![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie chce się zapisywać do Socios - nie musi. Jeszcze by się pojawił kiedyś na walnym i robił zament jego chorymi teoriami. Każdy TRZEŹWO myślący człowiek który obserwuje co to stowarzyszenie robi ma wyrobioną dobrą opinie na temat zarządu. |
Cytat:
"Taa, jak brali kasę z klubu to mają, żeby teraz dawać. Pewnie i tak im na drobne wydatki zostało, a ze swojej kieszeni nic!" Gwarantuje Ci, że tak by było. Poza tym ludzie z SKWK są w Socios. Coglin ma rację. Widać jak na dłoni jak niektórzy są zaslepieni tym całym syfem przez który przeszliśmy. Ludziom odbija. Rzucamy się na siebie jak wrogowie. Po prostu jakbym widział debaty o polityce w Polsce. Tyle że, w jakiś sposób ludzie, którzy czasem zauważą że coś mógłby funkcjonować lepiej mówią cywilizownie i podają argumenty. Strona, która uważa że cała chuliganka i całe SKWK jest umoczone właśnie inne mają argumenty (nie wszyscy, ale Ci najbardziej zagorzali!). Byłeś w SKWK to się nie wtrącaj bo wszyscy robiliście to wspólnie. Latales za żydami po Prokocimiu to pewnie masz nowe Audi za pieniądze kibiców! Ludzie, tu się na prawdę ciężko wchodzi i cokolwiek czyta. Osoby, które mówiły że mecz ze Śląskiem będzie porażka, mimo tego że było spoko (chociaż dla mnie brak jakichkolwiek flag to już swoiste ukorzenie się, i próba nie siania fementu) teraz mówią że znów będzie bajzel. "Znów się upominają o kase jak tylko sie spokoj zrobil!" Normalnie najebany wujek Marian na imieninach o PO czy innym PISie. Po co to? Żyjcie i dajcie żyć. Wszyscy jesteśmy zbulwersowani tym co się stało. Każdy z nas przeszedł osobisty dramat. Ludzie się modlili o żywot dla Wisly. I z SKWK i z Vipow i ze wszystkich sektorów jadąc alfabetycznie. Wy się tu na forum zajmujecie WSH jakbyście mieli wielka wiedzę co się tam teraz dzieje. A zapewne dzieje się źle, więc nie traccie czasu na marnowanie go na sprawy drugorzędne. Wróci flaga? Pewnie wróci. I co? Zabije kogoś? No nie. Za nią nie będą stały osoby które doily klub (tak przypuszczam). Zluzujcie. Cieszcie się tym co mamy. Tym że można iść na mecz z Legia a nie z jakimś wypryskiem z wioski 20 km od Krakowa. Tym, że mamy dobrych ludzi za sterami, którzy ewidentnie nie chcą Wiśle zrobić krzywdy. Że mamy Kubę. Zacznijcie się cieszyć tym co jest i będzie zamiast cały czas obrzucać wszystko kupą. Ci, którzy są typowo za piłką niech rozmawiają na przykład o transferach i tym dlaczego Peszko powinien zmieniać się z Kubą na skrzydłach, a Ci dla których sola kibicowania jest pojechać na wyjazd i przeżyć przygodę tym, żeby jak najwięcej osób pojechało. Niech każdy robi swoje i nie próbuje przewidywać przyszłości, ale nie udawać że wie co tak na prawdę się stało i kto brał pieniądze. Bo tutaj raczej osoby, które to wiedzą się nie udzielają. Hej Wisła Gol! |
Czyli sądzisz że lepiej narzekać na brak wyjazdów (pomijam ich przydatność dla klubu szczególnie w tym momencie) niż zrobić jakąś zbiórkę, akcję, trochę dobrego PR cokolwiek aby pozyskać fundusze i pokazać że wydatnie pomagasz klubowi, myślisz że ludzie by to skrytykowali ?
Ja się bardzo cieszę że mamy klub w ekstraklasie i obecnych ludzi za kierownicą. Bulwersuje mnie jedynie gdy jakaś grupa wyskakuje z oświadczeniem że coś im się należy. Jak by byli ogarnięci to by się sami na wyjazd zorganizowali i może pomogli jeszcze innym kibicom. |
Cytat:
2. Wspomagają klub na różne sposoby, nie muszą się tym oficjalnie chwalić. Gdyby przeprowadzali jakieś zbiórki to odrazu tobie podobni by się na nich rzucili że chcą ich okraść, kolejny przykład hipokryzji co poniektórych. W dodatku poświęcają swój prywatny czas i prowadzą działalność charytatywną, ostatni turniej w Kalwarii chociazby. 3. Nie, nie mogliby się sami zorganizować na wyjazd bo klub nie zamawia biletów na mecze wyjazdowe, więc jedyną możliwością pojechać na wyjazd do tej pory jest a) bez barw b) incognito c) w nie zorganizowanej grupie na sektory gospodarzy gdzie trzeba cały mecz przesiedzieć cicho i udawać że nie jest się kibicem Wisły. Gilbert AZORY - świetny post, mądrego i rozsądnego to i dobrze poczytać, szkoda że nie wielu takich tutaj. |
Flinston, po ciezkim wypadku przychodzi do Ciebie lekarz i mowi, mam dobre wiadomosci po dluzszej rehabilitacji bedzie Pan chodzil, a ty sie na niego fo.....sz bo za tydzien masz wyjazd na upragnione narty.
W tym wszystkim chodzi o umiar, dawanie czassu na dzialania i okreslenie priorytetow. Tylko tyle. |
flinston po twoich wywodach czekam na opis i wrażenia z wyjazdu na mecz na który zakupisz bilet w kasie klubu
|
Gilbert Azory - parafrazując klasyka:
Z chuja spadłeś? Czy z ojcem Mateuszem na wegańskim rowerze w wielkie czwartki zapierdalasz po plebanii??? O czym ty do mnie rozmawiasz?? Chcesz mi powiedzieć, że SKWK nie wsparło klubu finansowo i nie ogłosiło tego.... bo i tak by była na nich nagonka? :D:D:D:D Nie bądź śmieszny. Gdyby SKWK jak było trzeba pomóc przelało grubą kasę na pomoc klubowi to nikt by tego stowarzyszenia nie wytykał palcami. To było tak żenujące, że brali kasę z klubu na granicy bankructwa, gdy każdy pomagał jak mógł, że szkoda w ogóle o tym rozmawiać. Gdyby się zachowali jak trzeba i to ujawnili pewnie nikt by teraz nie wytykał ich palcami. Sam przelewałem kasę jak były zbiórki na pomoc Wiśle (na cele statutowe) - ciekaw jestem czy ta kasa w ogóle dotarła wtedy do Wisły. |
Ile osób znacie z wsh, czy skwk ?
|
Cytat:
Rozumiem że nikt nie mówi że Straż Miejska przypierdala się o byle gówno, PiS nas rujnuje, a Amber Gold to złodzieje? No bo halo, przecież nie znamy ludzi stamtąd osobiście ;) |
:lol: :lol: :lol:
|
Ale niektórzy z was mają w bani nasrane. ....a nie jeden wspiera klub, kupił karnet, kupił gadżety Wiślackie, wpłacił na socios ale też chce jechać na wyjazd, co wy porównujecie jedno z drugim. Klub zamiast powołać nowe stowarzyszenie kibiców które by się zajmowało wyjazdami daje oświadczenie że ze względu na bezpieczeństwo zbiórka bedzie pod stadionem i pojedziemy w eskorcie policji, no ....a mać :D nic dziwnego że większość Polski robi z Wisły beke i porównuje nas z niecieczą czy podbeskidziem
|
Jak się domyślam ta "większość Polski" to kilku trolli z kibice.net
|
Cytat:
To nie jest działka klubu i klub się tym nie zajmuje. Bekę to ja mam z Ciebie jak Ty tego nie wiesz, a wypowiadasz się w tym temacie. :D |
beke to ja mam z nierozumiejących ironii
brylant wita Cie w klubie |
To było pewne że osoby które protestowały że nie ma wyjazdów znajdą sobie "ale" gdy te wyjazdy już klub zorganizuje .
|
Cytat:
Gdybyś to Ty napisał to jeszcze bym się zastanawiał, czy nie ma ukrytej ironii, ale tu nie ma nad czym. To zwykła niewiedza. |
Cytat:
|
A w czym przeszkadza eskorta policji? Nie wiem, stary i głupi jestem - trochę nie ogarniam. Ja tam bym chciał mieć zawsze eskortę policji jak jadę gdziekolwiek i muszę mijać te biedagolfy i inne astry... A tak na poważnie: nie macie innych problemów? Od dobrobytu w postaci "Wisła dalej w ekstraklasie" już się całkiem we łbach pojeb.... ?
|
Jeśli dobrze pamiętam to klub bądź stowarzyszenie ma obowiązek zgłosić policji wyjazd grupy zorganizowanej. Natomiast zazwyczaj nie ma przymusu żeby w tej grupie uczestniczyć i można probowac jechać bez wahadła.
|
Cytat:
|
Cytat:
kolega zaliczy pierwszy wyjazd do Sosnowca? |
No to mielismy wczoraj niezle popisy w social media....
Sprawa 1. Bojkot i oswiadczenie UW. Z tego co wczoraj jedna osoba pisala w UW ktos wyszedl przed szereg i opublikowal oswiadczenie. Nie wiem czy to prawda ale kuriozalnie wyglada teraz sprawa oswiadczenie nr 1 "Na dobre i na zle, bez wzgledu na wszystko bedziemy wspierac" vs "ze wzgledu na wtracanie sie bojkotujemy". Kolejna kwestia bojkot w tej formie odbija sie na druzynie, i atmosferze wiec nie bardzo uderza w druga strone konfliktu(zarzad), a mamy tzw "friendly fire". Dodatkowo takie negocjacje medialne z pozycji sily tudziez puszczanie focha nie sluza nikomu zwlaszcza biorac pod uwage w jakiej sytuacji jest klub. Sprawa 2. Klub. Brakuje jasnego przekazu co moze a co nie moze pojawic sie na stadionie. Jak sadze gdyby jasno powiedziano, ze jakakolwiek flaga bez symboliki przestepczej lub nnawolujacej do przemocy jest milo widziana. Wtedy mamy klarowna sytuacje. Takiej komunikacji nie ma. Sprawa 3. Nazwijmy to "Wisla na okresie probnym", wszystkie media a juz szczegolnie Jadczak, czekaja na najmniejsze potkniecie na trybunach i poza nimi. Powiem, wiecej po wpisaach Jadczaka widac, ze z braku laku jest w stanie sytuacje konfliktowe miedzy rzadzacymi a kibicami eskalowac sam. Z jednej strony pozaluje Jaro ze bunty a drugiej pocisnie za chec szycia nowych flag(tak Jaro sie tu wystawil na strzal sam). Klub jest miedzy mlotem a kowadlem i jest to sytuacja cholernie trudna. Tutaj napisze to samo co w czasie kryzysu po materiale Jadczaka, nie mozna sie na media obrazac chocby nie wiem co bo maja miazdzaca przewage i dobry PR jest niezbedny. Sprawa 4. Jaro, tez dal wczoraj czadu. Czasem powinien sie ugrysc w jezyk. I ktos powinien mu troszke opowiedziec o ruchu kibicowskim co i jak bo nie bardzo rozumie. Tutaj jest bardzo zlozony organizm a nie algorytm. Wg. mnie nie da sie dogadac popadajac z jednej skrajnosci w druga. Sprawa 5. Kazdy z nas, z rzadzacych a takze UW powinien zdac sobie srawe, ze nie jest juz dobrze. Tak jak w dzisiejszym newsleterze. Sezon dogramy a dalej moze byc roznie. Potrzebujemy pieniedzy, fury pieniedzy. Na te chwile mamy opcje z 3 muszkieterami i nie ma juz czasu ani mozliwosci nad inna, albo sie im uda albo... . Wszystkie strony musza sobie pomoc, czasem cofnac sie o krok i dorosnac. Bo sytuacja tego wymaga. |
Cytat:
|
Twit Krolewskiego o szyciu flag usuniety. Przespal sie i zajazyl ze byl idiotyczny albo dostal z klubu reprymende.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do dyskusji o flagach to brakuje mi jasnego stanowiska UW o co tak naprawdę chodzi - czy klub zabronił wszystkich flag, czy tylko tych, które mamy na myśli? Bez tego nasze rozważania mijają się z celem, bo są oparte na domysłach,,, |
Cytat:
Nie wiem jaki byl cel tego twita ale zdecydowanie skutek jego byl jednoznaczny, ludzie ponownie skoczyli sobie do gardel. Chyba nie ogarnia, ze nie jest juz jakims specem od androidow, znanym tylko w swoim swiecie. Jego wypowiedzi sa traktowane jako glos wladz klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
No chyba, że się mylę, i jest inaczej? I nie była to próba manipulowania czytelnikami? To, że jebnął głupotę na TT, to nie znaczy, że świat się kończy. A ludzie do gardeł, to sobie na Wiśle skaczą nie od wczoraj, jak zapewne wiesz... |
Cytat:
Z tym ze jedni to ludzie z trybun a drudzy z gabinetow. Powodzenia! |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko, że wśród opinii publicznej farmazon Królewskiego wobec już epickiej polemiki o WSH i całym tym bajzlu, to inny ciężar gatunkowy. Królewski kasę przyniósł, a oprócz kasy pomysły.... a WSH - w sumie obecnych nie znam - nie mój świat - może Ty coś więcej wiesz, albo chcesz powiedzieć? Poczytać mogłem o nich w prasie i we wpisach powyżej takich gości, którzy chcą "odnowy mentalnej" w postaci spadku do 4 ligi albo niżej :rotfl: Ostatni złodzieje, którzy mnie też nabrali swoimi opowieściami o dobrych intencjach, tautowali sobie rekiny na ciele... więc hmm... trudno dziwić się sceptycyzmowi wobec takich pseudo-oświadczeń. Wczoraj okazało się, że wszystko sprowadza się do prostego schematu. Sa frakcje, które chcą rekinów na flagach na meczach (obojętnie czy pod pretekstem, że chcą wieszać co im się podoba, czy ktoś może im każe) oraz ludzie, którzy podciągnęli klub do góry i tego nie chcą. Proste jak budowa cepa. A tu nagle ważniejsze, ze Królewski każe szukać igieł i nici na szycie flag... |
Wiesz, dla mnie to jest wazne jak nie wazniejsze, gdy taki belkot puszcza w swiat ktos z osob decyzyjnych w klubie.
Rowniez wczoraj pisalem o budowie cepa. Mianowicie, niech zarzadzajacy zajma sie druzyna, finansami i znalezieniem inwestora a kibice niech zajma sie dopingiem i trybunami. W obu przypadkach obecnie wyglada to kiepsko. ...I nie mam z WSH nic wspolnego i nie chce miec ;) |
On ogólnie powinien się ogarnąć z tą swoją działalnością na tt. Wdaje się często w idiotyczne gównoburze z anonimami lub zwykłymi trollami, jak to w ogóle wygląda?
Wyobrażacie sobie, że Cupiał, Filipiak, Rutkowski, Mioduski itp udowadnia na tt jakiemuś randomowi, że nic nie osiągnął, na dowód wklejając mu selfie z jakimś miliarderem z USA?.. |
Cytat:
Cytat:
Ludzie się boją, że drugiej szansy może nie być. Bo paradoksalnie na wiosnę, powstało sporo dobrego, mimo tych tarć, ilość karnetów i zachowanie ludzi na trybunach wczoraj przy 0-3, ciągle pokazuje, że chcą tu być. Ale nie chcą pewnie być opluwani i atakowani przez tych co uważają się za tych "naj"... Cytat:
|
Cytat:
Jednak bym byl daleki od pakowania wszystkich do jednego worka o nazwie "bandyci WSH" . Grupa ta nie rozwinela sie na trybunach a glownie osiedlach i ulicy, pod szyldem klubowym wiec o zarzucane mozliwych zapedow UW w tej materi byl bym spokojny. Kompletnie inna dziedzina i sposob odbierania Wisly :) Oprawa dla Kuby, rowniez byla zorganizowana przez UW. W ogromnych bolach, z srodkow 70 osob...Nie widzialem tam patologi Z gory uprzedzam, nie jestem z UW. Za stary jestem by bawic sie sprejami ;) |
Cytat:
|
Sharksi się skompromitowali i nie zrobili nic, żeby ratować klub (a wręcz przeciwnie), a teraz jeszcze miotają jakieś oświadczenia w kierunku ludzi, którzy sprawili, że w ogóle gramy jeszcze w Ekstraklasie, ba, jesteśmy na dobrej drodze do dobrego funkcjonowania.
A weźcie nawet mnie nie wkurzajcie, po dwóch zawałach nie mogę się denerwować i tylko masło benekol. |
Cytat:
Wirtualna bojowka pana Krolewskiego :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl