![]() |
Cytat:
Naprawdę wydaje się wam, że Kuźba odchodzi, bo zarząd nie podpisał kontraktu z jednym lub drugim zawodnikiem? Pewnie poprzednie zarządy podpisywały jak leci, z każdym, którego przedstawił. Głowa od początku podkreślał, że nie czuje się zbyt komfortowo jako dyrektor sportowy i może właśnie w tym momencie uznał, że po zawierusze z grudnia i wcześniejszym pół roku świecenia oczami za zarząd ma zwyczajnie dość, a ludzie, którzy przejęli Wisłę, w tym jego kolega, dają nadzieje na lepszą przyszłość. |
ale to bardzo dobrze ze Kuzba odchodzi.
moze w koncu nie bedziemy zamknieci w malych ukladach. Arek ma propozycje jak wroci. czy przyjmie, czas pokaze. |
Konflikt z flagami trzeba wziąć sposobem :)
Królewski mówił, że podejmuje się spraw o których wszyscy mówią nie możliwe. Zatem spamujmy tt :) "niemożliwe, aby ogarnął ratowanie Wisły, gdy będą wisieć flagi kibiców. To jest niemożliwe by się udało" 8) |
Cytat:
|
Odnośnie Głowackiego gang Olsena mówił o innym stanowisku dla niego, czy obecny zarząd również ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mój wpis nie był jednak o tym - napisałem, że tutaj (na forum) nikt o tę flagę nie walczy. Heoj napisał tak, jakby część forumowiczów domagała się tej flagi na stadionie, a nie zauważyłem, by coś takiego miało tu miejsce. |
Cytat:
|
Raindog mnie sprowokował, przemogłem obrzydzenie i po raz pierwszy od dłuższego czasu polazłem na czosnkowe forum w poszukiwaniu tego ich wspierania WSH.
Przeglądnąłem wiadomy wątek, oczywiście nie cały, tylko ostatnie kilkadziesiąt postów. Jakie wnioski? Po odrzuceniu heheszków, złorzeczeń i zwykłego trolololo zostały tylko i wyłącznie kpiny z naszego dobrodzieja Królewskiego i życzenia, by nas pogrążył. O WSH nie ma w tych postach kompletnie nic. Przykładowy post z wczoraj: Albo po prostu parcie Królewskiego w kierunku ładu korporacyjnego, modern footballu, wymiany kadr na bardziej jajogłowe itd W tym swoim poczuciu nieomylności wymyślił sobie "misję społeczną", w której pracą po godzinach ma nagle zmienić bankruta w ultra efektywne przedsiębiorstwo. (Nie)stety to co działa w biznesie, bardzo często nie ma przełożenia na kluby piłkarskie i co chwila widać, że jego wyobrażenia mocno rozjeżdżają się z rzeczywistością. Z czasem tam powinno się robić tylko "ciekawiej". Chyba, że znajdzie się gruby sponsor. No ale mając 100 baniek do wydania, nawet szarki są w stanie wrócić z klubem do walki o najwyższe cele. Reklamę sobie już zrobił. Jak się uda wyjść z bagna to będzie bohaterem. Jak nie, to powie, że próbował, ale po rekinach się nie dało, a pożyczkę ostatecznie odzyska i na niej jeszcze zarobi. Dostał klub do zabawy i eksperymentów. Czego by nie zrobił, wyjdzie na swoje, gorzej może być z pacjentem. Zanim się na mnie rzucicie, że bronię bandytów i takie tam, podkreślam, że tylko wlazłem na ich forum, bo Raindog stwierdził, ze tam wszystkie żydki liczą na WSH i ich popierają. Nic poza tym, nic nie sugeruję, po prostu relacjonuję. |
Cytat:
Z tego co kojarzę to użytkownik Rience na shoutboxie dosyć aktywnie o tę flagę walczył, ale nie wiem czy pisał w 100% na poważnie. I nie dam sobie głowy uciąć czy był jedyny. |
Cytat:
Kto by się spodziewał że wygrzebiesz u nich rozsądniejszy i mądrzejszy post niż większość tutaj. |
Cytat:
Poczytaj sobie posty przed meczem ze Śląskiem. Sam prowadziłem dyskusje minimum z 3 osobami które twierdziły że flagi to nic złego i tym bardziej miejsce flag WSH jest na wislackiej trybunach. Teraz te osoby się wyciszyły. |
Cytat:
Teraz ruch kibicowski bedzie sie plul o flagi - to jest naprawde dobre. Obawiam sie ze ktokolwiek nie przyjdzie do tego klubu bedzie musial stawic czola jakims zjebanym zadaniom ktore beda tylko i wylacznie narastaly z czasem. Flagi Wyjazdy Co dalej? Jestescie totalnie nie kumaci jezeli to sa dla was rzeczy za ktore warto kopac juz lezacy klub. No oczywiacie jest druga opcja ktos sie tu panicznie obawia marginalizacji.... No ale przeciez wam chodzi tylko o doping i dobro klubu, nieprawdaz? |
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że tak. Ale łatwiej to odkręcić odcinając się od plotek niż powiedzieć teraz o jedno słowo za dużo i później się.z niego tłumaczyć. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że szybko się dogadają. Oby przed derbami. |
Cytat:
Klub moze egzystowac bez subkultur na stadionie dlaczego mamy tego nieudowodnic? |
Do kiedy musimy spłacić dług licencyjny by spać spokojnie o licencje na następny sezon ?
|
Cytat:
* sarkazm A tak naprawdę- dzięki za to pytanie- może ono pozwoli by temat wrócił na właściwe tory, sam jestem ciekaw jak tutaj sytuacja wygląda. |
Klub chyba nie ma już zaległości licencyjnych.
|
Do końca marca trzeba złożyć wniosek na nowy sezon o licencje i wg mnie cel jest osiągalny ale co dalej to nikt nie wie jeszcze
|
Co Wy tu o jakiejś licencji. Takie tematy to jakieś poboczne bzdety.
Policzmy lepiej ile jest rekinów na flagach bo to bardziej pasjonujący temat :D p.s. Może jakaś galeria bo jestem wzrokowcem. |
Cytat:
|
Cytat:
Czytałem i podtrzymuję, że to nie walka o flagę z rekinem. To, że ktoś pisze, że nie przeszkadza mu ta flaga na stadionie nie jest równoznaczne z tym, że o nią walczy. Dla mnie ważniejsze od tego, czy flaga będzie wisieć czy nie jest to, czy konkretne osoby odpowiedzialne za przekręty będą rozliczone. To znaczy, że walczę o flagę? Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To będzie z korzyścią dla całej Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście, świetna atmosfera. Kibice się kłócą i są podzieleni. W klubie też chyba zbyt ciekawej atmosfery nie ma Kuźba out, Głowacki jak na razie też out i urlop, inwestora nie widać. Zarząd dzieli kibiców na lepszych i gorszych. Świetną atmosfere budują na prawde. |
Flinston do ....y nedzy jedne z wiekszych zaslug w dzieleniu masz ty.
Na teraz primo to przetrwać bez zadnych ale. Jadac Twoja logika co zrobisz jak ludzie nie chcacy pozameczowych/nie kibicowskich przekazow powiedza pas? A takich jest troche wiecej. Oczywiście powiesz, co z Was za kibice, ze nie wspieracie klubu ups skads to znamy. |
@Flinston inwestora niewidać, bo wszsycy powtarzają, że sprzedaż Wisły to kwestia kilku miesięcy - pół roku i o tym Królewski, Obidziński i reszta powtarza od początku. Skąd te pokemony powyłaziły teraz? Jest mi naprawdę wstyd, pokazaliśmy, że potrafimy być jednością w kryzysie, bralismy udział w pięknych akcjach i masie zrzutek a przede wszystkim każdy przejrzał na oczy kto tak naprawdę szkodzi temu klubowi, zima się konczy, sytuacja sie trochę uspokoiła i pozamarzane do tej pory rekinki powoli wypływają i zaczynają jątrzyć.
|
Cytat:
Kuźba to mała strata - od dawna siedział tam chyba "za zasługi" - Głowa od dawna mówił, że nie chce być na świeczniku a był na nim bo nikt o zdrowych zmysłach bez stosunku emocjonalnego by tam nie zasiadł. Teraz jest normalniej więc i Głowa może odsunąć się na drugi plan bo ktoś piśmienny na jego miejsce się pewnie pojawi. Inwestora na klub oblepiony takim gównem nie znajdzie nikt. Owszem książę z Kambodży może podjechać czy tam podlecieć na smoku przykryty parasolem. Gówno przyschnie i odpadnie to i będzie szansa na kogoś kto faktycznie będzie chciał zainwestować. Kibice zawsze byli i będą dzieleni na tych złych i dobrych - teraz tylko odwróciły się priorytety - to ci kiedyś źli ( którzy stanowią ogromną większość ) awansowali na dobrych a ci "dobrzy" którzy rozjebali klub jak gnój po polu wrócili do swojej prawdziwej roli - tych złych. |
Cytat:
Powtarzam, mowiac BARDZO, ale to BARDZO ostroznie w kwestii liczb - wiele setek ludzi wrócilo na Wisłe wlasnie dlatego, ze mieli nadzieje, ze tak to będzie wygladało jak teraz, czyli brak zgody na patole na stadionie. To czy zostaną zależy oczywiscie tez od wynikow, jak wszedzie na swiecie sukces buduje, ale rowniez od tego czy w koncu ktos doprowadzi do konca ta kwestie, za ktora sie zarzad wział. Wiec o ile oczywiscie mozna sie nie zgadzac i miec inne argumenty, to czy mozna przynajmniej skonczyc z taka retoryką prawdy "jedynej" i "objawionej", ze niby jest dramat, bedzie zle, bo ktos jakiejś promilowej grupce ludzi czegoś zakazal, a kazdy kto sie z tym nie zgadza to debil, idiota, janusz i nie wiadomo kto jeszcze? |
Jak już tak łapiecie za każde słówko Królewskiego to przypomnijcie sobie co mówił o inwestorze po co była na szybko zbierana kasa.Wisła miała złapać oddech przygotować się na zmianą właściciela tak by nie łapać pierwszej lepszej oferty.A kilka osób już sraczki dostaje bo nima inwestora,nima inwestora.....ku..a ludzie...
|
U nas kibice zawsze byli podzieleni a nie podzielił ich Królewski tylko osoby decyzyjne w 2016 r keidy zerwano zgody z Lechia i Slaskiem.Po tym czasie duzo osob opuscilo mlyn przestalo identyfikować sie z sektorem C i zasiada na D czy E.
I wole taka atmosfere gdzie widac ze zarzad chce miec tabula rasa i startować z czystą kartą bo widze ze chca dla Wisly dobrze ,niz burdel na kółkach z rekinami,sarapatami i 4 ligą. Pozatym rekin to tylko symbol bo to nie walka z samą flagą a z całą organizacją.A raczej proba nie dopuszczenia do powtórki z rozrywki. I tez nie widze podzialu kibiców ,gdzie 99% ludzi chce normalnosci i odsuniecia zła od klubu. |
Piękne generalizowanie widze dalej, wrzucanie do jednego wora i zakrzywianie rzeczywistości. Jeżeli pewnej części z was takie zakrzywianie odpowiada to dobrze, jak myślicie że wszystko jest cacy i gra i buczy to super, ja za to widzę że tylko po jednym meczu bez zorganizowanego dopingu oraz flag, dyskusja i przepychanki nie ustają, różni ludzie mają inne opinie, masie osób nie podoba się działanie zarządu względem trybun oraz próba cenzury trybun. Brak transparentności niestety też jest, a miało być inaczej. Wojtas, tak zwane "zło" od klubu które swoją drogą powinno kryć się pod imiona i nazwiskami a nie pod nazwami grup czy innych rzeczy już dawno zostało odsunięte od zarządzania klubem, to co się dzieje teraz to jest próba skasowania ruchu kibicowskiego i wymiana kibiców na "nowy piknikowy angielski model"
|
Cytat:
Ja wiem, że przez te lata Twoja czesc kibicow sterowała cała resztą jak chciała i teraz ciezko sie przyzwyczaic, ze wszyscy maja was w dupie, albo są wrecz przeciwko wam, ale no musisz to zrozumieć i zaakceptowac. Naprawde ciaglym wprowadzaniem zamieszania i poczucia nadciagajacego kataklizmu robisz tylko swojemu punktowi widzenia krzywde, nie wiem czemu nie chcesz tego zauwazyc. Im bardziej bedziesz walczył o rekina, tym bardziej wszyscy beda mu przeciwni. |
Wojtas ogólnie się zgadzam, jak również z tym, że pewien symbol może razić pewne osoby, ale wierz mi, że obecnie są osoby w tym gonie do dogadania. Nawet kilka osób pojawiło się z powrotem "tu i ówdzie" jak zniknęły pewne osoby. Dodatkowo teraz w przypadku przekroczenia ustalonej granicy, te osoby nie będą mieć i tak zbyt dużego pola manewru, bo jednak ludzie nauczeni są doświadczeniem z lat poprzednich. Tutaj potrzeba tylko chęci do rozmowy, pójścia na pewne kompromisy (obie strony) i kontrolować, jak to wszystko się toczy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kłócicie się i kłócicie, ale brak publicznie dostępnych informacji, na podstawie których można sformułować stanowisko.
Nie wiemy, dlaczego odchodzą Głowacki i Kuźba. Głowacki chciał uciec od swojej funkcji już kilka miesięcy temu, a Kuźba też wyrażał już niezadowolenie z tego, że nie wszystkie jego pomysły są realizowane. Jednocześnie trudno uwierzyć w tym przypadku w zbieg okoliczności. Nie wiemy też, które flagi stały się przedmiotem niezgody pomiędzy klubem a UW. Może więc po prostu poczekajmy, aż sytuacja się wyjaśni. Do tego czasu brak podstaw, by uznać, że ludzie odbudowujący Wisłę działają na jej niekorzyść, a nawet jeśli odbudowują nieudolnie, to że w ogólnym bilansie Wisła nie wchodzi na plus (raczej wychodzi, skoro jeszcze niedawno klubowi groził upadek). Stąd też: 1) jakieś tarcia w klubie pewnie są, ale jeśli chodzi tylko o to, że zarządzający klubem układają go po swojemu, to ok. Jeśli wymiana kadr (nawet legend, jak Głowacki) ma być ceną za odbudowę Wisły - ok. Jeśli zaś okaże się, że to próba instalacji poprzedniego układu à rebours - to nie ok; 2) ze względu na PR, a może nawet pewną uprzejmość względem nowych zarządzających można sobie flagi z rekinami darować (tak myślę). Jeśli jest problem z wyjazdami albo pozostałymi flagami, to pewnie ten paraliż kibicowski wynika z tego, że nowi zarządzający koncentrują się na czym innym (licencja), są przesadnie ostrożni, wdrażają się w specyfikę klubu. Jeśli przejściowe utrudnienia w zorganizowanym dopingu mają być ceną za odbudowę Wisły - ok. Jeśli zaś okaże się, że mamy do czynienia z dywersją i próbą zniszczenia ruchu kibicowskiego na Wiśle - nie ok. Poczekajmy na informacje. Jeśli mamy tu jakichś insiderów, proszę podzielić się wiedzą. |
Mam dla was dobrą radę. Skończcie pieprzyc w kółko jedno i to samo. Poszła i formacja o flagach, a wy jak stare baby na bazarze sie przekrzykujecie. W klubie nie jest tak kolorowo jak sie większości wydaje. Flagi sa tylko wierzcholkiem problemów na lini kibice-klub, wiec jeżeli sprawy was nie dotyczą, lub nie macie o nich pojęcia, zakonczcie dyskusje, bo robicie to samo, co zarzucaliscie ultrasom kiedyś- dzielicie kibiców na lepszych i gorszych, kiedy jedyne co dajecie od siebie to bilet/karnet i obecność na stadionie raz na dwa tygodnie. Podoba wam sie to co próbuje sie wprowadzić? Spoko, póki jeszcze jest dobra frekwencja i nie odwiedziła nas żadna mocna ekipa. Predzej czy później hype opadnie, a nasi wybawcy obudzą się z ręką w nocniku, gdy nawet na R22 atmosfera będzie jak na wyjazdach.
|
@JacobCFC: Zaraz dostaniesz kilka wpisów, że jest zajebiście, ludziom odpowiada "spontaniczny" doping jaki był ostatnio i że oderwali cię od koryta dlatego płaczesz.
Poza tym oni nie mają żadnych problemów, a problemy patoli ich nie obchodzą. Najlepiej niech wypierdalają. Niestety ale części ludzi na Wiśle kompletnie wskazówka przekręciła się w drugą stronę i co by nie zrobił Królewski z ekipą, dla nich będzie święte. Wszyscy inni są oderwaną od koryta patologią. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl