Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WiślakMyślenice 04.08.2009 19:24

Ludzie, to FUCKT! powtarzam, to FUCKT! autor m.in. Szeteli i Kluiverta w Wiśle, odejścia Cupiała z Wisły po Levadii. Chłopak ma BG w sercu i to podkreśla na każdym kroku. Ogarnijcie się.

Waldi69 04.08.2009 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 773664)
Ludzie, to FUCKT! powtarzam, to FUCKT! autor m.in. Szeteli i Kluiverta w Wiśle, odejścia Cupiała z Wisły po Levadii. Chłopak ma BG w sercu i to podkreśla na każdym kroku. Ogarnijcie się.

Ja nie panikuje, ale każda miłość nawet największa może pęknąć jeżeli jedna ze stron(Rada Nadzorcza) drugiej nie szanuje (Patryka). Tak więc może nie obawiam się że P. Małecki odejdzie prawem Webstera, ale może będzie chciał w końcu odejść albo zacznie pomału strajkować, ale w sumie w to nie wierzę.

Griszka30KR 04.08.2009 20:13

Takie rozwiaznie akurat nie bylo by tragiczne
http://sport.onet.pl/0,1248699,2020640,wiadomosc.html

kuba16 04.08.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 773594)
kuba16:
Proszę Cię jeszcze raz, sprawdź kim byli Salenko i Borowka. Bo to co piszesz wygląda tak, jakby takie przypadki się nie zdarzały. I dowiedz się np. jaki był stan zdrowia Kluiverta w momencie gdy go nam niby oferowano.
P.S. już bardziej sensownie wyglądał transfer Tristiana, ale ten casus z kolei świetnie pokazuje, że ktoś o takim nazwisku i będący w stanie rzeczywiście coś pograć do nas wybierałby się tylko w ostateczności.

P.P.S.
Markus:
dzięki bo wreszcie coś więcej dowiedziałem się o tym na czym polega ten (niemal już mityczny) model Cypryjski.
Szczerze mówiąc to interesowałoby mnie jednak też sprawy bardziej szczegółowe:
zwłaszcza struktura przychodów i wydatków oraz wydatki na płace piłkarzy (netto i brutto!).

Wiem kto to byl(16 to nie moj wiek). Borowka sprowadzony w wieku 35 lat, po problemach alkoholowych. Salenko rozegral 18 minut(wg wikipedi). Teraz zawodnika mozna przepadac duzo bardziej szczegolowo niz 10-15 lat temu.

Jakby tak Wisla wykazal wieksze zainteresowanie jaka "podupadla gwiazda" to anpewno ktos by tu przyszedl. Potem przyszli by inni, wszystko dlugofalowo. Ale dla ciebie sie nie oplaca, bo Kluivert nie przychodzi do ans z Barcy. Zrozum to ze trzeba dzialac dlugofalowo, dzis mozemy sciagnac zawodnika xxxx, ktory sprowadzi sponsorow, kibicow, jakies tam sukcesy, po roku przyjdzie YYYY.

Ale nie, bo moze sie nie udac, moze grac slabo...w takim razie nie robmy nic, nie kupujmy nikogo za 0,5mln, za 1 mln bo moga grac slabo. Nie kupujmy nikogo za 200 tys euro, bo zapewne bedzie gral slabo.

nie robmy nic....przedstaw nam twoj sposob, jakim powinni isc Wisla i inne polskie kluby...

Chesteroski 04.08.2009 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 773695)
Takie rozwiaznie akurat nie bylo by tragiczne
http://sport.onet.pl/0,1248699,2020640,wiadomosc.html

Kadra Wisły jest tak wąska, że każdy podobny pomysł, budzi we mnie spory niepokój o jakość sportową.

fond 04.08.2009 21:29

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21555

Cała władza w ręce Skorży ? To już było i średnio się sprawdziło. Moim zdaniem zły ruch. Przyznam, że tak pełne zaufanie do trenera obecnie mnie lekko dziwi.

Raphael 04.08.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 773732)
Kadra Wisły jest tak wąska, że każdy podobny pomysł, budzi we mnie spory niepokój o jakość sportową.

Mimo wszystko ze sprzedawanej najczęściej przez media trójki: Brożek, Marcelo, Diaz odejście tego ostatniego wydaje się być najmniej szkodliwe dla kadry klubu. W końcu mamy w środku pola kilku solidnych graczy (Sobol, Cantoro, Garguła i Jirsak), środek obrony też jest teraz przyzwoicie obsadzony. Problemem moze być tylko brak zmiennika dla Piotra Brożka.

bearex 04.08.2009 21:40

Dobra ale kto by był zmiennikiem Piotra Brożka!? Diaz przynajmniej na lewą obronę jest potrzebny!

spartan 04.08.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 773741)

Cała władza w ręce Skorży ? To już było i średnio się sprawdziło. Moim zdaniem zły ruch. Przyznam, że tak pełne zaufanie do trenera obecnie mnie lekko dziwi.

A ja uważam, że to bardzo trafne rozwiązanie. Wreszcie może zapanuje przejrzystość i będzie wiadomo kto za co odpowiada. Skończą się mityczne walki frakcji, zrzucania odpowiedzialności. Będzie jasny podział kompetencji i możliwość rozliczania za popełnione błędy i zaniechania. Jeżeli Skorża się nie sprawdzi to bez żalu się go pożegna - tak jak każdego następnego. Optymalna struktura musie w końcowym efekcie przynieść rezultaty. A pozostanie ewentualnie do dobrania właściwe grono wykonawców. Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania, jeżeli jest prawdziwe. Długo na to czekałem.

Maciuś 04.08.2009 21:54

Tez sie zgadzam, druzyna gra slabo albo transfery byly nietrafione? Wylatuje trener bo dyrektor sportowy jest jedynie od gownianej papierkowej roboty.

mr_kwolf 04.08.2009 22:18

W sobotę w PS był wywiad z Małeckim w którym powiedział że były rozmowy na temat nowego kontraktu ale teraz po odpadnięciu z Levadią nie bardzo ma się kto tym zająć bo każdy martwi się o swoją posadę ale ma nadzieje że na niedługo wrócą do rozmów, ale wy jak zwykle łapiecie każdy głupotę która napisze Fakt żeby pokazać jak niefachowymi ludźmi jest nasza Rada Nadzorcza. Takie same płacze były w przypadku Głowackiego i Sobola i jakoś wszystko dobrze się skończyło. Ale wy "wiecie lepiej".

A co do Diaza to mam nadzieje że to prawda (chociaż nie bardzo chcę mi się wierzyć). Pare groszy by wpadło, a wg mnie wielkiej straty w poziomie gry nie odczujemy.

Wojtas 04.08.2009 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 773752)
A ja uważam, że to bardzo trafne rozwiązanie. Wreszcie może zapanuje przejrzystość i będzie wiadomo kto za co odpowiada. Skończą się mityczne walki frakcji, zrzucania odpowiedzialności. Będzie jasny podział kompetencji i możliwość rozliczania za popełnione błędy i zaniechania. Jeżeli Skorża się nie sprawdzi to bez żalu się go pożegna - tak jak każdego następnego. Optymalna struktura musie w końcowym efekcie przynieść rezultaty. A pozostanie ewentualnie do dobrania właściwe grono wykonawców. Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania, jeżeli jest prawdziwe. Długo na to czekałem.

Musze przyznac ze ja tez.

Trzeba skonczyc z zachowaniem ze Bednarz na prawo a Skorza na lewo.Obaj panowie nie beda sobie wchodzic w parade i tak powinno byc.

Widac pewne zmiany zaczynaja sie "uwidaczniac" i to dobrze,trzeba zmienic funkcjonowanie tego klubu

Sopranos 05.08.2009 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 773741)

Mnie nie dziwi. Skorża będzie wreszcie budował zespół po swojemu i z zawodników, których sam wybierze, a nie z wątpliwej klasy podrzutków typu Beto. Trener chyba doskonale wie, że walczy o posadę i w tym celu musi przeprowadzać trafne transfery. Jeśli nasprowadza, tak jak kiedyś Kasperczak, jakieś Brasilie, Omeonu, Ouadje i podobnych, to zapewne szybko wyleci ze stanowiska. Nie będzie też argumentu na jego obronę w postaci braku wspólnego języka z dyrektorem sportowym pod względem transferów.

napój 05.08.2009 07:51

http://www.wisla-online.pl/news/mace...em-w-wisle-164

AYALA 05.08.2009 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez napój (Post 773851)

szkoda tylko że z jego usług zrezygnowano w Rabotnickim Skopje, był tez testowany w GKS Bełchatów ale go nie chcieli no ale może rzeczywiście ma talent :)

cassius31krakow 05.08.2009 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 773611)
Ktos widac sie wk**** i ma dosyc ogladania i podsylania kolejnych Beto- królów Youtube....i dobrze.

Niestety w Płocku Csaplarowi pozwolono na ściągnięcie mniej więcej takich zawodników. Mam nadzieję, że u nas do tego nie dojdzie.

brasilia79 05.08.2009 09:02

Csaplar chyba tych z zagranicy ściągnął:
Žarko Belada
Mamia Dzikia
Mitar Pekovic
Marko Colakovic
Nenad Studen
Predrag Vujovic
Sead Zilic
Josef Obajdin
Stefan Todorow
Marko Grizonic
Nebojsa Zivkovic
Tomas Michalek
Tomás Dosek
Patrik Gedeon
Peter Lerant
Lumir Sedlacek

BRTS39 05.08.2009 09:06

Szału w płocku nie zrobili ale Dosek to były gracz Slavi i Rapidu Wiedeń , Sedlacek dobry ligowy grajek.i tak dalej reszta pewnie przecietnosc , mzoe z 3 by sie jeszcze znallazlo. Ale tez tam miał inne srodki i inny zakres poszukiwan . Tam na srodek tabeli tu na mistrza.

FanFranka21 05.08.2009 09:19

Nie wiem po co Cupiałowi ten Bednarz co on zrobił?ściągnął Kirma i Gargułe ale to za mało! Pozwolił odjeść Baszczowi i Zieniowi dwóm jednych z najlepszych piłkarzy Wisełki. A odpusił sobie Frankowskiego i przez całą kadencje niemoze znaleźć bramkarza.Brawo za Beto. Taki Petrescu za pół darmo albo nawet zafree potrafił ściągnąc Thwaite'a Varge Radovanovicia Chiacu Dolhe.Przynajmnie dobrze że załatwił żeby Sobol został

grzesiek632 05.08.2009 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 773875)
Csaplar chyba tych z zagranicy ściągnął:
Žarko Belada
Mamia Dzikia
Mitar Pekovic
Marko Colakovic
Nenad Studen
Predrag Vujovic
Sead Zilic
Josef Obajdin
Stefan Todorow
Marko Grizonic
Nebojsa Zivkovic
Tomas Michalek
Tomás Dosek
Patrik Gedeon
Peter Lerant
Lumir Sedlacek

Panowie ale o czym my mowimy?! W Płocku był inaczej zarzadzany klbu niz u Nas. Poza tym scout jest od wyszukiwania w miare młodych i zdolnych graczy na ktorych klub moze jeszcze zarobic, a nie 30-letnich bałkańców. I jeszcze jeden ważny argument: Od kiedy to Skorża daje sobie wciskac dziadostwo do kadry?! Jesli podeśla mu jakis złom to pewnie po 3 dniach testów go odesla. Wiec nie ma co sie martwic o dokonania Csaplara w Płocku bo jestem w 100% przekonany ze u Nas tak nie bedzie.

A tak odnośnie tego napastnika z ''macedonio-polski'' to moze byc cos na rzeczy:
- darmowy
- tani w utrzymaniu ( pewnie )
- młody
- jakis tam talent ( Man C, Bayern, AEK )

zobaczymy..

IncognitoTSW 05.08.2009 09:24

Mamia Djkija grał w 1 lidze długo przed Csaplarem.

kaco1985 05.08.2009 09:31

Bednarz zalatwił jeszcze Marcelo za free do tego za male pieniadze Diaza... za Zienia sciagnał Krima, za Baszcza Sinclara i Alvareza. Franka moze i Bednarz chcial tylko SKWK nie byli za tym transferem. Wiec czego Ty chcesz od Bednarza ? Jak narazie robi dobra robote.

BRTS39 05.08.2009 09:45

Nie bede pisal o kims konkretnie ale czy nie wydaje wam sie ze Badnarz zawsze był zły a teraz jest dobry? Ja go zawsze lubiłem i nadal go lubie.
Teraz to nawet wpodpisach widnieje nazwisko Bednarza.

grogoriogreg 05.08.2009 11:19

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15889

Taka mała ciekawostka :)

napój 05.08.2009 11:30

też to właśnie przeczytałem ;) maże Vaszek będzie lepszy ? :) Albo po prostu Nurković miał zły dzień ?

MessiWisła4ever_tsw 05.08.2009 11:30

Nie mialem neta przez 2 tygonie i mam pytanie co z bramkarzami?? i jak wyszla sprawa z Vaskiem
Dzieki za odpowiedz

napój 05.08.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MessiWisła4ever_tsw (Post 773952)
Nie mialem neta przez 2 tygonie i mam pytanie co z bramkarzami?? i jak wyszla sprawa z Vaskiem
Dzieki za odpowiedz

jak na razie o tym transferze jest cicho, ale czytałem, że jego transfer jest dalej aktualny ;) Więc może go kupią.

piotek 05.08.2009 12:11

ej jestem na wakacjach i neta mam po raz pierwszy od paru dni.
Wie ktoś jak stoimy z transferami?

funkykoval 05.08.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 773948)

Ale mimo wszystko gościu parę strzałów obronił plus rzut karny. Bramki - oczywiście że zawinił, ale to co robili obrońcy w polu karny to była dopiero żenada....

grogoriogreg 05.08.2009 13:28

Co nie zmienia faktu, że gdyby to był Pawełek, to przez najbliższe 3 dni powstałoby 10 nowych stron na temat umiejętności Wiślackiego golkipera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl