Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Arkadiusz.Czerepach 15.08.2021 20:22

dlatego kilka razy pisałem żeby skończyć z tymi heheszkami , jak to każdy szrot możemy im odpalić

Ma_niek 15.08.2021 20:46

A co z nim ze poza skladem?

PAWEŁ 15.08.2021 21:20

Za cienki na Wieczystą :D

sandomingo 16.08.2021 10:04

Na to wygląda, że przegrywa rywalizację.sportową. Wieczysta gra dość nietypowym system i Bury się nie łapie.
To pokazuje, jakim materiałem ludzkim rzeźbiliśmy i nadal rzeźbimy...

Sebak 16.08.2021 10:46

Bury dlatego nie grał w ostatnich meczach Wieczystej, bo był kontuzjowany. Teraz go wdrażają dopiero, dlatego grał 60 minut w rezerwach. Od kolejnego meczu wróci do pierwszego składu :)

adfurle 22.08.2021 22:34

Nasz były, uwielbiany przez wielu gwiazdor - Daniel Sikorski, strzelił bramkę na wagę 3 punktów w 1 kolejce l.cypryjskiej dla Arisu Limassol. Ciekawostką jest, że wyszedł w I składzie razem z M. Stępińskim (poszedł tam na wypożyczenie z Verony).

s1mone 24.08.2021 19:20

Dopiero teraz natknąłem się na fatalną informację o Krzyśku Drzazdze, wyleczył się, wrócił do gry w 1 lidze w barwach Miedzi Legnica, super zaczął sezon w 4 meczach strzelił 5 bramek i zaliczył 2 asysty i znów sie rozsypał... Ponownie wiązadła. To samo kolano. Szkoda chłopa ;/

Patryko 24.08.2021 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1571058)
Dopiero teraz natknąłem się na fatalną informację o Krzyśku Drzazdze, wyleczył się, wrócił do gry w 1 lidze w barwach Miedzi Legnica, super zaczął sezon w 4 meczach strzelił 5 bramek i zaliczył 2 asysty i znów sie rozsypał... Ponownie wiązadła. To samo kolano. Szkoda chłopa ;/

Casus Wolskiego trochę, co gość się wyleczy to znowu rehabilitacja.

Szneka 24.08.2021 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1571058)

Mam kontakt z Jego szwagierką. Chłop w Miedzi wskoczył na fajny poziom, duże zaufanie od trenera drużyny i kibiców i .... kontuzja. Wielki pech.

Matejas_ 24.08.2021 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571060)
Mam kontakt z Jego szwagierką. Chłop w Miedzi wskoczył na fajny poziom, duże zaufanie od trenera drużyny i kibiców i .... kontuzja. Wielki pech.

Niestety to najgorsza kontuzja, sam miałem skręcone kolano i zerwane więzadła kilka razy... jego bramki z 17 marca 2019 nie zapomnę nigdy :>

masada 27.08.2021 18:34

Do kompletu Chuca też w Miedzi.

Przy okazji dowodzi to też dobitnie tego, że chuja znam się na piłce, bo cały czas się łudziłem, że on w końcu odpali i nie oceniałem aż źle jego gry, jak 3/4 forum, a liczb też nie miał przecież tragicznych. A tu liga weryfikuje go boleśnie i/lub pokazuje to też że z jego ambicjami tez jest średnio.

Czyli został mi jeszcze Savić, zaraz pewnie skończy się tak samo :D

Karherop 27.08.2021 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1571122)
Do kompletu Chuca też w Miedzi.

Przy okazji dowodzi to też dobitnie tego, że chuja znam się na piłce, bo cały czas się łudziłem, że on w końcu odpali i nie oceniałem aż źle jego gry, jak 3/4 forum, a liczb też nie miał przecież tragicznych. A tu liga weryfikuje go boleśnie i/lub pokazuje to też że z jego ambicjami tez jest średnio.

Czyli został mi jeszcze Savić, zaraz pewnie skończy się tak samo :D

Brakiem ambicji byłoby siedzenie na kontrakcie w Wiśle na trybunach, a nie próba odbudowania w 1 lidze. Dla mnie osobiście pokazuje to jednak że ma ambicje na grę i może jest świadomy gdzie obecnie z znajduje się jego sportowy poziom?

gizmowisla 28.08.2021 23:40

TERAZ TAK PRZEGLADALEM YOUTUBA , wiecie co teraz u Meliksona ?? tak szczerze po odejsciu do jakiegos byleczego do ciapatej tzw francji przestalem sie interesowac , wogole koles jeszce gra ?/ u nas byl mega gwiazda , nawet pamietam ze ocieral sie o nasz reprezentacje ( chyba Smuda) , tak z ciekawosci - wie ktos co tam u niego i gdzie wogole ??? sory nie jestem takim mega poszukiwaczem googli i tp

ciastek88 29.08.2021 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1571135)
TERAZ TAK PRZEGLADALEM YOUTUBA , wiecie co teraz u Meliksona ?? tak szczerze po odejsciu do jakiegos byleczego do ciapatej tzw francji przestalem sie interesowac , wogole koles jeszce gra ?/ u nas byl mega gwiazda , nawet pamietam ze ocieral sie o nasz reprezentacje ( chyba Smuda) , tak z ciekawosci - wie ktos co tam u niego i gdzie wogole ??? sory nie jestem takim mega poszukiwaczem googli i tp

Rok temu zakończył karierę - nawet sporo informacji przewinęło się przez polskie portale na ten temat.
Po średnio udanej przygodzie we Francji wrócił do Beer Shevy i tam zakończył karierę , teraz pracuje w klubie :

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/by...j-roli/y0l035x

a z tą kadrą to nie wiem czy był w ogóle temat ? tzn, Smuda pewnie chciał ale Melikson miał chyba za słaba psychę żeby przystać na granie dla Polski - podobno jak przeniknęła taka informacja do mediów w Izraelu była straszna burza , że ich piłkarz może zagrać dla antysemitów Polaków. Potem Melikson twierdził już tylko , że inna reprezentacja niż Izrael nie wchodzi w rachubę... o dziwo zaraz przy okazji tej afery powołano Meliksona do kadry Izraela - pewnie żeby przypadkiem nie rozmyślił się i żeby go "zaklepać" :P

Tak swoją drogą to Melikson chyba jest najcieplej i najczęściej wspominanym obcokrajowcem w historii Wisły :P pewnie dlatego , że na standardy ekstraklasy był magikiem. Mam wrażenie , że dużo częściej z nostalgią patrzy się na Meliksona niż np. Uche czy Cantoro mimo , że to ci ostatni byli częścią tej najlepszej Cupiałowej Wisły.

LucjuszWielki 29.08.2021 10:01

Melikson w Beer Shevy odnosił sukcesy, grywał w Europie też nieźle, zawsze sprawdzał kto tam grywał podczas transmisji live na stronach. Pod koniec częściej na ławie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1571136)
Tak swoją drogą to Melikson chyba jest najcieplej i najczęściej wspominanym obcokrajowcem w historii Wisły :P

Zdecydowanie jest to nieprawda. Moim zdaniem najcieplej wspominany jest CANTORO i obecnie Marcelo :)

Melikson tylko za sprawą magii i umiejętności, przecież były tam jakieś foszki i symulacje kontuzji pod koniec u nas z tego co pamiętam...

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2021 08:44

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-polski-dostal

ABG Bochnia 03.09.2021 09:36

czy my mamy jakiś % od transferu za wyszkolenie?

Arkadiusz.Czerepach 06.09.2021 09:58

dobre pytanie , bo jak zahavi to dobrze rozegra , to moze pójść naprawde grubo
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...arski-kryminal

zreszta poniekad i aleksander sila rzeczy zrobi sie nieco drozszy

Karherop 06.09.2021 12:26

Tym bardziej jak La Gazetta dello sport już wysmarowała artykuł, że Młodszy z Buksow strzelił Hat tricka San Marino.

Przybyszewski 06.09.2021 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1571349)
Tym bardziej jak La Gazetta dello sport już wysmarowała artykuł, że Młodszy z Buksow strzelił Hat tricka San Marino.

Wszystko sie zgadza. Adam Buksa Jr.

Adam Buksa Senior to ojciec rodu :)

pepe72 06.09.2021 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1571349)

Dorzuci ze 3 z Anglią i pójdzie drożej niż Neymar :rotfl:

sevenheaven 18.09.2021 11:22

Skowronek w Sosnowcu za Moskala.. mieliśmy go jeszcze na kontrakcie, czy nie ?

R33 18.09.2021 18:16

Kontrakt miał ważny do końca tamtego sezonu czyli na logikę nie.... jednak u nas to nigdy nic nie wiadomo. :D

Karherop 18.09.2021 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1571650)
Kontrakt miał ważny do końca tamtego sezonu czyli na logikę nie.... jednak u nas to nigdy nic nie wiadomo. :D

Tym bardziej jeśli dziennikarze ciągle mylą "trener na kontrakcie" z "trener do spłacenia" i powtarzana jest 100 razy bzdura że Wisła utrzymuje 4 trenerów.

markowywislak 21.09.2021 17:02

Kariera supertalentu nabiera rozpędu. Oluś Buksa po raz 3 z rzędu obejrzy mecz w telewizji. Nie łapie się do 23 osobowej kadry meczowej. Ciekawe czy tatuś już coś planuje działać.

P.s. nie ma kontuzji gdyż jest powołany do kadry u19

Levis88 21.09.2021 17:14

Ważne, że jest wizja. I plan rozwoju jest realizowany.

FraMat 22.09.2021 09:03

https://regiony.tvp.pl/55971232/byla...cqsTeuEs9CSWqo

A taki był zachwyt.
No i wisienka na torcie - Tadeusz Cz. ulubieniec części forumowiczów.

Szneka 22.09.2021 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1571731)

A taki był zachwyt.

czy jest szansa, że jak zapadną wyroki skazujące, będą musieli oddać pieniądze Klubowi?

bridgeburner 22.09.2021 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1571731)

A taki był zachwyt.

:D coś pięknego
Jeszce jakby do końca zycia mieli spłacać to co ukradli/zdefraudowali

picasso 22.09.2021 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571732)
czy jest szansa, że jak zapadną wyroki skazujące, będą musieli oddać pieniądze Klubowi?

pewności nie mam ale chyba Wisła musi sama wystąpic z powództwem, ale jak znam życie to oczywiścię wszyscy oni sa biedni i nie maja ani grosza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl