Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

emjot 30.04.2013 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1310956)
Człowieku Jovanović to jeden z najszybszych piłkarzy w zespole . Do gry na prawej obronie jednak się nie nadaje , nie ma zmysłu do gry kombinacyjnej , z wydolnością też jest gorzej . W Serbii nie bez powodu został przesunięty na środek obrony i wg mnie właśnie na tej pozycji powinien dostać szansę , jeśli jej nie wykorzysta podziękować i niech szuka sobie nowego klubu .

Nie zgodzę się z Tobą , kiedy Bunoza grał na środku prezentował się bardzo dobrze , w tamtej rundzie był naszym najlepszym obrońcą , w tej musiał grać z konieczności na lewej obronie ale nie trzeba być jakimś wielkim znawcą piłki nożnej żeby stwierdzić że na bok On się nie nadaje . Teraz kiedy przestał grać na boku powinien być jednym z pierwszych wyborów Kulawika na środku ale widocznie Kula woli stawiać na swoich pupilków - np.Czekaja kiedy ten był jeszcze zdrowy czy Głowę który najlepsze lata ma już zdecydowanie za sobą . Uryga wg mnie zasługuje na grę w pierwszy składzie ale nie z Głowackim . Wyobrażacie sobie tą parę (niestety) wolnych stoperów na środku ? To strzał w stopę , potrzebny jest jeden szybszy zawodnik ,np. Bunoza i wg mnie duet Uryga - Bośniak jest optymalny (Jovanović pierwszy rezerwowy) . Co o tym myślicie ?

Jeszcze odnośnie Stolarskiego - ja mam nadzieję że sztab szkoleniowy bacznie obserwuje Jego organizm i dostosowuje obciążenia treningowe i meczowe do Jego obecnych możliwości . On jest bardzo młodym zawodnikiem który jeszcze nie tak dawno trenował z juniorami , nie można od razu przesadzić z treningami i meczami od 1 do 90 minuty ponieważ można młodemu zawodnikowi bardziej zaszkodzić niż pomóc . Żeby sztab naszej drużyny miał to na uwadze i nie skończyło się to jakąś ciężką kontuzją i dłuższą przerwą ( zerwanymi więzadłami ,itp.) podobnie jak to było z Urygą czy Burasem .

Bunoza nigdy mnie nie przekonywał. Fakt jest lepszy niż obecny Głowa czy Czekaj. Ale to nie jest piłkarz z którym można wiązać jakieś nadzieje. Przynajmniej wg. mnie.
Co do Stolarskiego też mam nadzieję że ktoś pilnuje jego organizmu. Wielu było młodych w Wiśle których zajechano na wstępie...

Kosa93 01.05.2013 10:06

Bunoza i Boguski wyrzuceni z treningu, jeden naskoczył na drugiego. - Ćwiąkała na twitterze

jaszczur90 01.05.2013 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1311005)
Bunoza i Boguski wyrzuceni z treningu, jeden naskoczył na drugiego. - Ćwiąkała na twitterze

Boguski ? Taki spokojny, cichy chłopczyk :-D

PlayLikeAPro 01.05.2013 12:26

Bunoza pewnie naskoczył na Boguskiego jak ten nie trafił w bramkę z 3 metrów..:D

mitmichael 01.05.2013 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlayLikeAPro (Post 1311022)
Bunoza pewnie naskoczył na Boguskiego jak ten nie trafił w bramkę z 3 metrów..:D

Boguski ostro wszedl wslizgiem, Bunoza stwierdzil ze bylo za ostro i rzucil sie na Niego i od tego sie zaczelo.

KrzychooR 01.05.2013 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1311035)
Boguski ostro wszedl wslizgiem, Bunoza stwierdzil ze bylo za ostro i rzucil sie na Niego i od tego sie zaczelo.

Boguś nieustępliwy na treningach...

Dariook 01.05.2013 19:13

Zareagowali pozytywnie.

WiślakMyślenice 01.05.2013 19:21

Agresji, walki i nieustępliwości niestety starcza tylko na treningi. Cóż poradzisz, wszystkiego w życiu mieć nie możesz.

Jagul 02.05.2013 06:09

To, że Boguś zrobił ostry wślizg jest ciężkie do uwierzenia ale to że nie zrobił sobie przy okazji krzywdy i nie złapał kontuzji to już jakieś s-f.

szprotson 02.05.2013 08:44

nie uwierze póki nie zobacze!

Kocur 02.05.2013 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1311035)

Potknął sie na piłce, przewrócił prosto pod nogi Bunozy a ten pomyślał że to z premedytacją wykonany wślizg.

Ne ma innej możliwości bo jeśli to był faktycznie wślizg to dzwonię do Pogromców Mitów.

fanfan 02.05.2013 10:10

Kiedy pamiętacie ostatnio jakiś ostrzejszy wślizg Boguskiego podczas meczu ? Mi szczerze mówiąc nic takiego ostatnio nie utkwiło w pamięci , owszem nieudane próby przyjęcia piłki , miotanie się między obrońcami rywali czy zmarnowane " setki " ale wślizg? zwłaszcza ostrzejszy? Widocznie podczas meczu Rafał się boi bo rywale mogą oddać i jeszcze znów go połamią a podczas treningu trener zawsze obroni . A tak na serio to podczas treningów piłkarze tego samego zespołu powinni się wzajemnie szanować i swoje zdrowie również , oczywiście grać z poświęceniem , większym pressingiem gdy trener tak skaże , agresywniej podchodzić do rywala ale nie wchodzić celowo w nogi kolegi z zespołu bo jaki to sens ma ?

Baala 12.05.2013 11:13

Bramka:
Miśkiewicz dla mnie za słabo jednak gra nogami by go rozpatrywać w roli pierwszego bramkarza. Jako drugi może być bo jest z Krakowa i pewnie nie będzie się buntować w przyśzłości ławką. Pareiko jest od niego lepszy mimo wszystko jednak bym go pożegnał i poszukał kogoś nowego.

Obrona:
Taki skład według mnie jest w chwili obecnej optymalny: Bunoza-Uryga-Głowacki-Stolarski. Pożegnamy Jaliensa i pożegnałbym Chaveza może ktoś z egzotycznych bogatych lig go kupi. Burliga co najwyżej ławka, to samo Czekaj.

Pomoc:
Tu jest największy problem. Skrzydła Małecki-Sarki są jak na ligę jedne z lepszych. Pożegnać trzeba ambasadorów Kosowskiego Ilieva(!!!) oraz zastanowić się czy jeszcze Sobola zatrzymać na rok czy nie. Konieczny jest do wywalenia Garguła. To powinien być priorytet w klubie. Może jakiś nakaz żucia gumy na terenie stadionu to sam odejdzie. Boguski na ławkę i raczej w roli ofensywnego pomocnika niż napastnika. Wilk także ławka dla mnie. Jedynmie nadadje się by wejść na 20-30 minut przy bronieniu przewagi. Nic więcej. Chrapka sprawdzić pożądnie do końca sezonu by wiedzieć czy w następnym sezonie stawiac na niego jako podstawowego czy jako rezerwowego.

Napad:
Sikorski leci to rzecz oczywista. Zastanawiam sie co z Genkovem z chęcią zobaczylbym jego współpracę z Sarkim bo ten potrafi dośrodkować, a Genkov ma dobry wyskok.

Przedłużyć młodych (Stolarski, Chrapek, Uryga, Czekaj) oraz Sarkiego
Pożegnać (Kosa, Iliev, Jaliens, Pareiko, Garguła, Chavez)
Zastanowić się (Sobol, Genkov)

matysiuk 12.05.2013 11:59

Nalepa jest wypożyczony do Termalici czy go tam sprzedali? Chłopak się wyrobił i na przyszły sezon mógłby grać na stoprze z Urygą.

WISŁAZWE 12.05.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matysiuk (Post 1312359)
Nalepa jest wypożyczony do Termalici czy go tam sprzedali? Chłopak się wyrobił i na przyszły sezon mógłby grać na stoprze z Urygą.

Wypożyczony.

Przemas 12.05.2013 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1312343)
Pożegnać trzeba ambasadorów Kosowskiego Ilieva(!!!) oraz zastanowić się czy jeszcze Sobola zatrzymać na rok czy nie.

Zastanawiam sie co z Genkovem z chęcią zobaczylbym jego współpracę z Sarkim bo ten potrafi dośrodkować, a Genkov ma dobry wyskok.

Przedłużyć młodych (Stolarski, Chrapek, Uryga, Czekaj) oraz Sarkiego
Pożegnać (Kosa, Iliev, Jaliens, Pareiko, Garguła, Chavez)
Zastanowić się (Sobol, Genkov)

Ja się nie zgadzam. Sobolewski we wczorajszym meczu jeden z najlepszych na boisku. Jak tylko zdrowie dopisuje to gra na swoim dobrym poziomie, wprowadza duży spokój w środku pola, walczy ma mało strat plus dobrze kieruje grą młodszych kolegów.
Kosowskiego też bym nie wywalał. Gra jak gra ale przede wszystkim mentalnie dużo drużynie może dać, a i dośrodkowanie ma niezłe więc na końcówki meczów może wchodzić tak jak we wczorajszym meczu.
Genkov - chodzą słuchy, że symuluje kontuzję pleców bo mu się już nie chce u nas grać. Jeżeli to prawda to wy.......ić na zbity pysk natychmniast! Nawet jeżeli to nieprawda to i tak go wywalić po sezonie, nie jest tani w utrzymaniu a niewiele za to daje.

najm 12.05.2013 13:56

z Nalepą przed wypożyczeniem do Termalici nawet przedłużono kontrakt, więc raczej łatwo go nie oddamy.

Lukasz 12.05.2013 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemas (Post 1312381)
Kosowskiego też bym nie wywalał. Gra jak gra ale przede wszystkim mentalnie dużo drużynie może dać, a i dośrodkowanie ma niezłe więc na końcówki meczów może wchodzić tak jak we wczorajszym meczu.

Daj spokój. Mentalnie to niech psycholog pomaga jak trener nie wyrabia. Kosowski nie robi różnicy więc nie ma sensu go trzymać, przynajmniej na boisku. Szkoda kasy i miejsca na ławce.

silver03 13.05.2013 12:10

Onet: Wisła Kraków walczy o swoją nową gwiazdę
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

Zaczyna się, ciekawe kiedy będzie drugim Meliksonem (tym z formą).

huberix 13.05.2013 19:12

Nalepa jest tylko wypożyczony więc myślę że zaraz jak wróci to leci z 1 drużyną na zgrupowanie i w nast. sezonie będzie już biegał u nas w 1 składzie :D

mitmichael 14.05.2013 21:04

Bardzo fajny artykul o Stolarskim
http://www.weszlo.com/news/14899-Paradoksalnie_kryzys_Wisly_byl_dla_nas_idealny

cfa 15.05.2013 07:33

No całkiem całkiem fajny artykuł, no i to taki przykład, że jednak warto byłoby zainwestowac w szkolenie młodzieży. Nie każdy będzie leciał za jak największą kasą.

fialo 15.05.2013 07:42

On nie bo ma ojca Wiślaka z głową na karku, który nie da na głowę wejść chlopakowi menedżerskim hienom, ale przyklady Stepinskiego, Milika, mlodego Clebera mówią co innego, hieny bajeruja malolatow jak tylko mogą, pozniej sie dziwic, ze taki Milik przrszedl do Bayeru i go nie ma.

Ogryzek 15.05.2013 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1312759)
On nie bo ma ojca Wiślaka z głową na karku, który nie da na głowę wejść chlopakowi menedżerskim hienom, ale przyklady Stepinskiego, Milika, mlodego Clebera mówią co innego, hieny bajeruja malolatow jak tylko mogą, pozniej sie dziwic, ze taki Milik przrszedl do Bayeru i go nie ma.

Milik to inny przykład - przeszedł do Bayeru za 2,8 mln euro i to zostało dla klubu. Gdyby nie takie pieniądze (klub sam chciał go sprzedać) pewnie dalej by grał w Górniku.

Natomiast tacy "przywiązani" jak Stępiński czy Cleber faktycznie nic nie dali swoim klubom. Ani gry dalszej ani pieniędzy dla kluby.

filemon 15.05.2013 07:57

Cytat:

Abstrahując od prawdy, którą napisał Ogryzek - może dajmy Milikowi chwilę? Chłopak przeszedł tam w zimie, 4 miesiące temu. Ma tam dużą konkurencję i ledwo 19 lat, jeszcze przyjdzie czas, że się wybije :-)

Żeby nie był totalny offtop z mej strony - co z Kolanko? Też miał bok obrony przejąć i był chyba w wieku Stolarskiego.

cfa 15.05.2013 09:59

Cytat:

Ale nie każdy rodzic na siłę będzie chciał zarobic na swoim dzieciaku, Ci którzy maja trochę oleju w głowie jak już umieszczą swoje pociechy w Wiśle to raczej będą skłonni ku temu żeby karierę zaczynali właśnie tutaj. A co do podkradania talentów to taka praktyka jest stosowana na całym świecie przez największe kluby europy. Jedni wykradają innym.
Moim zdaniem jakiś przepis powinien to uregulowac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1312760)
Milik to inny przykład - przeszedł do Bayeru za 2,8 mln euro i to zostało dla klubu. Gdyby nie takie pieniądze (klub sam chciał go sprzedać) pewnie dalej by grał w Górniku.

Natomiast tacy "przywiązani" jak Stępiński czy Cleber faktycznie nic nie dali swoim klubom. Ani gry dalszej ani pieniędzy dla kluby.

Cleber chyba chciał zostac w Wiśle ale nie był pełnoletni więc Senior go zabrał. A Wisła też mogła się lepiej zachowac wobec byłego zawodnika. Bo chyba mało kto chciałby dawac coś od siebie nie dostając nic w zamian.

buczo1985 15.05.2013 14:36

Ale tu chyba zaważyło przekonanie seniora Clebera, że w Polsce chłopak nie mógł się już piłkarsko rozwijać. Kasa nie była priorytetem. Niemniej szkoda chłopaka. Widziałbym go wciąż u nas.

Karherop 15.05.2013 15:39

gdzies 3 lata temu mówiono o największych talentach wśród naszych juniorów , stawiano w pierwszym rzędzie młodego Clebera oraz Stolarskiego , jak widzimy równie dobrze i Lucas mógł teraz stawiać kroki w pierwszej drużnie jak jego rówieśnik .

najm 15.05.2013 19:22

Żeby być dokładnym, ale z tego co pamiętam to Cleber był kapitanem rocznika '96, ale to Stolarski był z nich najlepszy. Swoją drogą podobno z tego rocznika dobry jest jeszcze Kuczak (widziałem tylko jedną jego akcje i to dawno, więc trudno mi oceniać obiektywnie).

tedyy 16.05.2013 19:40

Podobno Buksa nie jest już naszym piłkarzem info z komentarza na Wisła Portal
http://www.wislaportal.pl/24870,Toma..._Slaskiem.html

buczo1985 17.05.2013 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1312823)
gdzies 3 lata temu mówiono o największych talentach wśród naszych juniorów , stawiano w pierwszym rzędzie młodego Clebera oraz Stolarskiego , jak widzimy równie dobrze i Lucas mógł teraz stawiać kroki w pierwszej drużnie jak jego rówieśnik .

W obecnej sytuacji kadrowo-finansowej to wielce prawdopodobne. Myślę, że bez problemu mógłby zadebiutować i być może nawet zostać na stałe w pierwszej drużynie. Takich ludzi nam teraz trzeba. Stolarski jak na razie robi na mnie spore wrażenie. Oby się chłopak cały czas rozwijał i stanowił o sile defensywy Wisły :)

Przemas 17.05.2013 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1312488)
Onet: Wisła Kraków walczy o swoją nową gwiazdę
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

Zaczyna się, ciekawe kiedy będzie drugim Meliksonem (tym z formą).

Chrapek gwiazdą? Dejcie spokój bajoki.

wolfy 17.05.2013 22:57

Słyszałem, że Chrapek nie może się dogadać w sprawie kontraktu.
Mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieni.

KrzychooR 17.05.2013 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1313245)

Trzeba szybko podpisywać na 5 lat najlepiej bo nam Legia wykradnie kolejną perłę i Bogusław nie będzie chciał budować akademii przez to...

martin_6 17.05.2013 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1313245)

Już widzę jak Kapka z Bednarzem wynajdą Smudzie lepszą perełkę...

comek 17.05.2013 23:31

W trybie natychmiastowym rozwiązać kontrakt z Boguskim!

Przemas 17.05.2013 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1313247)
Trzeba szybko podpisywać na 5 lat najlepiej bo nam Legia wykradnie kolejną perłę i Bogusław nie będzie chciał budować akademii przez to...

Że niby Chrapek to taka perła, którą Legia nie szczędząc wysiłków będzie próbowała nam podkraść? Panowie i Panie bez jaj. Pomyślmy chwilę.. na jego pozycję obecnie mają Łukasika, który gra w reprezentacji Polski plus na zmianę Furmana który jest młody mniej więcej w wieku Chrapka a gra przyzwoicie w lidze i na pewno na ten moment lepiej się prezentuje niż Chrapek.

Według mnie Chrapek nie jest zbawieniem Wisły i mimo iż ostatnio strzelił 2 bramki w jednym meczu to na siłę go trzymać nie ma sensu i dawać mu nie wiadomo co bo żaden z niego gwiazdor. Jak mu nie pasi kontrakt to won grać w Kolejarzu Stróże czy innej Nieczy i już.
O wiele obiecującym gościem jest wg mnie Stolarski i ma ojca który mu w głowie układa tak jak być powinno. Jemu trza kibicować!

Ma_niek 17.05.2013 23:53

Chyba nie zrozumiałeś ironii.

Dariook 18.05.2013 04:48

Cytat:

Tak, tak...nawet z Arsène Wengerem przez lekko uchylone drzwi rozmawiali, ostatecznie zbywając go nagłym wyjazdem do chorej babci.

Ps:
Daj Bóg żeby więcej młodych miało tyle szczęścia co Milik.
Chłopak ma możliwość trenowania w profesjonalnym klubie, ma sznasę rozwoju wśród najlepszych o pieniądzach już nie wspominając...

Gdyby miał ojca z głową na karku to może by nie dał się tak zbajerować hienom.

Przemas 18.05.2013 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1313254)
Chyba nie zrozumiałeś ironii.

Najwyraźniej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl