Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

rafal777 12.10.2011 07:52

Ja mam swoje zdanie. Na poczatku meczu z Ruchem widziałem, że sbotuje grę. Jak dla mnie kontuzja to ściema na maxa. Teraz teksty, że nie będzie trenowal dopóki nie zobaczy się z jakimś Harrym z Tybetu. Problem w tym, że Harry jest na wakacjach i zaraz się okaże, że nie wiadomo gdzie...nie wiem jak klub może na coś takiego pozwalać. Najpierw bylo info, że ze stopa coś nei tak. Wczoraj Maaskant mówił, że go palec boli i krwawi...To w końcu stopa czy palec? Jesli palec to co ma do tego jakiś magik z Izraela? U nas nie da się tego wyleczyć?

Zwierze 12.10.2011 08:25

Ja cały czas czytałem o palcu, a że jest to element stopy to już inna kwestia.
A co do udawania to chyba łatwiej by było nie wystawiać gościa do składu tylko napisać że coś sobie zrobił na treningu?
A może Maskant chciał przegrać i dlatego trzymał ileś tam minut kulawego gościa?
Napisz jeszcze, że Małecki sabotował grę!
Ja obstawiam, że to wina Tuska.
Pozdrawiam

Rosomak 13.10.2011 22:31

Witam po okresie absencji.
Przemyślałem sobie przez ten okres wiele spraw, m.in. takich bardzo przyziemnych i doszedłem do wniosku, że zdecydowanie warto podporządkować się pewnym prawom i zasadom. Pokornie więc proszę o wybaczenie.
Przy okazji mam nadzieję, ze Maor też przeprosi za swoją... niesubordynację.

Sory, że wyciągam, ale musze odpowiedzieć

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1170550)
Rosomak@
1. Dlaczego wartości moralne łączysz z obiektywizmem? Jest jedna moralność na tym najpiękniejszym ze światów? I nikt jej nie ustanawia, po prostu jest? I w dodatku Ty masz do niej dostęp swobodny? Mylisz naturę z kulturą, mój wiślacki przyjacielu.

Pisałem to na marginesie w związku z czym to nie jest sprawa istotna z mojego pkt. widzenia. Podejrzewam, ze moglibyśmy na tren temat spisać wiele stron i jednoczeznie myślę, że mógłbyś udowodnić swoją rację. W zwiazku z tm zakładam, ze takową rację masz i za ewentualne wprowadzenie w błąd obserwatorów, przepraszam.
Cytat:

2. Piłka nożna była i jest upolityczniona, zgoda. Ale przypomnij mi proszę, z któego roku pochodzą cytowane przez Ciebie słowa? Uważasz, że one znaczą to samo, co wiek temu?
Słowa te to wiosna 1906. Wówczas znaczyły więcej niż teraz. Nosiły ze sobą wartości, których teraz na stadionie przy ul. Reymonta próżno szukać! Oczywiście, innne czasy i inne otoczenie, jednak w czasach "europeistyki" zasługują na taką samą, jak nie większą uwagę niż przed wiekiem.
Cytat:

Znasz historię, a nie wiesz, co to jest historyczność?
Skąd taki wniosek?
Cytat:

Słyszałeś kiedyś o dyskursie?
Coś mi się obiło o uszy, jeśli moją wiedzę w temacie tak mogę określić, Nie będę miał nic przeciwko, jeśli mi to wytłumaczysz.
Cytat:

3. Banować za litery na herbie? Bez sprawdzenia, jaką treść w sobie kryją? Zgłupiałeś?
Ależ skad. W sprawach Wisły jestem jak najbardziej zrównoważony!
Nie na herbie ale na symbolu klubu! Treść tu nie ma nic do rzeczy. Pole gwiazdy jest nienaruszalne! I kreślenie po niej jakiejkolwiek treści, to w świetle prawa moralnego, czyste przestępstwo!
Cytat:

A może by ciebie zbanować za karygodny brak szacunku dla naszego herbu (małe g w trzeciej linijce od dołu)?
Mnie o to nie pytaj...
Jeśli natomiast udowodnisz mi, że opisując gwiazdę jako pewien wzór graficzny (bo o to chodziło w mojej wypowiedzi), nie traktując jej jako nazwy własnej, mam używać dużej litery, z chęcią wszystkich przeproszę. Tak się składa, ze ten znak/symbol jest mi miłościwy ponad wszystkie (no, moze nie wszystkie) stany!

Drugi z kolei raz mylisz symbol (godło) z herbem.
Z wnioskiem o bana dla Ciebie nie wystąpię, taka pomyłka to oczywiście nie przestępstwo, ale... mam pytanie ( z czystej ciekawości) skad bierze sie ten błąd?
Cytat:

Czy my musimy ścigać się na radykalizm, kto kocha Wisłę bardziej i komu bardziej należy się stanowisko - choćby prowizoryczne - Jej strażnika-kapłana?
Gdzie Ty tu widzisz jakieś kontrargumenty?

Mateusz91 14.10.2011 07:57

Wszystkich fanów Białej Gwiazdy pragniemy poinformować ...

że na meczu z Jagiellonią można będzie wejść w posiadanie wydawnictwa jubileuszowego na 105 lecie Wisły.

Wydawnictwo pojawi się na każdym z sektorów.

Fajne to wydawnictwo, spoko opis sylwetki "Sobola" jako legendy - to tak w temacie nasi piłkarze.

KoPer 14.10.2011 09:32

http://tsw.com.pl/news/Marko-Jovanov...-TSWcompl-1478
Prawie półgodzinny wywiad z Marko Jovanoviciem:
-Po meczu z Legią jeden z dziennikarzy zapytał mnie, co myślę o kibicach Legii, że może to przez nich przegraliśmy, bo byli głośno, śpiewali przez cały czas. Powiedziałem mu, że to nie może być powodem, bo nasi fani są po prostu lepsi. Oni również śpiewają cały czas i podkreślam, oni po prostu są lepsi. Są fantastyczni, cieszę się, że mogę grać dla nich, w klubie, w który wspierają wspaniali kibice.

19sebawro06 14.10.2011 10:12

powiedział prawde i każdy dobrze o tym wie

flamengista 14.10.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1176002)
Ja mam swoje zdanie. Na poczatku meczu z Ruchem widziałem, że sbotuje grę. Jak dla mnie kontuzja to ściema na maxa. Teraz teksty, że nie będzie trenowal dopóki nie zobaczy się z jakimś Harrym z Tybetu. Problem w tym, że Harry jest na wakacjach i zaraz się okaże, że nie wiadomo gdzie...nie wiem jak klub może na coś takiego pozwalać. Najpierw bylo info, że ze stopa coś nei tak. Wczoraj Maaskant mówił, że go palec boli i krwawi...To w końcu stopa czy palec? Jesli palec to co ma do tego jakiś magik z Izraela? U nas nie da się tego wyleczyć?

:lol:

Sabotuje grę. Dobre. Symuluje kontuzję - jeszcze lepsze.

Rozumiem, że Melikson jest masochistą. Nie chce grać na Euro, nie chce wypromować się dobrą grą w lidze polskiej i reprezentacji do lepszego klubu.

Ba, widząc rosnące zainteresowanie jego osobą wśród skautów, pojawiających się na R22 - postanowił dla dobra własnego i Wisły złapać kontuzję. Żeby go tylko zły Cupiał nie sprzedał i nie pozbawił drużyny największej gwiazdy.

Przecież kontuzjowanego gracza nikt nie kupuje. Kontuzja nie jest mu na rękę, więc cała Twoja teoria jest o kant...

Reserve 14.10.2011 19:43

Flamengista, może i z tym sabotowaniem jest trochę hmm... fantazji?
Aczkolwiek kontuzja Meliksonowi JEST na rękę - faceta przerosły skutki swojej decyzji i potrzebuje odpoczynku, a nie zdziwię się jak przyjdzie i znow zacznie grac na swoim poziomie :)

PlacekTSW 14.10.2011 20:14

Jovanović podobno uraz kostki, po starciu z Wilkiem. Mówił dla tsw.com.pl ze na 90% nie zagra z Jagą. Oby to był blef. A według faktu Smuda ma być następcą Maaskanta...

Kamil17ABG 14.10.2011 20:29

Kto jest najzabawniejszą osobą w drużynie?
Dla mnie taką osobą jest Patryk Małecki. Jest strasznie śmieszny i lubię go od pierwszego dnia tutaj. Patryk nie mówi po angielsku zbyt dobrze, ale rozumiem trochę polski i najważniejsze zwroty. Poza tym on zawsze jest śmieszny, zawsze się śmieje. Nawet teraz pomimo jego kontuzji i operacji. On nadal jest uśmiechnięty. To bardzo otwarta osoba. Obok niego ja również lubię się śmiać i robić dowcipy, ponieważ taki jestem. Nie potrafię być cały czas cicho. Również Ivica (Iliev – red.) i Kew (Jaliens – red.), ale i kilku innych piłkarzy. Ale Patryk to numer jeden, następnie jest reszta zawodników.

Marko Jovanović - cały wywiad na http://tsw.com.pl/news/Marko-Jovanov...mpl-video-1478

Rosomak 14.10.2011 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1176511)
Wszystkich fanów Białej Gwiazdy pragniemy poinformować ...

że na meczu z Jagiellonią można będzie wejść w posiadanie wydawnictwa jubileuszowego na 105 lecie Wisły.

Wydawnictwo pojawi się na każdym z sektorów.

Fajne to wydawnictwo, spoko opis sylwetki "Sobola" jako legendy - to tak w temacie nasi piłkarze.

105 lat to pewnie gruba księga.
Jaki tytuł i kto jest autorem?
Jest coś nowego oprócz tego co już przeczytaliśmy?
Jaka kasa?

Przydałby się jakis bliższy, ogólny opis by zachęcić kibiców...

__Cobra__ 14.10.2011 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rosomak (Post 1176818)
105 lat to pewnie gruba księga.
Jaki tytuł i kto jest autorem?
Jest coś nowego oprócz tego co już przeczytaliśmy?
Jaka kasa?

Przydałby się jakis bliższy, ogólny opis by zachęcić kibiców...

Księga ???

Raczej gazeta - szyta - jeśli o tym samym myślimy co będzie :)

crux.a 14.10.2011 21:46

Rosomak, odpowiadam krótko na Twojego posta. Pomyłka, która mi wytknąłeś to chyba - tak mi się zdaje efekt nieuwagi i trochę braków w edukacji jednak (wygląda na to, że każdy herb jest symbolem, nie każdy symbol herbem). Dziękuję Ci za zwrócenie mi uwagi. Co do meritum naszej rozmowy - dalej będziemy się pięknie różnić:). Pozdrawiam Cię i do zobaczenia na R22.

W symulowanie kontuzji przez Maora nie wierzę. Inaczej: w głowie mi się nie mieści takie coś. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Poza tym obstawiam jutro pierwszy gol Genkowa w sezonie:)

Ventigo 15.10.2011 19:49

O Bunozie:

Obrońca tak nieszczęśliwie upadł na murawę, że uszkodził sobie nogę. Z podejrzeniem złamania został odwieziony do szpitala.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...strzow_polski/

Oby to nie było nic poważnego, ale obawiam się najgorszego bo on strasznie kruchy jest, taka prawda.

tomasz_19 15.10.2011 20:14

która to już jego kontuzja w przeciągu kilku miesięcy... strasznie delikatny jest ten gościu

M89 15.10.2011 20:38

Noga z perspektywy dołu sektora C wyglądała fatalnie...

arrosmay 15.10.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1177089)
która to już jego kontuzja w przeciągu kilku miesięcy... strasznie delikatny jest ten gościu

Dość delikatny, ale trzeba jednak spojrzeć na to z tej strony, że trzeci raz jest to lewa noga. Wiosną ją złamał i teraz 2 razy źle stanął (dzisiaj wyglądało to tragicznie) i nie widzę w tym nic dziwnego.

dynek.pl 16.10.2011 19:26

Ktos czytal albo ma wywiad z Jaliensem, o ktorym wspominal dzisiaj Mielcarski w Lidze+ Extra ?
Podobno tez gadal jakies bzdury ? - wyglada na to, ze to jakas holenderska przypadłość narodowa.

Dobitwp 16.10.2011 19:54

Bounoza powinien nie grać już do końca rundy. Wyleczyć się i wzmocnić ta noge. Ja widzę w nim potencjał i zadatki na dobrego obrońce.

TOMEK 11 16.10.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1177633)
Ktos czytal albo ma wywiad z Jaliensem, o ktorym wspominal dzisiaj Mielcarski w Lidze+ Extra ?
Podobno tez gadal jakies bzdury ? - wyglada na to, ze to jakas holenderska przypadłość narodowa.

jutrzejszy PS

donecki 16.10.2011 20:41

Piatkowy Ps

dulli78 16.10.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1177633)

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...616,1,727.html

Chyba o ten wywiad chodzi

Antystenes 16.10.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1177696)

Dobry wywiad:lol:
Wg Jaliensa teraz gramy bardziej ofensywnie:rotfl:

1q2 16.10.2011 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1177699)
Dobry wywiad:lol:
Wg Jaliensa teraz gramy bardziej ofensywnie:rotfl:

Oczywiście że gramy bardziej ofensywnie - wystarczy zobaczyć jak ustawieni są boczni obrońcy tyle że niewiele to daje.Nie przypadkowo efektywny atak pozycyjny to ciężki kawałek chleba i przez ostatnie 10 lat był u nas tylko jeden zespół który przez pewien czas, z powodzeniem stosował go w lidze.

Antystenes 16.10.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1177702)
Oczywiście że gramy bardziej ofensywnie - wystarczy zobaczyć jak ustawieni są boczni obrońcy tyle że niewiele to daje.Nie przypadkowo efektywny atak pozycyjny to ciężki kawałek chleba i przez ostatnie 10 lat był u nas tylko jeden zespół który przez pewien czas, z powodzeniem stosował go w lidze.

Wisła takze za Maaskanta grała atak pozycyjny, ofensywnie. Do meczu ze Śląskiem. Po tym meczu mu się odmieniło..

Zresztą był kiedyś z nim wywiad, gdzie mówił, że jego filozofia futbolu to atakowanie, gra ofensywna.

Ja nie jestem przeciwnikiem murowania bramki, gry defensywnej. Ale nie z naszą obroną.
Dlaczego ja nie biorę się za malowanie obrazów lub śpiewanie? Bo nie potrafię. Wisła nie potrafi bronić, więc niech robi to w co jest dobra - niech atakuje.

MatMario 16.10.2011 21:25

Jeszcze jedno mi się przypomniało oglądając film o kłamczuszku Maskancie, Ci którzy pisali o Bunozie że sam sobie krzywdę robi itp itd inwalida i niedorozwój, wczoraj w sposób po prostu chamski i bezceremonialny został rozjebany przez Skerle, zupełnie nie zainteresowanego piłką ani grą. Więc taka prośba, wyskoczcie do góry a później spadnijcie np na piłkę lub coś innego niestabilnego.

Skerla, kolejny typowy przykład chama i prostaka typu Cionek, widać razem trenują, razem się uczą jak się gra.

Chrisman 16.10.2011 21:44

Turbokozak Małecki fajne to bylo moze ktos wrzuci na yt

!!IRIVER!! 16.10.2011 23:11

Ten wywiad z Jaliensem który tu wrzuciliście, przede wszystkim, jest idiotyczny przez dziennikarza. Ja .......ę, ile razy można pytać gościa: na ile procent jesteś gotowy? ....a, noż naprawdę PS jest w tej chwili na poziomie Faktu. Ni ch.. tego gówna nie kupię.

śledziu 17.10.2011 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1177746)
Ten wywiad z Jaliensem który tu wrzuciliście, przede wszystkim, jest idiotyczny przez dziennikarza. Ja .......ę, ile razy można pytać gościa: na ile procent jesteś gotowy? ....a, noż naprawdę PS jest w tej chwili na poziomie Faktu. Ni ch.. tego gówna nie kupię.

a jak ma gadać z gościem który odpier..la taką maniane?

dynek.pl 17.10.2011 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1177696)

Dzieki. Nie widzę akurat w tym wywiadzie niczego bulwersującego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl