Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

szym_ek 19.06.2017 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1472846)
urodził się w byłej Jugosławii. W mieście Knin [Chorwacja]. Jego rodzice są Serbami. Ojciec grał w Hajduku Split. Ma też paszport z Kanady.

W meczu z Lechią Gdańsk jednocześnie grali Pylypchuk [ ukraina - poza UE] Vanja Marković [serbia, poza UE] oraz Borjan [kanada, chorwacja, serbia - z UE].

Więc jednak zawodnik z UE ;)

aa widzisz - dzięki ;)

Karherop 19.06.2017 15:23

Ciekawa informacja o tym młodym słowackim bramkarzu, kogoś takiego się nie spodziewałem. Nie wiem jaką przewagę ma jednak mieć ten chłopak nad np Kacprem Chorążką? Może ktoś mnie oświeci. I trochę to byłoby dziwne gdyby przyszedł do nas za darmo.

X-Ray 19.06.2017 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1472853)
Ciekawa informacja o tym młodym słowackim bramkarzu, kogoś takiego się nie spodziewałem. Nie wiem jaką przewagę ma jednak mieć ten chłopak nad np Kacprem Chorążką? Może ktoś mnie oświeci. I trochę to byłoby dziwne gdyby przyszedł do nas za darmo.

Nikt nie powiedział, że musi mieć przewagę, w klubie potrzeba trzech bramkarzy, nie dwóch. Rywalizacja.

cancer 19.06.2017 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1472854)
Nikt nie powiedział, że musi mieć przewagę, w klubie potrzeba trzech bramkarzy, nie dwóch. Rywalizacja.

A tak z ciekawości, orientuje się ktoś w ogóle jaki poziom ma Kacper Chorążka i Kais Al-Ani? Czy to nie jest bajka w ogóle na jakąkolwiek grę u nas w przyszłym sezonie?

sefore 19.06.2017 16:14

Kais w 3 lidze zagrał 7 meczy więc raczej nie ma szans na gre u nas.

MaciekJ87 20.06.2017 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1472843)
warto zwrócić uwagę na tych chłopaków, świetne staty

środkowy pomocnik - https://www.transfermarkt.pl/michal-...spieler/104977
skrzydłowy - https://www.transfermarkt.pl/filip-h.../spieler/74707

Jakbyśmy mieli szukać na Słowacji i miałby to być realny transfer na nasze możliwości to bardziej byłby to ktoś taki jak: https://www.transfermarkt.pl/filip-b...spieler/404951
I uważam że takich młodych, zdolnych na których można zarobić powinniśmy szukać.

Toeju 21.06.2017 19:24

Pojawił się temat Kamila Wojtowskiego (tak to ten z RB Lipsk) w Wiśle. Lipsk rozwiązuje drużynę do lat24.
Wojtkowskim interesują się również Anderlecht Bruksela, Pogoń Szczecin i BVB (2 drużyna)

opolan 21.06.2017 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1473010)
Pojawił się temat Kamila Wojtowskiego (tak to ten z RB Lipsk) w Wiśle. Lipsk rozwiązuje drużynę do lat24.
Wojtkowskim interesują się również Anderlecht Bruksela, Pogoń Szczecin i BVB (2 drużyna)

Też dzisiaj o nim pomyślałem w kontekście gry w Wiśle. A z kad info ?

Toeju 22.06.2017 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez opolan (Post 1473011)
Też dzisiaj o nim pomyślałem w kontekście gry w Wiśle. A z kad info ?

Bieda źródło ;p - SportoweFakty

Szneka 22.06.2017 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1473010)

jaka to pozycja ten Wojtowski?

Heero 22.06.2017 10:05

https://www.transfermarkt.pl/kamil-w...spieler/293063

Szneka 22.06.2017 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1473036)

jako alternatywa dla Patryka Małeckiego jak znalazł

TonyWiślak 23.06.2017 20:41

Gdybyśmy sprzedali Brleka to fajnie byłoby powalczyć o Lipskiego.Jeśli chciałby mieć w miarę pewny plac to idealne miejsce dla niego a w takim wieku pierwszy skład jest ważny.

X-Ray 23.06.2017 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TonyWiślak (Post 1473223)
Gdybyśmy sprzedali Brleka to fajnie byłoby powalczyć o Lipskiego.Jeśli chciałby mieć w miarę pewny plac to idealne miejsce dla niego a w takim wieku pierwszy skład jest ważny.

Nie mamy na niego żadnych szans, patrzmy obiektywnie. Chłopak może przyjść za darmo, więc ktoś mu zaoferuje sporą kasę za podpis.

Dariook 24.06.2017 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1473225)
Nie mamy na niego żadnych szans, patrzmy obiektywnie. Chłopak może przyjść za darmo, więc ktoś mu zaoferuje sporą kasę za podpis.

Broń Boże od takich skvrwiałych kopaczy!

seba_109 24.06.2017 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1473245)
Broń Boże od takich skvrwiałych kopaczy!

czemu tak uważasz?

arti 24.06.2017 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1473258)
czemu tak uważasz?

uciekł z R zamiast czekać aż mu kiedyś coś zapłacą.
no i jak by nie był k... to powinien podpisać nowy kontrakt żeby R mógł go potem sprzedać za bańkę euro i żeby działacze mogli zapewne z tego coś przytulić..
tak fatalna postawa tj. największe k.restwo świata!

TIR_DO_SŁUBIC 24.06.2017 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473274)
no i jak by nie był k... to powinien podpisać nowy kontrakt żeby R mógł go potem sprzedać za bańkę euro i żeby działacze mogli zapewne z tego coś przytulić..

Czym różni się piłkarz od pracownika z innej branży? Tylko tym, że na piłkarza patrzą tysiące osób, a na pracownika innej branży niemal nikt. I tutaj i tutaj musisz zarabiać na życie.

Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)?

To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj.

Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?

ashkeczup 24.06.2017 14:45

tir
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...HIvvJw4N_I9jkw

c. 24.06.2017 14:48

Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac? :D chu.ja gral to chu.ja dostal. Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.

arti 24.06.2017 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1473276)
Czym różni się piłkarz od pracownika z innej branży? Tylko tym, że na piłkarza patrzą tysiące osób, a na pracownika innej branży niemal nikt. I tutaj i tutaj musisz zarabiać na życie.

Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)?

To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj.

Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?

Moja odpowiedź na Twoje pytanie zawarte w ostatnim zdaniu to oczywiście: nie (chyba że uznałbym, że jest powód żeby pracować za darmo, ale to musiałaby być oczywiście konkretna-specjalna sytuacja i jakiś niecodzienny kontekst-nie chce mi się wymyślać jaka/jaki).
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym

czaro 24.06.2017 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473274)

Powinien dziękować, że nikt nie kazał mu tatuować sobie na czole herbu klubu, ani udzielać się w huligance. Wymagano od niego tylko nieodpłatnej pracy. Czy to tak wiele?!

Dariook 24.06.2017 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1473258)
czemu tak uważasz?

Ze śpiączki farmakologicznej cię wybudzili?

arti 24.06.2017 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1473278)
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac? :D chu.ja gral to chu.ja dostal. Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.

a może: ch.ja dostał za luty i marzec to ch.ja grał w kwietniu i dalej?

Dariook 24.06.2017 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473284)
a może: ch.ja dostał za luty i marzec to ch.ja grał w kwietniu i dalej?

No to sobie sam odpowiedziales dlaczego jest ch.ujem :lol:

X-Ray 24.06.2017 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1473278)
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac? :D

Lipski jeden z lepszych piłkarzy ligi z młodego pokolenia i dobrze grający w Ruchu i Ty piszesz, żę ch*ja grał? Obowiązkiem klubu jest płacić.

Cytat:

Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.
Ta, jeszcze Patryk powinien przeprosić, że zrobił tylko 5 bramek i 7 asyst. :lol:

TIR_DO_SŁUBIC 24.06.2017 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473280)
Moja odpowiedź na Twoje pytanie zawarte w ostatnim zdaniu to oczywiście: nie (chyba że uznałbym, że jest powód żeby pracować za darmo, ale to musiałaby być oczywiście konkretna-specjalna sytuacja i jakiś niecodzienny kontekst-nie chce mi się wymyślać jaka/jaki).
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym

Dobrze, nie ogarnąłem sarkazmu. Przepraszam za zamieszanie.

Uważam, że jeśli ktoś widzi problem w podobnych zachowaniach jak zachowanie Lipskiego, to chyba sam jest pracodawcą i "wali swoich podwładnych w kakao". Taki "stosunek" pracy.

Przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś w ogóle jest w stanie krytykować zachowanie pilkarza w takich okolicznościach...

X-Ray 24.06.2017 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1473288)
Przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś w ogóle jest w stanie krytykować zachowanie pilkarza w takich okolicznościach...

Po prostu niektórzy wszystko analizują z perspektywy kibica, zakochanego w drużynie, który ogląda mecze z trybun, albo sprzed telewizora. A umiejętności piłkarskiego takiego kibica są na poziomie B-klasy. Taki oto piłkarz byłby wstanie grać i walczyć dla klubu z pasji, z miłości i wielu innych punktów, za darmo. Obowiązkiem klubu jest płacić na czas, a gdy są zaległości, odpowiednio się dogadywać, ustalać zasady, trzymać się ich. W Chorzowie od dawna były cyrki, czego efektem są afery które właśnie wychodzą ze Smagorem i Mosórem.

arti 24.06.2017 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1473285)
No to sobie sam odpowiedziales dlaczego jest ch.ujem :lol:

a to przepraszam:)
mam jednak wrażenie, że ciężko będzie znaleźć któremukolwiek klubowi choć paru chłopaków, którzy:
1. coś tam potrafią kopać w piłkę
2. chcieliby kopać przez dłuższy czas za co łaska i kiedy łaska (mimo kontraktu na ileś tam kiedyś tam)
3. nie mają meneżera, który szepcze im świństwa do ucha ("zgłoś opóźnienie do pzpn")

arti 24.06.2017 15:46

Cytat:

Uważam, że jeśli ktoś widzi problem w podobnych zachowaniach jak zachowanie Lipskiego, to chyba sam jest pracodawcą i "wali swoich podwładnych w kakao". Taki "stosunek" pracy.

E tam.

1. Może jest bardzo młody, wciąż zależny od rodziców, ma wszystko (w tym kasę na potrzeby i rozrywki) od nich na skinienie palcem i pisze bzdury (to co mu się wydaje)
2. Może jest tak jak piszesz
3. Może pracuje w niszowej branży...
4. Może jest po prostu chory na głowę
5. Może sobie robi jaja
6. Może jest zakochanym w klubie acz niezbyt mądrym kibicem, który ma dużą potrzebę dzielić się na forum swoimi śmiesznymi refleksjami
7. ...
8. ... itd. itp.

Dariook 24.06.2017 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473291)
a to przepraszam:)
mam jednak wrażenie, że ciężko będzie znaleźć któremukolwiek klubowi choć paru chłopaków, którzy:
1. coś tam potrafią kopać w piłkę
2. chcieliby kopać przez dłuższy czas za co łaska i kiedy łaska (mimo kontraktu na ileś tam kiedyś tam)
3. nie mają meneżera, który szepcze im świństwa do ucha ("zgłoś opóźnienie do pzpn")

Hiszpanie jakoś nie wybrzydzają.

arti 24.06.2017 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1473293)
Hiszpanie jakoś nie wybrzydzają.

Jak długo jeszcze?
A dlaczego Gonzo grał najlepiej w pierwszych meczach, a czym dalej to raził nonszalancją i głupim łapaniem kartek w obu kolorach?

Dariook 24.06.2017 15:55

Cytat:

A dla mnie się w głowie nie mieści, dlaczego mamy płacić piłkarzowi gdy gra hujnie i wręcz notorycznie poniżej poziomu za który został zatrudniony.

Bo jak pracownik leci w chuja to go po prostu zwalniamy! ... Jesli juz bawisz sie w jakieś bezsensowne porównania reprezentowania barw klubowych do przedsiębiorstwa.

serek.c2 24.06.2017 15:55

A Wy dalej łączycie się w bólu z bidulkami, którym nie zapłacono za dwa ostatnie miesiące, a wcześniej kasowali po kilkadziesiąt tysięcy za jeden miesiąc partaczenia? :) Przestańcie porównywać normalnych pracowników do piłkarzy. Zwykły gość za zjebanie roboty dostaje wypowiedzenie i do widzenia...

Dariook 24.06.2017 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473294)
Jak długo jeszcze?
A dlaczego Gonzo grał najlepiej w pierwszych meczach, a czym dalej to raził nonszalancją i głupim łapaniem kartek w obu kolorach?

Zapytaj trenera.

czaro 24.06.2017 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1473295)
A dla mnie się w głowie nie mieści, dlaczego mamy płacić piłkarzowi gdy gra hujnie i wręcz notorycznie poniżej poziomu za który został zatrudniony.

Bo jak pracownik leci w chuja to go po prostu zwalniamy! ... Jesli juz bawisz sie w jakieś bezsensowne porównania reprezentowania barw klubowych do przedsiębiorstwa.

Ależ oczywiste, że ta analogia mogłaby mieć sens. Formalnie to zwykły szeregowy pracownik na etacie jest bardziej chroniony przed zwolnieniem z pracy niż piłkarz, ponieważ pracodawcę obowiązują przepisy prawa pracy.

To, że piłkarzy nie "zwalnia się" z klubów z dnia na dzień wymusza rynek. PZPN nie narzuca chyba (?) klubom w tym zakresie żadnych regulacji, równie dobrze wszystkie kluby ekstraklasy mogłyby proponować piłkarzom umowy, które można wypowiedzieć z dnia na dzień bez konieczności zapłaty kary umownej - pytanie, czy znaleźliby chętnych na odpowiednim poziomie.

Natomiast zgodzę się z Tobą co do negatywnej oceny piłkarza, który gra słabo, bo mu nie płacą. Widocznie nie zrozumiałem, co miałeś na myśli. Co innego jest dążyć do rozwiązania umowy przez PZPN/sąd, a co innego świadomie sabotować wyniki drużyny (ale czy Lipski rzeczywiście to robił?).

X-Ray 24.06.2017 16:08

Cytat:

Może dlatego, że ma podpisaną umowę, na którą zgodziły się dwie strony?

Martinus 24.06.2017 16:11

Cytat:

To fantastyczny pomysł, dziwne, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Zapiszmy więc w kontrakcie, że i owszem będziemy płacić, ale tylko jeśli piłkarze będą wygrywać. Wtedy mamy sprawę jasną. Dopóki takiego zapisu nie ma to świętym obowiązkiem klubu jest ze swoich zobowiązań się wywiązywać.

Dariook 24.06.2017 16:14

Więc niech z tych umów wywiązują i zarabiają na siebie to nie bedzie problemów.

Kończąc dyskusje. Nie ma miejsca dla takich skvrwiałych kopaczy w Wiśłe.

serek.c2 24.06.2017 16:15

Piszecie, jakby Oni tych pieniędzy mieli nie odzyskać :) Prędzej czy później je dostaną, a że zarabiają kokosy to nie przymierają głodem, tylko żyją sobie jak pączki w maśle nawet pomimo braku wynagrodzeń za dwa, trzy miesiące... Oczywiście, że obowiązkiem klubu jest wywiązanie się ze zobowiązań kontraktowych. Gdzie jednak lojalność przykładowego Lipskiego? Czyż nie zawdzięcza Ruchowi swojej pozycji? Czyż nie Ruch wyciągnął go z zapyziałego klubiku i dał szansę?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl