![]() |
Kolev to świetna opcja i na pewno po sezonie trafi do klubu ekstraklasy. Aż dziw bierze że w ogóle trafil do Stali.
A jego wzrost nie ma nic do rzeczy w porownaniach z Ondraszkiem. Facet potrafi grać w piłkę, Ondraszek nie za bardzo. Nie ma takiej techniki, inteligencji boiskowej i zmyslu do gry kombinacyjnej jak Bulgar. Jak nie kosztuje duzo to bralbym go z miejsca, a Drzazge zostawil dalej w Stali. Niech sie ogrywa |
Gdzie Spiaczka a gdzie Kolev nie wiem jak to się stało ze on trafił do 1 ligi chyba dlatego ze ta kontuzje miał i musiał się gdzieś ograć przez pół roku :) :) :)
|
Tutaj skróty meczów Stali w ostatnich kilku kolejkach, można sobie wyrobić zdanie o Kolewie:
Skrót 28 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/znicz...meczu_6465031/ Skrót 29 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/stal-...meczu_6465832/ Skrót 30 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/wisla...meczu_6467856/ Skrót 31 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/miedz...meczu_6468242/ Skrót 32 kolejki: http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/...kolejki-wideo/ Skrót 33 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/gks-t...meczu_6471638/ |
Kolev już wygląda sensowniej od goleadora, ale myślę że ciągle to nie ta półka w którą powinniśmy celować.
Co do Śpiączki gość zwrócił moją uwagę za czasów gry w Podbeskidziu, waleczny, szybki i ma to szczęście do strzelania goli, przynajmniej w tym sezonie. Poziom mniej więcej Zachary . Natomiast jeśli to Javi Hernandez miałby przyjść w miejsce Brleka i mając dalej w kadrze Stilicia uznałbym to za ruch bardzo mądry. Hiszpan pasuję tutaj idealnie. |
Ja bym tych odpadów z Łęcznej nie ściągał.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dochodzic potrafi ale gdyby ich wiecej wykorzystywal bylby krolem strzelcow.
|
Cytat:
|
Jak dla mnie Spiączka jeden z wygranych tego sezonu.
Najwazniejszy atut chłopa - 90 minut jazdy na dupie - czyli idealnie pod Kiko co do Koleva, na papierze super, pytanie jednak z jakiego powodu odpalił go Sląsk na medycznych... |
Z tego co pamiętam, to leczył kontuzję kolana kilka miesięcy wcześniej.
Nie pamiętam natomiast, czy powodem było ukrycie tego faktu, czy to, że na badaniach wyszło coś niepokojącego. |
Kolejny dobry mecz Rafała Figla z Rakowa Częstochowa przeciwko Polonii Warszawa. Raków jest już na zapleczu Ekstraklasy. Za moment ktoś go Wiśle zwinie sprzed nosa.
|
@_ukoL
No to zwinie. Żadna strata. 26-latek który balansuje na poziomie III i II ligi. I liga już go kiedyś zweryfikowała. No chyba że wolisz jego niż Stillicia? |
O tych waszych wypocin to, aż sie niedobrze robi. To kogo Wisła ściągnie nie zależy od was. Sezon ogórkowy otwarty. Możliwe, że nie ściągną ani Bułgara ani żadnego innego z w/w. Junco znajdzie nam perełke do ataku.
|
Po to jest Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów, aby sobie podyskutować
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja to tylko tak wrzucę.
Dorobek naszych zacnych napastników: Brożek: 31 spotkań 2127 minut na boisku 6 bramek!!! Ondrasek: 24 spotkania 1392 minuty na boisku 3 bramki!!!! Zachara: 27 spotkań 1168 minut - 4 bramki !!! Wszyscy trzej są do pożegnania po tym sezonie. Z tym, że Brozio z wielkimi honorami oczywiście. |
I kim my mamy wygrywać mecze takie jak dzisiaj z Niecieczą....Może RB9 na szpicę :rotfl:
|
Jako następcę Mączyńskiego proponuję Damiana Rasaka z Miedzi Legnica. Chłopak ma 21 lat, grał trochę w młodzikach włoskich drużyn, jest defensywnym pomocnikiem, ale ma ciąg na bramkę. Możecie sobie go pooglądać na Miedź.TV. Chłopak gra z nrem 21. W meczu z GKSem Tychy zaimponował mi odebraniem piłki od zawodnika drużyny przeciwnej i zakończył tę akcję strzałem (czas od 00:30 do 00:42). Rozegrał około 30 spotkań w pierwszej lidze. Wydaje się być całkiem dobrą opcją na nasze warunki :) Pozdrawiam serdecznie, b.
Chociaż on bardziej z prawej strony byłby, bo prawą nogą operuje. Więc nie bardzo jako następca Mąki pasuje. Ale całkiem mądrze gra. Tego nie można mu odmówić. |
Cytat:
Brożek powinien zostać dżokerem i tyle. Zachara, statystycznie z tego towarzystwa najlepszy, i tak odejdzie prawdopodobnie z powodów finansowych. Prawdziwy dramat to Ondrasek i jego kontrakt, miała być Kobra, a jest gość na poziomie Radovanovicia. |
Cytat:
Brożek (+1,18), Zachara (+0,39), Ondrasek (-2,73), czyli Paweł powinien mieć bramkę mniej (wg nich strzelił więcej bramek niż mu na to pozwalały sytuacje), a Ondrasek 3 bramki więcej. |
Cytat:
Brożek totalnie stracil szybkość. Bronią go tylko zasługi dla klubu. Zachara to wciąż dramatyczny poziom. Postawić na 3 ligowego, szybkiego kopacza z przodu i z braku laku ugra takie same statystyki. Dobrze że z forma w sezonie trafil Malecki Brlek i Boguski. Wręczali naszych tragicznych "defensywnych" napastników |
Cytat:
|
Cytat:
jak ktoś miał złudzenia że będzie biegał jak 10 lat temu to gratuluję poczucia humoru i nowego kontraktu |
Byłam wczoraj gościnnie na meczu Stali Mielec i popatrzyłam sobie jak gra ten cały Kolev. No...Może jeden mecz nie jest miarodajny. Może to była ostatnia kolejka i mecz o pietruszkę. Ale gość serio nie pokazał nic szczególnego. Wysoki, ciężki, ociężały. Parę razy fajnie rozegrał. Tyle. Już Krzysiek Drzazga zagrał lepiej (nota bene - większość czasu grał za napastnikiem, nie na skrzydle).
|
Wypierniczyć natychmiast Buchalika, Uryge, Spicicia, Ondraska, Brożka. Kontrakt Boguskiego to był błąd. Jeszcze będziemy musieli się z nim męczyć przez kolejny sezon. Załuska też niech idzie jak mu nie odpowiada umowa na rok. Można spokojnie znaleźć młodszego, lepszego bramkarza. Zacharę należy zostawić, bo pojdzie do Górnika i tam odżyje... Braci Mak bym ściągnął, Michała Chrapka. Videmonta i Valencie zostawić zobaczymy co pokażą po okresie przygotowawczym. Podobno z Termaliki był przymierzany Guilherme, w sam raz w razie absencji Sadloka.
|
Uważaj bo zaraz ciebie zjedzą wielbiciele talentu Spicica :D
|
Nie jestem może ekspertem od oceny gry bocznych obrońców więc nie będe nikogo zjadał , ale nie widze zbytniej utraty jakości w tym sektorze odkąd Matija zastąpił Sadloka
ogólnie rzecz biorąc nie da się ocenić przydatności piłkarza bez znajomości jego kontraktu przykładowo jeśli Spicic zarabia 3x mniej niz Sadlok to ja go wole jeśli tyle samo to już inna rozkmina |
Cytat:
co do komentarza powyzej, ze bramkarz jest łatwo znaleźć...na dodatek mlodszego i lepszego, to czekam na propozycje :) |
Cytat:
- Zwłaszcza, że jego umowa kończy się za rok, ostatni dzwonek na zarobienie. Nie ukrywajmy, on sam chętnie by stąd uciekł do Poznania, Warszawy czy gdzieś zagranice. |
Za Kostevycha czy Hlouska? Ten pierwszy to moim zdaniem top 1 ligi, a drugi też robi robotę. Inny kraj to już bardziej realna opcja. Arsenicia szykujecie na zastępce Głowackiego, czyli na lewej zostałby sam Spicić, bo przecież Bartkowski jest PO. Poza tym, Arsenić to wielka niewiadomo, przecież sami widzimy co znaczy brak gry przez 3-4 miesiace (Stilić).
|
Pewnie pójdzie do Poznania za Wilusza
|
Cytat:
|
Jak Keylor Navas?
Mieliśmy wielu świetnych bramkarzy na testach, ale jak juz kogoś kupowalismy to Jovanicia za 400 tys ojro. Podsumowanie polityki transferowej za Cupiala i Kapki. Dobrego i utalentowanego bramkarza łatwo znaleźć. Problem jest co najwyżej z dobrym i już doświadczonym za pieniądze w naszym zasięgu. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nie ironia, to zebyś nie był gołosłowny, przypomnij staremy sklerotykowi te swietne persony ktore byly u nas na testach p.s. z Korony Filipczuka i Micanskiego bym wział. Obaj na wylocie. co do golkiperów? ? Wydaje m sie ze powinnismy isc ostatnio obraną dobra droga czyli brac starych polakow ktorzy ostatnio grali/trenowali po za granicami naszego kraju. Taki Leciejewski podpisał w Lubinie np. |
Cytat:
Natomiast Bartkowski w swoim byłbym klubie grał zarówno na prawej obronie jak i lewej obronie. |
Cytat:
|
Jeśli uda się sprzedać korzystnie Petara Brleka w jego miejsce Michał Chrapek był by fajna opcją.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl