Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

SpongeBob 24.03.2010 20:12

czy ktoś brał moze udzial w konkursie wiedzy o UJ?:)
BARDZO PILNEEEEE;)

Żmijka 24.03.2010 20:36

W sumie nie wiem czy tu czy w podróżach, ale:SZUKAM TANIEGO NOCLEGU W KATOWICACH :) Taniego tzn takiego najchętniej w granicy do 80-100zł za 1os w czymś gdzie nie będą biegały mi karaluchy po ścianie;)

Bo jakoś za pomogą gugle nie mogę ogarnąć. Może ktoś coś zna, był czy coś?

Z góry dzięki :)

wislak_92 24.03.2010 20:50

Kupilem na allegro przypadkowo 4 przedmioty zamiast 2, da sie to jakos anulowac? Czy wystarczy, ze napisze do uzytkownika i po problemie? Jak to wyglada? Jakie sa konsekwencje nie zaplacenia za przedmioty? Z gory dzieki.

TSW Fanatyk 24.03.2010 20:50

Czy w poczcie na Onecie da się ustawić powiadomienie o nowej wiadomości smsem? (chodzi oczywiście o darmową usługę :) )

Grzegorz z Sanoka 24.03.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzegorz z Sanoka (Post 874943)
Moja siostra jedzie na wycieczkę do Francji i jest wymóg, że paszport musi mieć ważność do 3 miesięcy od daty wyjazdu, wyjazd jest w czerwcu, a paszport ważny do lipca.. Więc wyrobiła nowy.

Ja mam podobną sytuację, otóż wyjazd do Austrii i na Słowację również jest w czerwcu. I teraz tak, czy ten wymóg z ważnością paszportu to jest jakoś odgórnie ustalone, że ktoś by się przyczepił (nie chodzi o granicę bo wiadomo Schengen, tylko biuro czy coś?). Bo pomyślałem sobie, że skoro kończę 18 lat 21.05.2010 mógłbym jechać na dowód. Kiedy można złożyć wniosek, bo słyszałem od kumpla iż wniosek można złożyć w dniu swoich urodzin i wydadzą dowód za miesiąc...

Czyli teraz co? :D Mogę jechać na stary paszport, wyrabiać nowy, czy składać wniosek po dowód?

podbijam
(10znaków)

bercik860 24.03.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 875938)
Kupilem na allegro przypadkowo 4 przedmioty zamiast 2, da sie to jakos anulowac? Czy wystarczy, ze napisze do uzytkownika i po problemie? Jak to wyglada? Jakie sa konsekwencje nie zaplacenia za przedmioty? Z gory dzieki.

Anulować się nie da. Musisz się z nim skontaktować i napisać jaka sprawa, że chicałeś kupić 2 sztuki a kupiłeś 4, ale jak będzie chu**m to będziesz musiał zapłacić za cztery. Generalnie ludzie są do ugadania ;]

EDIT
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 875938)
Poczytalem na necie i znalazlem info, ze jak nie zaplace to dostane tylko ostrzezenie od allegro(po 3 blokada konta) prawda to? A jakas prowizja czy cos? Nie mowiac juz o negatywie od sprzedajacego.

Nie wiem, nigdy nie korzystałem z takiej opcji, ale negatyw, jeszcze o takie gówno, warto? Tak jak wyżej mówiłem, napisz do niego/zadzwoń, powiedz jaka jest sprawa i sie dogadacie.

wislak_92 24.03.2010 21:15

Poczytalem na necie i znalazlem info, ze jak nie zaplace to dostane tylko ostrzezenie od allegro(po 3 blokada konta) prawda to? A jakas prowizja czy cos? Nie mowiac juz o negatywie od sprzedajacego.

Maciejj 24.03.2010 21:26

kiedyś tez tak miałem i z gościem sie dogadałem że pokrywam tylko prowizje za dodatkowy przedmiot 99gr

wislak_92 24.03.2010 21:30

Pisalem do niego.
A jak jest z ta prowizja? Zalezy od ceny przedmiotu czy zawsze wynosi tyle samo?
Dzieki za szybkie odp:)

szprotson 24.03.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 875961)
Pisalem do niego.
A jak jest z ta prowizja? Zalezy od ceny przedmiotu czy zawsze wynosi tyle samo?
Dzieki za szybkie odp:)

prowizja zalezy od ceny przedmiotu

o ile sie nie myle na stronie www.allegro.pl sa dokladne odpowiedzi

Watts 24.03.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 875930)
W sumie nie wiem czy tu czy w podróżach, ale:SZUKAM TANIEGO NOCLEGU W KATOWICACH :) Taniego tzn takiego najchętniej w granicy do 80-100zł za 1os w czymś gdzie nie będą biegały mi karaluchy po ścianie;)

Bo jakoś za pomogą gugle nie mogę ogarnąć. Może ktoś coś zna, był czy coś?

Z góry dzięki :)

http://www.ssm.sltzn.katowice.pl/

osobiście nie korzystałem, ale słyszałem pochlebne opinie od zaufanych ludzi ;)

Maciejj 24.03.2010 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 875972)
prowizja zalezy od ceny przedmiotu

o ile sie nie myle na stronie www.allegro.pl sa dokladne odpowiedzi

racja - ale tak było jak pisałem wczesniej

medyk 25.03.2010 00:11

jadł ktoś z was w tej nowej sieci Asia to Go? dobre to? bo widze ze po rynku ludzie latają z pudełkami tego zarcia jak z amerykanskich filmow

South 25.03.2010 00:15

jak dostać się do MORDu z powiedzmy ronda Mogilskiego ? i ile taka podróż bedzie mniej więcej trwała

enzo 25.03.2010 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 876062)
jadł ktoś z was w tej nowej sieci Asia to Go? dobre to? bo widze ze po rynku ludzie latają z pudełkami tego zarcia jak z amerykanskich filmow

Takie pudełko z ryżem i dodatkami... Koleżanka ostatnio szamała i nic szczególnego. Nie mogę natomiast stwierdzić też, że było niesmaczne.

Ja osobiście szaleję za orientalnym (azjatyckim) żarciem - z tym, że raczej zamawianym w restauracji bądź na dowóz. A ta Asia to go, to w sumie zwykły junk food jest, a ceny też chyba nie są jakieś atrakcyjne... ;)

medyk 25.03.2010 00:43

a jakies dobre zarcie orientalne na dowoz okolice ruczaju zakopianki ?

dj_ibutti 25.03.2010 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 875955)

Pomijając to, że zawarłeś z nim ważną umowę sprzedaży i może domagać się w sądzie zapłaty za te 4y przedmioty.

Coolpick 25.03.2010 01:08

No tak, ale jest chyba coś takiego jak prawo zwrotu do 7(?) dni od zakupu towaru kupionego przez internet, wiec nie dałoby się może w ten sposób tego zrobić? Zapłacić za 4, a potem odesłać 2?

Ja_Kibic 25.03.2010 02:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 875955)

Tak to prawda, jezeli sprzedajacy wniesie o zwrot prowizji (dosteniesz maila z pytaniem jak to wygladalo z Twej strony) i ja dostanie to Ty automatycznie masz ostrzezenie ( 3 ostrzezenia od 3 roznych przedajacych= staly ban).

PS. ja nigby nie rozumiem jak mozna kupic 2 razy wiecej rzeczy niz sie chcialo, no 2 z jedna mozna pomylic( kolo siebie na klawiaturze) ale aby 4 z dwoma ? - zdolniacha :D

PS.2 Sprzedajacemu pewnie do smiechu nie jest i Cie teraz tam wyklina :D

PS. 3 Jak Ci sie nie usmiecha ten negatyw i jedno ostrzezenie a nie płacisz duzo za przesyłke to masz 10 dni na odesłanie towaru bez podania przyczyny ( oczywiscie w stanie takim w jakim przyszedł, czyli nie otwierasz najlepiej nic)

PS.4 Pozatym wszystko masz w regulaminie allegro, przeczytanie go ze zrozumieniem zajmuje całe max. 20 min :P

PS. 5 Co nie przeczytałes ragulaminu i niewiesz ze w momencie klikniecia "kup teraz" wiaze Cie umowa kupna- sprzedazy ?

West 25.03.2010 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzegorz z Sanoka (Post 875951)
podbijam
(10znaków)

nie rozumiem w ogóle twojego pytania.
po co ci paszport na wyjazd do Francji, Czech Słowacji ?
nie masz dowodu ?

jezeli nie skonczyles 18 lat to paszport.
biuro podrozy nie obchodzi czy masz wazny paszport dowod.
to lezy w twojej kwestii, a biuro jedynie moze cie poinformowac ze przy wyjezdzie za granice nalezy miec wazny dokument tozsamosci potwierdzajacy ze ty to ty / legitka sie nie liczy/

a TEORETYCZNIE ten wymog 3 miechow jest, ale to jest sprawdzane glownie przy wylocie za granice KONTYNENTU, po europie sie nie spotkalem aby ktos przy odprawie sie tego czepial

Mistel 25.03.2010 12:03

Gdzie mogę kupić w Krakowie fajne okulary przeciwsłoneczne do 50 zł max.? Zwykłe, do jazdy samochodem.

brylant17 25.03.2010 15:28

1 Załącznik(ów)
Jak jak nazywa się firma tego kaszkietu

WISŁAZWE 25.03.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 876238)
Jak jak nazywa się firma tego kaszkietu

To jest New York :) chyba o to chodzi.

haeno 25.03.2010 16:34

to nie kaszkiet, jak na moje oko, tylko baseballówka/full cap...

New Era takie robi

Tuman 25.03.2010 17:05

Takie pytanie: czy da sie wejść na szkieletora? Wiem że legalnie tam wejść nie można, ale chodzi mi o to czy wogóle istnieje taka możliwość, czy są jakieś schody w środku?

Awe 25.03.2010 17:36

Zna się ktoś na programie Mathematica? Mam takie podstawowe pytanie, a nie mogę nic wyszukać w necie i helpie

MatMario 25.03.2010 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 876284)
Zna się ktoś na programie Mathematica? Mam takie podstawowe pytanie, a nie mogę nic wyszukać w necie i helpie

http://www.youtube.com/watch?v=ilm14HYsl6M

A tutaj np patrzyłeś? Czasem coś ciekawego na youtube też się znajdzie :)

BRTS39 25.03.2010 19:41

Jak zabic zapach z ust po alkoholu?

Stanlej13 25.03.2010 19:46

cukrem waniliowym i orbitką dla dzieci. :D

atbb 25.03.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 876344)
Jak zabic zapach z ust po alkoholu?

Terpichol w kapsulkach. Bez recepty w aptece za około 8 zł. Ziołowy lek na wątrobe. Działa od razu. Zapach alkoholu znika.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl