Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

snyrting 30.01.2010 11:54

Pomijając już ogólna histerie panującą w tym temacie, chciałem się tylko odnieść do drobnego wycinka poruszanej tutaj tematyki, a mianowicie skautningu.

Wszyscy zgadzaym się do tego, że w obecnym okienku transferowym Wisła nie dysponuje srodkami, które pozwoliłyby na zakontraktowanie jakiegoś dobrego piłkarza.
Nie zgadzam się natomiast co do głosów, że wobec powyższej sytuacji niepotrzebni nam są skauci.
Myśle, że wasze zdanie na ten temat wynika z niezrozumienia tego czym jest siatka skautów.
Praca klubu na tym polu powinna być długofalowa, tylko wtedy możemy oczekiwać, że przyniesie ona rezultaty. Fakt, w tym sezonie prawdopodobnie nie wyłowimy żadnej perełki, ale za to p. Klaidinst i Csaplar nabęda znajomości i doświadczenia, które zaprocentuje w przyszłości.
Rezygnowanie w tym momencie z usług tych panów będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

BRTS39 30.01.2010 12:05

Scauci powinni zarabiać za zakontraktowanego zawodnika, np 50 tyś + jak strzeli np 5 bramek w rundzie dostają kolejne 50 tys. I tyle

Dive Pirate 30.01.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 848666)
Scauci

To jakaś nowa fucha w klubie ?

Lemoniadowy Joe 30.01.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 848661)
Pomijając już ogólna histerie panującą w tym temacie, chciałem się tylko odnieść do drobnego wycinka poruszanej tutaj tematyki, a mianowicie skautningu.

Wszyscy zgadzaym się do tego, że w obecnym okienku transferowym Wisła nie dysponuje srodkami, które pozwoliłyby na zakontraktowanie jakiegoś dobrego piłkarza.
Nie zgadzam się natomiast co do głosów, że wobec powyższej sytuacji niepotrzebni nam są skauci.
Myśle, że wasze zdanie na ten temat wynika z niezrozumienia tego czym jest siatka skautów.
Praca klubu na tym polu powinna być długofalowa, tylko wtedy możemy oczekiwać, że przyniesie ona rezultaty. Fakt, w tym sezonie prawdopodobnie nie wyłowimy żadnej perełki, ale za to p. Klaidinst i Csaplar nabęda znajomości i doświadczenia, które zaprocentuje w przyszłości.
Rezygnowanie w tym momencie z usług tych panów będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

Dokładnie tak jest ale chyba nie wierzysz że to ktoś zrozumie Oni chcą transferów już teraz za miliony :)
bo tylko transfery za miliony pomogą nam zrobić wynik i spłacić dług :)

PS wiadomo że po tak fatalnym finansowo sezonie nie mamy środków a nikt rozsądny nie chce odejścia Marcelo czy Brożka wiec szukamy piłkarzy za free piłkarze za free masowo występują w czerwcu bo tak na ogól sa podpisane umowy

Proximus 30.01.2010 12:27

Cytat:

Scauci powinni zarabiać za zakontraktowanego zawodnika, np 50 tyś + jak strzeli np 5 bramek w rundzie dostają kolejne 50 tys. I tyle

No i dziwisz się że bramkarzy nie wyszukują.

snyrting 30.01.2010 12:42

Cytat:

Srsly? Nie mylisz czasem skauta z mangerem? Bo moim zdaniem, to co napisałeś bardziej dotyczy tego drugiego zawodu.

Maciejj 30.01.2010 12:59

pytanie gdzie oni mają szukać........

po 4 ,5 ligach i niżej..........??

jak i tak 99% rynku obstawione

BRTS39 30.01.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 848681)
Srsly? Nie mylisz czasem skauta z mangerem? Bo moim zdaniem, to co napisałeś bardziej dotyczy tego drugiego zawodu.

Chodzi o to żeby mieli inne zasady zarabiania.

snyrting 30.01.2010 13:26

A mi chodzi o to, że poprzez zmianę sposobu zarobkowania skautów uczynilibyśmy z nich managerów.

Yossarian 30.01.2010 14:10

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=17076 no to juz mamy wysokiego napastnika :-)

brylant17 30.01.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 848688)
pytanie gdzie oni mają szukać........

po 4 ,5 ligach i niżej..........??

jak i tak 99% rynku obstawione

Nie,po ligach zagranicznych i obserwując graczy do bólu tzn.np.10 meczów obserwujemy zawodnika XXX i wtedy oceniamy czy przyda się do Wisełki czy nie.A nie sprowadzamy jakiś BetoN czy goal machine.

Jonasz 30.01.2010 14:27

W niższych ligach w Polsce, ale i za granicą - jest sporo młodych i ciekawych zawodników. Dla nich gra w Mistrzu Polski, drużynie, która grać będzie w pucharach jest napewno zachętą. Podstawą jest jednak zarabianie pieniędzy. Jęśli chcemy mieć dobrych graczy, to musimy proponować im solidne pieniądze. Żałować możemy tylko tyle, że wcześniej kasa była rozdawana na lewo i na prawo - przykładem kontrakty Łobodzińskiego, Cantoro, Dawidowskiego i innych. Za sam kontrakt Łobo - można by podpisać bramkarza i jakiegoś solidnego napadziora. Dobrze, że nie musimy już utrzymywać dwóch pozostałych. Chciałbym przypomnieć jednak, że sporo kontraktowych spraw uporządkował Bednarz. Czasem przesadzał z traktowaniem zawodników (olewaniem ich żądań) - był jednak twardy w negocjacjach i warunkach - jak ktoś próbował przez media podbijać stawkę - kończył rozmowę. Nie dawał włazić sobie kopaczom na głowę. W komentarzach pisałem, że będziemy za nim tęsknić. Jakby w Radzie byli jeszcze tacy ludzie jak on, to byłoby OK. Teraz mamy roz..dziaj. Skorża zapowiadał dwóch kandydatów na lewą obronę - gdzie oni są? Zapowiadał kandydatów na napastnika-jest jeden i trudno coś o nim powiedzieć. Do wyrwania za to był Janota - młody i perspektywiczny zawodnik - Polak. W dzisiejszej(czy tylko dzisiejszej?) polityce transferowej Wisły brak jest koncepcji. Oprócz tego, że sprzedać co się da i ściągnąć coś za darmo. Nikt nie myśli o tym, że za parę miesięcy będzie stadion na ponad 30 tysięcy miiejsc i trzeba go będzie zapełnić. Nie łudźmy się, że wszyscy będą chodzić tłumnie i kłócić się o miejsce do siedzenia. Jest część wierna fanów, którzy będą chodzić zawsze, a reszta to kibice sukcesu i OK - tak trzeba prowadzić klub, który jest normalnym przedsiębiorstwem, żeby te trybuny zapełnić. Może jest to brutalne, ale dziś jest tak, że piłkarze przywiązani są do zarabianych pieniędzy, a nie do barw-i są wyjątkwe sytuacje, że jest inaczej, a kibice chcą oglądać zwycięstwa i najlepszych - i frekwencja będzie jak będą dobrzy piłkarze i sukcesy - normalna sprawa. Zbliża się Euro 2012 - w naszej piłce mimo Laty i innych patałachów - liga będzie się rozwijać. To jest ostatni moment, żeby się wzmacniać i polecieć na tej fali dalej. Inne kluby już zaczynają to rozumieć. Jak nie ma kasy, to trzeba umieć wynaleźć perełkę i innej drogi nie ma. Jagiellonia ładnie się już wzmocniła, Polonia Warszawa niby można się śmiać z ich prezesa, ale on polskim trenerom i związanym z naszą ligą nie dał kasy marnować-teraz dla Bakero troszkę grosza sypnął i mogą mieć niebawem ciekawą ekipę. Nawet nasi "ukochani" sąsiedzi zza Błoń się wzmacniają-próbują (długo się po Majewskim nie pozbierają ;) , Lech też próbuje nieźle się wzmacniać - Kriwiec może okazać się perełką a'la Kirm, teraz Janota...
My nadal nie mamy nawet wizji prawej strony obrony - Alvares niby jest za drogi (spokojnie Baszcza zastąpił) - innych nie widać - znów się zacznie łapanka i tak w kółko...

Bekas 30.01.2010 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 848727)
W

My nadal nie mamy nawet wizji prawej strony obrony - Alvares niby jest za drogi (spokojnie Baszcza zastąpił) - innych nie widać - znów się zacznie łapanka i tak w kółko...

Co do Alvareza to ja bym zalecal spokoj. Wisla w tym roku w Europie nic nie osiagnela, czyli i po Alveraza nikt sie nie zjawi. Regina nam przedluzy za darmo wypozyczenie zeby zejsc z kosztow i tyle. On sie nawet w polskiej lidze nie wybil tak jak powiedzmy Marcelo, zeby Regina chciala go testowac z powrotem. Ot taki solidny ligowy grajek. Na pewno liga wloska to dla niego za wysokie progi. Ja bym powiedzial, ze Baszcza w najlepszych latach to on by nigdy ze skladu nie wygryzl, a i jak bym dzis mial do wyboru Alvares Baszczynski to niewielka przewaga by byla po stronie Baszcza.Moze Alvarez jest lepszy w grze do przodu, ale kilka bramek po jego stronie, z jego winy, padlo.

kosaTS 30.01.2010 14:48

http://www.futbolnews.pl/informacje/...c-w-wisle.html

Daniel Alves 30.01.2010 15:01

Wielkie kluby nie, ale Legia znowu przebije ofertę Wisły. Zero honoru- tak było zawsze. To oczywiście w kontekście Alvareza. Jestem w stanie uwierzyć, że to Legia kładła nam kiedyś te trasnfery z Rumunii za czasów Petrescu. Były przecież takie podejrzenia, a teraz zdaje się to potwierdzać.

IncognitoTSW 30.01.2010 15:45

Scoutom powinno się dawać kontrakty motywacyjne ;] Zależnie od tego jak dobrych piłkarzy znajdą to taka kasa.

Jonasz 30.01.2010 16:01

Bekas - ja z tym spokojem to bym tak się nie zachłystywał - o ofertach możemy nic nie wiedzieć, bo Alvares jest póki co piłkarzem Reginy a nie Wisły - zaproponują mu gdzieś 50 tysi Euro rocznie więcej i będziemy testować naszego Kowalskiego na prawej. Poza tym chciałbym w kontekście transferów i postawy zawodników zwrócić jedną uwagę - kiedyś jeden z trenerów (nie pamiętam czy Skorża czy inny) próbował Clebera, a raczej chciał próbować na lewej obronie - Cleber postawił veto, bo powiedział, że przychodził jako stoper i na innej pozycji grać nie będzie. Później poszedł do Tereka i...grał grzecznie wszędzie, gdzie mu kazali. Brakuje u nas jednak porządku i dyscypliny. Jakby klub był dobrze poukładany to transfery i zachowanie wielkich panów piłkarzy byłoby zupełnie inne...

Kluvi 30.01.2010 16:09

Jonasz to był Nawałka, a druga sprawa o ile się nie mylę to Cleber w 1 sparingu zagrał na lewej obronie

cfa 30.01.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 848753)
Scoutom powinno się dawać kontrakty motywacyjne ;] Zależnie od tego jak dobrych piłkarzy znajdą to taka kasa.

I co miałoby ich motywować jak nie ma kasy w klubie na transfery ? Premia za każde przebyte 1000km w poszukiwaniu zawodników którzy by się nadawali i byli by sprowadzeni przez "potentata" z Wodzisławia ?

wolfy 30.01.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 848643)
Odejdzmy na chwile od dziur budzetowych (na nowo stworzonych przez swietne wyniki Skorzy). Kogo nasi skauci wyskautowali? Nowaka, Costlego i .... Juszczyka - nie ma co good work laids!!!

Zapomniałeś o Pazdanie. Jak oni ich znaleźli!?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 848643)
Tak i w tych realiach Bednarz funkcjonowal nader sprawnie ba powiem wiecej wizjonersko!!! Teraz mamy blogoslawionego Macieja z ktorym mialo byc lepiej !!! Nie jest? A to niespodzianka :foch:

Tyle, że Bednarz nie pasował do wizji Skorży. To ma coś wspólnego z przedkładaniem Braza nad Jopa i miłością do wielkich kloców w polu karnym. Ogólnie - idea "wszystkie piłki na Kałużnego/Rasiaka/..." przewija się w polskiej myśli szkoleniowej od wielu lat, a Skorża to przecież wychowanek Janasa.

IncognitoTSW 30.01.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 848760)
I co miałoby ich motywować jak nie ma kasy w klubie na transfery ? Premia za każde przebyte 1000km w poszukiwaniu zawodników którzy by się nadawali i byli by sprowadzeni przez "potentata" z Wodzisławia ?

Wyszukiwanie tanich zawodników lub z kartą na ręku. Nie trudno znaleźć dobrego, drogiego zawodnika na którego nie ma kasy.

twardybidon 30.01.2010 18:56

Nurković na lodzie :)
http://www.90minut.pl/news/114/news1...urkovicia.html

szczepek19 30.01.2010 19:12

hurraaaa ! ! nie wiem czemu ale sie ucieszylem haha :D moze jednak go pozyskamyyyy <marzyciel>

pawel#17 30.01.2010 19:15

Brakuje nam jeszcze przynajmniej 2 scoutow. Narazie mamy dwóch a przy czterech jest dwa razy więcej miejsc/klubow do przeczesania, dwa razy wiecej szans na znalezienie kogos bez klubu czy tez niedrogiego. Bo nie jest tak ze nie mamy wgl kasy na transfery. Bo taki Kirm to na niego nie mała suma poszła. Ale on był "pewny" bdb statystki w rodzimej lidze + regularna gra w reprezentacji

twardybidon 30.01.2010 19:16

Ale po co? Akurat w Legii bramkarzy potrafią ocenić.

pawel#17 30.01.2010 19:18

Mi najlepszy wydawał sie ten fin Slineapa ale wiadomo pawełek "lepszy"

Wiślak-1990 30.01.2010 19:19

Skoro Dowhań go nie wziął to może nie jest taki dobry :D No przecież trzeba się jakoś pocieszać xDD

Pablo0085 30.01.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 848843)

skoro legła go nie chciała (a mają dobrego trenera bramkarzy) to chyba jednak nie jest taki dobry jak większość z was uważa, poza tym niestety jest już Juszczyk

Valdinio1906 30.01.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo0085 (Post 848857)
skoro legła go nie chciała (a mają dobrego trenera bramkarzy) to chyba jednak nie jest taki dobry jak większość z was uważa, poza tym niestety jest już Juszczyk

Ja tam wole Nurkovicia niż Juszczyka..

emj10 30.01.2010 19:44

http://legia.com/www/index.php?akt=12728

Podobno Nurkovic podpisał kontrakt... ale w Chorwacji

wolfy 30.01.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdinio1906 (Post 848859)
Ja tam wole Nurkovicia niż Juszczyka..

To oczywiste.
Widać jednak, że Kazimierski i Skorża napalili się na słabego bramkarza. Gdyby Dowhań widział w nim potencjał, to by go pewnie pozyskali.
Dla mnie opinia trenera bramkarzy Legii jest wiążąca, w odróżnieniu od decyzji Kazimierskiego, Skorży czy Łaciaka. Powód?

GacekCCM 30.01.2010 20:24

Cytat:

Dla mnie opinia trenera bramkarzy Legii jest wiążąca, w odróżnieniu od decyzji Kazimierskiego, Skorży czy Łaciaka. Powód?
Szukasz za wszelką cenę dodatkowego argumentu przeciwko Skorży, nawet kosztem tego, że wypadasz śmiesznie, nie profesjonalnie?
Tak, to jest ten powód.

Wygodnie jakiś czas temu przyjąłeś, że Wisła wyjdzie z Nurkovicem źle niezależnie od tego, co się z nim stanie - przejdzie do Legii źle, bo Wisła dała ciała w negocjacjach. Nie przejdzie = źle, bo to znaczy, że Wisła zainteresowała się słabym piłkarzem.
Nie mówię już o tym, jak śmiesznie brzmi taka opinia w poście osoby dość istotnej dla tego forum, od której należy wymagać czegoś więcej, istotniejsze dla mnie jest coś innego:
Nie pomyślałeś, że Legia ma dwóch utalentowanych bramkarzy + jednego bardzo dobrego i może niekoniecznie chcieć ściągać kolejnego golkipera, który zatrzymałby w rozwoju Gostomskiego i Ukraińca. Nie pomyślałeś o tym, że jest taka jedna pozycja na boisku, na której Legia ma trzech zawodników bardzo solidnych, podczas gdy Wisła ma co najwyżej takiego jednego. I o ile Legii taki piłkarz jest zbędny, o tyle Wiśle może być potrzebny.
Nie pomyślałeś, bo po co, lepiej przykopać Skorży przy kolejnej okazji.
Smutne, bo jakby Ci było mało powodów, by Skorżę krytykować, wymyślasz jeszcze kolejne.

Raphael 30.01.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 848871)
Widać jednak, że Kazimierski i Skorża napalili się na słabego bramkarza.

:rotfl:
Tak się napalili, że podpisali z nim (Juszczykiem) "długoterminowy", półroczny kontrakt. Wymyślaj dalej te swoje kłamstewka nt. Skorży, daleko zajdziesz.

Najwidoczniej klub nie chciał płacić zbyt dużo za rezerwowego bramkarza więc wybrano rozwiązanie tymczasowe i za pół roku przyjdzie ktoś bardziej konkretny na pozycję bramkarza. Zarówno Pawełek jak i Juszczyk są za słabi na potrzeby Wisły.

wolfy 30.01.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GacekCCM (Post 848880)
Nie pomyślałeś, że Legia ma dwóch utalentowanych bramkarzy + jednego bardzo dobrego i może niekoniecznie chcieć ściągać kolejnego golkipera, który zatrzymałby w rozwoju Gostomskiego i Ukraińca. Nie pomyślałeś o tym, że jest taka jedna pozycja na boisku, na której Legia ma trzech zawodników bardzo solidnych, podczas gdy Wisła ma co najwyżej takiego jednego. I o ile Legii taki piłkarz jest zbędny, o tyle Wiśle może być potrzebny.

Nie, nie pomyślałem, że mogli sobie testować bramkarza dla jaj i nie chcieć go w ogóle ściągać, nawet gdyby był dobry.
I zrozum jedno - Legia ma długoterminową politykę szkolenia bramkarzy - był Boruc, na ławce siedział Fabiański, przy Fabiańskim na ławce siedział Mucha - nikt się jakoś nie przejmował, że ich to "zatrzyma w rozwoju":rotfl: Konkurent do walki o skład przeszkodą w rozwoju - tego jeszcze nie grali...
Tak więc - jeżeli chodzi o śmieszne argumenty, daleko mi do Ciebie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GacekCCM (Post 848880)
Nie pomyślałeś, bo po co, lepiej przykopać Skorży przy kolejnej okazji.
Smutne, bo jakby Ci było mało powodów, by Skorżę krytykować, wymyślasz jeszcze kolejne.

Wymyślam? Uspokoiłeś mnie - jak to dobrze, że te jaja z testowaniem bramkarzy zakończone podpisaniem Juszczyka to tylko wytwór mojej wyobraźni. Każdy koszmar jest do zniesienia, jeżeli tylko możesz się z niego wybudzić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 848881)
:rotfl:
Tak się napalili, że podpisali z nim (Juszczykiem) "długoterminowy", półroczny kontrakt.

Pytałem już kilka razy i zapytam raz jeszcze - po co?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 848881)
Najwidoczniej klub nie chciał płacić zbyt dużo za rezerwowego bramkarza więc wybrano rozwiązanie tymczasowe i za pół roku przyjdzie ktoś bardziej konkretny na pozycję bramkarza. Zarówno Pawełek jak i Juszczyk są za słabi na potrzeby Wisły.

Nie masz absolutnie nic na poparcie tego twierdzenia - poza wiarą w Skorżę, rzecz jasna. Nie przeszkadza Ci to jednak traktować mnie ze zbytnią dezynwolturą i (absurdalnie) zarzucać mi kłamstwo.

Ta dzisiejsza młodzież:>

Tak, Oldpara - zżera mnie nienawiść i jestem frustratem. Jasne. A teraz przeczytaj sobie jeszcze raz swój post, zastanów się nad jego merytoryczną zawartością i pomyśl, kim sam jesteś. Co sobą reprezentujesz.
Jeżeli uważasz, że nieudolnie próbując ośmieszać wrogów rewolu... Wróć! ..."wrogów" Macieja Skorży uda Ci się cokolwiek osiągnąć...

Oldpara 30.01.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 848871)
To oczywiste.
Widać jednak, że Kazimierski i Skorża napalili się na słabego bramkarza. Gdyby Dowhań widział w nim potencjał, to by go pewnie pozyskali.

Nie przesadzajmy. Najpierw plujecie, że Wisła traci mega okazje i że obciach i żenada, a teraz że to od początku był gniot i wina Skorży, że w ogóle go śmiał chceć.

Żenada....

A może po prostu Wisła chciała zatrudnić zmiennika dla Pawełka, nieco lepszego od Juszczyka i zaproponowała mu nie za dużą, adekwatną do umiejętności kasę. I Nurkovic sie nie zgodził, szukajac jelenia co da więcej. Normalne negocjacje.

Nie rozumiem niektórych na tym forum, każde info inerpretowane jest jako kolejny dowód na rzekomą nieudaczność, niedoinformowanie, nieskuteczność Wisły.

Komentarze w stylu "Wisła się kompromituje, bo nie zatrudniła Nurkovica" zmieniający się w tych samych ustach tydzień później w "Wisła się kompromituje, bo chciała zatrudnić Nurkovica" świadczy o poziomie komentująych.

Współczuje, że was aż tak zżera nienawiść i niechęć do aktualnych włodarzy i trenerów, to musi być bardzo niewygodne, że coś czasem im wychodzi....

Cichy 30.01.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 846470)
I wlasnie tym sposobem moze wkoncu trafi do tych wielkich optymistow transferowych ze polityka transferowa prowadzona przez nasz klub jest na zenujaco niskim poziomie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 846481)
Ch** mnie zaraz strzeli!!!!!!!!

Zobaczycie że go podpiszą i bedzie grał jak Mucha i Fabiański.
Obym sie mylił.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 846526)
Napisze to co napisałem wcześniej: Brawo Skorża Brawo zarząd

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 846534)
plakac sie poprostu chce i zalamac rece... co ten zarzad Wisly robi :( moglibysmy miec bramkarza na dlugie lata... to mamy na... dlugie miesiace mek Pawelka i Juszczyka brawo brawo... a Legia znow bedzie miec bramkarza na ktorym pewnie zarobi... cos czuje ze beda na tyle zdeterminowani by go pozyskac... ehhh :(

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tupet (Post 846542)
Ciekaw jestem co na to Skorża menago:-p

P.s. liga będzie ciekawsza

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 846558)
No więc -śmiać się naprawdę nie ma z czego (jeśli się kibicuje Wiśle, rzecz jasna), a płakać trochę wstyd...
Najlepiej wybrać opcję zwolenników Skorży i wierzyć, że nasz trener miał POWÓD. POWÓD, którego zrozumienie leży poza naszymi granicami poznania( i niech tak może już zostanie), ew. - na którego zrozumienie nie jesteśmy jeszcze gotowi.

Chyba nie muszę pisać jakiego newsa dotyczą te komentarze? Pozdrawiam kolegów :lol: "The truth is out there" :rotfl:

harthausen 30.01.2010 20:53

a tak z ciekawości, bo transfery nigdy mnie nie interesowały (z życia wiem, że walczy się tym, co się ma) trzy pytania:
- o kogo chodzi?
- rzeczywiście ten ON taki dobry ?
- kto go dostanie, jeśli nie my ?

Ehh, gdybym to ja był taki mądry, by mieć kasę, niejednego bym do naszej Wisełki kupił.
Pan Cupiał jest o stopień wyżej: on nie tylko wie, jak pieniądze zdobyć, on też wie jak ich w niepewnych inwestycjach nie tracić.

63.5 Kg 30.01.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 848892)
Chyba nie muszę pisać jakiego newsa dotyczą te komentarze? Pozdrawiam kolegów :lol: "The truth is out there" :rotfl:

Kolego masz ogromnego pecha ale moje slowa odnosza sie do calej polityki transferowej klubu a nie do tej jednej sprawy...

wolfy 30.01.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 848898)
- o kogo chodzi?

O Juszczyka, w skrócie.

Cytat:

- rzeczywiście ten ON taki dobry ?

Zdania są podzielone. Jedni uważają, że jest słaby, drudzy - że nie aż tak beznadziejny, a jak dobrze pójdzie, to może w ogóle nie będzie musiał grać.

Cytat:

- kto go dostanie, jeśli nie my ?

Ostatnio był bezrobotny, więc trudno powiedzieć.

GacekCCM 30.01.2010 21:08

I znów chybiony argument za argumentem. Gdyby nie pseudointelektualna otoczka wokół Twoich wypowiedzi, chyba nikt nie brałby ich poważnie.
Cytat:

Nie, nie pomyślałem, że mogli sobie testować bramkarza dla jaj i nie chcieć go w ogóle ściągać, nawet gdyby był dobry.
Testowanie piłkarzy to nie system zerojedynkowy, wiesz? To nie jest tak, że albo się przyjmie piłkarza, który jest super, albo odrzuci, wtedy jest beznadziejny.
Jest też opcja pośrednia - zawodnik był dobry, ale nie tak dobry, by w dłuższej perspektywie wygryźć obecnych już piłkarzy ze składu. Nie masz prawa wiedzieć, jak piłkarza ocenił Dowhań - jeśli był taki słaby, to by go nie ściągnęli na testy wcale, to raz.
Dwa, że bardzo prawdopodobna jest wersja, że Machnowskij i Gostomski po prostu powinni dostać szanse po Musze - nie ma sensu więc sprowadzać piłkarza starszego od nich, który oczekiwałby teraz gry w pierwszym składzie.
Pomyślałeś o tym, że mógł być dobry, ale nie wystarczająco?
Cytat:

I zrozum jedno - Legia ma długoterminową politykę szkolenia bramkarzy - był Boruc, na ławce siedział Fabiański, przy Fabiańskim na ławce siedział Mucha - nikt się jakoś nie przejmował, że ich to "zatrzyma w rozwoju":rotfl: Konkurent do walki o skład przeszkodą w rozwoju - tego jeszcze nie grali...
I znów chybiony argument, popisujesz się niezrozumieniem tematu:
Bramkarz jest jeden. Bramkarz to pozycja długoterminowa. Bramkarz wymaga stabilizacji. Bramkarza nie szkoli się w tydzień.
Legia ma Ukraińca i Gostomskiego. Po co im trzeci bramkarz, skoro nad tym duetem pracuje Dowhań już dłuższy czas? Mogli ściągać na testy Nurkovica licząc na to, że to będzie objawienie na miarę Muchy, nie okazał się być takim - więc go odpuścili.
Legia już konkurenta ma. Legia szuka kogoś o klasę lepszego od obecnych bramkarzy - najwyraźniej Nurkovic taki nie był, co absolutnie nie oznacza, że na ławkę w Wiśle jako rywal dla Pawełka jest za słaby.
Cytat:

Wymyślam?
Tak, wymyślasz. Najpierw krytykujesz Wisłę za to, że testowała, ale nie zatrudniła. Teraz posługując się wymyślonymi argumentami krytykujesz Wisłę za to, że w ogóle testowała takiego bramkarza.
Jakby nie testowała - krytykowałbyś, że nie testują i plułbyś się, że nawet nie próbują.
Ale nie krytyka jest problemem, tylko to, że podpierasz ją wymyślonymi argumentami - casus Nurkovica jest znakomitym przykładem tego, do czego zdolny jesteś jako zaślepiony krytyk Skorży, żeby tylko coś mu dorzucić do ogródka dodatkowo. Jakby było mało porażek z Cracovią, Legią, Levadią, transferu Juszyka - Ty chcesz go skompromitować dodatkowo rzeczą, którą zrobił dobrze.
Tyle że kompromitujesz sam siebie.

Nie zakrztuś się żółcią, gdy Skorża znów obroni mistrzostwo.
Cytat:

Komentarze w stylu "Wisła się kompromituje, bo nie zatrudniła Nurkovica" zmieniający się w tych samych ustach tydzień później w "Wisła się kompromituje, bo chciała zatrudnić Nurkovica" świadczy o poziomie komentująych.

Współczuje, że was aż tak zżera nienawiść i niechęć do aktualnych włodarzy i trenerów, to musi być bardzo niewygodne, że coś czasem im wychodzi....
Mogę się pod tym tylko obiema rękami podpisać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl