graczy ale coś sie popsuło i kasa sie skończyła i całe rozwiązanie zagadki przynajmniej tyle zrozumiałem : http://sports.kz/news.php?id=0000006...&st=0000000010 Cv ma naprawdę świetne na rok maks poltora to nie znowu takie ryzyko jak nas stac na Łobo czy Gargułe za podobne pieniadze CV: http://www.rsssf.com/players/shatskikh-in-ec.html |
""Temat byl aktualny 3 tygodnie temu menedżer zawodnika chciał nas namówić na podpisanie kontraktu z nim ale Szackich chciał zarabiać trzy razy tyle co najlepiej oplacany piłkarz Wisly " mówi Adrian Ochalik.Temat jest wciąż aktualny bo rozbieżności nie sa wielkie
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mak...905,1,727.html |
Dla mnie ten transfer to byłby hit okienka w Polsce.
Piłkarz ma duże doświadczenie, ilość bramek w takim klubie jak Dynamo Kijów jest dość imponująca. W polskiej lidze byłby niewątpliwie "przodownikiem", bo nasza liga jest dość słaba, a piłkarz ma umiejętności o klasę wyższe od 95% piłkarzy naszej ligi. 32lata to nie jest wcale zbyt wiele, zresztą zdaniem ekspertów klasowi piłkarze osiągają szczyt możliwości pomiędzy 29 a 33 rokiem życia. Doświadczenie, umiejętności i jeszcze raz doświadczenie. Oczywiście informacje należy traktować na spokojnie, bo ostatnie doniesienia prasowe nie sprawdziły się praktycznie wcale. Trzeba zwrócić uwagę na fakt, że prasa pisząc o transferach Costly'ego czy Kowalskiego wykorzystała suche fakty np. że kiedyś Wisła się interesowała tymi piłkarzami. Jeśli piszą o mało znanym nam piłkarzu (chociaż znany być powinien) z Uzbekistanu to coś musi być na rzeczy. Trochę za dużo sobie życzy pieniędzy, ale może dojdą do porozumienia. Czas pokaże :-) Moim zdaniem WARTO Maksim Shatskikh |
A dla mnie najciekawsza informacja tego okienka (potwierdzona) to powrót Krzyśka Mączyńskiego do ŁKSu. Skorża będzie stawiał na Jirsaka, zeby odzyskać za niego choćby część zainwestowanej kasy - 1. skojarzenie. Niby logiczne, ale:
- po kontuzji wraca Sobol - kontraktujemy wzór cnót wszelakich "50 na 50" Issę (wspaniałe CV, nikt sie nie dziwi) - Garguła w meczach, w których wchodził, operował za jednym napastnikiem = pomysł Skorży pozostaje niezmienny: dwóch oraczy w środku, przed nimi ofensywny pomocnik (a kolejność na tej pozycji wygląda teraz tak: 1. Jirsak 2. Garguła 3. Mączyński). Mówiąc krótko, kolejny wychowanek musi "uzbroić się w cierpliwość", a nuż koło 30 wyskoczy z kategorii "młody zdolny". Chyba, ze gdzieś po drodze pójdzie w ślady "3 cytryny" Leszczaka. W sumie aż tak się Leszczakowi nie dziwię (nie żałuję, nie rozgrzeszam, ale też nie dziwię). |
A ja się tam dziwię że Wybiórcza nie wypierniczyła jeszcze na pół witryny oczojebnego artykułu zatytuowanego do woli:
- To będzie hit, Wisła ściąga gwiazdę lub - Wisła szykuje transferowy hit vel - Transferowy hit pod Wawelem. Wisła ściąga byłego gracza Dynama Kijów I tak dalej. No ale wiadomo, nie to sianko, Mało- to nie Wielko-polska. |
Cytat:
W bieżącym sezonie: Liga Mistrzów Aktobe Lento w II rundzie eliminacji wygrała 4:0 (wyjazd) i 2:0 (dom z Hafnarfjodur) w III rundzie el. LM 0:0 (dom z Maccabi Hajfa i 3:4 w rewanżu - gdzie po 15 minutach prowadzili 3:0 a walk o awans trwała do ostatniej minuty meczu (jedna bramka i byliby w raju) w IV rundzie el. Ligi Europy 3:6 na wyjeździe i 0:2 u siebie z Werderem Brema Liga Europy Irtysz Pawłodar w I rundzie el. odpadł z weierskim Haldas 2:1 u siebie. 0:1 na wyjeździe - czyli nie była to jakaś sromotna porażka; Okżetpes Kokczetaw w I rundzie el. odpadł z Zimbru Kiszyniów 2:1 na wyjeździe i 0:2 u siebie Toboł Kostanaj w II rundzie eliminacj grał z Galatasaray 1:1 u siebie i 0:2 na wyjeździe (do 64 min było 0:0) Oczywiście w rundach głównych nie grali, ale w eliminacjach LM byli o krok od sprawienia ogromnej sensacji i jakby Aktobe wyeliminował Maccabi, to miałby pewną grę w Lidze Europy. Czyli nie wypadli specjalnie gorzej od polskich klubów |
Cytat:
Co do obecnego budżetu Kazachów - "... we wrześniu prezesi przepadli i nie ma jak się do nich nawet dodzwonić..." W Kazachstanie z tymi goścmi nawet z nazwiskami po 30 będzie ciężej bo: "..wprowadzono przepis, że obcokrajowiec po 30 nie może podpisać kontraktu chyba, że przez ostatnie 2 lata grał w drużynie narodowej..." Inną ciekawostką dla nas jest to, że praktycznie wszystkie kluby są państwowe |
Ciekawa informacja w FN: otóż red. Kmiecik napisał, że w styczniu mieliśmy ofertę dla Marcelo od Trabzonsporu: 0.5 mln Euro za półroczne wypożyczenie, jeśli się sprawdzi to 2 mln Euro za transfer. Wg autora Skorża nie zgodził się na sprzedaż i zaproponował Turkom ... Clebera:)
|
Shatskikh to kolejna bzdura, którą kibice Wisły są karmieni. Czyli nic nowego. Od lat jest to samo. Warto ochłonąć. Od pewnego czasu czytam newsy tylko na oficjalnej. I już ziółek nie potrzebuję :)
Jest dobrze. |
Opinii na temat jego wieku nawet nie komentuje, pomimo tylu przykladow z rodzimego i zagranicznego podworka, gdzie zawodnicy po 30tce stanowia o sile swoich zespolow, niektorzy uparcie oceniaja pilkarzy przez pryzmat jego daty urodzenia.
O tym pisalem tez ostatnio. Zamiast takiemu zawodnikow, ktory gwarantuje okreslony poziom gry, umiejetnosci,i zaplacic te 400 tys Euro to placi sie np. Lobodzinskiemu. Wisla powinna isc droga klubow Tureckich i Cypryjskich, tak jak i cala polska ekstraklasa. Zaczac od sciagania nieco przyblaklych gwiazd pilki, co pozwoliloby nakrecic konikunkture wsrod sponsorow, kibicow, co podniosloby poziom, pozwolilo na awans do rozgrywek europejskich. Do tego oczywiscie szkolenie mlodziezy. |
Maksim Szackich. Ciekawy , doświadczony, bramkostrzelny napastnik. Jakiekolwiek łączenie go z Wisłą Kraków przez media to bujda na którą nikt z kibiców Wisły nie może się dać nabrać.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wisła wcale nie powinna. Nie można szufladkować polityki transferowej w jakiejś wąskiej kategorii. Wszędzie trzeba szukać dobry zawodników i liczyć, że będzie okazja by kogoś sprowadzić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czytać się Was nie daje po prostu. Najpierw jeden porównuje Szackiego do Svitlicy (****a, szok :lol: ), teraz następny zestawia zatrudnienie kogoś takiego z ewentualnym pozyskaniem Nowaka. Ja .......e, nie mogę wprost uwierzyć co czytam. Potem innym mózg pisze, że jest za stary, ale pewnie pod transfer 2 lata starszego Żurawskiego kręciłby śmigłem do omdlenia. A ostatni pisze, że nikt do nas nie przyjdzie, bo zima, a idą na Cypr i się opierdalają. Tak, opierdalają się i na stojąco awansują do Ligi Mistrzów, gdzie, o dziwo, też nie są chłopcami do bicia.
A najlepsze jest to, że ci piszący, że nie tędy droga nie dyskutują z tymi, którzy twierdzą, że jest inaczej, tylko z FAKTAMI, które można w każdej chwili sprawdzić patrząc na piłkę cypryjską czy turecką. Puknijcie się w głowy wszyscy przemądrzali. Cytat:
Obecny budżet kazachów mnie nie interesi. Interesował mnie ten, który mieli zatrudniając Szackiego i nie próbuj tu chłopie żadnych manipulacji, bo nie chce mi się prostować wypowiedzi w każdym poście. Wtedy mieli kasę- kupili. Masz odpowiedź dlaczego poszedł tam, a nie do średniaka ukraińskiego. Najwyraźniej ich oferta była lepsza. Natomiast fragment od "W Kazachstanie...." do końca to już zupełnie nie wiem czego dotyczy. |
Cytat:
a jak okaże się, że jednak zostaje tam gdzie gra albo przejdzie do innej drużyny to będzie pojazd po działaczach:] |
Dziękuje co poniektórym za dawkę humoru w ten śnieżny dzień. Radzę zweryfikowac swoją wiedzę na temat piłki nożnej w naszym kraju. Jest 2010 rok, od 13 lat nie mamy drużyny w fazie grupowej Ligi Mistrzów, występy naszych klubów w PUEFA to w większości epizody. Pojawia się info o zawodniku, który strzelał regularnie bramki w lidze mocniejszej niż nasza, w Lidze Mistrzów strzelał bramki takim drużynom jak Arsenal, Real, Juventus, Roma. Frankowski ma 36 lat, Żurawski ma o 2 lata, a Kosowski o rok więcej niż Szackich i ciekawe co byście pisali o nich?
Płaćmy dalej Łobodzińskiemu 300tyś euro rocznie lub kupmy Nowaka za 400 + kolejne 300 wypłaty, ciekawe gdzie z takimi gwiazdami dojdziemy. Oczywiście news o tym zawodniku to i tak pewnie jakieś wymysły "dziennikarzy". |
A po co nam Szackih? On jestbardziej drewniany niz Rasiak. Kumpel z Ukrainy mowi, ze to jest ich ukrainiski pinokio. Zreszta fakt iz typ ktory grywal w lidze mistrzow poszedl grac do jakichs kozojebcow mowi wszystko.
|
Na TWSD macie dementi w sprawie pozyskania Szackhi'ego :), myślę że to powinno kończyć dyskusję na jego temat. Martwi brak jednoznacznego negatywnego stanowiska co do Dawida Szklanki Nowaka, choć pośrednio można za takie uznać wypowiedź o nieprzystającym do rzeczywistości przeszacowaniu zawodników z Polski.
Nie widziałem Punosevaca w akcji, nie wiem co prezentuje, ale irytuje mnie od zawsze stwierdzenie, iż ktoś jest młodym ciekawym zawodnikiem, lecz poczekają jak się rozwinie. Irytuje zwłaszcza, że brzmi w świetle wydarzeń w naszej lidze jak proste przyznanie się do faktu, że sami z czyimś talentem nie bylibyśmy w stanie zrobić nic i czekamy na gotowe ... a na graczy kompletnych i sprawdzonych nas nie stać. |
A ten Ba to jest już u nas czy jeszcze nie ??
|
Jeśli przejdzie pomyślnie badania to Skorża chce aby podpisał kontrakt.
|
no czyli tak jak myślałem , że jest najpowazniejszym kandydatem na grę u nas ale jeszcze oficjalnie go nie ma
|
Wisła jeszcze się wzmocni
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli wygląda na to, że będziemy się jeszcze ekscytować napastnikiem. Obyśmy przyfarcili jakiegoś wypasa:)
|
Cytat:
Co do wypowiedzi nadtrenera na temat Punosevaca, to pod artykułem napisałem co o tym myślę i widzę, ze jesteśmy tego samego zdania. Dopisałem tylko jeszcze pytanie retoryczne, że po co dawać zarabiać obcym managerom na transferach/ kontraktach piłkarzyn, skoro można dać zapchać portfel komuś znajomemu. A to, że znajomy może oferować towar niższej jakości? Jakie to ma znaczenie? |
Także można powiedzieć , że prawie na 100% Issa Ba u nas zagra. Zobaczymy czy te obietnice Skorzy okażą się prawdziwe. Myslę , że coś w tym prawdy musi być skora trener mówi , że nie wyobraża sobie aby nikt przed rundą nie wzmocnił nas w napadzie. Także będzie teraz ciekawie z transferami u nas. Oby coś wypaliło!! No i kolejna wiadomość to taka , że najprawdopodobniej wbrew wcześniejszym doniesieniom zostają u nas Burliga i Mączyński więc wzmocni się rywalizacja ale nie w dużym stopniu bo ci chłopcy są raczej uzupełnieniem składu niż jego wzmocnieniem. Ale dla nich to na pewno dobrze wyjdzie jak zostaną ponieważ będą chcieli za wszelką cenę udowodnić swoją wartość w zespole. Lecz z drugiej strony dla tych zawodników lepiej byłoby aby byli wypożyczeni żeby się ogrywać.
|
Czyli Ba bedzie a Singlar,Garguła nie zdolni do gry i być może Łobo,Boguski,Brozinho nie w pełni sił.
Zostaje nam niepełna 18 meczowa do gry. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl