Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Jaroo1 23.11.2012 12:26

Mam nadzieje, ze PiS wygra najblizsze wybory i wtedy na biezaco ocenimy ich nieudolne dzialania. tymczasem pozostaje sie tylko cieszyc, ze sp Lech Kaczynski podpisal traktat lizbonski i dzieki niemu jestesmy w dupie - niech zyje suwerenna Polska chcialoby sie powiedziec :)

Pablo84 23.11.2012 12:52

Sam specjalnie nie chełbie Kaczyńskiego, jestem po prostu przeciwnikiem tego rządu, ale ....ica mnie strzela od tej hipokryzji.A pamiętasz co się działo, jak Kaczyński głośno mówił, że tego nie traktatu nie podpisze?Pamietasz jakie wiadro pomyj musiał przyjąć na klate?Nie pamiętasz jakie media mu PR robiły?

Wygiwares_od_bumbulatora 23.11.2012 13:13

A ja najchętniej bym zagosował na jakąś narodową partie ale z konkrentnym programem gospodarczym i bez populistycznych haseł

Jaroo1 23.11.2012 13:15

Cytat:

Sam specjalnie nie chełbie Kaczyńskiego, jestem po prostu przeciwnikiem tego rządu, ale ....ica mnie strzela od tej hipokryzji.A pamiętasz co się działo, jak Kaczyński głośno mówił, że tego nie traktatu nie podpisze?Pamietasz jakie wiadro pomyj musiał przyjąć na klate?Nie pamiętasz jakie media mu PR robiły?
Przeciez tak samo mozna powiedziec, ze jesli Tusk chcialby Polski wolnej, suwerennej, silnej i bogatej to mu gw, z TVNem i Polsatem na czele wyleje wiadro pomyj na glowe. Wniosek? Lepiej robic na przekor sobie zeby media Cie po plecach klepaly. Prosze Cie...

serek.c2 23.11.2012 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1287974)
Przeciez tak samo mozna powiedziec, ze jesli Tusk chcialby Polski wolnej, suwerennej, silnej i bogatej to mu gw, z TVNem i Polsatem na czele wyleje wiadro pomyj na glowe. Wniosek? Lepiej robic na przekor sobie zeby media Cie po plecach klepaly. Prosze Cie...

gdyby Tusk chciał Polski wolnej, suwerennej i silnej miałby przede wszystkim poparcie w PiS-ie... Może przypomnisz mi w jaki sposób PO wspierała prezydenta?

Jaroo1 23.11.2012 13:33

Cytat:

Może przypomnisz mi w jaki sposób PO wspierała prezydenta?
Ale czy to wazne? 50 lat temu, ba, nawet 30 lat temu ludzie poswiecali zycie, kariere dla Ojczyzny, a obecna elyta w postaci PiSu i Kaczynskich w imie trzymania sie stolka nie moze poswiecic nawet czegos co sie nazywa PR. Jesli tak mamy walczyc o lepsza Polske, z ludzmi, ktorzy sie ugna przed mediami czy inna partia w tak waznych sprawach jak sewerennosc to... Po tegorocznym MN tez juz strach w PiSie. Juz sie cala idea organizowania marszu nie podoba Wiplerom i innym. Wola sie odciac od marszu (bo moze im zabralby czesc elektoratu), od uczestnikow (bo .... z takimi Polakami, ktorych media nzywaja chuliganami i faszystami - lepiej sie trzymac z dala od takiej holoty bo nam zrobi zly PR). PiS = PO, z ta roznica ze jedni nazwali sie prawica a drudzy liberalami. Jedni wzieli sobie aki elektorat inni kolejny. No i tak sie bawia w te swoje tematy zastepcze zeby mydlic oczy elektoratom. Jesli nawet PiS chce/chcial dobrze to zobaczymy co zmieni w Polsce przez kolejne lata. Ta partia to jest niewypal, sa juz przegrani szczegolnie przez Jarka Kaczynskiego. Predzej sie rozpadna, przeformuja, zmienia nazwe i wladze niz cos ugraja dla Polski (bo dla siebie to ugrywaja ciagle - cieple posadki). Dziekuje za uwage i do uslyszenia kiedy indziej bo na ten moment szkoda sie powtarzac

JEDREK76 23.11.2012 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1287970)
Mam nadzieje, ze PiS wygra najblizsze wybory i wtedy na biezaco ocenimy ich nieudolne dzialania. tymczasem pozostaje sie tylko cieszyc, ze sp Lech Kaczynski podpisal traktat lizbonski i dzieki niemu jestesmy w dupie - niech zyje suwerenna Polska chcialoby sie powiedziec :)

Tak też sądziłem nic konkretnego nie masz do powiedzenia poza papką propagandową (z jednej strony argument, że nic nie zrobili tylko skorzystali na tym że Polska weszła do UE, z drugiej pretensja, że podpisał traktat lizboński, pyszne doprawdy czysty przykład, jak tworzyć propagandę - z jednej strony UE cacy, z drugiej diabeł wcielony - przypominam, że jedynie dzięki Kaczyńskiemu wraz z WB nie podpisaliśmy będące częścią tego dokumentu punkty KPP gwarantujące przywileje parom homoseksualnym, dzięki postawie Kaczyńskiego, zewsząd wówczas gnojonego, znalazł się w traktacie lizbońskim tzw. mechanizm z Janiny, a także dzięki jednoznacznej postawie Kaczyńskiego jest w tym dokumencie mowa o "solidarności energetycznej").

Odpowiesz na pytanie które Ci zadałem we wcześniejszym poście?

yarow 23.11.2012 13:44

Troszkę historii ... ... Ach te nietrafione sojusze socjalistów :)

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...70518344_n.jpg

Quorth 23.11.2012 14:33

Mam pytanie. Na ile reżimowy rząd Tuska i policja może nas np inwigilować na takim forum jak to?? Niejaki Brunon K , działacze narodowi są inwigilowani na forach, następnie ich wypowiedzi na są dowodami przeciwko nim.Obecna władza pod przykrywką liberalizmu i demokracji robi dokładnie to samo co robi się w państwach totalitarnych z wolnością słowa

AS82 23.11.2012 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1287988)
Mam pytanie. Na ile reżimowy rząd Tuska i policja może nas np inwigilować na takim forum jak to?? Niejaki Brunon K , działacze narodowi są inwigilowani na forach, następnie ich wypowiedzi na są dowodami przeciwko nim.Obecna władza pod przykrywką liberalizmu i demokracji robi dokładnie to samo co robi się w państwach totalitarnych z wolnością słowa

Ja myślę ,że za takie "odważne" wpisy na forum zostaniesz bohaterem narodowym , a jak wygra Kaczyński do ci dadzą medal a na starość status kombatanta :haha:

Pablo84 23.11.2012 18:11

Za takie odważne wpisy za tych rządów można zostać posądzonym o terroryzm. Jeśli nie widzisz tego, co się w tej chwili dzieje z wolnoscią słowa, to niestety albo jesteś głuchy albo głupi- bez urazy.

tomek100 23.11.2012 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1288022)
Za takie odważne wpisy za tych rządów można zostać posądzonym o terroryzm. Jeśli nie widzisz tego, co się w tej chwili dzieje z wolnoscią słowa, to niestety albo jesteś głuchy albo głupi- bez urazy.

Nawet posłowie z PiS i SP z Komisji ds. Służb Specjalnych po ostatnim posiedzeniu stwierdzili, że w sprawie Brunona K. ABW działa w pełni sprawnie i profesjonalnie, więc nie wiem kto tu jest głupi (dotyczy to zresztą również wielu wpisów na tym temacie, w których dużo twierdziła, że ta sprawa to "prymitywny spisek służb"). Gdyby służby nie monitorowały Internetu i doszło do zamachu, to pewnie pierwszy pisałbyś tutaj że nie wykonywali swojej podstawowej roboty. W Polsce nie ma wolności słowa? Na tym forum (i w milionie innych miejsc) każdy pisze co chce, nawet największe bzdury i jeszcze nikomu się z tego powodu jeszcze nic nie stało.

WiślakMyślenice 23.11.2012 20:01

Jakby doszło do zamachu, naprawdę bym płakał. Ze szczęścia. Poszedłbym ubrany w barwy narodowe schlać się z radości.

tomek100 23.11.2012 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1288038)
Jakby doszło do zamachu, naprawdę bym płakał. Ze szczęścia. Poszedłbym ubrany w barwy narodowe schlać się z radości.

Niektórzy mają naprawdę pop......ne w głowie :shock:...

Szpen 23.11.2012 20:20

Głupi jesteś, pić nie musisz, bez tego tez pieprzysz glupoty

mr_kwolf 23.11.2012 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1288042)
Niektórzy mają naprawdę pop......ne w głowie :shock:...

Tamci goście mają krew na rękach wielu osób więc nie byłoby mi ich szkoda. Jeszcze ta cała akcja z GMO ostatnio. Jeżeli to prawda to co w tym dziwnego że człowiek stara się przed nimi bronić?

WiślakMyślenice 23.11.2012 20:31

Cytat:

Niektórzy mają naprawdę pop......ne w głowie ...
PO-wczyku zamilcz.

Cytat:

Głupi jesteś, pić nie musisz, bez tego tez pieprzysz glupoty
Nie, mam mówić, że deszcz pada jak na mnie plują.

Drozd 23.11.2012 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1287970)

Chłopie, skoro wtedy na biezaco ocenimy to skąd wiesz ze będą nieudolne? Przestań się ośmieszać.

Głosowałeś w referendum za wejściem do UE? Więc to dzięki Tobie jesteśmy w dupie. Broniłeś Kaczyńskiego kiedy po nim jechali że nie podpisuje TL? NIE ! Więc to dzięki Tobie jesteśmy w dupie.

To że wtedy siedziałeś cichutko, a teraz pyskujesz dowodzi jednego. Nie masz zielonego pojęcia co sie wkoło Ciebie dzieje. Powielasz komuszą propagandę nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Dokładnie tak się zachowują lemingi.

emj10 23.11.2012 21:51

Jakiś czas temu była dyskusja na temat prawicowych dzienników i tygodników (chyba innym temacie), ale zaczyna się coś w tej materii dziać.

Karnowscy atakują dwutygodnikiem "W sieci", który ma pojawić się w poniedziałek w cenie 2,99 zł. Kasa ma pochodzić pośrednio od SKOK-ów (chyba Marszałek pisał, o tym ewentualnym źródle), więc jest szansa, że przetrwają kilka miesięcy.

http://wpolityce.pl/artykuly/41246-w...zytania-za-290

lazy 24.11.2012 14:52

A więc polityka może być usprawiedliwieniem dla zbrodni?
A miłość do klubu?
Ciekawe rzeczy można wyczytać na tym forum i w ogóle w internecie.

Załóżmy abstrakcyjnie że twierdzę, że dzieci śmierdzą i krzyczą i nie dziwię się matkom, które je zabijają.
Jak byście skomentowali taki wpis?

Wracając do rzeczywistości - łatwo jest napisać, że szkoda że nie doszło do zamachu i nie zginął jeden czy drugi polityk. Skandaliczne jest nawet nie to że ktoś tak myśli, ale brak reakcji reszty. Brutalne stwierdzenia tak spowszedniały, że niewiele osób reaguje na tak popier...one stwierdzenia.

W Polsce nie ma wolności? Nie wiecie co piszecie. Jakby nie było to takie teksty nie pojawiały by się w sieci. Wolności jest tyle ile potrzeba tylko że społeczeństwo w dużej części nie dorosło do korzystania z niej. M.in. pod kątem reagowania na patologię.

Jak kogoś leją na ulicy to odwracacie głowę?

Bobek90 24.11.2012 16:45

http://polska.newsweek.pl/kuba-wojew...98524,1,1.html

Fajny artykul.

Gwiaździsty 24.11.2012 17:21

Wolność po POlsku:
http://wpolityce.pl/artykuly/41270-w...o-dwa-miesiace

A Słowik z kumplami świętuje wolność i sławi Tuska pod niebiosa.

emj10 24.11.2012 17:49

Fajny artykuł? Strzel sobie młotkiem w głowę.

Takiego syfu to nawet AS, czy Szpen nie wrzucają.

Pablo84 24.11.2012 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1288170)

Tzn w którym momencie fajny?Kompletnie nie rozumiem jak to możliwe że ten "wiejski filozof" jest takim bożyszczem w Polsce.

Gwiaździsty 24.11.2012 18:32

Kierowcy, szykować się na łatanie dziurawego budżetu Tuska :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/41300...-biezacym-roku

Karamazow 24.11.2012 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1287972)

Czyli ważniejszy PR niż suwerenność naszego kraju? Bohatersko mówił, że nie podpisze, ale podpisał, więc w sumie dalej jest bohaterem bo przynajmniej mówił, że nie podpisze.

Edit:
Dla mnie to byłaby duma gdyby po mnie tak jechali: im bardziej obraża cię tvn i wybiórcza tym większy typ człowieka sobą reprezentujesz(w 95% przypadków).

Pablo84 24.11.2012 19:14

Tu chodzi o pewną uczciwość.Wywierano po prostu na nim ogromny nacisk i zwyczajnie się ugiął.Jechano po nim nie tylko w Europie ale i przedewszystkim w Polsce.Zarówno opozycja jak i mass media.A że walczył o Polskie sprawy?Nie ważne.Ważniejsze było to, że można było nawrzucać "Kaczoworowi". Ciekawy jestem jakby skończył Kaczor gdyby miał tyle niepowodzeń co Tusk.

Nikt tu z Kaczyńskiego nie robi Matki Teresy- jak każdy swoje minusy miał.Nawet może i miał ich dużo, ale i tak to było niebo a ziemia w porównaniu z tymi złodziejami co rządzą teraz.

AS82 24.11.2012 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1288191)
Tu chodzi o pewną uczciwość.Wywierano po prostu na nim ogromny nacisk i zwyczajnie się ugiął.Jechano po nim nie tylko w Europie ale i przedewszystkim w Polsce.Zarówno opozycja jak i mass media.A że walczył o Polskie sprawy?Nie ważne.Ważniejsze było to, że można było nawrzucać "Kaczoworowi". Ciekawy jestem jakby skończył Kaczor gdyby miał tyle niepowodzeń co Tusk.

Jak to wywierano ogromny nacisk , jak on najpierw po wynegocjowaniu tego traktatu sam mówił ,że to jest sukces jego i Polski ,a potem żeby sie przypodobać właśnie środowiskom prawicowym zwlekał z jego podpisaniem , co było niezłą groteską ,chłop chciał zjeść ciastko i mieć ciastko.

serek.c2 24.11.2012 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1288170)

Siano masz w głowie i tyle. "Fajny artykuł" - ja .......ę...

"Wierzę w Wandę Nowicką" :D:D:D

Bobek90 24.11.2012 19:57

Beton widze, beton widze...

serku, nie kazdy musi myslec tak jak ty. Nie masz tez monopolu na prawde. To ze ktos mysli inaczej od ciebie to nie znaczy ze siano w glowie ma.

----------------------
Ot, czlowiek normalny zdaje sobie sprawe z tego.
Tzw. beton nie. To dla niego nie pojete. Jak to tak, jak to tak panie mozna nie myslec tak jak ja?

serek.c2 24.11.2012 20:03

Tak Bobku - jestem betonem. Zignoruj mnie bo ja Ciebie już zignorowałem. I wierz w Wandę Nowicką, koniecznie!

AS82 24.11.2012 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1288199)

serku, nie kazdy musi myslec tak jak ty. Nie masz tez monopolu na prawde. To ze ktos mysli inaczej od ciebie to nie znaczy ze siano w glowie ma.

o tym własnie jest m.in. w tym artykule , że nie można mieć innych poglądów niż tak zwani prawdziwi Polacy

emj10 24.11.2012 20:08

Jeśli twoimi idolami są Wojewódzki, Peszek, Nowicka oraz cała ta dalsza "śmietanka" w sensie dosłownym i nie to nie ma co oczekiwać, że słowo beton będzie przychodzić na język. Tęczowy berecik ciśnie, oj ciśnie :D

Jakie to są poglądy jak Wojewódzki nie mający pojęcia o Kościele w Polsce leci tutaj żywcem cytatami z GW i TVN? Przecież to jest paranoja, żeby koleś, który dla jaj może poszedłby sobie do konfesjonału i nawyklinał księdza, bądź odlał się do chrzcielnicy, aby być cool i trendy wypowiadał się na tematy, na które nie ma prawa się wypowiadać. Jakieś pomylenie z poplątaniem tu się pojawiło i Lis serwuje taką papkę czytelnikom w NW.

AS82 24.11.2012 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1288204)
Jeśli twoimi idolami są Wojewódzki, Peszek, Nowicka oraz cała ta dalsza "śmietanka" w sensie dosłownym i nie to nie ma co oczekiwać, że słowo beton będzie przychodzić na język. Tęczowy berecik ciśnie, oj ciśnie :D

Nawet jeśli ktoś ma taki idoli to czy jest to od razu powód ,żeby z nim nie rozmawiać (nikt ci sie nie każe z nimi zgadzać) i od razu z pianą na twarzy i agresją pluć na takiego kogoś bo ma inne poglądy ?

Pablo84 24.11.2012 20:18

A kto tu pluje?

emj10 24.11.2012 20:22

Przecież doskonale wiesz, że nie chodzi tutaj o poglądy. Wojewódzki ma pojęcie o byciu celebrytą, zna pewnie kilka modeli luksusowych samochodów (choć zwykle bierze je w credo, bądź wypożycza), poznał dogłębnie kilka panienek z pierwszych stron gazet, a nawet ma dobre stosunki z politykami lewicowo-centrowymi i śmiało może o tymi pisać.

Jednak jak widzę Wojewódzkiego biorącego się za socjologiczne rozważania o Ojczyźnie, Kościele, czy emigracji zarobkowej, a swoim wrogom, wrogom jego "Ojczyzny" radzi dozbierać na narkotyki to nie można tego wyśmiać. Tak jak nie wyśmiewam bzdur mówionych przez Macierewicza, głupot jakie piszą dziennikarze Sakiewicza, czy tekstów o kibolach tj. popełnionym przez Feusette w którymś z ostatnich URZE, a traktuję je poważnie i odkłamuję prawdę, tak w tym momencie Wojewódzkiego robiącego się za mędrca trzeba określić używając mocnych słów.

sambo 24.11.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1288191)
Tu chodzi o pewną uczciwość.Wywierano po prostu na nim ogromny nacisk i zwyczajnie się ugiął.Jechano po nim nie tylko w Europie ale i przedewszystkim w Polsce.

zbyt łatwo rozgrzeszasz gościa Pablo. Kaczor chciał podpisać ten traktat i go podpisał - po prostu.

Twierdzenie o tych złodziejach - też uważałbym. Wróg naszego wroga jest naszym przyjacielem i tylko w takich kategoriach radziłbym spoglądać na Kaczora.

Było kilka spraw które były jak sprawdzam w pokerze dla Kaczyńskich i na tym sprawdzam niestety się wyłożyli.

Najbardziej śmierdzą mi tu dwie historie.

Pierwsza związana z powiedzmy sobie desinteressement w sprawie FOZZ, druga to TL - mniejszego kalibru sprawy mógłbym też podać, jak choćby sprawa lustracji...

Z resztą - sam stosunek do okrągłego stołu jest zastanawiający

serek.c2 24.11.2012 23:00

Taka "polityczna" ciekawostka:

Brytyjska rodzina straciła prawo do wychowywania dzieci, ponieważ rodzice... należą do partii Nigela Farage'a

http://wpolityce.pl/wydarzenia/41307...nigela-faragea

Ciekawe kiedy w Polsce zacznie się coś takiego? Myślicie, że Grodzkie z Biedroniem byłoby lepszymi rodzicami od tej brytyjskiej pary?

sambo 25.11.2012 11:00

niedaleko nam serku

http://wpolityce.pl/wydarzenia/40669...ncji-wraca-prl

Pablo84 25.11.2012 11:07

Zaraz AS82 napiszę, że to normalne praktyki.Przecież jest wolność słowa- można sobie pisać na forum....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl