Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

dj_ibutti 09.01.2011 16:28

Rooster jest przy małym rynku? Ciekawe ;)

Pewnie Ci chodzi o English Football Club.

Mistel 09.01.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1033951)
Może Rooster

Rooster jest przy placu Szczepańskim ;)

Mam na końcu języka tą nazwę, i nie jestem pewien czy toi ta co podał dj_ibutti. Aż się jutro tam przejdę zobaczyć bo mi to nie da spokoju :P

Malpason88 09.01.2011 23:47

Zna ktoś może jakąś kafejkę internetową w okolicach Placu Bohaterów Getta?

SV_ 10.01.2011 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1033960)
Rooster jest przy małym rynku? Ciekawe ;)

Pewnie Ci chodzi o English Football Club.

A nie Irish Pub czy coś takiego? BO ten EFC to żydowskie i na pewno nie na małym rynku. (nie wiem ale biorę na logikę że by niezłe zadymy tam był jak Nowy Kuzyn)

edit: EFC jest na Mikołajskiej. Rooster koło szczepańskiego. The Irish Mbassy Restaurant and Pub na Stolarskiej.

Mistel 10.01.2011 10:54

SV_ dzięki ;)

Kamil86 10.01.2011 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ploughmanson (Post 1033892)
Czy w podstawowym (darmowym) pakiecie TP internet z telewizją są kanały Polsatu? Zainstalowałem się wczoraj i jakoś nie mogę znaleźć nawet zwykłego Polsatu.

Niestety kanałów Polastu nie ma na żadnym pakiecie od TP.

szczepanwislak 10.01.2011 17:13

Czy pracuje ktoś z was może w redakcji jakiejś gazety sportowej ?? Bądź w jakimś konkretnym dziale dotyczącym sportu w prasie ??

WISŁAZWE 10.01.2011 17:25

Podrzuci ktoś działający link do albumu Pezet- Muzyka klasyczna :) ??
byle nie na rapida.

Dodatkowo nie orientuje się ktoś czy gdzieś w Krakowie dostanę powyższą płytę ( Muzyka Klasyczna- reedycja) lub Muzyka Emocjonalna i ostatni album Pezet/Małolat - Dziś w Twoim mieście.

W Epiku widział ktoś ??

:)

LuKaS TSW 10.01.2011 17:30

http://www.filesonic.com/file/517554...zna__2002_.rar powinien działać:)

wislacki 10.01.2011 17:45

Miałem pisać w szkolnym, ale ten przegląda więcej osób:

Panie i Panowie:
na jutro (ew. środę) muszę napisać referat z fizyki na ciekawy temat związany z astronomią. Pracę piszę na podwyższenie oceny semestralnej (III liceum). Jeżeli znacie jakieś ciekawe tematy, nie wiem, np. rzadkie, interesujące, zjawiska o których można napisać parę słów prosiłbym o pomoc. Chciałbym by praca była oryginalna. Temat to astronomia - różna planety, gwiazdy, komety, konstelacje, słowem wszystko co przychodzi wam do głowy gdy słyszycie o kosmosie. Wszelkie ciekawe pomysły na wagę złota.
Z góry dziękuję za pomoc.

E: dobre Herkules, dobre
obawiam się jednak, że moja fizyczka nie zrozumie przesłania

herkules 10.01.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1034267)

Panie i Panowie:
na jutro (ew. środę) muszę napisać referat z fizyki na ciekawy temat związany z astronomią. Pracę piszę na podwyższenie oceny semestralnej (III liceum). Jeżeli znacie jakieś ciekawe tematy, nie wiem, np. rzadkie, interesujące, zjawiska o których można napisać parę słów prosiłbym o pomoc. Chciałbym by praca była oryginalna. Temat to astronomia - różna planety, gwiazdy, komety, konstelacje, słowem wszystko co przychodzi wam do głowy gdy słyszycie o kosmosie. Wszelkie ciekawe pomysły na wagę złota.

napisz o fenomenie Białej Gwiazdy :rotfl:

Proud 10.01.2011 18:08

Cytat:

Panie i Panowie:

Napisz może o błędnym określaniu początku wszechświata jako "Big Bang". Ludzie utożsamiają to z eksplozją. A nie ma nic bardziej mylnego. Kosmos nie ma jednego miejsca w którym został zapoczątkowany.
Poszprasz trochę, znajdziesz więcej materiałów na ten temat.

Możesz napisać też coś o wymiarach, płaszczakach itp.

LanceTS 10.01.2011 19:03

Cytat:

Panie i Panowie:

Kiedyś czytałem o jakichś czarnych dziurach itp. W astronomii jest naprawde straszcznie dużo rzeczy ciekawych. Wejdz na wikipedie na jakiś termin, a potem przechodz na podobne i jak Ci się coś spodoba to o tym napisz.

rafil 10.01.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1034264)
Podrzuci ktoś działający link do albumu Pezet- Muzyka klasyczna :) ??
byle nie na rapida.

Dodatkowo nie orientuje się ktoś czy gdzieś w Krakowie dostanę powyższą płytę ( Muzyka Klasyczna- reedycja) lub Muzyka Emocjonalna i ostatni album Pezet/Małolat - Dziś w Twoim mieście.

W Epiku widział ktoś ??

:)

poszukaj w Music Cornerze, na Św. Tomasza

ponury 10.01.2011 20:04

Zna ktoś strone internetowa jak mobile.de z ogloszeniami uzywanych samochodow (w niemczech)?

Garbaż- dzięki

tomo 10.01.2011 21:04

Szukam miejsca gdzie mogę zagrać w kręgle. Wiem że kręgielnia jest w Plazie. Wpisałem w goglach i wyskoczył mi jakiś klub Klimat, Bachus, hotel Wilga i tyle.

Pewnie nie ma więcej torów. Zatem pytanie o Fantasy Park w Plazie, duże tłumy np w czwartki albo w środy ?

Garbaż1906 10.01.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ponury (Post 1034310)
Zna ktoś strone internetowa jak mobile.de z ogloszeniami uzywanych samochodow (w niemczech)?

spróbuj autoscout24.pl

P.e.c.h 10.01.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1034320)
Szukam miejsca gdzie mogę zagrać w kręgle. Wiem że kręgielnia jest w Plazie. Wpisałem w goglach i wyskoczył mi jakiś klub Klimat, Bachus, hotel Wilga i tyle.

Pewnie nie ma więcej torów. Zatem pytanie o Fantasy Park w Plazie, duże tłumy np w czwartki albo w środy ?

na basenie AGH są kręgle, dość tanio w porównaniu z Plazą, ale osobiscie nie byłem tam

LanceTS 10.01.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1034320)

Zależy o której godzinie, ale na 95% będzie przynamniej 1 tor wolny. Chyba raz tylko musiałem czekać (10min) zanim ktoś wyszedł.
Tak naprawde to tłumy się zaczynają dopiero pod wieczór.

Jade do Francji i potrzebuje tam telefonu. Jaką wybrać sieć, roaming czy co tam jeszcze żeby jak najtaniej wysyłać sms do kraju?

ja_ka_ 11.01.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1034335)

Jade do Francji i potrzebuje tam telefonu. Jaką wybrać sieć, roaming czy co tam jeszcze żeby jak najtaniej wysyłać sms do kraju?

Różnica w cenie jest minimalna albo żadna, używałem tam SFR lub ORANGE.
Polecić mogę karty do budek np EURO-LATINA gdzie na stacjonarny za 10 euro dzwoniłem do Polski po kilkanaście razy rozmawiając kilkadziesiąt minut. Jeśli chodzi o sms-y tak jak pisałem stawki są niemal identyczne.

Wizard 11.01.2011 11:57

Ktoś z was grał w squasha? Jak wyglądają koszty gry? Dajmy na to, że chce online kupić wejściówkę na squasha i wynosi ona 60 zł. Chcę iść pograć ze znajomymi - ja płacę od osoby 60 zł czy po prostu jest to cena dla całej mojej grupki przyjaciół?

Proud 11.01.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1034411)
Ktoś z was grał w squasha? Jak wyglądają koszty gry? Dajmy na to, że chce online kupić wejściówkę na squasha i wynosi ona 60 zł. Chcę iść pograć ze znajomymi - ja płacę od osoby 60 zł czy po prostu jest to cena dla całej mojej grupki przyjaciół?

Zapwne jest to cena za kort/h.

Polecam temat o squashu na forum.
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=6064

tomo 11.01.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.e.c.h (Post 1034334)
na basenie AGH są kręgle, dość tanio w porównaniu z Plazą, ale osobiscie nie byłem tam

Pytam w takim razie czy ktoś na basenie AGHu był na kręglach ? ile tam jest torów i czy trzeba długo czekać ?

WRzŚ 11.01.2011 15:50

2 tory i rezerwuj telefonicznie najlepiej

mulda 11.01.2011 15:53

Kiedy premiera Chacharow ?

igortsw 11.01.2011 18:34

Poleci mi ktoś jakiś router ADSL wifi do 100 zł?

I pytanie numer 2, gdzie taki router dostane w dobrej cenie w Krakowie, chodzi mi o jakiś w miare tani sklep komputerowy...

grzesiek632 12.01.2011 16:10

Czy jest możliwe ściągnąć na dysk reportaż wideo o Mariuszu Rokickim z tej strony:
http://www.tvn24.pl/12690,1594805,0,...wiadomosc.html

Jakieś pomysły?

Dzięki wielkie Kamil86 :)

Kamil86 12.01.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1034743)
Czy jest możliwe ściągnąć na dysk reportaż wideo o Mariuszu Rokickim z tej strony:
http://www.tvn24.pl/12690,1594805,0,...wiadomosc.html

Jakieś pomysły?

Polecam DownloadHelper.

nero 12.01.2011 18:27

Wymyślili już takie cudo - program...
Wpisuje do programu dane z paska z całego roku, a on sam wpisuje liczby do odpowiednich rubryk w picie?
Chciałem się pobawić trochę zanim dostane pit z firmy.

ero781 12.01.2011 19:13

w jakiej cenie można się spodziewac karnetu na tą runde "na gwiazde" chyba w tej rundzie "C"?

TSW Fanatyk 12.01.2011 19:18

http://www.youtube.com/watch?v=83tGokEsaxY pytanie dla znających język :) co powiedział ten gość (GSP) od około 45 sek filmiku?

harimata 12.01.2011 19:44

Wiecie gdzie mogę znaleźć kogoś kto mi napisze pracę licencjacką z turystyki od podstaw ? Najlepiej ktoś z Kraka albo Wrocławia coś sprawdzonego. Może znacie kogoś kto chce dorobić sobie ?

Lanx 12.01.2011 20:21

Witajcie. Wiecie może gdzie mógłbym oglądnąć "Skrzydlate Świnie" , albo czy ktoś mógłby zarzucić DOBRYM linkiem ? W sieci nie mogę się doszukać...

Pozdrawiam

fialo 12.01.2011 20:23

Szkoda czasu. Żalośnie słaby film.

brylant17 12.01.2011 20:52

Mam pytanie nie znam się niestety na finansach,ale chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś prognoza finansów na kilka miesięcy? Jakaś taka nie wiem wstępna chodzi mi o kurs funta czy będzie rosnąć wiem, że nie da się przewidzieć, ale chyba jakaś prognoza jest?

P.s sorry nie znam się an tym tak tylko pytam.

-S- 12.01.2011 21:35

Cytat:

w jakiej cenie można się spodziewac karnetu na tą runde "na gwiazde" chyba w tej rundzie "C"?
Coś ok. 92,45 zł, ale pewien nie jestem, bo do obliczeń korzystałem tylko z windows'owskiego kalkulatora:)

Endorfinka 12.01.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1034856)
Mam pytanie nie znam się niestety na finansach,ale chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś prognoza finansów na kilka miesięcy? Jakaś taka nie wiem wstępna chodzi mi o kurs funta czy będzie rosnąć wiem, że nie da się przewidzieć, ale chyba jakaś prognoza jest?

P.s sorry nie znam się an tym tak tylko pytam.

http://www.money.pl/pieniadze/kurs/gbp,789.html
klikając na "więcej" możesz sobie przewidzieć ;)
http://www.bankier.pl/inwestowanie/w...le/?symbol=GBP

John1906 12.01.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endorfinka (Post 1034890)

Z tym, że prognozy to mniej więcej 50\50 trafności. Ciężko przewidzieć kurs bo bardzo wiele czynników wpływa na kurs waluty.

Endorfinka 12.01.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1034893)
Z tym, że prognozy to mniej więcej 50\50 trafności. Ciężko przewidzieć kurs bo bardzo wiele czynników wpływa na kurs waluty.

Jasne, ale skoro chciał takie prognozy to podałam strony, gdzie można je znaleźć.

ero781 12.01.2011 22:46

@@ -S- skąd takie obliczenia mamy 8 meczy u siebie + 1 puchar na pewno (20zł bilet) = 180 zł pamiętajac że mamy jake lecha i pasy u siebie gdzie bilety o 10zł droższe pewnie otrzywiście zniżka to ze 140zł myśle a ty mi tu z sumką poniżej stówki wyskakujesz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl