![]() |
nie chce tutaj pisać ze Sarki zbawi naszą Wisełkę ale obiektywnie widać u gościa mega "odejście" i ciekawy drybling.
wg mnie jak damy mu więcej okazji i będziemy na niego coś grać ( tak też było z Legią pod koniec, że wszystkie piłki były adresowane do niego) to może coś z niego nam pożytecznego wyjdzie. |
Sarki za każdym razem kiedy pojawiał się na boisku potrafił ożywić naszą grę, ale że mamy takich a nie innych napastników jego starania spełzły na niczym.
Mam nadzieję, że jego kontuzja nie jest na tyle poważna by wykluczyć go na dłuższy czas z gry. |
Mam nadzieje że po kontuzji nie spuści z tonu i będzie ciągnął Wisłę bo w tej chwili to nikt inny tego nie zrobi.
|
Biję się w pierś i przyznaję, że Sarki okazał się wzmocnieniem. Kiedy przychodził do Wisły traktowałem go( jak pewnie większość) jak kolejnego z zawodnika z cyklu " I ty możesz zostać piłkarzem! przyjdź na kasting do nowego zespołu produkcji łysego likwidatora" okazało się jednak że SELERinho potrafi grać w piłkę i w kontekście naszej aktualnej siły jest niezłym wzmocnieniem. Obawiam się tylko, że jeśli zostanie z nami na przyszły sezon, to jego niezła szybkość może w dziwny sposób "wyparować" po pierwszym okresie przygotowawczym
E: Jest gdzieś filmik z sytuacją w której Sarki doznał kontuzji |
Cytat:
|
Cytat:
Pozostaje pytanie - czy Sarki jest w stanie grać 90 minut? |
Cytat:
|
Sarki jest w stanie grać 90 minut, ale nie na takim poziomie jak wczoraj z Legią.
Chłop jest idealny na podmęczonego przeciwnika |
Ale to forum jest zabawne. Teraz nagle Sarki okazuje się całkiem spoko grajkiem, a jak przychodził wieszano na nim psy. To samo z trenerem jest.. a patrząc spokojnie widzimy ile razy w Krakowie nas oszukano!! To niepojęte by tyle błędów sędziowie dla jednej drużyny robili...
Swoją drogą patrząc na Sikorskiego od dłuższego czasu myślałem, że jego nieskuteczność jest chyba przez te długie włosy... bo wszystkie bramki strzelał mają krótkie :) I co się okazało znów ma (jak na siebie) krótkie włosy i strzela bramkę!! Wniosek dla Daniela.. nigdy nie zapuszczaj włosów dopóty, dopóki jesteś czynnym piłkarzem :D Taki mały OT Miłej i słonecznej niedzieli da Wszystkich!! |
nie mówię , że Sarki to grajek geniusz niemniej jest lepszy niż myslalem. ale mimo to w czerwcu out
|
Sarki u nas już nie pogra w ogóle jeśli kontuzja będzie grożna
|
Cytat:
|
dobre przyspieszenie ma Sarki, pokazał to przy akcji bramkowej, może będzie z niego korzyść, o ile kontuzja jest niegroźna
|
Jak dla mnie to ten Sarki w ostatnich meczach co wchodzil to odrazu gra calej druzyny byla lepsza.
Nasz najlepszy zawodnik :D |
Rafał "Sto nieszczęść" Boguski... po tym, co zobaczyłem dziś w meczu ze Śląskiem, wypada tylko powiedzieć że Wisła potrzebuje od zaraz napastnika z umiejętnością strzelania w światło bramki. Ten gość wystawiany jako samotny napastnik to jawny sabotaż.
|
Nie chcę przesadnie krytykować Boguskiego bo według mnie 9 to kompletnie ale to kompletnie nie jego pozycja. Aby grać na "dziewiątce" trzeba mieć nie tylko odpowiednie warunki fizyczne czy umiejętności trzeba posiadać przede wszystkim odpowiednią psychikę, a on ma zbyt delikatną. Tu musi być gość który nawet jak coś zawali to nie siądzie psychicznie i w drugiej czy trzeciej sytuacji się nie zawaha zalutować, nie będzie szukał prostego rozwiązania typu trafić w bramkę.
Doceniałem właśnie Pawła Brożka za to że nawet jak partolił to na boisku był nadal sobą czyli po prostu strzelał tak jak uważał, a nie byle tylko kopnąć. Nie będę znęcał się nad Rafałem bo wiem że były momenty że miał przebłyski dawnego Boguskiego jednak nie widzę dla niego przyszłości na tej pozycji. |
Chciałbym nadrukować podobiznę Łukasza G. na swoją koszulkę w hołdzie dla jego heroicznej postawy na boisku. Gdzie takie coś zrobię?
Może są takie koszulki w WŚ? Mam już projekt. Zdjęcie i podpis, 4 bramka ustawiła to spotkanie. |
a jednak Rafał uciszył wszystkich krytyków jak schodził dzisiaj, w jedyny osiągalny przez niego sposób...
|
Cytat:
|
Piłka nożna to nie jest dyscyplina dla Rafałka.
|
Jak ....a można nazywać się napastnikiem, nie potrafiąc walczyć o piłkę, nie mieć techniki i szybkości. Pomimo tych mankamentów, nie dorabiać ambicjami. Taki Boguski powinien wylecieć stąd na zbity pysk. Myślę, że gdyby dawać więcej szans Sikorskiemu, zwłaszcza z tymi przeciwnikami, z którymi grał Boguski, przeskoczyłby go w statystykach zdobytych bramek. Przecież te bramki Boguskiego polegają na dostawieniu nogi, fakt faktem, trzeba też się znaleźć we właściwym miejscu, ale on, jeśli się znajdzie (rzadko) to najczęściej to s.......i. Już podczas meczu na budowanym meczu Legii pokazał klasę i wtedy było widać, że będzie z niego gówno nie napastnik.
|
Cytat:
Sprawdź ile minut grał Sikorski i jakie były tego efekty. |
Heh
Ja nawet czytałem, że Sikorski się przełamał... zajebiscie. Jeśli od dwóch lat-co weekend, zaliczam wtopy na kuponie bukmacherskim. To wygrana w ostatni piątek jest przelamaniem fortuny? Teraz szczescie będzie mi sprzyjać? |
Wystawianie Boguskiego na szpicy w systemie 4-5-1 z jedynym, wysuniętym napastnikiem, to wybitne robienie mu krzywdy. Jedynym napastnikiem, który w obecnej Wiśle tak może grać, jest Genkov. I dopiero jak ktoś to zrozumie albo zmieni ustawienie, nagle 'Boguski się przebudzi'. Sikorski to samo.
Proste. Boguski był dobry wtedy, jak grał z Brożkiem w 4-4-2. Przypadek? Nie sądzę. |
Boguska pierwsza do wywalenia odruch wymiotny wczoraj miałem gdy był przy piłce w drugiej połowie najbardziej wkurzający piłkarz od czasu Jopa .
|
Troche o Boguskim: http://lutuj.wordpress.com/2013/04/1...-na-ostroleke/
|
Jest zapowiadany przez "Przeglad sportowy" wywiad z Pareiko - tytuł "Za ten rok mi nie płacą"
http://ekstraklasa.przegladsportowy....492,1,381.html |
Kew Jaliens: Moją siłą zawsze była mentalność
Mógł być saksofonistą, lecz wolał zostać piłkarzem. Wiara w Boga jest dla niego sposobem na życie. Uważa się za osobę bardzo tolerancyjną oraz za piłkarza zawsze służącego drużynie. Zapraszamy do lektury wywiadu z Kew Jaliensem. Kew, masz teraz 35 lat i w przeciągu dwóch miesięcy Twój kontrakt z Wisłą zostanie rozwiązany. Czy czujesz, że to jest jakiś istotny moment w Twojej karierze? (śmiech) Jeśli chodzi o mnie, to nieszczególnie, bo jestem wciąż w dobrej kondycji i jestem w stanie nadal być częścią drużyny piłkarskiej. Więc w moim odczuciu nie, ale musimy zobaczyć, co się wydarzy. No właśnie, więc co może się wydarzyć? Czy masz w planach nadal pozostać czynnym zawodnikiem, co masz zamiar robić w lipcu? Wiem od mojego agenta, że jest już pewne zainteresowanie, więc po sezonie porozmawiam z nim i zobaczymy jak to się wszystko ułoży, w którą stronę będzie to wszystko zmierzać. Jeśli będzie to oferta dla mnie interesująca, to chciałbym kontynuować grę w piłkę. Ale jeśli nie, to planuję założyć fundację dla osieroconych dzieci. Wspólnie z moją żoną zawsze mieliśmy dużo pasji i zamiłowani do dzieci i zajmowania się nimi. Ona także dużo pracuje z młodymi dziećmi i to jest coś, do czego mamy serce i oboje się temu poświęcamy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chciałbyś coś dodać? :> :lol: |
Cytat:
|
Sarki musi zostac. Ma chlop potencjal tylko nie dostawal szans na pokazanie sie ale moze teraz bedzie gral w kazdym meczu.
|
Boguski się w końcu przełamał, ale zagrał tylko dlatego, że goniliśmy wynik i nie było innych napastników.
Myślę, że jak DS i Genkov się wyleczą oni powinni grać. Boguś, wybacz, ale mając tyle sytuacji trzeba je wykorzystywać. Ewentualnie może być podwieszonym napastnikiem, bo na szpicy sobie zdecydowanie nie radzi. Boki mamy obsadzone pewnie Sarki, Kosowki lub Małecki jak się wyleczy. A w środku Iliev i Garguła- nie komentuje. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?feature...U0QTxtI#t=143s |
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Adam Buksa kolejne dwie bramki w ME...może w końcu jakiś w miare ogarniety chopak? rocznik 1996, i jak sie nie myle to pierwsza runda jego w ME...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl