![]() |
Z bośniackim bramkarzem też próbowali obniżyć cenę i ten im szybko ..... uciekł.
Wiesz, jest takie powiedzenie, bez ryzyka nie ma zabawy :) Inaczej rzecz ujmując. Arsenal kupuje 10 zawodników po 500 tys euro, trenują sobie, a później wyłowią jednego i sprzedają za 10, 15 milionów, albo staję się jednym z wiodących piłkarzy w drużynie. Trzeba zainwestować w piłkarzy jak się chce sukcesy osiągać. Co to jest k....a 40 tys euro, jak my placilismy Dawidowskiemu 5 razy tyle, a on nic nie grał. Niedzielanowi też, Vardze itd. Jak oszczędzamy to trzeba pomyslec od postaw. Nie przesadzajmy, 40 tys euro to jest mała kwota nawet jak na Mistrza Polski. Vaszek pewnie zrezygnuje, albo Banik się wycofa i Pawełek Numero uno |
Nie moge uwierzyć, że tyle osób skreśla Pawła po 3(!) meczach. Mamy teraz taką kadre, że sprzedaż każdego zawodnika jest samobójstwem a co dopiero naszego najlepszego napastnika. Zostanie Małecki który gra w pomocy, Ćwielong który nie potrafi strzelać bramek i kontuzjowany Boguski. A przyjście jakiegoś tam napastnika to wielka niewiadoma. Nie wiadomo czy sie zaaklimatyzuje, czy będzie strzelał...
Pawełek (Cebanu) - Alvarez (Singlar), Głowacki (Jop), Marcelo, Piotr Brożek (Diaz) - Małecki (Łobodziński), Sobolewski (Cantoro), Garguła (Jirsak), Kirm - Boguski (Ćwielong), Paweł Brożek Mamy 19 wartościowych graczy, myśle, że to absolutne minimum. |
Tylko ciekawe czy ten Vaszek to lepszy bramkarz od Pawełka. Ja mam duże wątpliwości, a nawet 40 tys Euro drogą nie chodzi...
|
Cytat:
|
Pokazali, pokazali, stało sie i ch**
Teraz trzeba sie zastanowić nad tym co jest/będzie a nie narzekać. Daliśmy po raz kolejny dupy, trudno, ja wybaczam. I tak że wogole jakies informacje o KIMKOLWIEK sie pojawiają, bo mógłby Cupiał sprzedać co sie da i grać Czekajami i Burligami lige. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożek odejdzie to o mistrza będzie strasznie trudno.
Nie będzie miał nam kto bramek zdobywać. Wzmacniamy obronę - dobrze, ale przydałby się napastnik, który potrafi zdobywać bramki w tak silnej polskiej ldze. Czy to trudne ? Jak Chini z Legii jest królem strzelców, to chyba jednak łatwo. |
Ehh czy mu musimy sprzedać swojego najlepszego zawodnika z powodu dziury budżetowej 1mln euro?! (tyle chyba płacą ze wejście do LE)
Trzeba brać przykład z lepszych od siebie. Nie wiem jak to teraz wygląda ale jeszcze niedawno czytałem o kryzysie w Valencii, piłkarze przestali otrzymywać wynagrodzenie, zaległości klubu wobec piłkarzy wynosiły 16mln euro a wiceprezydent powiedział, że nie wie kiedy piłkarze otrzymają zaległe pensje. A mimo to nikomu do głowy nie przyszło żeby sprzedawać swoich najlepszych zawodników - Villa i Silva. Oczywiście były oferty z Barcelony i Realu ale piłkarze nie zostali sprzedani Aktualnie nie wiem jak sobie radzą, czy wyszli z długów czy dalej je pogłębiają. Ale jeśli tak to pokazuje, że nie trzeba sprzedawać swoich filarów żeby wyjść na prostą |
Cytat:
Jest takie staropolskie powiedzenie ; pić ,bawić się nie przejmować - bida musi pofolgować ..... |
Cytat:
Gdybyśmy byli Realem Madryt, to może byłoby to śmieszne. Ale 40 tys. € to półroczne pobory niejednego zawodnika w tym klubie. |
Valencia i Wisła - rożne kluby, podobne kłopoty
royalmichel - Valencia próbuje wyjść z kłopotów w dość podobny sposób, jak robią to u nas. Kilku starszym piłkarzom wygasły kontrakty (np. Morientes), paru młodych wypożyczono (m.in. do belgijskiego Excelsioru), były też sprzedaże (Albiol poszedł do Realu za 15 baniek). Poza tym wygrali mini-turniej w Dortmundzie (z Borussią i Udinese), no i zagrają w LE. Trochę kaski za wszystko wpadnie.
Przekładając to na wiślackie warunki - u nas też już paru odeszło (chyba największa ulga po Dawidowskim, bo Baszczu i Zieniu przynajmniej grali), Cantorowi też wkrótce kończy się wysoki kontrakt. Bez sprzedaży Brożka raczej się nie obędzie, ergo - Bednarz jeszcze się przyda, jeśli jego działanie będzie pomocne przy łataniu dziury budżetowej. Dwa zakupy (bramkarz i napastnik) będą koniecznością - i na więcej ruchów nas nie będzie stać. Valencia podsunęła mi pewne pytanie (do forumowych znawców). Czy gdzieś w Europie w najbliższych tygodniach będzie się odbywał jakiś mini turniej, lub któryś z zachodnich klubów nie poszukuje sparingpartnera przed pucharami? Wiem, że po tallińskiej kompromitacji nie jesteśmy ciekawym rywalem, ale może... Wpływów do budżetu (za bilety, TV) trzeba szukać we wszystkich kierunkach, więc kilka telefonów z zapytaniem chyba nie zawadzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pula nagrod to 3 miliony.Za zwyciestwo dostaje sie tylko milion.Reszta sumy to nagrody za zajecie np 1 czy 2 miejsca w grupie, awans do cwiercfinalu, polfinalu i finalu.
|
Transfery, waluta - czyli jak przeżyć ten rok
Cytat:
Cytat:
Nieskromnie marzę o tym, aby i sami piłkarze "raczyli" partycypować w kosztach ostatniej klęski (przynajmniej "rada drużyny" taką możliwość sygnalizowała). Wiem, fantasta ze mnie. Ten ciężki rok musimy tak przetrwać / przewegetować, przy okazji przebudowując drużynę. Oby tylko Bossowi wystarczyło cierpliwości, i ze złości nie rozsprzedał kadry. |
Cytat:
|
chcecie sprzedac Pawła? to kto nam pozostanie ?! Piotrek ... i tyle.
kupcie jakiegoś młodego utalentowanego napastnika z warunkami, wysokiego, skutecznego z nizszej ligi i niech się uczy, niech gra trenuje i za 2-3 lata bedziemy mieli z niego swietny pozytek - boguski i blaszczykowski sie sprawdzili |
wisła jak sprzeda Brożka teraz to bedzie jedna wielka porażka chyba że pan Bednarz sprowadzi napastnika lepszego od Pawła, a w to raczej wątpie.
|
Jak Cupiał ma olej w głowie to owszem powinien sprzedać Brożka. Ale zamiast niego musi kupić Brożka z przed 3-4lat(czyli piłkarza o podobnym potencjale). Nie ważne czy wyda 400tys Euro czy 1mln Euro. Czy to będzie Stauni czy inny piłkarz. Za 1mln Euro powinno się drugiego młodszego Brożka znaleźć. Cupiał też jest winien tego stanu rzeczy pucharowego i w ramach rekompensaty i w celu budowy drużyny pod nowy stadion powienien do kasy z Brożka coś dorzucić.
|
Zgadzam się z Selene choć to nierealne ;p wzmocnienia tylko darmowe albo prawie darmowe to wina polityki klubu i przykazań pana Cupiała: za darmo ale mają być efekty. Mam nadzieję, że coś to Cupiała nauczy. Sprzedać Diaza i Brożka, kupić 3/4 zawodników (lewy obrońca, bramkarz, 2 napastników). Ze sprzedaży około 3,5 jak nie 4 miliony euro, za zawodników maks półtora, jakby nie patrzeć bylibyśmy na plusie o 0,5 miliona xD
|
Jak dla mnie wczorajsze spotkanie Cupiała z "radą" drużyny Brozek,Sobolewski(dlaczego nie Głowa?) jest jasnym przekazem ,ze będą sprzedani.
|
Cytat:
|
Naiwni jesteście. Ktoś żuci wam plotę a wy łykacie jak pelikany...Chyba logiczne żeby podreperować budżet to trzeba sprzedać jakiegoś topowego albo młodego zdolnego gracza na którym się zarobi z 1,5 - 2 mln Eurasów. U nas takich szukać ze świecą ale Paweł Brożek, Mały, Marcelo czy Junior Diaz (może jeszcze jak grał to i Boguski) są do sprzedania za wymienione kwoty.
|
dałem plamę oczywiście "rzuci" nie "żuci". Dyslektyk ze mnie ;P
|
Cytat:
Raczej nie bedzie wyprzedazy. Na pewno nie w tym oknie, gdzie co najwyzej pojdzie Pa Bro. Dopiero w zimie mogą więcej grajków wytransferowac, ale do tego czasu nasz "nowy dyrektor sportowy" musi znalezc zastepcow . |
Cytat:
|
a mnie ciekawi co znaczy to zdanie, ma ktos pojecie?
Cytat:
Mnie to sie marzy wywalenie Kazimierskiego :) a i zeby pion odpowiedzialny za transfery tworzyly wiecej niz 1 osoba (Bednarz), taki Mielciarski - koleś wie ze u nas w PL sa talenty w nizszych ligach i trzeba je szukac i sciagac, bo Bednarz to najwyrazniej o tym nie wie. |
Cytat:
Mozna wywnioskować po tym co napisałeś,że Mielcarski to mega spec od młodych grajków. A Bednarz to nemo w tym temacie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl