![]() |
Q robi swoje, ktoś ten kontrakt podpisał z nim. Nie dziwię się, że nie chciał go zmienić. Jakby do Was przyszedł szef i w imię dobra firmy chciał Wam pensję obciąć to cieszylibyście się?
Robi swoje nie marudzi. Nie kreuję się na wielkiego i oddanego Wiśle po śmierć piłkarza. |
Mi on krew psuje na non stopie. Czy bierze kasę czy nie to mam cały czas to samo.
Obejrzyjcie najbliższy mecz, policzcie ile podań będzie do przodu, ile do tyłu, jak wygląda odbiór w jego wykonaniu, agresja w grze. Jeden mecz zwracając szczególną uwagę tylko na niego. |
Cytat:
Ja o większości gier z ostatnich kilkunastu miesięcy wolałbym zapomnieć, a nie je sobie utrwalać. EDIT: A tak z ciekawości - próbowałeś się tak skupiać na Czekaju, Jovanoviciu czy Chavezie? No offence, ale wydaje mi się, że wnioski też mogłyby być równie ciekawe... EDIT2: Wszystko to zresztą nie ma znaczenia, bo my nie tracimy bardzo wielu bramek. Problemem jest raczej to, że prawie w ogóle ich nie strzelamy. Ale tu przechodzimy do Sikorskiego, a jest to temat którego lepiej, żebym (znowu) nie zaczynał... |
Cytat:
Valcx zrezygnował z części należnej mu kasy gdy odchodził, a też nie musiał. |
Nawet już nie to. Czytając wywiady z tymi ludźmi jakoś tak ... sam nie wiem. Może tak - maja czy mieli realnie nakreślony cel, jakąś tam wizję swojej osoby i pracy w klubie. A jak się czyta wypowiedzi dla przykładu np. Kosowskiego to coraz częściej dochodzę do wniosku ze istnieje taki twór jak 'piłkarz Wisły Kraków'. Byt sam dla siebie i cel sam w sobie.
Nie wiem, może mam jakieś krzywe wspomnienia odnośnie tych ludzi ale takiego Maaskanta o wiele lepiej się czytało niż dziś słucha Kulawika czy Bednarza. Holendrzy mieli jakaś wizję, coś chcieli przekazać czy wytłumaczyć. Jak obecnie czytam że Kulawik mówi "W tym tygodniu mamy w planie pracę nad taktyką zarówno jeśli chodzi o defensywę, jak i ofensywę. Będziemy też ćwiczyli rozegranie stałych fragmentów gry" to zastanawiam się co chciał mi przez te słowa przekazać. Zniechęcić do czytania swoich wypowiedzi, zrelacjonować jak woźny plan zajęć, zbyć namolnego dziennikarza, czy jak? |
kurde jak się patrzy na nasz skład i porównuje z innymi drużynami, to na papierze jesteśmy bez problemu w pierwszej 5 w lidze... ale tu jest Polska i tu nic nie może być normalnie.
Kijanskas dzisiaj pozamiatał, a gdyby miał do nas przyjść, to 95% forum pukało by się w czoło. To samo Chmiel/Telichowski/Demjan. Dziwny paradoks, w naszej lidze jest może 10 piłkarzy(nie licząc tych z Legii, bo od nich bralibyśmy każdego w ciemno), którzy według nas mieli by SZANSĘ (nie mówię pewny plac, ale szansę) na grę w pierwszym składzie, a mimo to drużyny złożone z 11 patałachów potrafią coś zagrać. Co jest takiego u nas, że gdzie indziej 11 pseudo kopaczy lepiej gra od naszych 11? Przyczyna może być jedna - trener... Założę się, że każdy z naszych zawodników błyszczałby w innym klubie. Niesamowite odrodzenie Maora ? Woooow. To nie przypadek. Zobaczycie, że jak po sezonie odejdzie od nas połowa składu, to będzie kilku takich, za którymi zatęsknimy... Boję się, że za 13 godzin młode wilki z Bełchatowa, nie mający nic do stracenia, ale wszystko do wygrania, dadzą naszym popalić. Obym się mylił, ale czuję, że będzie niesamowicie ciężko... |
Kijanskas?
Oczywiście, że pukał bym się w czoło. Według mnie, dałeś się porwać portalowej ciekawostce, nic więcej. Gość sam pewnie nie wie jak to zrobił, że zgrał jak nigdy wcześniej...i zapewne już tak nie zagra. Właśnie oto w taki sposób skupuje się szrot, kolego. Co do trenera to się zgadzam. Jest słabym fachowcem i nie da się tego ukryć. Na pewno ma to wpływ na uzyskiwane przez nas wyniki, jak i dyspozycje poszczególnych zawodników. Bo jeśli osoba odpowiedzialna za taktyke, zmiany, ustawienie czy pozycje piłkarzy oraz ich obowiazki na boisku jest samoukiem czy poprostu miernym fachowcem, to nie oczekujmy, że ktoś pod taką ręką rozwinie skrzydła. |
Sport.pl: Cezary Wilk: Wciąż są zaległości, ale zeszły na dalszy plan
Cytat:
|
hehe, czułem, że ktoś się czepi tego Kijanskasa :) Napisałem o nim, bo zagrał po prostu dobry mecz z Legią, podobnie jak reszta wymienionych zawodników. Zamiast Kijanskasa możecie sobie wstawić dowolnego zawodnika Korony z wczorajszego meczu.
przyczyn jest wiele. Może jakby gwiazdeczki miały płacone w terminie, to inaczej by to wyglądało ? A wracając do trenera - patrzcie jaki paradoks, jak kiedyś miewaliśmy naprawdę dobrych trenerów, to często właścicielowi za szybko nerwy puszczały i brał innego, natomiast teraz jak na złość Boguś jest królem cierpliwości :) |
Prasa donosi iż Daniel Sikorski wiedzie prym w ekstraklasie - 660 dni temu strzelił ostaną bramkę w tych rozgrywkach. Cytując: "Jeśli Sikorski się nie przełamie, to za niecałe trzy miesiące stukną mu dwa lata bez bramki"
krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...kiego_jak.html |
dobrze wiedzieć, że nasz napastnik jest w czymś najlepszy
EDIT: a tak się zastanawiam, skoro napastnika rozlicza się z bramek, to pomocnika z asyst. Ciekawe kto u nas ma taką passę bez asysty :) EDIT2: Fota z głównej http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...8026907283.jpg Czy mi się wydaje, czy ze zdjęcia został wymazany Jovanic ? Przypadek czy celowy pstryczek w nos ? :) Nie mogę nigdzie znaleźć oryginalnego zdjęcia, żeby porównać... |
|
Cytat:
Jak jubileusz, to jubileusz. |
Na Wiśle istniał taki zwyczaj, że nie bluzgaliśmy na piłkarzy. Jak cos nie szło gdy po meczu podchodzili do nas pokazywaliśmy im plecy i śpiewaliśmy Wisła to My, ewentualnie Wy jesteście gwiazdorami przegrywacie z kelnerami, K…a mac Wisła grać.
Mecz ze Śląskiem był powiedzmy przełamaniem tradycja została złamana. Przejechaliśmy się po wszystkich łącznie z Siergiejem. Coś pewnie pękło. Nie mówię że piłkarze nie zasłużyli na negatywny doping bo często odstawiali bucówę że strach. Natomiast mecz ze Śląskiem był chyba przesadą. Sobol jest charakterny jest kapitanem i swoim zachowaniem pokazuje że nie zgadza się na obrażanie drużyny Zarząd dogadał się SKWK. Myślę, że teraz jest najwyższy czas na spotkanie kibice piłkarze by wylać te żale które się nagromadziły. I jeszcze jedno uważam, ze obowiązkiem piłkarzy jest podejście po spotkaniu i podziękowanie za to ze zdzieramy gardła w czasie meczu. Natomiast żałuję ze po Jadze wszyscy nie pobiegli za Sobolem do szatni świadczyłoby to, ze sa razem i tworzą kolektyw a nie jedni tak drudzy tak |
Zgadzam się z Tobą; w gruncie rzeczy nie dziwię się, że taki to wszystko miało oddźwięk, ale z drugiej strony nie może też być tak, że skoro lecą w chuja przez całą rundę, nagle wygrywają jeden mecz (po wcale nie jakiejś dobrej grze) to ma się ich lizać po dupach i dziękować za "3 pkt". Mają kuźwa grać cały czas z takim zaangażowaniem jak wczoraj, to co nie są w stanie nadganiać umiejętnościami, mają nadganiać ambicją - tego się od nich oczekuje.
Martwi jednak wyraźny podział w drużynie... |
Zbyt długo głaskało się ich po jajach. Im wolno grać tak aby trenera zwolnić i robić tylko pod siebie, ale jak już coś nie idzie po ich myśli to fochy itp.
|
Za zachowanie po meczu brawa dla Małeckiego i Stolarskiego !
|
Cytat:
:neutral: |
Cytat:
Już pomijam drewnianą technikę. |
Jakiś Honduraski portal wybiera najlepszego piłkarza Hondurasu grającego za granicą . Głosujmy na Osmana . Link : http://www.elheraldo.hn/Secciones-Pr...-la-actualidad
|
Niech sie Nasi zawodnicy w koncu naucza grac zespolowo - tyle zmarnowanych akcji bo zamiast podawac jeden z drugim sam decydował sie na zakonczenie akcji
|
Ja wiem że pragniemy by wychowankowie Wisły byli jej wizytówką ale skandowanie nazwiska Czekaja gdy ten gość gra na poziomie co najwyżej I ligii to przesada
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Osman Chávez (Wisla Cracovia) 76.17% (1,349 votos) |
Czy Pan Sarki już zdążył wrócić do klubu ?
|
Tak, nawet dziś trenował, jeszcze ze 2-3 tygodnie nadrobi zaległośći treningowe i tak w połowie rundy zacznie grać. A potem okaże się, że jest do niczego... i tu węsze kolejny sukces Bednarza, bo powie, że zminimalizował ilość występów tego zawodnika co to on był przeciw jego zatrudnianiu.
|
Rozumiem, że na mecz z Zagłębiem będzie w optymalnej formie, ale na rozgrzewce naciągnie dwugłowy.
|
Jak się w drodze na stadion nie zgubi jest taka możliwość.
|
Już dziś o 18:30 w hali Wisły Kraków odbędzie się Wielka Impreza Charytatywna dla Oli i Michała. Nie może Cię na niej zabraknąć! Powodzenie całej imprezy zależy od tego jak wiele osób pojawi się na hali. Mamy nadzieję, że kibice Białej Gwiazdy po raz kolejny pokażą, jak wielkie mają serca!
Impreza rozpocznie się o godzinie 18:30 w Starej Hali Wisły. W miarę możliwości prosimy jednak o wcześniejsze pojawienie się na hali. Podczas trwania imprezy zostanie rozegrany mini turniej, w którym udział wezmą piłkarze Wisły, koszykarze Wisły, koszykarki Wisły, siatkarki Wisły, futsalowcy Wisły i piłkarze Unii Tarnów. Na wszystkich czekać będzie wiele innych atrakcji! Zaproszeni zostali także wyjątkowi goście. Impreza, z której cały dochód zostanie przekazany na leczenie dwójki kibiców Wisły. Wesprzeć będzie ich można kupując specjalne cegiełki, które jednocześnie będą biletem wstępu (po 5, 10 lub 20 złotych). Ci, którzy z jakichś powodów nie mogą pojawić się osobiście na hali, a chcą wesprzeć Olę i Michała mogą dokonywać wpłat na konto. Dane konta: Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków 53191010482116953247440003 Reymonta 22, 30-059 Kraków Tytułem: „darowizna dla Oli i Michała". |
Gordan - klasa!
|
I to nie mała :D
|
Bramka Meliksona w Lique 1
Edit: No jasne, jakieś zamroczenie |
Chciałem później zatrzymać zawodnika Polonii, ale mój mózg nie zareagował i straciliśmy głupio bramkę” Gordan "geniusz" Bunoza :D
|
Dziś Termalica wygrała 3;0 z Polonią Bytom, a dwie bramki zdobył Michał Nalepa.
|
Cytat:
|
Jeśli wierzyć wikipedii to Sobolewski dzisiejszym golem stał się najstarszym strzelcem bramki w historii klubu. Gratulacje :)
|
Brawo Mały!
Świetny mecz w j wykonaniu całej drużyn..Nawet wiązankeczka dla dorosłych poszła. Wypada się tylko cieszyć z jego powrotu. Mam nadzieję że osoby, którym Małecki zalazł delikatnie za skórę, spojrzą bardziej lekkim okiem w jego stronę. Widać, że chce być w tej drużynie jedną z wiodących postaci. Mnie osobiście to się podoba i na pewno jego postawa zasługuje na pochwałke. |
Co do Małeckiego, dobrze, że jest ktoś wokół którego można budować.
Krytykowałem jak zasłużył teraz... Mały, szacunek też zasłużyłeś. Oby nam go Bednarz nie opchnął, bo na teraz to ostatni wartościowy gracz. |
Cytat:
Z jednej strony nie pierwszy to raz kiedy Mały narobił nadziei, a potem wyciął numer. Z drugiej strony - ludzie się zmieniają i może Mały dorósł na "emigracji". Nie ma co go skreślać z góry (choćby się chciało ;) ). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl