Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

pablo92TSW 28.12.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1028776)
Jak wyglada obecnie zakopianka (chodzi o remonty itp) ?

Odcinek Myślenice-Tenczyn ->> za Myślenicami jadąc od strony Krakowa zwężenie po jednej stronie, robią chyba zjazd. Oprócz tego odcinka reszta bez remontów.

nbp 28.12.2010 22:00

mam laptopa Toshiby i zniknął mi nagle WSKAŹNIK POZIOMU BATERII. oczywiście wszedłem z ustawienia paska zadań i zaznaczyłem opcję by ten wskaźnik był cały czas widoczny. NIC TO NIE DAŁO ! dalej się nie pokazuje.

Przy okazji gdy zniknął mi wskaźnik poziomu baterii, zniknęła mi również ikonka tego czarnego głośniczka z tego paska....

analogicznie jak w przypadku ' bateryjki ' dałem na opcję, by cały czas mi się wyświetlał na pasku zadań ten głośnik.

Nic to nie daje....

Mam Windowsa XP . Pomóżce proszę

PILNE !

fialo 28.12.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1029122)
Warto dawac narty do serwisu w Decathlonie ? Robia na miejscu ?

A chcesz się pozbyć krawędzi :>? Tak "ostrzą". Odbiór po dwóch dniach nieraz.

Zdecydowanie odradzam, po ostrzeniu w DC musiałem wywalić narty, bo się do niczego nie nadawały.

Najlepiej oddać jakiemuś góralowi przed stokiem - od ręki i na pewno lepszy fachowiec niż student z DC.

adam_09 28.12.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 1029124)
Jako bankowiec się wypowiem: droga sprawa zazwyczaj - wysoki procent, popyt ogromny :-).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1029126)
Jak już kolega wspomniał, chwilówki to bardzo droga zabawa.

Jeżeli chcesz pożyczyć mniejsza kwotę lepiej, taniej Ci wyjdzie poprosić znajomego czy kogoś z rodziny.

Uprzedzając pytania... nie, nie chcę pożyczyć :)
To, że bardzo droga zabawa to zdążyłem się już zapoznać. Bardziej mnie interesuje kwestia popytu na takie usługi. Niestety u mnie w rodzinie ani wśród znajomych brak doświadczeń z tego typu biznesem wobec czego pytanie skierowałem do Was.
W necie też nie za wiele artykułów na temat pojemności tego rynku i ilości przeprowadzonych takich transakcji.

mic 28.12.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1029131)
A chcesz się pozbyć krawędzi :>? Tak "ostrzą". Odbiór po dwóch dniach nieraz.

Zdecydowanie odradzam, po ostrzeniu w DC musiałem wywalić narty, bo się do niczego nie nadawały.

Najlepiej oddać jakiemuś góralowi przed stokiem - od ręki i na pewno lepszy fachowiec niż student z DC.

Chodzi mi wypelnienie, ostrzenie i smarowanie

Manson33 28.12.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1029135)

Sprawdź tam :

http://www.gatar-ski-serwis.pl/

Rowery robią dobrze, więc jest nadzieja, że i z nartami sobie radzą.

Tiramisu 28.12.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1029133)
W necie też nie za wiele artykułów na temat pojemności tego rynku i ilości przeprowadzonych takich transakcji.

Chcesz pożyczAć? :P
Nie mam do czynienia na co dzień ze sprzedażą, ale gołym okiem widać, że popyt na to jest spory. Najczęściej drobne kwoty - 1000zł/2000zł, tak do 5000, ale większe też. Nie wiem ile wniosków wynika z potrzeby, a ile jest wciśniętych, bo plan sprzedażowy trzeba zrobić, ale biorą biorą.
Jak nie zapomnę zapytam jutro o jakies dane statystyczne, powiedzmy miesięczne na oddział, to Ci wyślę.

fialo 28.12.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1029135)

Z większych sklepów tylko Inter Sport mają tam dobre maszyny i w miarę ogarniętych kolesi w obsłudze - ale powtarzam jak masz możliwość - oddaj góralowi pod stokiem, goście w tym siedzą z ojca na syna, nigdy się nie zawiodłem na takim przygotowaniu nart.

Wypełnienia Ci raczej nikt od ręki nie zrobi - tak z dzień trzeba poczekać.

regis 28.12.2010 22:42

Cytat:

A i jeszcze cos : Koledzy grali na paradisepoker i zbierali jakies punkty, cos tam cos tam i przyszla nam taka paczka od paradise wlasnie zetony+karty etc za darmo. Cos tam ugrali jakas ilosc punktow dokladnie nie wiem ocb, bo nie gram na tej platformie.
Jak grali w kilka osób, to pewnie chodziło o fanipokera.pl - dawali żetony jeśli 6 osób ugrało 1 FPP na Paradise. Sam też od nich mam żetony. Ale teraz strona się wywaliła i wyj**ła sporo ludzi - pokasowali punkty, nie wysyłają nagród i w związku z tym olałem ich i cały sportingbet.
Teraz jest promocja na paradise, że po ugraniu chyba 200 FPP można dostać walizeczkę z żetonami, szczegóły na ich stronie.

iiYama 28.12.2010 23:01

Co do firm przewozowych.

Korzystałem z trzech, TNT, Pocztexu i UPS.

O TNT niewiele mogę powiedzieć, raczej wszystko w terminie było.

Pocztex. Ich największą zaletą jest że możesz nadać przesyłkę w sobotę, m.in. na poczcie głównej. I z tego w sytuacjach awaryjnych korzystam. Minus dla mnie to solidność. M.in. puściłem kiedyś paczkę do Warszawy, adres i kod pięknie napisany. Po weekendzie lokalizuję zgubę i okazuje się że dojechała do Wrocławia :/. 2 dni w plecy.

UPS - od 2-3 lat. Ok. Czasem zdarzy się sytuacja że podrzucą mi coś dzień później vide ostatnio przed świętami ale to normalne że jak czasem mają młyn ciężko im się wyrobić. Z drugiej strony gdy coś szybko potrzebowałem elegancko się z kurierem umawiam na trasie i z wozu do wozu odbieram czy nadaję przesyłkę. Na bazie też ok. Kilka razy elegancko mi poszli na rękę mimo że podwiozłem przesyłkę już po deadline.

nero 28.12.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1029063)
który kurier jest najlepszy? UPS, DHL czy coś innego?

Wielu z odpowiadających Tobie będzie miał swoje opinie najczęściej wyrobione przez odbiór jednej przesyłki rocznie.
Jedno jest wiadome, żadna firma kurierska nie będzie miała w 100% pozytywnych opinii z wielu względów. Między innymi przez braki kadrowe, częstą rotację załogi, obsługiwanie przesyłek na wielką skalę.
Miałem do czynienia z wieloma firmami, wysyłam oraz odbieram parę przesyłek dziennie. Przesyłki szły w różne rejony Polski najmniejsze kłopoty z doręczeniem ma DHL.

Podam taki przykład. List zawsze wysyłany pod ten sam adres, wiocha z 2000 mieszkańcami. UPS zawsze w dzień w dzień nawalał z doręczeniem, DHL był pod tym adresem na ogół koło 10-tej rano. Nie można jednak oceniać firm tylko przez ten jeden przykład. Dlaczego tak się dzieje? Wszystko zależy od rejonów podzielonych w firmie. UPS zapewne tak ma podzielony rejon, że jest mu strasznie nie po drodze, musi daleko jechać na tą wiochę, ma tak dużo przesyłek w mieście oddalonym np o 5 km od tej wiochy że nie wyrabia tam podjechać. Natomiast DHL najprawdopodobniej zaczyna od tej wiochy i jedzie dalej z przesyłkami.

Z mojej ponad rocznej obserwacji wynika, że jednak DHL najmniej nawala. W razie pytań wal śmiało.
Pozdrawiam

tsw maniek 29.12.2010 00:24

Witam
Robimy Sylwestrowy bal przebierańców i potrzebuje sie przebrac za ksiedza orientuje sie ktoś gdzie moge kupić sutanne?? Jakis sklep w Krk lub okolicy z kostiumami na karnawał??Internetowe sklepy odpadaja bo mało czasu>Z góry dziei za odpowiedz

Dzieki za odpowiedz.Byłem w wypożyczalni.

Jot 29.12.2010 11:36

maniek, taka wypożyczalnia z różnego rodzaju kostiumami była, albo i jest nadal gdzieś w rejonie Miasteczka Studenckiego. Kiedyś w Yakuzie mieli ulotki tej wypożyczalni, sam ją miałem ale wywaliłem do śmieci. Idź się w Yakuzie zapytaj :-)

ceniu 29.12.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tsw maniek (Post 1029164)
Witam
Robimy Sylwestrowy bal przebierańców i potrzebuje sie przebrac za ksiedza orientuje sie ktoś gdzie moge kupić sutanne?? Jakis sklep w Krk lub okolicy z kostiumami na karnawał??Internetowe sklepy odpadaja bo mało czasu>Z góry dziei za odpowiedz

Najprostsze wyjscie to podejdz do ksiedza i pożycz jakąś starą. Ewentualnie zadzwoń do jakiegoś teatru oni czasami mają i udostępniają za drobną opłatą. kupować chyba nie ma sensu bo oryginalna dosc droga. A jeżeli już to możesz popytać w śmieszku itp.

pysio 29.12.2010 12:20

dwa pytania:

1. Kiedy zostanie zaktualizowana strona wislakrakow.com? (uzupełnione nieuzupełnione działy, stan taki trwa już ponad 7 lat! Kpiny!)

2. Więcej reklam na stronie głównej nie da się umieścić? Bo aktualna liczba jest zupełnie za mała, widok banerów reklamowych po lewej, po prawej, na górze i na środku już nie bawi moich oczów, potrzebuję więcej! Więcej reklam!

WISŁAZWE 29.12.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1029234)
dwa pytania:

1. Kiedy zostanie zaktualizowana strona wislakrakow.com? (uzupełnione nieuzupełnione działy, stan taki trwa już ponad 7 lat! Kpiny!)

2. Więcej reklam na stronie głównej nie da się umieścić? Bo aktualna liczba jest zupełnie za mała, widok banerów reklamowych po lewej, po prawej, na górze i na środku już nie bawi moich oczów, potrzebuję więcej! Więcej reklam!

W dziale - Pytania do moderatorów i bieżące działania, prędzej uzyskasz odpowiedź. :)

podszywacz 29.12.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1029234)

pysio, polecam programik AdMuncher, problem reklam, banerów znika. Poszukaj w sieci to znajdziesz.

pysio 29.12.2010 12:41

Słyszałem o tym programie, tylko problem polega na tym, że czasem blokuje przydatne aplikacje na stronie. Moje pytanie to raczej taki krzyk rozpaczy! Właściciele strony idą w złą stronę, w ogóle zapominając o jakiekolwiek estetyce. Mówimy o marketingu klubu, że kuleje.. a co prezentuje ta strona? Nawalić jak najwięcej reklam, w każde możliwe miejsce? Tak wygląda profesjonalizm? Nie!

ps. Oburzyłem się, bo tylko na stronie Wisły, przeglądarka FF czasem mi się wręcz wiesza!

ceniu 29.12.2010 13:02

tylko weź pod uwagę że to prywatna strona i jak każdy tak i właściciel chce zarabiać a że znalazł dobre źródło utrzymania to kwestia drugorzędna. i nie zdziw się jak za jakiś czas dostęp będzie płatny. nie chcesz reklam zapraszam na www.wisla.krakow.pl

Ofsajd 29.12.2010 13:42

gdzie w Krakowie dostanę race?
najlepiej okolice Kurdwanowa, Borku, Łagiewnik

Kibicka 29.12.2010 13:48

No to tak: Mam nowego beznadziejnego worda. Większość osób, którym coś wysyłam, nie mogą tego otworzyć, tylko im wyskakuje,że mają coś tam instalować..Czy da się coś z tym zrobić żeby mogli to normalnie otworzyć, zainstalować jakiś program na moim kompie?

DZIĘKÓWECZKA:)

pysio 29.12.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1029274)
No to tak: Mam nowego beznadziejnego worda. Większość osób, którym coś wysyłam, nie mogą tego otworzyć, tylko im wyskakuje,że mają coś tam instalować..Czy da się coś z tym zrobić żeby mogli to normalnie otworzyć, zainstalować jakiś program na moim kompie?

Jeśli masz worda 2007 lub 2010 to domyślnie zapisuje pliki z rozszerzeniem .docx, a starsze wersje worda mają problem z otwarciem tych plików. Musisz po prostu zapisywać dokumenty z innym rozszerzeniem (.doc).

Jot 29.12.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1029274)

zapisuj w starszej wersji worda, jest taka opcja na dole przy zapisywaniu.

Jachcik 29.12.2010 14:30

Zamieszcze jeszcze tu z racji tego że więcej osób zagląda :
Mam pytanie na temat nowych przepisów, wchodzących 1 stycznia.
prawo jazdy zdałem 21 grudnia, ale dzwoniąc dzisiaj wniosek został dopiero wysłany, a więc dokument będę odbierał dopiero w nowym roku, i tu mam pytanie czy będę już objęty nowymi przepisami, czy z racji zdawania w tym roku nie obejmą mnie (miejmy nadzieje) ?

Kordel 29.12.2010 15:27

Czesc.Mam problem z narysowaniem gwintów metrycznych i calowych zgodnie z normami im odpowiadającymi.Mam kilka pytań,jakby ktoś coś wiedział to proszę o kontakt na prv ;)

LanceTS 29.12.2010 18:14

Polecicie jakąs miejscówe na sylwestra w Krakowie? Bo się okazało, że domówki nikt nie robi, a na rynek nie za bardzo mamy ochote iść. Jakiś klub czy coś?

tomo 29.12.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 1029291)
Zamieszcze jeszcze tu z racji tego że więcej osób zagląda :
Mam pytanie na temat nowych przepisów, wchodzących 1 stycznia.
prawo jazdy zdałem 21 grudnia, ale dzwoniąc dzisiaj wniosek został dopiero wysłany, a więc dokument będę odbierał dopiero w nowym roku, i tu mam pytanie czy będę już objęty nowymi przepisami, czy z racji zdawania w tym roku nie obejmą mnie (miejmy nadzieje) ?

Jeśli zdałeś prawo jazdy przed zmianą przepisów to na logikę, zmiany Cię nie obejmą. Co to za przepisy się zmieniają tak w ogóle ? zielony listek i te sprawy ?

pysio 29.12.2010 19:01

a czemu boisz się tak zielonego listka? wstyd przed kolegami czy co? będziesz świeżym kierowcom to logiczne, że powinieneś mieć zielony listek!

szczepanwislak 29.12.2010 19:06

Zna ktoś dobrą stronę z zabawami i grami rekreacyjnymi , w których takie gry są wyjaśniane i szczegółowo opisywane ??

DYRU 30.12.2010 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1029385)
a czemu boisz się tak zielonego listka? wstyd przed kolegami czy co? będziesz świeżym kierowcom to logiczne, że powinieneś mieć zielony listek!

Koledze zapewne chodzi o punkty karne itp., a nie o listek. Listkiem to sobie można zakryć :D

pff 30.12.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1029152)
Wielu z odpowiadających Tobie będzie miał swoje opinie najczęściej wyrobione przez odbiór jednej przesyłki rocznie.
Jedno jest wiadome, żadna firma kurierska nie będzie miała w 100% pozytywnych opinii z wielu względów. Między innymi przez braki kadrowe, częstą rotację załogi, obsługiwanie przesyłek na wielką skalę.
Miałem do czynienia z wieloma firmami, wysyłam oraz odbieram parę przesyłek dziennie. Przesyłki szły w różne rejony Polski najmniejsze kłopoty z doręczeniem ma DHL.

Podam taki przykład. List zawsze wysyłany pod ten sam adres, wiocha z 2000 mieszkańcami. UPS zawsze w dzień w dzień nawalał z doręczeniem, DHL był pod tym adresem na ogół koło 10-tej rano. Nie można jednak oceniać firm tylko przez ten jeden przykład. Dlaczego tak się dzieje? Wszystko zależy od rejonów podzielonych w firmie. UPS zapewne tak ma podzielony rejon, że jest mu strasznie nie po drodze, musi daleko jechać na tą wiochę, ma tak dużo przesyłek w mieście oddalonym np o 5 km od tej wiochy że nie wyrabia tam podjechać. Natomiast DHL najprawdopodobniej zaczyna od tej wiochy i jedzie dalej z przesyłkami.

Z mojej ponad rocznej obserwacji wynika, że jednak DHL najmniej nawala. W razie pytań wal śmiało.
Pozdrawiam

Z "siódemki" korzystałem przez 8 miesięcy wysyłając w sumie ok 1500 paczek (standardowe: do 30kg), tygodniowo reklamacji było ok 5. Kontakt z nimi to istny koszmar. Szefostwo nie chciało zrezygnować z nich bo byli jednymi z tańszych, nie docierało do nich to, że traciliśmy przez to klientów.

Zdecydowanie odradzam

Wysyłając przesyłki paletowe(ok 300 w sumie) korzystałem z firmy "JAS FBG" - zdecydowanie polecam, w tym okresie nie było żadnej reklamacji, a kontakt świetny

tomo 30.12.2010 12:47

Z Siódemką miałem do czynienia parokrotnie i nie było problemów. Zdecydowanie najczęściej korzystałem z usług GLS i też nie narzekam. Jeśli chodzi o usługi paletowe to też nieźle wyglądała współpraca z firmą Schenker. Jeśli zamierzasz skorzystać tylko parę razy to obojętnie kogo wybierzesz, prawdopodobieństwo .......nięcia jest niewielkie :)

gris 30.12.2010 13:42

Zna ktoś dobrze angielski i mógłby mi przetłumaczyć z pol. na ang. dokładnie 5 zdań? Mógłbym się jakoś odwdzięczyć, jakby ktoś chciał.

fifi1906 30.12.2010 13:48

Kojarzy ktoś taką piosenke arabska albo indyjska, która była popularna kilka lat temu! Nawet ne dawno była w liście "10 na 10" na vivie. Jaki tytul ma ta piosenka?

Jeden 30.12.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 1029684)
Kojarzy ktoś taką piosenke arabska albo indyjska, która była popularna kilka lat temu! Nawet ne dawno była w liście "10 na 10" na vivie. Jaki tytul ma ta piosenka?

Może Arash?

fifi1906 30.12.2010 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeden (Post 1029704)
Może Arash?

Nie, to nie był Arash!

rafil 30.12.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1029653)
Z Siódemką miałem do czynienia parokrotnie i nie było problemów. Zdecydowanie najczęściej korzystałem z usług GLS i też nie narzekam. Jeśli chodzi o usługi paletowe to też nieźle wyglądała współpraca z firmą Schenker. Jeśli zamierzasz skorzystać tylko parę razy to obojętnie kogo wybierzesz, prawdopodobieństwo .......nięcia jest niewielkie :)

dzięki wszystkim za odpowiedzi, pytałem bardziej z ciekawości, mając na uwadze to że być może niektóre rzeczy na allegro będę sprzedawał z opcją wysyłki kurierem, ale to nie będzie jakoś często. na pewno nie 1500 paczek jak pff :)

ceniu 30.12.2010 17:49

Słuchajcie mam problem. ściągnąłem sobie grę. w folderze który jest są pliki (dokładnie 4) z rozszerzeniem .bin
wygląda to tak data-a data-b data-c data-d. Powiedzcie co mam z tym zrobić bo wydaje mi się że to są części gry i trzeba to w jadną kupę złożyć i zamontować obraz. I pytanie jak? próbowałem konwertować każdy z nich na obraz i powstały 4 obrazy deamon je widzi ale przy montowaniu zawiesza się. W necie znalazłem odpowiedź jak właśnie przekonwertować każdy osobno ale nie ma nic jak je połączyć w jedną całość. Proszę wytłumaczcie mi tylko językiem łopatologicznym:)

bebeto 30.12.2010 19:30

Możecie wejść na swój profil na allegro ? Bo zaraz zwarjuje ......

pawulon-82 30.12.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1030031)
Możecie wejść na swój profil na allegro ? Bo zaraz zwarjuje ......

tak.ja np. mogę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl