![]() |
Cytat:
|
@master17: Nie wiem czy jest sens żebyś tu pisał.
Na razie tutaj obowiązuje jedynie objawiona prawda binarna i każdy kto ma inne zdanie jest szarkiem, chce upadku Wisły i niech spierdala. Jak widać powyżej. |
Cytat:
Ja się ogólnie zastanawiam, czy ludzie w Polsce czasem problemu ze słuchem nie mają, nawet przy prostych przyśpiewkach (nawet ciężko to przyśpiewkami nazwać) nie potrafią utrzymać rytmu, który im bęben wybija... Cytat:
|
Cytat:
Tak wcale byc nie musi.W tej lidze tylko jedna rzecz moze skłonic Nowaka do pojscia na mecz ,fajna atrakcyjna gra.Tylko tyle i az tyle. Przypomnjcie sobie tamta runde ,jak gralismy swietna pilkę,na Gorniku bylo chyba 16 tys ludzi,na Lechii ponad 20 tys. Potem bylo juz slabiej i Nowak przestal chodzic na R22. I tak juz jest,tylko mocny zespoł i dobra gra jest furtką do dobrej frekwencji w Polsce .a nie doping,ultra czy inne zabawki.A co pokazuja inne stadiony? ruch fantykow i mlyny zmiejszaja sie ,fajnie to widac ze dzis te mlyny nie sa tak nabite jak chocby 5 lat temu,a i ludzi ktorzy mogli by dać w ryj za obrone klubu jakby coraz mniej. |
Cytat:
|
Cytat:
Wracając jeszcze do flag, ciekawi mnie jak władze klubu postąpią za dwa tygodnie na derbach. Wybaczcie, ale jeżeli pozwolą na wniesienie szmat z przekreśloną gwiazdą i jude gangami jednocześnie dopierdzielając się do najmniejszej płetwy na naszych flagach, to będzie to obrzydliwie żenujące. Mam nadzieję, że są tego świadomi. Mówię to jako osoba starająca się spojrzeć na to ich chłodnym okiem, zwracającym uwagę na wizerunek klubu, oderwanym od realiów kibicowskich. |
Cytat:
takie głupie gadanie |
Cytat:
|
Cytat:
To bardzo ciekawe. |
Cytat:
|
Tak czytając wpisy binarnych bojówek, wygląda na to że jak pojawi się jakikolwiek rekin na fladze, media w postaci jadczaka, stanowskiego, migi i reszty, rzucą się na nas i rozszarpią.
Wtedy wszyscy inwestorzy i sponsorzy uciekną, Królewski się obrazi i odejdzie i nie będzie niczego. |
Klub postanowił wrzucić wszystkich do jednego wora, kozłem ofiarnym będą kibice z C, wyjazdowicze etc. Ja się nikomu z UW nie dziwię, w obecnej syt. prowadzenie dopingu z gniazda przy założeniu, że na derbach pójdzie "było ich 5ciu..." to przecież murowana szansa na zostanie gwiazdą TVNu, zakaz stadionowy i foto w większych gazetach.
Nawet tu chmara krótkowzrocznych kibiców, która poczuła krew "teraz my" cieszy się, że "patola pokazała prawdziwą twarz" i kolportuje bzdury o "utracie wpływów" etc... Na Twiterze to jest jakaś makabra. Tego wspaniałego dopingu, który może głośny był przez 20 minut i prowadziło go z 5 pijanych gości z D (sam od lat chodzę na D żeby nie było), na dłuższą metę nie da się utrzymać. To, że 30 kibiców z D krzyknęło "C rusz dupę" to nie znaczy, że cały sektor chce na Wiśle nowych, bezsensownych podziałów. Na derbach zrobią z nas miazgę, a 70% dopingu "spontanicznego" to będą bluzgi. Na Legi będzie jeszcze gorzej i na każdy kolejnym meczu także. Zostanie złość i frustracja. Każdy kto uważa, że C, flagi, oprawy i zorganizowany doping jest niepotrzebny żyje w świecie wyobrażeń. Popatrzcie sobie na Legię, gdzie race, oprawy są na każdym meczu, hajs i sponsorzy jest właśnie w takich klubach, z atmosferą i kibicami. To się sprzedaje w mediach, to nakręca frekwencje, piłkarzy etc. Zresztą takie sytuacje były w wielu klubach i zawsze kończyły się tak samo. Przyjdzie kolejny kryzys, euforia ratowania klubu minie i znów 50% frekwencji to będą Ci "patole" z C, którzy chodzą i jeżdżą na mecze zawsze, a którymi tak tu i na tt wszyscy gardzą. Klub zakazał flag z rekinem, ws wyjazdów zerwał wszelkie rozmowy. Niestety bardzo wątpię, żeby w najbliższym czasie udało się dojść do porozumienia. O WSH i tym co robiono w klubie mam jak najgorsze zdanie, ale cenzurowanie flag (bo rekin...) i obrażanie się na wszystkich fanatyków, uważam za kompletny absurd i hipokryzję, ze strony choćby Wisłockiego. To nie ja w Zurychu sprzedawałem Wisłę oszustom, z Marzeną (i nie tylko) klepałem się po ramionach. 98% kibiców z C miało mniejsze pojęcie o tym co się dzieje w klubie niż udający dziś dziewice krakowscy dziennikarze... "Cała Wisła zawsze razem", ruch kibicowski pikniki, ultrasi, dziadki etc. Tak to zawsze wyglądało i będzie wyglądać, to nie teatr. Nie dajmy się podzielić i jeśli uważacie, że C jest do niczego nie potrzebne to niestety szybko obudzicie się z ręką w nocniku, ze szkodą dla nas wszystkich. Zresztą spytajcie choćby piłkarzy jak im się gra bez dopingu na wyjazdach i z tym "wspaniałym" dopingiem, który był ostatnio... Pozrdo |
Ja szczerze mówiąc tez nie widzę bezpośredniego połączenia ze pojawia się flaga WS = inwestor rezygnuje.Oczywiście rekiny na trybunach wywołają kolejny atak medialny na klub który pewnie nie pomoże (czy ktoś poważny tylko przez rekina zrezygnuje to nie wiem ale raczej wątpię).
Ale musimy tez dopuścić taka możliwość ze nie jesteśmy tutaj najmądrzejsi i może jest ktoś kto ma w tym temacie lepsze wyczucie i skoro uznał ze lepiej być wyjątkowo ostrożnym to może warto ? Przecież Ci z rekinami szukali inwestora przez dłuższy czas i skończyło się na tercecie egzotycznym wiec może warto próbować inaczej. Ja zadam pytanie odwrotne - dlaczego ktoś nie może kibicować swojej Wiśle (nie raz przecież śpiewał ze na dobre i na złe) dlatego ze nie może być przysłowiowego rekina ? Nie ogarniam ze jak ktoś nie może kibicować na własnych warunkach to nie będzie kibicował wcale. Kolejny temat to swego rodzaju pokuta przez która wszyscy musimy przejść. Nikt z nas tutaj nie ma w 100% czystego sumienia bo wszyscy daliśmy się oszukać Sarapacie. |
Nie no, przeciez spiewali/kibicowali na C, tylko nie prowadzili zorganizowanego dopingu.
|
No to jeżeli wszyscy kumaci będą dalej kibicować tylko bez gniazda to nie piszmy bajki ze z czasem frekwencja padnie bo C będzie puste.
|
Dlaczego ludzie z H mogą siedzieć spokojnie na dupie i jest ok, a ludzie na C i UW muszą coś robić ?
|
Cytat:
|
Przeciez nikt nie protestował ,sektor C dopingowal.
Chodzi o to ze wg mnie Zarzad na razie boi sie Efektu Motyla i stad na razie tak twarde stanowisko,bo to zbyt swieza sprawa .Wislocki w wywiadze mowil ze musza zrobic w 100% wszytsko zeby oddac Wisle w dobre rece ,a kazdy element typu flaga z rekinem na dzis to strzal w kolano i zniweczenie pracy od grudnia az po dziś.Moze po poł roku ale nie po paru tygodniach. A niestety media i Jadczaki czychają na rekina jak gekon ma muche ,jak sie zrobi ruch za duzo to nas ktoś zje. Sam uwazam ze jakis kompromis musi zostać wypracowany ale to jest tak swieza sprawa ze trzeba z tym obchodzic sie ostrożnie. |
Słuszna uwaga, jak byś zwrócił komuś na E uwagę, ze ma śpiewać lub chociaż stać to by potem było wielkie oburzenie, że chuligani zmuszają i afera w TVN. Ale jak C śpiewa za cicho to jest ogólny pocisk, że jak oni śmią warchoły, "ruszyć dupy" ...
|
Dlaczego w ogóle Królewski/Wisłocki/Kuba itd rozmawia z bandyterką? Pardon, z "grupami kibicowskimi" jak to się ładnie określa? Z nimi powinna rozmawiać li tylko policja/prokuratura.
Doping na Wiśle (jak i na każdym innym stadionie) może być spontaniczny i jest on wielokrotnie lepszy niż synchronizowane ryczenie. Płachty zainteresowani niech sobie wieszają pod swoim blokiem, a nie na stadionie zasłaniając widok na murawę. Rozmawiając z patolą legitymizuje się jej istnienie! Zarząd powinien się od nich całkowicie odciąć, a nie polemizować! |
Cytat:
Naprawde, z calym szacunkiem chlopy ale jak to sa argumenty...to :rotfl: A wydaje sie, ze juz grubo po dobranocce . |
Cytat:
|
Cytat:
http://legia.com/uploads/articles/60...1432148872.jpg https://legionisci.com/zdjecia2/2016/1455470951.jpg |
Cytat:
|
i niech mi ktoś powie ze na Legii klub nie współpracuje z "bandytami" i oni tą ilość pirotechniki w majtkach po cichu wnoszą...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale mimo to porównując to z: http://t-eska.cdn.smcloud.net/region...h2JGyAwisa.jpg http://wisla.tv/wp-content/uploads/2...a-1000x600.jpg https://i.ytimg.com/vi/o3Q8eObsr90/maxresdefault.jpg ,to jednak wydzwięk tych opraw "trochę" się różni - Legia nie chwali się zabójstwami. Czy serio ktokolwiek normalny czuje dumę, oglądając na stadionie coś takiego? Nie wątpię, że kibole Legii też mają swoje za uszami, ale nie epatują tym tak ordynarnie na stadionie. Sharks swoją działalnością na stadionie i poza zbudowali sobie w kraju chyba najczarniejszy możliwy PR, więc raczej nie powinno nikogo dziwić, że nowy zarząd chce się od nich odciąć grubą krechą. |
w sumie jak buta swojemu sprzedali na fecie, to zamietli to pod dywan w tempie ekspresowym
|
Bo rywala derbowego nie mają, z którym mieliby takie przejścia jakie my w Krakowie swego czasu mieliśmy...
|
No taki mamy klimat, przeciwnik derbowy jakiego Legia nie ma. Nie chce mi sie szukac ich opraw derbowych czy z amica.
Daj wiare, ale Legia za swoje oprawy, race czy zabawy z Uefa wylapala kary pewnie zblizone do naszego budzetu a my "grosiki" . O czym my wogole rozmawiamy. |
Ależ ja wiem, że Legia swoimi oprawami naraziła klub na ogromne straty - tylko, że nie była to gangsterska retoryka, a niezgodne z "linią partii" polityczne oprawy typu Jihad Legia, "świnka" z UEFA i ogólnie pirotechnika. Przecież nikt tutaj nie krytykuje opraw jako takich, tylko fakt, że działalność UW na stadionie w dużej mierze sprawia wrażenie tuby propagandowej Sharksów. Gdyby było ich stać na choć odrobinę autorefleksji i odcięcie się od symboliki rekina, zważywszy na to jaki stwarza ona klimat wokół klubu (albo przynajmniej "zamiecenie jej pod dywan", jak to ktoś wyżej pisał w kontekście Legii), to raczej nikt nie robiłby im problemów.
|
Tutaj chodzi o to, żeby Wisła stała się mocnym piłkarsko, profesjonalnie zarządzanym klubem. Żeby tak się stało, to muszą pojawić się duże pieniądze. Żeby one się pojawiły to większość kibiców muszą stanowić ci, dla których oprawy, flagi i psuedodoping (bo to niemelodyjne i nierytmiczne ryczenie dopingiem nazwać nie można) nie mają żadnego znaczenia. I dla których nawoływanie do nienawiści (w stosunku do kogokolwiek) budzi po prostu odrazę.
Najważniejsza jest piłka nożna. Fanatycy muszą być marginesem. Pozdro dla normalnych kibiców Wisły. Pamiętajcie, że pod żadnym względem nie jesteście gorsi od przedstawicieli tzw. ruchu kibicowskiego. |
Ja wymiękam...
|
Cytat:
Nic nie wmawiam, po prostu kpisz z ludzi którzy próbowali pociągnąć doping na ile się dało. |
Cytat:
|
Różnica między Legią a Wisłą jest taka, że kibice Legii działają pozytywnie jeśli chodzi o finansowe sprawy, ogromne zbiórki, stawianie jakichś tam pomników Deyny, kupowanie karetek itd a chuligani Wisły rozjebali finansowo swój klub, po drodze zbierając dużą kase na murale, muzeum itp
To, że każdy ma coś za uszami to wiadomo ale na Wiśle to przerosło najczarniejsze sny. Druga sprawa jest taka, ze jak Legia śpiewa "jeszcze jeden", po śmierci współwłaściciela klubu to jest to chamskie i złe ale to "tylko" piosenka, Legia nikogo z maczetami (bynajmniej oficjalnie) nie gania. Także inaczej wygląda "jeszcze jeden" na Legii a inaczej wygląda "jesteśmy glodni kolejnej zbrodni" na Wiśle. U nas slowa idą w czyny albo słowa powstają z czynów, tam (na Legii) jest to wszystko groźne, jest taka otoczka ale nikt nikogo w 20 osób w biały dzień nie goni z maczetami i nożami, nie napierdala go żeby zginął w śmieciarce. Także to jest ta "subtelna" różnica. I nie ma się co dziwić, że na nas siały całe media. Tym bardziej, że Legia to pupilek dziennikarzy i całego światka kibicowskiego w Polsce a Wisła to dla nich tylko Wisła. Cytat:
|
Fakty są, jakie są.
Bractwo spod znaku rekina niemalże zaorało Wisłę. Temat jest cholernie świeży, a cudem odratowana Wisła stara się oddychać samodzielnie, wszyscy jednak przestrzegają, że pacjentowi może się pogorszyć. Dziwicie się zatem, że jakiekolwiek odstępstwa od normy (jaka by ona nie była) są natychmiast piętnowane, a klub nawet nie chce rozmawiać z ludźmi? A wiecie może dlaczego? Lub przypuszczacie? Moje przypuszczenie jest takie, że klub obawia się negocjować z kimkolwiek, żeby pismaki nie powiedziały, że gangusy dalej rządzą na Reymonta. A z kolei brać kibicowska, której honor jest najważniejszy, nie może ....a ani na chwilę odpuścić, posłuchać klubu, wykazać wolę współpracy. Stracić zaufanie jest bardzo łatwo - za to bardzo trudno jest je odbudować. A UW, zamiast powoli budować zaufanie i krok po kroku odnawiać dobre stosunki z klubem, mówi - NIE I ....! Bo nam się należy! A nie lepiej delikatniej? OK, rozjebało się wszystko, sprawa jest świeża, pokażemy Wam, że nam(UW) zależy na Wiśle tak samo jak Wam (obecni kierujący klubem). A z czasem, pokazując że jest spokój i atmosfera, kiedy klub odetchnie, trzymać się faktów - patrzcie, przetrzymaliśmy, odpuściliśmy nieco, jest doping, atmosfera - czy jest możliwość powrotu do "starych" flag/wyjazdów/czegokolwiek? Czy na takie poświęcenie brać kibicowska jest gotowa? Przecież ludzie kierujący klubem to nie są debile! Inaczej tego klubu by już nie było. A kibice traktują ich jak idiotów, próbując wymusić ustępstwa, jak nieposłuszne dziecko. Nie wierzę, aby takie próby odniosły skutek. |
Cytat:
|
Jesteście jak dzieci, które nie rozumieją dorosłych.
Sprawa jest prosta, banalna wręcz. Dla wszystkich osób z zewnątrz, to właśnie ten cholerny rekin jest symbolem patologii, która okradała i szantażowała swój własny klub oraz jego władze. Tyle i tylko tyle. W d*pie mają nasze wewnętrzne rozkminy czy ultrasi są potrzebni, czy wszyscy z WSH są źli, czy okradali bardzo, czy może jednak tylko trochę. Nawet jeżeli te pytania są zasadne, to są zasadne tylko dla nas. Oni nie żyją w "kibicowskim" świecie i żadnych niuansów nie kojarzą, sorry. Tenże rekin jest teraz dla nich wyznacznikiem czy pasożyt oderwał się od organizmu nosiciela. Jeśli flagi z rekinem znajdą się na stadionie, będzie to dla nich symbol tego, że klub się nie oczyścił. I choćby przyszło tysiąc atletów, a każdy z nich przekonywał po tysiąc razy, że nie mają już wpływu na klub, że władze się zmieniły, że umowy są rozwiązane, każda taka osoba z zewnątrz stwierdzi "pitolisz chłopie, flaga z rekinem wisi na stadionie, znaczy nic się nie zmieniło, nawet im się kurde dla dobra klubu nie chciało udawać, że jest inaczej". Do klubu nieoczyszczonego z patologii nie wejdzie żaden normalny inwestor, choćby nie wiem ile tweetów wrzucił Królewski i nie wiadomo ile zdrowia na boisku zostawił Błaszczykowski. Oczywiście jest margines teoretycznych inwestorów, którzy są tak bogaci, że mają to w d*pie i stać ich na wejście niezależnie od okoliczności. Tylko pytanie czy jesteśmy w kręgu zainteresowania jakiegokolwiek z takich inwestorów, czy - oprócz wyobrażeń małolatów, że jak jakiś szejk wszedł do ManC czy innego PSG, to inni aż przebierają nogami żeby wejść do Wisły - w ogóle jakiś taki realny inwestor istnieje, że możemy sobie pozwolić na to, żeby w imię skompromitowanej flagi z rekinem z góry pozbywać się tych inwestorów, którzy są w naszym zasięgu, ale akurat dla nich może być przeszkodą, że klub został wydymany przez środowisko ludzi, którzy wcale nie chcą odpuścić? Nikt mi nie wmówi, że symbol rekina jest tak ważny, że - dla dobra klubu - nie da się go, choćby i pozornie, zmienić na jakiś inny, żeby nie walił po oczach. |
Wymien prosze z nazwy tych inwestorow, ktorzy wejda tylko gdy znikna ze stadionu symbole rekinow. Udowodnij, ze tak jest, prosze.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl