Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

felipe 15.04.2012 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1240954)
Te kupione ?

Nie mnie to oceniać.
Oceniać mogę styl, bo to widać gołym okiem. Co też czynię. I uważam, że sportowo Lechia od jakiegoś czasu jest najbardziej żenującą ekipą w lidze.

Gwiaździsty 15.04.2012 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soku (Post 1240957)
Piszesz tak jakby oszukali Lechię, a przecież Lechia oddała tylko 4 strzały na bramkę przy 20 strzalach Lecha..., troche obiektywizmu.

A jak można nazwac nie podyktowanie w końcówce meczu ewidentnego karnego ? Nie oszustwem ? Co mają do tego faktu 4 strzały ?

Gwiaździsty 15.04.2012 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1240958)
Nie mnie to oceniać.
Oceniać mogę styl, bo to widać gołym okiem. Co też czynię. I uważam, że sportowo Lechia od jakiegoś czasu jest najbardziej żenującą ekipą w lidze.

W kupionych meczach zazwyczaj lepiej się wygląda jak przeciwnik. Lechia walczy z honorem (sportowo) ale konkuruje z szulerami, którzy nie cofną się przed niczym aby zostać w lidze. W taki sam sposób w jaki do niej weszli.

Arked 15.04.2012 15:51

Nie che nic mówić ale Lech ma jeszcze szanse na mistrzostwo.

Tobi1906 15.04.2012 16:03

za tydzień Pyrlandia jedzie do Legii,Ruch do Polonii Warszawa.Śląsk nie wygra w Gdańsku.

Liga spłaszczona i nawet my przy niezłym terminarzu mamy szanse na puchary,Korona puchnie,Lech ma jeszcze bezposrdeni mecz z Polonia warszawa

nadzieja umiera ostatnia

felipe 15.04.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1240962)
W kupionych meczach zazwyczaj lepiej się wygląda jak przeciwnik. Lechia walczy z honorem (sportowo) ale konkuruje z szulerami, którzy nie cofną się przed niczym aby zostać w lidze. W taki sam sposób w jaki do niej weszli.

Między Bogiem a prawdą to przypomnij sobie jak w nie tak odległej preszłości solidna Lechia przegrywała "z kim miała" przegrać (ekipy walczące o utrzymanie) na potęgę pod koniec sezonu... Jak bukmacherzy wycofywali te zakłady parę dni przed meczem z oferty :)

Tak więc nie róbmy z Lechii bastionu honoru. Całe środowisko umoczone mniej lub bardziej.

Kończę wątek.

emj10 15.04.2012 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1240963)

Pisałem już o tym wczoraj. To dopiero byłyby kosmiczne jaja :D

Ravers 15.04.2012 16:56

Drużyny z czołówki w ostatnich czterech meczach na pewno potracą punkty, szczególnie że grają bezpośrednio ze sobą, mogę się założyć. W tej lidze każdy może wygrać z każdym, najważniejsze żebyśmy my zgarnęli komplet w tych czterech spotkaniach.

paszczak 15.04.2012 17:11

Bez przesady z tym Lechem. Oni już mieli fart stulecia 2 lata temu, takie rzeczy 2 razy sie nie zdarzają. Musieli by wszystko wygrać, a L/Ś/R masowo przegrywać. No ale jakieś 1% szans mają. W tej lidze żadna zwycięska passa nie trwa dłużej niż 3, max 4 kolejki.
Podtrzymuje,ze mistrzem będzie Legia - w bólach i cierpieniach, ale nie widać alternatywy. Poremisują jeszcze, ale zwycięstwa z Jagą i ostatnie z Koroną wystarczy. Krytykowac Legię można, ale jak się okaże,że zrobią dublet to będzie wydarzenie od 10? czy ileś tam lat i stylu nikt nie zapamięta.
Ciekawa będzie walka o puchary. Każdy za Legią do Lecha ma moim zdanie podobne szanse i walka do ostatniej kolejki będzie pasjonująca
Spadek? Cracovia napewno i powalczy ŁKS z Lechią. Gdańszczanie mają niby trudny terminarz, ale z kolei czy wygrac ze Śląskiem u siebie czy zremiusowac z Legią to taka trudna sztuka? a tyle im powinno wystarczyć

!!IRIVER!! 15.04.2012 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1240963)

I to wcale nie brzmi jak jakieś science-fiction.
To, że dzisiaj tracą 7 pkt w zasadzie nic nie znaczy. Wszystko w tej kwestii wyjaśni się wg mnie za tydzień. Dzisiaj najlepiej jakby Ruch zremisował (pod naszym kątem), a pod kątem wywalenia Legii z 1.miejsca, to oczywiście niech by Chorzowianie nawet wygrali..
Jeśli za tydzień Lech wygra, padną remisy w meczach Śląska z Lechią i Polonii z Ruchem, to w czubie będzie naprawdę ścisk, a Lech ostatnie mecze gra w zasadzie z zespołami o nic już nie walczącymi (Bielsko i Widzew), zaś z Polonią grają u siebie. Legia z kolei pewnie pokona Jagiellonię, ale w przed ostatniej kolejce pojedzie do walczącego o życie Gdańska...

Trudno jest mi sobie wyobrazić sytuację, w której my wygrywamy wszystkie mecze do końca, jednak GDYBY tak się stało - skończylibyśmy sezon z 49 punktami, wynik ten rzadko kiedy dawał w minionych latach 4.miejsce, jednak nigdy (poza minionym sezonem) nasza liga nie była tak wyrównana i tabela nigdy nie była tak spłaszczona. Rok temu 49 pkt dawało ... Wicemistrzostwo. Dwa lata temu zaledwie piąte miejsce.
W najgorszym dla nas sezonie 2006/2007 tyle punktów zgromadziła Cracovia... i zajęła właśnie czwartą lokatę...

W kontekście naszej walki o puchary dzisiaj widać, jak cholernie szkoda tych meczów z Legią i Lechem... 4 pkt my więcej, po punkcie mniej Legia i Lech... dziś robiłoby to kolosalną różnicę. (Nie mówiąc już o innych frajersko przegranych meczach na R22).

studio 15.04.2012 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1240953)
Zwrotny moment w II połowie. Przy stanie 1:1,ewidentny karny dla Lechii, w polu karnym faulowany Traore. Co robi znany przekręciarz sędziowski Marciniak?. Rżnie głupa i z karnego robi wolnego. Od początku meczu czuwa nad jego przebiegiem aby Amice nic się nie stało. Chamskie wejścia kopaczy Amiki (zwłaszcza Kikut) puszcza płazem choć w kilku przypadkach należałaby sie nawet czerwona kartka. Kazde wejscie Wojtkowiakato łokieć w twarz Koseckiego. Bez interwencji.
Lechia i tak jest znacznie bliżej utrzymania niz parchy, dlatego nie siad defetyzmu. Muszą jednak punktować u siebie. A w polskiej skopanej każdy może wygrać z każdym.

Mam nadzieje ze postawiles wszystkie pieniadze jakie masz na Lechie i ze udupiles wszystko :D Zejdz gwiadeczko na ziemie i sprawdz jaka jest rzeczywistosc :lol:
--------

Spokojnie z tymi szansami na mistrza, pilkarze juz dawno je udupili, w puchary nawet za bardzo nie wierze, pewnie zabraknie jakiegos glupiego punktu. Koncowka ligi znow ciekawa bedzie.

Pan Jotka 15.04.2012 17:32

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=KuZUzckTS9Y Kwintesencja gry Korony wg weszlo. Aż dziw bierze, że dopiero w 26.kolejce ktoś zaczyna dawać kartki. I tak wg mnie oszczędnie.

Arked 15.04.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1240992)
W kontekście naszej walki o puchary dzisiaj widać, jak cholernie szkoda tych meczów z Legią i Lechem... 4 pkt my więcej, po punkcie mniej Legia i Lech... dziś robiłoby to kolosalną różnicę. (Nie mówiąc już o innych frajersko przegranych meczach na R22).

Jakby odjąć tylko kilka z tych wielu skandalicznych porażek z drużynami niżej notowanymi to dzisiaj razem z kilkoma innymi zespołami pełzalibyśmy w szalonym wyścigu o tytuł lub nawet bylibyśmy liderem. Trochę to zabawne szczerze mówiąc.

wolfy 15.04.2012 17:35

"The best of..." Korona Kielce w meczu z Zagłębiem.

Dubi 15.04.2012 17:42

ten sezon dobitnie pokazuje jak mozna frajersko NIE zdobyc tytułu

Taylor 15.04.2012 18:07

Szkoda, że Śląsk znowu dał ciała

Gwiaździsty 15.04.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1240994)
Mam nadzieje ze postawiles wszystkie pieniadze jakie masz na Lechie i ze udupiles wszystko :D Zejdz gwiadeczko na ziemie i sprawdz jaka jest rzeczywistosc :lol:
--------

Nie bawię się w hazard :D. A rzeczywistośc wyglada tak jak opisałem. Kikut w piewrszych minutach za wejście (skoszenie równo z trawą) powinien wyleciec z boiska. Później tez miał takie wejście. Wojtkowiak za kazdym razem walił z łokcia w twarz Koseckiego.Karny ewidentny dla Lechii nie wiadomo dlaczego nie odgwizdany. W TV są nawet powtórki w czasie meczu :).
Rozumiem, że skakkałes jak małpka ze szcześcia na stadionie to nie mogłes widziec. :)

emj10 15.04.2012 19:01

To nie był ewidentny karny. Zobacz na powtórkę.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._wolny___.html

FraMat 15.04.2012 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1240995)
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=KuZUzckTS9Y Kwintesencja gry Korony wg weszlo. Aż dziw bierze, że dopiero w 26.kolejce ktoś zaczyna dawać kartki. I tak wg mnie oszczędnie.

Piszę o tym od długiego czasu:
"Wieśniaki z widłami"
:evil:
Niestety, takie wiesniaki w Europie dostaną w pierwszych 10 minutach trzy czerwone kartki i dwa karne i wylatują. Tylko u nas myli się twardą grę z kieleckim (i nie tylko) bandytyzmem.

Wiślak-1990 15.04.2012 19:31

A teraz zabawię się w proroka i zobaczymy czy mi się uda :D

26 kolejka

Korona - Zagłębie L. 0-2
Podbeskidzie - Śląsk 1-1
Wisła Kraków - ŁKS 3-2
Widzew - Legia 1-1
Lech - Lechia G. 2-1
Ruch - Górnik Z. 0-0
Polonia - Cracovia 1 czyli zwycięstwo Poloni

Tabela 26

Legia 49
Śląsk 46
Ruch 45
Polonia 44
Lech 42
Korona 42
Wisła 37

27 kolejka

Polonia - Ruch X
Legia - Lech 1
Podbeskidzie - Wisła 2
Lechia G. - Śląsk X
ŁKS - Korona 1

Tabela 27

Legia 52
Śląsk 47
Ruch 46
Polonia 45
Lech 42
Korona 42
Wisła 40

Kolejka 28

Lech - Polonia 1
Bełchatów - Korona 1
Ruch - ŁKS 1
Śląsk - Zagłębie L 1
Legia - Jagiellonia 1
Wisła - Cracovia 1

Tabela 28

Legia 55
Śląsk 50
Ruch 49
Lech 45
Polonia 45
Wisła 43
Korona 42

Kolejka 29

Lech - Podbeskidzie 1
Korona - Widzew 1
Śląsk - Jagiellonia 1
Lechia G. - Legia X
Górnik Z. - Wisła 2
Polonia - Zagłębie 1
Cracovia - Ruch X

Tabela 29

Legia 56
Śląsk 53
Ruch 50
Lech 48
Polonia 48
Wisła 46
Korona 45

Kolejka 30

Wisła - Śląsk 1
Ruch - Lechia G 1
Legia - Korona 1
Widzew - Lech X
Podbeskidzie - Polonia X

Tabela 30

Legia 59
Śląsk 53
Ruch 53
Polonia 49
Wisła 49
Lech 49
Korona 45

To jest najbardziej optymistyczna wersja jaką widzę bo dałem Wiśle już same zwycięstwa do końca

Neon 15.04.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1241021)
To nie był ewidentny karny. Zobacz na powtórkę.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._wolny___.html

W Lidze+ Extra pokazali z lepszym przybliżeniem. Sytuacja stykowa z linią ale raczej przed niż za. Ja bym takich karnych nie gwizdał, ale to moje zdanie.

zizou 15.04.2012 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1241037)
A teraz zabawię się w proroka i zobaczymy czy mi się uda :D

...
Tabela 28

Legia 55
Śląsk 50
Ruch 49
Lech 45
Polonia 45
Wisła 43
Korona 42

Zaczyna się typowanie:D. Odniosę się tylko do tabeli po 28 kolejce, bo ja (na własny bukmacherski użytek) typuję 3 kolejki do przodu. Przed tym weekendem z typów wyszło mi, że tabela po 28 kolejkach będzie wyglądała tak:

1. Legia Warszawa 53
2. Ruch Chorzów 48
3. Korona Kielce 47
4. Śląsk Wrocław 47
5. Polonia Warszawa 47
6. Lech Poznań 46
7. Wisła Kraków 41
8. Górnik Zabrze 39
9. Podbeskidzie Bielsko-Biała 35
10. Widzew Łódź 35
11. Jagiellonia Białystok 35
12. Zagłębie Lubin 34
13. GKS Bełchatów 29
14. Lechia Gdańsk 28
15. ŁKS Łódź 23
16. Cracovia 23

Z dotychczasowych meczy 26 kolejki nie trafiłem tylko Korony z Zagłębiem; nie przewidziałem, że kielczanie nie chcą grać o puchary:P. Jutro - według mnie - strach przed JW weźmie górę nad chęcią pomocy przyjaciołom i Groclin wygra.

Jak widać - według mnie po 28 kolejce ma być praktycznie pozamiatane, jeśli chodzi o mistrza (Legii wystarczy 1 pkt w 2 ostatnich meczach) i o spadek (ŁKS i Cracovia tylko z teoretycznymi szansami na dojście następnych drużyn). Natomiast walka o pozostałe miejsca pucharowe będzie w pełni, aczkolwiek pozycja Korony będzie gorsza niż zakładałem. Wynikające z piątkowego meczu punkty Zagłębia nie mają większego znaczenia dla ekip o coś walczących - po prostu Lubin będzie najpewniej wyżej w tabeli, puchary im nie grożą.

No, ale to tylko gdybanie i wróżenie z fusów, jak będzie - zobaczymy:P

emj10 15.04.2012 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neon (Post 1241047)
W Lidze+ Extra pokazali z lepszym przybliżeniem. Sytuacja stykowa z linią ale raczej przed niż za. Ja bym takich karnych nie gwizdał, ale to moje zdanie.

Prawdopodobnym faktem, który przesądził o tym, że sędzia nie zagwizdał karnego było to, że Traore upadł do przodu w stronę środka boiska. Jakby upadł wzdłuż linii pola karnego to mogłoby być różnie.

cinekw 15.04.2012 21:42

Paljic w 11 kolejki wg. Canal+. Jeśli Dragan grałby np. w takim Widzewie zamiast Dudu, to co drugi forumowicz sikałby z zachwytu nad jego grą i każdy chciał by go tutaj bardziej niż tego Dudu Paraibę ...

Szarny 15.04.2012 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1241049)
Zaczyna się typowanie:D. Odniosę się tylko do tabeli po 28 kolejce, bo ja (na własny bukmacherski użytek) typuję 3 kolejki do przodu. Przed tym weekendem z typów wyszło mi, że tabela po 28 kolejkach będzie wyglądała tak:

1. Legia Warszawa 53
.
.
.

Ja to widzę tak :shock::

Kod:

odpowiednio: drużyna, pkt, pkt w małej tabeli, bramki w małej tabeli

1. Polonia 49    22 10-9
2. Korona  49    20 15-11
3. Wisła  49    16 6-7      4 1-0
4. Lech    49    16 12-12    1 0-1
5. Legia  49    15 12-8
6. Śląsk  49    13 13-18
7. Ruch    49    11 13-16

Sorry za to Dyskopolo na 1 i Koronę nad nami, ale chciałem naszym warszawskim rozmywaczom uświadomić, że liga jeszcze może być ciekawa. :D Ta kolejka to dopiero początek końca marzeń o 9 mistrzostwie na Łazienkowskiej. Jeszcze porażka w finale PP z Ruchem i Legia w ogóle poza pucharami :lol: Skorży wypada tylko przeprosić kibiców, Ljuboja nie podpisuje kontraktu i wielka wyprzedaż w klubie. Wisełka na pudle, Probierz obwołany cudotwórcą, Cupiał zostawia mu Melexa, Ilieva, Genkova i Pereikę na LE i wykłada kase na transfery.

Są też inne plusy takiego scenariusza - nie musielibyśmy się kłócić o to, czy tegoroczny mistrz to najsłabszy mistrz od niepamiętnych czasów. :lol:

iiYama 15.04.2012 22:18

Kwiatki z meczu Korona-Zagłębie.

http://www.weszlo.com/news/10173-Kor...rnych_sytuacji

A Korzym dalej będzie płakać że im sędzia grać nie pozwala :). Dobrze że ich w końcu ktoś udupił.

zizou 15.04.2012 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1241091)
Ja to widzę tak :shock::

Kod:

odpowiednio: drużyna, pkt, pkt w małej tabeli, bramki w małej tabeli

1. Polonia 49    22 10-9
2. Korona  49    20 15-11
3. Wisła  49    16 6-7      4 1-0
4. Lech    49    16 12-12    1 0-1
5. Legia  49    15 12-8
6. Śląsk  49    13 13-18
7. Ruch    49    11 13-16

Sorry za to Dyskopolo na 1 i Koronę nad nami, ale chciałem naszym warszawskim rozmywaczom uświadomić, że liga jeszcze może być ciekawa. :D Ta kolejka to dopiero początek końca marzeń o 9 mistrzostwie na Łazienkowskiej. Jeszcze porażka w finale PP z Ruchem i Legia w ogóle poza pucharami :lol: Skorży wypada tylko przeprosić kibiców, Ljuboja nie podpisuje kontraktu i wielka wyprzedaż w klubie. Wisełka na pudle, Probierz obwołany cudotwórcą, Cupiał zostawia mu Melexa, Ilieva, Genkova i Pereikę na LE i wykłada kase na transfery.

Są też inne plusy takiego scenariusza - nie musielibyśmy się kłócić o to, czy tegoroczny mistrz to najsłabszy mistrz od niepamiętnych czasów. :lol:

Istny hardcore:lol::lol::lol:
Twój scenariusz jest możliwy (chyba - nie sprawdzałem wszystkich kombinacji, ufam w prawdziwość wyliczeń), ale na ile prawdopodobny? Obawiam się, że jednak znacznie mniej niż mój:-P
Oczywiście, że końcówka ligi może być (i pewnie będzie) ciekawa i wiele jeszcze może się wydarzyć. Np. nagłe odrodzenie Śląska, piorunującą końcówka Groclinu, weekendy cudów, itp. - ale pisząc, że "wszystko się może zdarzyć" miałem raczej na myśli "wszystko" bardziej prawdopodobne niż 7 drużyn z jednakową ilością punktów.

Narcyz 16.04.2012 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1241037)

Tabela 30

Legia 59
Śląsk 53
Ruch 53
Polonia 49
Wisła 49
Lech 49
Korona 45

To jest najbardziej optymistyczna wersja jaką widzę bo dałem Wiśle już same zwycięstwa do końca

Polonia zremisuje z Zagłębiem i Wisła - z lepszym bilansem bezpośrednich spotkań od Lecha - zamelduje się na czwartym, ostatni gwarantującym puchary, miejscu.

Pan Jotka 16.04.2012 09:07

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Może się coś polepszy.

Dzideek 16.04.2012 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1241093)
Kwiatki z meczu Korona-Zagłębie.

http://www.weszlo.com/news/10173-Kor...rnych_sytuacji

A Korzym dalej będzie płakać że im sędzia grać nie pozwala :). Dobrze że ich w końcu ktoś udupił.

Ale drwale. Korzym powinien wypaść w 10 min, a Lisowski w drugiej połowie. Toż to nie jest piłka nożna

1q2 16.04.2012 12:27

Do czego to doszło , żeby człowiek kibicował Polonii..tfu , Groclnowi;)
Teoretycznie nie wygrana Dyskopolowców, dała by nam jeszcze cień nadziei na puchary ale nie wiem jak Wy - ja dylematu żadnego nie mam.
Czesiu dzwoń chłopie gdzie tam możesz...3 punkty muszą zostać w stolicy;)

funkykoval 16.04.2012 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1241144)
Ale drwale. Korzym powinien wypaść w 10 min, a Lisowski w drugiej połowie. Toż to nie jest piłka nożna

W końcu sędzia, który sędziował prawidłowo i wyszło szydło z worka o zaje...stej grze Korony.
Scyzoryki to banda i nic poza tym....
Kuzera, Korzym, Lisowski, Jovanović, Lech - przeceiż Ci goście są zagrożeniem dla innych kopaczy naszej ekstraklasy....

Aletsch 16.04.2012 13:41

W teorii to jeszcze wciąż mamy matematyczne szanse na mistrzostwo, wbrew niekturym artykułom. Na koniec sezonu Lechia musi być wyżej od zydow bo niewiadomo jak to będzie z tą licencją dla ŁKS :\

mitmichael 16.04.2012 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1241163)
Do czego to doszło , żeby człowiek kibicował Polonii..tfu , Groclnowi;)
Teoretycznie nie wygrana Dyskopolowców, dała by nam jeszcze cień nadziei na puchary ale nie wiem jak Wy - ja dylematu żadnego nie mam.
Czesiu dzwoń chłopie gdzie tam możesz...3 punkty muszą zostać w stolicy;)

To ja juz wole spadek Cracovii niz puchary w ktorych i tak wymieniajac prawie cały skład nic bysmy nie zdziałali.

63.5 Kg 16.04.2012 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aletsch (Post 1241181)
W teorii to jeszcze wciąż mamy matematyczne szanse na mistrzostwo, wbrew niekturym artykułom. Na koniec sezonu Lechia musi być wyżej od zydow bo niewiadomo jak to będzie z tą licencją dla ŁKS :\

Nie mamy.....

Sartre 16.04.2012 14:55

Cytat:

Kawałek wiadomo, że już się nie spełni ;)

A tak nawiasem mówiąc, jeżeli dzisiaj dysko przegra (wątpliwe oczywiście, no ale na potrzeby dyskusji :)), to Legia remisując wszystko do końca już z podium nie spadnie :lol: Zresztą w tym roku tak bardzo nikt nie chce tego mistrza, że nie zdziwiłbym się, gdyby Legia remisując wszystko do samego końca MP i tak zdobyła. No ale nie da się ukryć, że robimy póki co wszystko, żeby do samego końca denerwować się czy się uda to pierwsze miejsce koniec końców zająć. Jak pomyślę o tych wszystkich Bełchatowach, Cracoviach, Podbeskidziach, Widzewach i innych takich spotkaniach i o tym, że ten wyścig mógł już być dawno rozstrzygnięty... ech.

Cytat:

Nie mamy.....
Jakbyście wyrobili max, to byście mieli 49, tyle co my. Jeżeli tylko Wisła i Legia by miały 49 pkt, to wygrywa Legia ze względu na bilans. Mała tabela też wam nic nie pomaga, jedyna ekipa z czołówki z którą macie lepszy bilans spotkań to Korona (zakładając że w ostatniej kolejce byśmy przegrali z Koroną), ale wtedy Korona zgarnia MP.

funkykoval 16.04.2012 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1241206)
Kawałek wiadomo, że już się nie spełni ;)

A tak nawiasem mówiąc, jeżeli dzisiaj dysko przegra (wątpliwe oczywiście, no ale na potrzeby dyskusji :)), to Legia remisując wszystko do końca już z podium nie spadnie :lol: Zresztą w tym roku tak bardzo nikt nie chce tego mistrza, że nie zdziwiłbym się, gdyby Legia remisując wszystko do samego końca MP i tak zdobyła. No ale nie da się ukryć, że robimy póki co wszystko, żeby do samego końca denerwować się czy się uda to pierwsze miejsce koniec końców zająć. Jak pomyślę o tych wszystkich Bełchatowach, Cracoviach, Podbeskidziach, Widzewach i innych takich spotkaniach i o tym, że ten wyścig mógł już być dawno rozstrzygnięty... ech.

Jakbyście wyrobili max, to byście mieli 49, tyle co my. Jeżeli tylko Wisła i Legia by miały 49 pkt, to wygrywa Legia ze względu na bilans. Mała tabela też wam nic nie pomaga, jedyna ekipa z czołówki z którą macie lepszy bilans spotkań to Korona (zakładając że w ostatniej kolejce byśmy przegrali z Koroną), ale wtedy Korona zgarnia MP.

Jak ja pomyślę o 5 przegranych meczach w Krakowie z takimi tuzami jak Korona, Lechia, Podebeskidzie, Górnik to mając 12 pkt więcej walczylibyśmy z Wami o tytuł......

W gruncie rzeczy stan naszej ligi jest gorzej niż dramatyczny, skoro takie tuzy jak Korona czy Ruch walczą o puchary..... Z drugiej strony jak się z takimi tuzami przegrywa to potem się jest na 7 miejscu.....

Dzideek 16.04.2012 15:14

Patrząc realnie nawet na puchary mamy nikłe szanse. Legia, Ruch mają lepszy bilans meczowy z nami, więc dajmy na to jeszcze Śląsk utrzymałby się w pierwszej czwórce, a jedno miejsce zostałoby dla nas.

Spotkania Lecha (nie może zdobyć więcej, niż 7 punktów):
- wyjazd z Legią; 0 pkt
- u siebie z Groclinem; 3 pkt
- u siebie z Podeskidziem; 3 pkt
- wyjazd z Widzewem; 1 pkt

Spotkania Polonii (maks. 7 pkt):
- u siebie z pejsami; 3 pkt
- u siebie z Ruchem; 1 pkt
- wyjazd z Kuchenkorzem; 0 pkt
- wyjazd z Zagłebiem; 0 pkt
- wyjazd z Podbeskidziem; 3 pkt

Spotkania Korony (maks. 6 pkt):
- wyjazd z Łksem; 3 pkt
- wyjazd z GKSem; 0 pkt
- u siebie z Widzewem; 3 pkt
- wyjazd z Legią; 0 pkt

Jakieś szanse są, ale my musielibyśmy wygrać wszystkie swoje mecze. W takim wypadku Legia zostałaby mistrzem, pejsy by zleciały.

Ciastek1 16.04.2012 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aletsch (Post 1241181)

"Kture" to artykuły ? :shock:

Ajax 16.04.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1241211)
Kuchenkorz wygra z Legią, po czym zdobędzie jeszcze 4 pkt, a Legia nie wygra do końca sezonu :lol:. Nasz Wisła wygra wszystkie mecze i zrówna się z nimi punktami. W takim wypadku musielibyśmy nastrzelać w cholerę bramek, żeby mieć lepszy bilans bramkowy i wygrać ligę.
Ale patrząc realnie nawet na puchary mamy nikłe szanse. Legia, Ruch mają lepszy bilans meczowy z nami, więc dajmy na to jeszcze Śląsk utrzymałby się w pierwszej czwórce, a jedno miejsce zostałoby dla nas.

Spotkania Lecha (nie może zdobyć więcej, niż 7 punktów):
- wyjazd z Legią; 0 pkt
- u siebie z Groclinem; 3 pkt
- u siebie z Podeskidziem; 3 pkt
- wyjazd z Widzewem; 1 pkt

Spotkania Polonii (maks. 7 pkt):
- u siebie z pejsami; 3 pkt
- u siebie z Ruchem; 1 pkt
- wyjazd z Kuchenkorzem; 0 pkt
- wyjazd z Zagłebiem; 0 pkt
- wyjazd z Podbeskidziem; 3 pkt

Spotkania Korony (maks. 6 pkt):
- wyjazd z Łksem; 3 pkt
- wyjazd z GKSem; 0 pkt
- u siebie z Widzewem; 3 pkt
- wyjazd z Legią; 0 pkt

Jakieś szanse są, ale my musielibyśmy wygrać wszystkie swoje mecze. W takim wypadku Legia zostałaby mistrzem, pejsy by zleciały.

Nie wierzę że 3 drużyny zagrają idealnie pod nas a nasze tuzy zdobędą komplet punktów do końca.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl