Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Kole Jorz 09.05.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1311916)
Jego wartość na transfermarkt to 150 tys euro.

Gratuluję podpierania się wartościami z transfermarkt, zwłaszcza dotyczącymi zawodników z podrzędnych lig Europy. :)

GaoFeng 09.05.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kole Jorz (Post 1311940)
Gratuluję podpierania się wartościami z transfermarkt, zwłaszcza dotyczącymi zawodników z podrzędnych lig Europy. :)

Zapraszam do dyskusji! :D

http://www.transfermarkt.pl/pl/przyb...3_strona1.html
http://www.transfermarkt.pl/pl/warto...8_strona1.html

Kole Jorz 09.05.2013 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1311942)
Zapraszam do dyskusji! :D

Dziękuję bardzo za zaproszenie, jednakże z niego nie skorzystam. :) Nie bawi mnie bowiem tego typu fantastyka i szkoda mi na nią czasu.

bonawentura 09.05.2013 19:02

http://www.transfermarkt.de/de/franc...ler_44634.html - jeśli Smuda ma przyjść, może warto zainteresować się składem Regensburga ;)

donecki 09.05.2013 19:10

Przecież nie chcemy żeby Smuda przyszedł.Nie chcemy też Kuli.Chcemy nowych piłkarzy i trenera.A to kto to będzie pewnie wie juź Kapka i Bednarz.Reszta nie- włącznie z Maciosem,Ravem,Błaszczykiem i resztą forumowiczów.Oby to były osoby wiarygodne i dobre

cfa 10.05.2013 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1311951)
Przecież nie chcemy żeby Smuda przyszedł.Nie chcemy też Kuli.Chcemy nowych piłkarzy i trenera.A to kto to będzie pewnie wie juź Kapka i Bednarz.Reszta nie- włącznie z Maciosem,Ravem,Błaszczykiem i resztą forumowiczów.Oby to były osoby wiarygodne i dobre

Uff po przeczytaniu pierwszego zdania na prawdę mi ulżyło :)
Nie chcemy Smudy i na pewno Cupiał posłucha nas wszystkich i zatrudni kogoś kto nie ma na imię Franciszek.

Polak94 10.05.2013 16:37

Propozycje dotyczące transferów na sezon 2013/2014 (Przychodzące i Odchodzące):

Nie śledzę rynków transferowych lig zagranicznych (czyt. Bałkanów itd.) z których można by potencjalnie pozyskiwać graczy (w zakresie możliwości oczywiście) ale za to polska liga szczególnie od niedawna oferuje wielu młodych a przede wszystkim zdolnych zawodników.

Nie od dzisiaj wiemy że Wisła ma nie tylko problem z kadrą ale również ze sztabem szkoleniowym. Pierwszym celem powinno być sprowadzenie trenera z werwą, np. i tu nie będę oryginalny, Kazia Moskala. Wykonuje świetną prace w Termalicy a Wiśle raczej się nie odmawia (:D). Ewentualnie można zostawić Tomasz Kulawika i liczyć na to iż stabilizacja ławki a także pewność posady jako pierwszego szkoleniowca Wisły wprowadzi swobodę oraz pozytywnie wpłynie na grę Wisły.

W tym sezonie po oczach bije również słaba gra w defensywie oraz brak kreatywności w rozgrywaniu piłki (szczególnie po odejściu Maora Meliksona). Na pozycji bramkarza jest Miśkiewicz o dość dużym jak na moje oko potencjale (o ile będzie wystawiany częściej do wyjściowej 11). Na wzmocnienie konkurencji wykupiłbym Słowika z Jagiellonii Białystok.

Przychodzące:

Obrońcy:

1. Igor Morozov (23 lata; Środkowy Obrońca)
2. Adam Pazio (20 lat; Lewy Obrońca)/ Paweł Oleksy(22 lata; Lewy Obrońca)

Pomocnicy:

1. Tomasz Hołota (22 lata; Środkowy Pomocnik)
2. Maciej Gajos (22 lata; Wysunięty Pomocnik (Kreatywny)) / Nika Dżalamidze (co przy obecnych środkach transferowych będzie raczej mało możliwe)/
3. Adrian Błąd (22 lata; Lewy Pomocnik)
4. Paweł Olkowski (22 lata; Prawy Pomocnik)
5. Mateusz Matras (22 lata; Defensywny Pomocnik)* Zamiast Cezarego Wilka

Napastnicy:

1. Miłosz Przybecki (22 lata; Prawy napastnik)/ Prejuce Nakoulma (również mało prawdopodobne)
2. Maciej Jankowski (Również mało prawdopodobne)
3. Mariusz Stępniewski

Odchodzące:

1. Radosław Sobolewski
2. Tsvetan Genkov
3. Sergiei Pareiko
4. Deniel Brud
5. Kew Jaliens
6. Kamil Kosowski
7. Łukasz Garguła
8. Ivica Iliev
9. Daniel Sikorski
10.Osman Chavez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skład na Sezon 2013/2014

BR: Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz
LO: Adam Pazio/ Paweł Oleksy
ŚO: Igor Morozov
ŚO: Michał Czekaj/ Gordan Bunoza / Arkadiusz Głowacki
PO: Łukasz Burliga
DP: Paweł Stolarski
DP: Cezary Wilk/ Mateusz Matras
PP: Patryk Małecki
ŚP: Maciej Gajos / Nika Dżalamidze
LP: Adrian Błąd/ Emmanuel Sarki
N: Adam Buksa/ Miłosz Przybecki/ Maciej Jankowski/ Mariusz Stępniewski

Rezerwy:

1. Damian Buras/ Michał Chrapek/ Michał Szewczyk
2. Alan Uryga
3. Marko Jovanovic
4. Arkadiusz Głowacki
5. Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz

System: 4-2-3-1

Trochę defensywnie ale cóż. Zespół buduje się od tyłu nie od przodu ;D

Wiem że wiele z tych transferów jest mało możliwe ale zawsze realne, szczególnie przy redukcji składu.

bonawentura 10.05.2013 22:10

O Brożku Pawle nawet niech Bednarz nie myśli - to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Na nasze warunki wystarczyłby Demjan plus ktoś z młodej ekstraklasy plus Boguski.

W środku pola mamy największe dziury i tutaj powinniśmy postarać się o sprowadzenie trzech zawodników - Matrasa, Wacławczyka i Jurado. Transfer Wacławczyka wiele by nam dał - ten chłopak dużo widzi i lepiej byłyby rozgrywane nasze akcje. Do tego rozwiązałbym kontrakt z Gargułą i sprzedałbym Wilka - Wilk jest naszą słabą stroną - już lepszy od niego, przynajmniej patrząc na potencjał jest młody Uryga. Zostawiłbym na przyszły sezon Sobolewskiego, Ilieva i Kosowskiego - oni dają nam większy wybór w składzie.

W obronie musimy szykować następcę Głowackiego, może Nalepa? Ale do niego potrzeba jeszcze jednego zawodnika - lewego środkowego obrońcy. Po prawej stronie obrony może grać Stolarski, po lewej stronie brakuje nam zawodnika - należałoby się rozglądnąć za młodym, zdolnym lewym obrońcą i wprowadzić takiego do składu.

Na bramce - albo zostawimy Pareikę, albo znajdziemy kogoś lepszego niż Miśkiewicz - ten gość jest tak beznadziejny że szkoda słów.

TOMEK 11 10.05.2013 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polak94 (Post 1312095)
Propozycje dotyczące transferów na sezon 2013/2014 (Przychodzące i Odchodzące):

Nie śledzę rynków transferowych lig zagranicznych (czyt. Bałkanów itd.) z których można by potencjalnie pozyskiwać graczy (w zakresie możliwości oczywiście) ale za to polska liga szczególnie od niedawna oferuje wielu młodych a przede wszystkim zdolnych zawodników.

Nie od dzisiaj wiemy że Wisła ma nie tylko problem z kadrą ale również ze sztabem szkoleniowym. Pierwszym celem powinno być sprowadzenie trenera z werwą, np. i tu nie będę oryginalny, Kazia Moskala. Wykonuje świetną prace w Termalicy a Wiśle raczej się nie odmawia (:D). Ewentualnie można zostawić Tomasz Kulawika i liczyć na to iż stabilizacja ławki a także pewność posady jako pierwszego szkoleniowca Wisły wprowadzi swobodę oraz pozytywnie wpłynie na grę Wisły.

W tym sezonie po oczach bije również słaba gra w defensywie oraz brak kreatywności w rozgrywaniu piłki (szczególnie po odejściu Maora Meliksona). Na pozycji bramkarza jest Miśkiewicz o dość dużym jak na moje oko potencjale (o ile będzie wystawiany częściej do wyjściowej 11). Na wzmocnienie konkurencji wykupiłbym Słowika z Jagiellonii Białystok.

Przychodzące:

Obrońcy:

1. Igor Morozov (23 lata; Środkowy Obrońca)
2. Adam Pazio (20 lat; Lewy Obrońca)/ Paweł Oleksy(22 lata; Lewy Obrońca)

Pomocnicy:

1. Tomasz Hołota (22 lata; Środkowy Pomocnik)
2. Maciej Gajos (22 lata; Wysunięty Pomocnik (Kreatywny)) / Nika Dżalamidze (co przy obecnych środkach transferowych będzie raczej mało możliwe)/
3. Adrian Błąd (22 lata; Lewy Pomocnik)
4. Paweł Olkowski (22 lata; Prawy Pomocnik)
5. Mateusz Matras (22 lata; Defensywny Pomocnik)* Zamiast Cezarego Wilka

Napastnicy:

1. Miłosz Przybecki (22 lata; Prawy napastnik)/ Prejuce Nakoulma (również mało prawdopodobne)
2. Maciej Jankowski (Również mało prawdopodobne)
3. Mariusz Stępniewski

Odchodzące:

1. Radosław Sobolewski
2. Tsvetan Genkov
3. Sergiei Pareiko
4. Deniel Brud
5. Kew Jaliens
6. Kamil Kosowski
7. Łukasz Garguła
8. Ivica Iliev
9. Daniel Sikorski
10.Osman Chavez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skład na Sezon 2013/2014

BR: Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz
LO: Adam Pazio/ Paweł Oleksy
ŚO: Igor Morozov
ŚO: Michał Czekaj/ Gordan Bunoza / Arkadiusz Głowacki
PO: Łukasz Burliga
DP: Paweł Stolarski
DP: Cezary Wilk/ Mateusz Matras
PP: Patryk Małecki
ŚP: Maciej Gajos / Nika Dżalamidze
LP: Adrian Błąd/ Emmanuel Sarki
N: Adam Buksa/ Miłosz Przybecki/ Maciej Jankowski/ Mariusz Stępniewski

Rezerwy:

1. Damian Buras/ Michał Chrapek/ Michał Szewczyk
2. Alan Uryga
3. Marko Jovanovic
4. Arkadiusz Głowacki
5. Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz

System: 4-2-3-1

Trochę defensywnie ale cóż. Zespół buduje się od tyłu nie od przodu ;D

Wiem że wiele z tych transferów jest mało możliwe ale zawsze realne, szczególnie przy redukcji składu.

.......nij się w baniak

arti 11.05.2013 06:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1312157)
O Brożku Pawle nawet niech Bednarz nie myśli - to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Na nasze warunki wystarczyłby Demjan plus ktoś z młodej ekstraklasy plus Boguski.

W środku pola mamy największe dziury i tutaj powinniśmy postarać się o sprowadzenie trzech zawodników - Matrasa, Wacławczyka i Jurado. Transfer Wacławczyka wiele by nam dał - ten chłopak dużo widzi i lepiej byłyby rozgrywane nasze akcje. Do tego rozwiązałbym kontrakt z Gargułą i sprzedałbym Wilka - Wilk jest naszą słabą stroną - już lepszy od niego, przynajmniej patrząc na potencjał jest młody Uryga. Zostawiłbym na przyszły sezon Sobolewskiego, Ilieva i Kosowskiego - oni dają nam większy wybór w składzie.

W obronie musimy szykować następcę Głowackiego, może Nalepa? Ale do niego potrzeba jeszcze jednego zawodnika - lewego środkowego obrońcy. Po prawej stronie obrony może grać Stolarski, po lewej stronie brakuje nam zawodnika - należałoby się rozglądnąć za młodym, zdolnym lewym obrońcą i wprowadzić takiego do składu.

Na bramce - albo zostawimy Pareikę, albo znajdziemy kogoś lepszego niż Miśkiewicz - ten gość jest tak beznadziejny że szkoda słów.

Jak będzie Smuda to znając jego manię ciągania za sobą grajków przyjście Pawła stanie się b.prawdopodobne. A czy to dobrze czy nie - nie wiem. Pytanie - jak szybko potrafi jeszcze biegać - jakie są faktyczne skutki pamiętnego urazu sprzed lat?
Iliev kończy karierę i niech tak zostanie.
Sergiej też niech klopsi gdzie indziej.
wg DP
Sikor odchodzi, a będziemy się starać o Piątka i Demjana.

syryls 11.05.2013 08:46

Demjan - ja .......e... A miało być szkolenie więcej młodych w pierwszej kadrze, transfery lepiej przygotowane, a wyszło/wyjdzie jak zawsze czyli chujowo.
Ja bym jeszcze przedłużył kontrakt z Pareiko, lepszego pewnie nie znajdziemy a i widzieliśmy co pokazał ostatnio Miśkiewicz, zawsze Estończyk obroni tego karnego, w tej chwili jest średnim bramkarzem Ekstraklasy

arti 11.05.2013 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1312175)
Demjan - ja .......e... A miało być szkolenie więcej młodych w pierwszej kadrze, transfery lepiej przygotowane, a wyszło/wyjdzie jak zawsze czyli chujowo.
Ja bym jeszcze przedłużył kontrakt z Pareiko, lepszego pewnie nie znajdziemy a i widzieliśmy co pokazał ostatnio Miśkiewicz, zawsze Estończyk obroni tego karnego, w tej chwili jest średnim bramkarzem Ekstraklasy

Takich na obecnym poziomie Sergieja to pewnie z 5 czy 10 broni w 1 czy 2 lidze tylko ktoś mający oczy musiałby pojeździć i oglądać te mecze. Sergiej-wyjadacz, a co chwilę klopsy, gotuje się jak młodziak. Widać, że ma dość tego burdelu - pewnie kasa nie spływa, może ch.jowi trenerzy - widzi, że nic z tego nie będzie i olewa.
Podobnie Genkov - sportowo jeden z najlepszych w dzisiejszej Wiśle no ale jak mu się nie podoba i nie chce to tylko do widzenia.

WiślakMyślenice 11.05.2013 09:14

Jeżeli smudeiro i Cupiał chcą Piątka, to oznacza to pożegnanie z Sobolem. Wilk totalny defensywny, Piątek środkowy pomocnik, bo od czasu do czasu wyprowadzi piłke do ataku.

fanfan 11.05.2013 09:40

Cytat:

Ja uważam że Demjan to nie jest zły pomysł , doświadczony , potrafi bramki strzelać , nie ma problemu z kontuzjami i może jeszcze pokopać na dobrym poziomie z 2-3 lata . Weźcie pod uwagę ,że obecnie nie mamy napastnika na przyszły sezon . Sikorski -out , Genkov - out , Boguski - szkoda gadać . Nawet jeśli mielibyśmy ściągnąć jakiegoś młodego utalentowanego napastnika z niższych lig czy dwóch to ktoś doświadczony i tak jest potrzebny bo z młodymi to różnie bywa . Młody napastnik potrzebuje czasami czasu by się wkomponować do Ekstraklasy , i nie każdy ściągnięty młody zawodnik może okazać się drugim Lewandowskim a zazwyczaj jest zupełnie odwrotnie więc jeden pewniak w ataku po którym wiemy czego się spodziewać - Demjan jest potrzebny .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1312178)
Jeżeli smudeiro i Cupiał chcą Piątka, to oznacza to pożegnanie z Sobolem. Wilk totalny defensywny, Piątek środkowy pomocnik, bo od czasu do czasu wyprowadzi piłke do ataku.

Nie koniecznie , myślę że nowy kontrakt dla Sobola z ewentualnym przyjściem Piątka nie ma nic wspólnego . W przypadku Sobol najważniejsze jest Jego zdrowie czy On jest jeszcze w stanie przez sezon grać na dobrym poziomie ponieważ ostatnio coraz częściej zdrowie mu na to nie pozwala a jeśli jest zdrowy to jest zdecydowanie lepszy od Wilka .

syryls 11.05.2013 09:47

Już mieliśmy przykład Patejuka który także miał sezon konia, jeśli już ściągać to młodych, następnego szrotu nie przeżyje.

Watts 11.05.2013 10:02

Cytat:

Zajrzałem w wykaz najlepszych strzelców I ligi i okazało się, że przodują sami podstarzali pier.dolce, nie ma nawet kogo kupować panie :D

mitmichael 11.05.2013 10:04

Cytat:

A skad wiesz jak wyjdzie? bo teraz wyszło zle to potem tez tam ma byc? Troche wiecej wiary w swoj klub. Lepszy Demjan niz Sikorski a Piatek takze sie przyda.

fresh.cie 11.05.2013 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1312178)

Właśnie Piątek powinien grać na pozycji Wilka - nie ma prawa być w zespole "totalnego defensywnego" pomocnika, który nie umie zagrać do przodu, a gdy strzela to zazwyczaj p autach. Jako ten środkowy pomocnik powinien grać albo Hołota albo Wacławczyk, a nie Piątek.

WiślakMyślenice 11.05.2013 10:20

Cytat:

Właśnie Piątek powinien grać na pozycji Wilka - nie ma prawa być w zespole "totalnego defensywnego" pomocnika, który nie umie zagrać do przodu, a gdy strzela to zazwyczaj p autach. Jako ten środkowy pomocnik powinien grać albo Hołota albo Wacławczyk, a nie Piątek.
To wie każdy w przeciętnej lidze w Europie. Do naszego środowiska piłkarskiego (oprócz tzw."ekspertów") taka "nowinka" futbolowa jeszcze nie dotarła.

Ma przyjść Smuda. Hmm, iloma defensywnymi on grał? Jeżeli przyszło atakować (vide mecz z Czechami) uparcie stawiał na swój "sprawdzony" styl gry. Wejdzie do E-klasy Termalica, zagrajmy z nią 2 defensywnymi i kurczowo wyprowadzajmy kontrataki, w końcu jesteśmy Wisła Kraków, outsiderzy.

bonawentura 11.05.2013 15:39

Smuda to będzie największa porażka tego zarządu. Smuda po Euro jest spalony, nawet jako trener ligowej drużyny piłkarskiej. Nie dla Smudy w Krakowie, na ostatnim meczu kibice powinni to wyraźnie wyeksplikować, sam będę z przyjemnością śpiewał bo się wybieram na ten mecz. Nie może tak być, że będziemy brali trenera, który założenia taktyczne ma w nosie. Skończyły się czasy w polskiej lidze na zasadzie "jakoś to będzie".

Wiem również, że z pewnością nie powinien dalej być trenerem Kulawik - wystawienie Miśkiewicza do bramki, w sytuacji, gdy Pareiko jest zdrowy, to jawny sabotaż i chociażby z tego względu powinien polecieć. Pareiko to nasz najlepszy bramkarz i to bez względu na jego błędy. Drugim powinien być ten Bieszczad, a Miśkiewicz? Hmmm... on niech spróbuje swoich sił w pierwszej lidze.

Cieszy mnie natomiast informacja o tym, że Wisła chce sprowadzić Demjana. Co do Piątka - nie wypowiadam się, bo nie zwracałem uwagi na jego grę w Ekstraklasie. Bardzo podoba mi się Matras jako defensywny pomocnik. Natomiast powinniśmy do środka sprowadzić jeszcze Wacławczyka i, o ile Piast nie awansuje do pucharów, Rubena Jurado.

Lewy obrońca ma być rzekomo z zagranicy... hmm... z Serbii? Jakaś Torpeda z Bałkanów? I to zapewne będzie pomysł mojego ulubieńca - Zdziska Kapki... aż strach się bać tego piłkarza z zagranicy.

Quorth 11.05.2013 15:47

Lepszy Smuda niż Kulawik i tyle na ten temat

bonawentura 11.05.2013 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1312224)
Lepszy Smuda niż Kulawik i tyle na ten temat

Obaj dla mnie są teraz w tej samej lidze. Niech przyjdzie Moskal. To jest chyba najlepsze rozwiązanie.

seba_109 14.05.2013 17:52

brałbym w ciemno.. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8832

seba_109 14.05.2013 17:54

oraz tego . http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8826&id_sezon=81 Znam go osobiście chodze na mecze Limanovia i gość na prawde robi różnice

WiślakMyślenice 14.05.2013 19:56

Myślę, że temat można zamknąć. Obecnie jedynymi transferami zaakceptowanymi przez Zdzisia będą wysokoprocentowe alkohole w hurtowej ilości, ew. błękit Paryża. Skandal ku*rwa już jest w powietrzu.

pysio 14.05.2013 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1312682)

za moich czasów mówiło się w kakao... :lol:

wolfy 14.05.2013 22:18

Sugestia dla miejscowych znawców: Bałkany.

emjot 15.05.2013 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1312684)
oraz tego . http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8826&id_sezon=81 Znam go osobiście chodze na mecze Limanovia i gość na prawde robi różnice

To jest III liga czyli dawna czwarta. Gość ma 25 lat.
:lol:
lol roku

pysio 15.05.2013 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1312763)
To jest III liga czyli dawna czwarta. Gość ma 25 lat.
:lol:
lol roku

Sarki też miał 25 lat przychodząc do nas i pewnie też go wyśmiewałeś...

emjot 15.05.2013 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1312775)
Sarki też miał 25 lat przychodząc do nas i pewnie też go wyśmiewałeś...

pysio jak Cię proszę weź zmilcz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl