![]() |
Ktoś mi powie czemu testujemy zagranicznych graczy zamiast 1-ligowych, czy 2-ligowych zawodników polskich? Rozumiem, że ceny za Polaków są astronomiczne, szczególnie w Ekstraklasie, ale chyba w niższych ligach można kogoś kupić do 50-100 tys. euro. Poza tym wiadomo, że zawodnikom kończą się kontrakty i wtedy są do zatrudnienia za darmo. Ostatnio testowaliśmy jedynie Pazdana i wcześniej Drozdowicza. Testy może pomyślnie nie wypadły skoro żaden z nich nie przyszedł do nas, lecz wcześniej udało nam się ściągnąć Boguskiego i Błaszczykowskiego z niższych lig. Szukamy rzekomo na Bałkanach, ale dlaczego nie możemy w Polsce? Przecież wyjdzie taniej + będzie można więcej osób do tego zatrudnić. Tymbardziej, że to tylko testy, a nie odrazu transfer!
|
bo Jop ma 5 słabych meczy i 2 dobre więc się nie dziw że nie pamięta się tych dobrych..
a gdzie rozwijasz swój potencjał jak nie poprzez mecze człowieku!! sam trening dużo Ci nie da.. nie osłabiaj się takimi tekstami.. zrozumienie najlepiej wychodzi na boisku podczas gry nie no rozwaliłeś mnie tym tekstem hehe gdzie napisałem że ktoś komuś blokuje rozwój.. napisałem że przez sam trening i brak gry taki chłopak się zniechęca i obniża loty.. czytaj uważniej ;) ps proponuje przenieść się z lat 80-tych na rok 2010 ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
byłes na debiucie Jarosinskiego? BYłes??? Trener zaryzykował, a po meczy kazdy sie z niego smiał. Mi chodzi o to ze mecz o mistrzostwo ligi, nie jest odpowiednim meczem do testowania przydatnosci do druzyny. Takie cos widac wczesniej, zreszta po to sa te wyjazdy i sparingi. By ocenic przydatnosc zawodnikow do druzyny. Skoro 17, 18 latkowie sa na takim wyjezdzie, a potem NIE GRAJA, to znaczy ze byli tylko po to by zapełnic miejsca. Mówi sie ze maja potencjał, ale nikt nie mysli o nich jako graczach zmieniających jakosc gry w Wiśle. Nikt wiele najwidoczniej sobie po nich nie obiecuje, i dlatego wchodzą na 2 minuty. Mamy słaba druzyne ME, i za nic mnie nie przekonasz ze tam sa talenty. |
To samo bylo z Leszczakiem...podobno wielki talent wedle opinii niektorych osob...i co sie okazuje? Chlopaka nie chce ani Legia, ani Lech, ani inny znaczacy cos w Polsce zespol. W dodatku w Polonii Bytom musi przechodzic testy...ten wielki talent musi przechodzic testy :D! I gdzie skonczyl? Nie w I-szej czy drugiej lidze holenderskiej, ale testuje go zespol mlodziezowy ;)! Takie sa wlasnie te talenty z ME...zreszta tak jest juz od 10 lat, ze ci mlodzi pilkarze przychodza i potem odchodza do 2 czy 3 ligi.
P.S - Jak to jest, ze nigdzie nie dostrzegaja ich talentu, tylko na tym forum(i to ludzi, ktorzy nie widzieli w wiekszosci przypadkow tych kopaczy na oczy)? Kluvi - w zespole mlodziezowym tej druzyny :D, a to jest "drobna" roznica...chlopak bedzie musial rywalizowac z 20 czy 30 juniorami. |
hehe nie osmieszaj sie
bo widzę że ciągle nie rozumiesz mojej wizji... już nie wiem jak prościej to napisać.. piszesz o jakiś wzmocnieniach, o debiutach a ja nie o tym.. koleś się wyróżnia w ME zaczyna trenować z pierwszym składem, idzie mu nieźle więc powoli dostaje szansę wchodzi na 10 min następnym razem na 20, a jak gramy ze słabym rywalem na 45 min i patrze po tym czy on sie rozwija, czy wytrzymuje ciśnienie, czy dobrze się rozumie z drużyną.. jeżeli widzę że idzie do przodu to daje mu szansę na rozwój... a meritum moich wypowiedzi dotyczy wypożyczenia Burligi i Mączyńskiego do 1 ligowej drużyny co uważam za błąd w obu przypadkach. Bo Mączyński ma juz 23 lata i to jest w sumie ostatni dzwonek by u nas zaistnieć. powinien sie wykazać w tej rundzie będzie za słaby sprzedać. For_FuN_ Leszczak obecnie jest w drużynie wicelidera ligi Holenderskiej w FC Twente |
Cytat:
|
Lemoniadowy Joe spoko można ale jak maja 18 lat a nie 23...
poza tym chodzi mi głównie by takich piłkarzy spr czy rokują w naszym zespole bo jak nie to po co trzymać ich, a na ich miejsce ściągnąć kolejnych młodzików |
Cytat:
takie Crveny Dinama Partizany czy Hajduki to maja całe stada młodych piłkarzy których następnie wypożyczają, moim zdaniem to Wisła wręcz powinna dokupić z niższych lig jeszcze kilku takich ,przeciez taki Kowalski Mączynski czy Burliga to nas praktycznie nic nie kosztują |
Cytat:
|
raindog pokaż który wszedł na 20 min z tych młodych...
właśnie na tym polega problem o którym tu piszę że oni nie dostawali takich szans, no chyba że uważasz iż 2 min to odpowiedni czas dla sprawdzenia młodego piłkarza raz na kilkanaście meczów co do Leszczaka to pewnie coś w tym jest co piszesz, cóż jego kariera jest teraz uzależniona od charakteru, jak z nim wygra może coś osiągnie w tej piłce |
tylko Pan Leszczak jest w drużynie juniorskiej Twente.
|
Cytat:
|
For_FuN nie naginam faktów bo napisałeś ze w jakiejś tam drużynie w lidze holenderskiej jest w ekstraklasie czy 1
więc Cie sprostowałem że jest w FC Twente wiceliderze ligi holenderskiej a to różnica mimo tego iż jest w juniorskiej drużynie ;] chyba Twente a nie Utrecht a 2 sprawa jeśli tam zawita to się okaże czy ma papiery na granie czy nie. Poziom holenderskiej ME jest pewnie wyższy niz naszej, więc teraz powinno wyjśc jakim graczem jest. W testach strzelił bramkę więc nie skreślaj go szybko. Jak napisałem charakter będzie decydujący w jego przypadku A i trzeba wziąć pod uwagę zawieszenie go przez Wisłę heh |
Znaczy co ty prostujesz? Przeczytaj jeszcze raz, co napisalem. Nie gra, ani w I-szej, ani w drugiej lidze, tylko w druzynie mlodziezowej Utrechtu...tzn. ma taka nadzieje tam grac ;), bo byl testowany(!) przez rezerwy(!) Utrechtu. Czyli zamienil ME w Polsce, a na odpowiednik ME w Holandii, gdzie jest zupelnie anonimowy(tzn. zaczyna od 0) i gdzie konkurencja jest 10 razy wieksza.
|
Cytat:
|
Jak odejdą na wypożyczenie Kowalski, Mączyński i Burliga to ja nie wiem jak będą wyglądać meczowe "18"... W najlepszym wypadku (czyli jak wszyscy wrócą do zdrowia na koniec lutego) będzie to wygladać tak: Pawełek-Alvarez, Marcelo, Głowacki, Brożek-Łobodziński, Sobolewski, Boguski, Kirm-Małecki, Brożek a na ławce Juszczyk, Singlar, Jop, Cleber, Diaz, Gołoś i Jirsak ,a więc 7 graczy na ogół defensywnych... A wiadomo, że większość z tych 18 zawodników nie przepracuje całego okresu przygotowawczego. Na wiosne będzie wiec ciężko...
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas w klubie, czyli NAJLEPSZEJ DRUZYNIE W POLSCE, by dostac szanse trzeba naprawde cos grac. Skoro nikt takiej szansy nie dostaje, to znaczy ze jest Ch*** warty, i trzymaja go w ME tylko dlatego, zeby był tzw. na sztuke. Chodzac na mecze ME, ja wiem dlaczego ci młodzi nie dostaja szansy. A ty najwidoczniej nie. Talentów - to w Polsce mamy jakies talenty???? Kluvi - mam wrazenie ze jestes jakis Maciej Batko, albo którys z nich, płaczący ze nie dostaje szansy. Jesli grałes w pilke, to wiesz jak jest z szansami. ja nie mam wizji - ja po prostu mam swiadomosc tego ze 90% naszej ME to nie sa zawodnicy ktorzy powinni reprezentowac ten klub, jesli chcemy walczyc o jakies puchary. Rozumiem, ze jak wchodził Kmiecik, to kazdy myślał : zajebiscie, wielki talent, syn super snajpera napewno bedzie dobry, a ja wiedziałem jaki Kmieciu jest i jedyne co to pytałem -dlaczego?-dlaczego trenerze dlaczego.Teraz w Sandecji probuje sie złapac. |
szportson weź Ty dalej siedź w latach 80
te teksty stają się śmieszne już wiesz... to że nikt nie dostaje szansy to nie oznacza ze jest .... warty jak Ty to określasz jak śledzisz ligę polska to sam powinieneś wiedzieć jakiego to "nosa" do talentów mają polscy trenerzy z resztą nie chce mi się pisać z Tobą trzymaj się swojej wizji i zobaczymy gdzie zajdziesz ;) |
Cytat:
Czasy sportu amatorskiego i "dawania szans" dla ideii skończyły się wraz z upadkiem komunizmu. Niestety, jak widać spora część działaczy i kibiców wciąż tkwi w tym sposobie myślenia. |
Markus ochłoń przeczytałeś wszystkie moje posty dotyczące "młodych" więc nie oceniaj po jednym zdaniu
bo nie jestem zwolennikiem tego co napisałeś ja piszę o rozwoju i jakiejś płynności w klubie, bo u nas jest wiele młodych co dawno powinno nie grać nawet w ME a graja;/ nie będę Ci tłumaczył tego wszystkiego przeczytaj sobie stronę wcześniej .... widzę że sporo tutaj osób ma trudności z czytaniem postów wstecz by zrozumieć wypowiedź, tylko sugerują się zdaniem wyrwanym z kontekstu.. |
A pamiętacie może Michała Jonczyka? W 13 meczach 1. ligi strzelił 3 bramki. My z kolei nie przedłużyliśmy kontraktu z tym 17-letnim zawodnikiem. Nawet szansy nie miał zagrać u nas w Ekstraklasie...
|
tak samo jak Cywka ktorego testowaliśmy.
Jonczyk - jasne, racja Leszczak, Kokoszka - tych 2 młodych tez stracilismy Ale teraz pytanie czyja to jest wina? Czy moze im menago zbyt dupcą w glowach czy sodóweczka? Czy tez nasz klub jest w stanie zaproponowac takiemu 18nastolatkowi tylko 500PLN i dlatego odchodzą? |
Cytat:
|
szportson jesli chodzi o kasę to jakoś da rade patrz Małecki on tak naprawdę nie tak dawno podpisał porządny kontrakt z nami a wcześniej grał na stypendium sportowym o ile się nie mylę.
z Leszczakiem to wyszedł jego charakter i pewnie menago chciał jakąś prowizję |
lęk przed siedzeniem na ławie to dla mnie jest jedno - niepewnośc swoich umiejetnosci piłkarskich. Tyle.
bez charakteru niczego wiekszego sie w piłce nie osiągnie. |
http://futbolnet.pl/wiadomosci/krol-...-czy-emigrowac Co prawda nie Wisły, a Lechii więc niby rozmycie ale taki model funkcjonuje w całej naszej s-kopanej lidze
|
Cytat:
Wisła opłacała szkołe, internat + dawali mu kase która napewno przewyższała średnią krajową pensje. A jest to jedynie junior który się wyróżniał. Teoretycznie powinien grać jeszcze 1,5 roku w juniorach starszych a on już narzekał ze w ME nie chce mu sie grać ;/ Ewidentnie gwiazdorstwo wyszło. To ja już wole czekać na młodego Sobola i żeby wdał się w tate :) |
Może, kiedy wreszcie poszczęści mi się w grach liczbowych, kupię sobie ten klub i będę rządził po swojemu. Na początek „Dawidowi” dam funkcję grającego dyrektora sportowego. Potem młodych chłopaków stąd, jak Preizner, sprawdzę w meczach ligowych i jeśli dadzą radę, podpiszę z nimi długoletnie kontrakty. Ktoś taką filozofię dziś stosuje w Polsce? Gdzie się ma taki zawodnik sprawdzić, jak nie na boisku, w meczu ligowym? Jasne, że nie można od razu na boisko wypuścić jedenastu młokosów, musi być obok nich ktoś doświadczony, na przykład Łukasz Surma.
to cytat z linka od Buziek_LG i O TO MI WŁAŚNIE CHODZI i to wam próbuje od kilku stron uświadomić i nie pisze o wszystkich piłkarzach z ME tylko o tych naprawdę wyróżniających się. Marcus to jest właśnie ta filozofia lat 80-tych wg Ciebie. szportson i masz tu potwierdzenie tego co chciałem Ci pokazać wyróżniający się młody zawodnik powinien dostać swoją szansę jak ja wykorzysta zostaje jak nie to papa |
Cytat:
|
ale oczywiscie Kluvi, młody powinien dostac szanse jak wykorzysta to papa.
Ale my nie mamy takich młodych ktorym mozna dawac szanse, na dodatek w waznych meczach ligowych. O zbyt duzo gramy, by sie bawic i sprawdzac. NIE MAMY MŁODYCH ZDOLNYCH. Tyle :) |
Cytat:
Cupiał chce 100 mln złotych. Musiałbyś sam dwie kumulacje maxymalne w Lotto zgarnąć (50mln) i po opłaceniu podatku posiedzieć trochę na procentach ^^ Albo mam dla Ciebie lepsze rozwiązanie. Wybuduj dla Wisły szkółkę taką jak mają w Barcelonie "La Masia", a potem pobieraj opłatę (lub nie - Twoja wola). W ten sposób zapewnisz Wiśle (baa, Polsce) wielu piłkarzy (lub reprezentantów) klasy europejskiej (a nawet światowej) ^^ |
jakie o zbyt duzo ? kolego jaki poziom ma ta liga proszę Cię, dobrze Król napisał w lidze jest tylko kilka ważnych meczy: Lech, Legia, Cracovia i kto jeszcze?
nie rób z tej ligi nie wiadomo co... widzisz wg Ciebie nie ma a wg mnie jest Burliga. i reszta graczy z ME co ma 23 i więcej lat czas najwyższy ocenić ich przydatność jak nie to sprzedać bo wg Ciebie młody od razu powinien być wzmocnieniem i grać nie wiadomo jak, a weź sobie przypomnij początki Błaszcza w Wiśle, jakby mu nie zaufano to by się tak nie rozkręcił.. WiślakMyślenice on pisał o Lechii a nie Wiśle ;) |
Cytat:
Jakieś nazwiska, sposoby wyróżniania się? (bo forsowanie bramki w Cieniu czy Franticu nie mieści się w takim wyrożnianiu o jakik myślisz), na przykład wybitna liczba strzelonych bramek w ME, powołania do kadry U-19, cokolwiek... |
Skoro w ME grają aż tak beznadziejni kopacze,którzy nawet nie zapowiadają się na dobrych piłkarzy to rozgonić towarzystwo i niech grają młodsi. W końcu ktoś się pokaże kto będzie rokował na przyszłość.
Ale nie zmienia to faktu,że lepiej ogrywać u nas niż iść na łatwiznę i wysyłać na jakieś wypożyczenia. Młody musi wiedzieć,że jest zdrowa rywalizacja i jesli okaże się lepszy to zagra. http://futbolnet.pl/wiadomosci/krol-...-czy-emigrowac w sumie ten artykuł oddał wszystko. |
Nikt nie traktuje ME na serio.
To smutny wymóg regulaminowy, tak jak podgrzewane boisko, kryta trybuna, oświetlenie. Po prostu koszty, ktorych nie da się uniknąć. Oczywiście, smutne, że nie ma w klubie, w zespole trenerskim, wizjonera, który zechciałby ten wymóg wykorzystac i z (wymuszonym) blogosławieństwem zarządu sprowadzać do grupy ME najlepszych, najbardziej żądnych sukcesu choc bez sodówki, młodych piłkarzy |
Cytat:
Przypomnij sobie, jak długo musieli "wygryzać" ze składu Łobodzińskiego Boguski i Małecki. Gdyby "Łobo" jeszcze coś grał - ale nie, kopał się w czoło co mecz, a u Skorży i tak miał abonament. Przykład nr dwa - Jop i Kowalski. Przykład nr trzy - Juszczyk i Kurto. Przykład nr cztery - Dudu i Niedzielan vs. Ćwielong i Beto. Tak więc to nie jest lęk, tylko realna ocena naszej (patologicznej) rzeczywistości. Dlatego właśnie nie chcę oglądać Skorży na ławce trenerskiej Wisły. Chcę kogoś, kto znów wprowadzi zdrowe zasady, zmuszające piłkarzy do walki o miejsce w składzie. |
Znów wymyślasz argumenty pod swoją tezę, nikt Ci jeszcze nie powiedział, że to błąd?
Przykładu z Łobodzińskim nie skomentuję, bo to oczywiste, że facet ma umiejętności, a nikt tu na forum nie ma prawa mieć pojęcia, kiedy faktycznie Małecki dokonał postępu uprawniającego go do pierwszej 11 Wisły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy według Ciebie śnieg za oknem to też wina Skorży? |
wolfy ma rację - przywiązanie się Skorży do nazwisk to jego główny problem i na tym de facto się wyłożył.Ja już to zaobserwowałem w 1 sezonie - Dla mnie to było nie pojęte że mamy 12-15 punktów przewagi a każdy mecz zaczyna dokładnie ta sama 11tka , ale próby pisania o tym to od razu był zarzut że obrażam świętego:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl