Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

a_r_e_n_a 21.10.2011 08:14

Ba, za to legi należy namiętnie i długo lizać po ****. Ależ oni nie cierpią Wisły.

tomo 21.10.2011 08:16

Co do Bitona to wyrażę się nieco przewrotnie - szkoda że się tak rozkręcił bo znając naszych "sterników" teraz na pewno u nas nie zostanie, gość ma papiery na granie. Przez cały mecz kompletnie niewidoczny a zrobił to co od napastnika się wymaga - strzelił bramkę. Chyba bardziej trafiony transfer od Meliksona.

PlacekTSW 21.10.2011 10:16

Cytat:

Nie uważasz, że gdyby kilku piłkarzy Wisły, w tym ty, grało w lidze z takim samym zaangażowaniem jak dziś, to nie mielibyście żadnych problemów z większością przeciwników?
Moim zdaniem podchodziliśmy do meczów ligowych za bardzo zrelaksowani. Nie wiem, co o tym myślą moi koledzy. W tym meczu koncentracja była pełna, bo koniecznie potrzebowaliśmy trzech punktów. Jeśli będziemy grali w ten sposób, to na pewno wygramy wiele meczów.
Jedyne trafne pytanie z tego wywiadu weszło z Nunezem i dobra odpowiedź.

willow 21.10.2011 10:23

Z tego, co wczoraj usłyszałem, Mały wraca za 3 tygodnie.

FraMat 21.10.2011 12:09

podobała mi się wczoraj późnym wieczorem na Polsacie futbol rozmowa z Bitonem. Reporter pyta go co to za tajemnica, że on tak dużo goli strzela.
Na to Dudu, że to nei żadna tajemnica, tylko ciężka praca, (hard work) milość do futbolu i przykładanie się do treningów...
Czego wszystkim naszym piłkarzom życzę

Antystenes 21.10.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1179549)
podobała mi się wczoraj późnym wieczorem na Polsacie futbol rozmowa z Bitonem. Reporter pyta go co to za tajemnica, że on tak dużo goli strzela.
Na to Dudu, że to nei żadna tajemnica, tylko ciężka praca, (hard work) milość do futbolu i przykładanie się do treningów...
Czego wszystkim naszym piłkarzom życzę

FraMat... nasi (polscy) piłkarze i przykładanie się do treningów? :lol:

Chrisman 21.10.2011 12:23

banan xD
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13188439_n.jpg

mitmichael 21.10.2011 14:43

Sobolewski i Jovanovic z ŁKS-em na pewno nie zagrają
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_jovanovicia/

Chrisman 21.10.2011 14:56

my tu gadu gadu a oni swoje http://www.weszlo.com/news/8216-Wyja...zerwona_kartke

xanti1906 21.10.2011 15:09

Cytat:

Jeśli ktoś ma wątpliwości co do wczorajszej czerwonej kartki dla zawodnika Fulham, to mamy dla was prosty przekaz:
Widzieliśmy raport sędziowski, w którym sytuacja opisana jest dokładnie tak jak to było w rzeczywistości. Sędzia wręcz podkreśla, że uderzenie nie było mocne, ale było z premedytacją, a to zadecydowało o czerwonej kartce.
To z facebooka Wisły.

BlurgH 21.10.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1179560)
banan xD

Chłopak wygląda tak, jakby miał smoczek z logo Wisły :)
Jakby takie były, to bym kupił mojej małej :)

crazykaro 21.10.2011 15:39

Komentarz pod artykułem na wp :D
Cytat:

Skład Wisły: -Parejkowski -Lamelski,Chawezowicz,Jaliński,Diazowicz. -Iliewicz,Nunezowski,Garguła,Wilk,Kirmański. - Bitonowicz

19sebawro06 21.10.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1179659)

nie nabijajcie im kliknięć wstawiając tutaj linki. najlepiej nie czytajcie tego ścierwa weszło

JrQ- 21.10.2011 18:43

Swoją drogą jak dla mnie Iliev to piłkarski geniusz, to co on robi z obrońcami w polu karnym to po prostu bajka, czasem chyba za długo zwleka i jakby mu brakowało wsparcia, bo on woli poczekać, niż wrzucać piłkę na aferę w pole karne

TOMEK 11 21.10.2011 19:28

Burliga w podstawowym, aż obejrzę mecz :P

pan Dudi 21.10.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1179780)
Swoją drogą jak dla mnie Iliev to piłkarski geniusz, to co on robi z obrońcami w polu karnym to po prostu bajka, czasem chyba za długo zwleka i jakby mu brakowało wsparcia, bo on woli poczekać, niż wrzucać piłkę na aferę w pole karne

Czytając tego posta rozum podpowiada - "bez przesady", ale z drugiej strony też jestem ogromnym zwolennikiem tego gościa. Imponuje mi od początku i uważam, że to jeden z naszych najlepszych transferów ostatnich lat.

JrQ- 21.10.2011 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1179808)
Czytając tego posta rozum podpowiada - "bez przesady", ale z drugiej strony też jestem ogromnym zwolennikiem tego gościa. Imponuje mi od początku i uważam, że to jeden z naszych najlepszych transferów ostatnich lat.

oczywiscie nie w skali swiatowej ;>
ale na zywo jak go widzialem z bliska z c1, to masakra :P
w telewizji az tak efektownie to nie wyglada

Galonek 21.10.2011 20:32

Illiev jest podobnej klasy piłkarzem co Melikson. Nie dziwota, że szukają się nawzajem na boisku.

#**SnaKe**# 21.10.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1179797)
Burliga w podstawowym, aż obejrzę mecz :P

a na przeciwko Mączyński. Pojedynek Bury-Mąka wygrywa pierwszy ale fajnie że obaj w pierwszych składach i przyzwoicie się pokazali.

Lysy 21.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1179832)
Illiev jest podobnej klasy piłkarzem co Melikson. Nie dziwota, że szukają się nawzajem na boisku.

Ilev jak Iliev, ale prawdziwym skarbem który nam się trafił jest Biton. Od czasów Żurawskiego nie mieliśmy piłkarza o takiej charakterystyce i instynkcie strzeleckim. Z całą pewnością jest wart więcej niż ten 1.5 mln Euro. Jeśli nie mamy prawa pierwokupu, sądzę, że już kilka klubów sobie ostrzy na niego pazurki.

PlacekTSW 21.10.2011 22:07

mamy prawo, ale Cupiał nie da tyle kasy.

Antystenes 21.10.2011 22:07

Jeśli Cupiał pozwoli sobie na kupno Bitona, to dwa następne okienka nie będą owocne..

#**SnaKe**# 21.10.2011 22:11

porównując 650 tys euro za Jirsaka a teraz dwa, trzy razy więcej za Bitona który przez kilkanaście meczy przebił cały pobyt Czecha w naszych barwach. Obawiam się tylko tego że kwota z tych początkowych 1,3mln jest już w okolicy 2-2,5 a takiej kwoty na pewno nie wyłoży.
Drugą osobą jest Nunez z wypożyczenia za którego też trzeba wyłożyć nie małą gotówkę..

JrQ- 21.10.2011 22:12

głupoty gadacie
nie da się zawsze kupować za 0,5 mln czy brać za darmo i sprzedawać po 3 mln
czasem trzeba zainwestować - zwłaszcza, że tutaj nie ma ryzyka, bo gra u nas, więc nie będzie potem problemu z "aklimatyzacją"
pogra jeszcze ze dwa sezony u nas i będzie wart z 4-5 mln

tarantulaw2 21.10.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez #**SnaKe**# (Post 1179878)
porównując 650 tys euro za Jirsaka a teraz dwa, trzy razy więcej za Bitona który przez kilkanaście meczy przebił cały pobyt Czecha w naszych barwach. Obawiam się tylko tego że kwota z tych początkowych 1,3mln jest już w okolicy 2-2,5 a takiej kwoty na pewno nie wyłoży.
Drugą osobą jest Nunez z wypożyczenia za którego też trzeba wyłożyć nie małą gotówkę..

Ale jeśli mamy ustaloną opcję pierwokupu na powiedzmy 1,5 mln euro (a pierwokup mamy), to klub teraz nie może Sobie ot tak zmienić tej kwoty ustalonej.

Antystenes 21.10.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1179880)
głupoty gadacie
nie da się zawsze kupować za 0,5 mln czy brać za darmo i sprzedawać po 3 mln
czasem trzeba zainwestować - zwłaszcza, że tutaj nie ma ryzyka, bo gra u nas, więc nie będzie potem problemu z "aklimatyzacją"
pogra jeszcze ze dwa sezony u nas i będzie wart z 4-5 mln

Jak nie ma ryzyka? jedna kontuzja i gość może dochodzić do siebie dłużej niż Dawidowski, Boguski czy Garguła. To jest człowiek nie maszyna.
Poza tym 1,6mln to trochę dużo. Powiedzmy sobie szczerze. Biton nie gra jakoś wyjatkowo wyśmienicie, nie ma dryblingu, szybkości, ale prawie wszystko co kopnie w stronę bramki wpada. Teraz trzeba się zastanowić - czy ma akurat takiego farta na tym etapie kariery (vide Matusiak kiedyś) czy ma wrodzony instynkt, talent do zdobywania bramek?
Za 1,6mln Cupiał mógł mieć Peszkę + Grosickiego. Albo Sobiecha i 600tys na jacht. Kupa kasy.

Nunez też nie jest zły. Ale 1,2 mln zabija nasze realia. Pewnie obu po sezonie pozegnamy.

anthony09 21.10.2011 22:46

Biton jest wart 1mln euro i tyle bym się zgodził wydać na niego.
Chłopak z reprezentacyjnymi aspiracjami, grał w młodzieżówkach, strzelał bramki.
Jak na razie same pozytywy, ale jak niektórzy wspominają ma wiele minusów w grze.
Jeśli strzeli z 10-12 bramek w jesieni to szykowałbym pieniądze, jak będzie 15 to bym go wykupił.
Ale należy też patrzeć jakie bramki strzela, bo te w LE robią furorę ale te w Lidze nie są jakieś specjalne.
Ja osobiście jestem zaskoczony taką dyspozycją Bitona, ma potenciał na napastnika wartego 2-3 mln euro ale Rudneva z niego nie będzie, nie ta gra głową, nie ta szybkość, za dużo gry indywidualnego(gdyby dograł do Guły miałby sam na sam).
Za 1mln euro można go kupić, ale za 1,5 mln euro znajdziemy na pewno lepszego grajka.

Damian1241 21.10.2011 23:08

a czy Wisla jak wypozyczala Bitona nie nie miala podpisanej jakiejs umowy za ile bede mogli go wykupic?

JrQ- 22.10.2011 10:48

Na pewno ma.
Trzymajmy kciuki, aby Charleroi nie awansowało, to wtedy będzie łatwiej.

Romuald 22.10.2011 11:09

Przecież mamy okrągły milion euro którego nikt się nie spodziewał (kasa za awans Brożków do LM i procent od Uche) dokładamy brakujące 600 tysi i Biton nasz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl