Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Karherop 03.06.2017 10:57

Kolev to świetna opcja i na pewno po sezonie trafi do klubu ekstraklasy. Aż dziw bierze że w ogóle trafil do Stali.

A jego wzrost nie ma nic do rzeczy w porownaniach z Ondraszkiem. Facet potrafi grać w piłkę, Ondraszek nie za bardzo. Nie ma takiej techniki, inteligencji boiskowej i zmyslu do gry kombinacyjnej jak Bulgar.

Jak nie kosztuje duzo to bralbym go z miejsca, a Drzazge zostawil dalej w Stali. Niech sie ogrywa

konik28 03.06.2017 11:10

Gdzie Spiaczka a gdzie Kolev nie wiem jak to się stało ze on trafił do 1 ligi chyba dlatego ze ta kontuzje miał i musiał się gdzieś ograć przez pół roku :) :) :)

krzaq12 03.06.2017 11:52

Tutaj skróty meczów Stali w ostatnich kilku kolejkach, można sobie wyrobić zdanie o Kolewie:

Skrót 28 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/znicz...meczu_6465031/
Skrót 29 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/stal-...meczu_6465832/
Skrót 30 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/wisla...meczu_6467856/
Skrót 31 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/miedz...meczu_6468242/
Skrót 32 kolejki: http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/...kolejki-wideo/
Skrót 33 kolejki: http://www.polsatsport.pl/film/gks-t...meczu_6471638/

konvict1993 03.06.2017 13:17

Kolev już wygląda sensowniej od goleadora, ale myślę że ciągle to nie ta półka w którą powinniśmy celować.
Co do Śpiączki gość zwrócił moją uwagę za czasów gry w Podbeskidziu, waleczny, szybki i ma to szczęście do strzelania goli, przynajmniej w tym sezonie. Poziom mniej więcej Zachary .
Natomiast jeśli to Javi Hernandez miałby przyjść w miejsce Brleka i mając dalej w kadrze Stilicia uznałbym to za ruch bardzo mądry. Hiszpan pasuję tutaj idealnie.

silver03 03.06.2017 13:40

Ja bym tych odpadów z Łęcznej nie ściągał.

X-Ray 03.06.2017 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1471740)

Jakiś konkretny powód? Nie płacili im, a ja widziałem, że grali ambitnie.

Patryko 03.06.2017 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1471740)

Te odpady ostatnio wygrały z naszymi asami, bo im się chciało biegać. Śpiączce dałbym szansę - widać, że potrafi dochodzić do sytuacji strzeleckich.

Ma_niek 03.06.2017 14:42

Dochodzic potrafi ale gdyby ich wiecej wykorzystywal bylby krolem strzelcow.

Patryko 03.06.2017 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1471744)
Dochodzic potrafi ale gdyby ich wiecej wykorzystywal bylby krolem strzelcow.

Gdyby ich więcej wykorzystywał to nie rozmawialibyśmy o nim w kontekście Wisły. Można go wymienić za Ondraszka (gorszy nie będzie) - a nóż widelec przełamie się ze skutecznością i za rok sprzeda się go z zyskiem.

szprotson 03.06.2017 18:15

Jak dla mnie Spiączka jeden z wygranych tego sezonu.
Najwazniejszy atut chłopa - 90 minut jazdy na dupie - czyli idealnie pod Kiko

co do Koleva, na papierze super, pytanie jednak z jakiego powodu odpalił go Sląsk na medycznych...

Maciek17 03.06.2017 18:48

Z tego co pamiętam, to leczył kontuzję kolana kilka miesięcy wcześniej.

Nie pamiętam natomiast, czy powodem było ukrycie tego faktu, czy to, że na badaniach wyszło coś niepokojącego.

_ukoL 04.06.2017 09:22

Kolejny dobry mecz Rafała Figla z Rakowa Częstochowa przeciwko Polonii Warszawa. Raków jest już na zapleczu Ekstraklasy. Za moment ktoś go Wiśle zwinie sprzed nosa.

Karherop 04.06.2017 09:58

@_ukoL

No to zwinie. Żadna strata. 26-latek który balansuje na poziomie III i II ligi. I liga już go kiedyś zweryfikowała. No chyba że wolisz jego niż Stillicia?

Davss875 04.06.2017 16:07

O tych waszych wypocin to, aż sie niedobrze robi. To kogo Wisła ściągnie nie zależy od was. Sezon ogórkowy otwarty. Możliwe, że nie ściągną ani Bułgara ani żadnego innego z w/w. Junco znajdzie nam perełke do ataku.

brylant17 04.06.2017 16:38

Po to jest Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów, aby sobie podyskutować

_ukoL 04.06.2017 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471771)
@_ukoL

No to zwinie. Żadna strata. 26-latek który balansuje na poziomie III i II ligi. I liga już go kiedyś zweryfikowała. No chyba że wolisz jego niż Stillicia?

W takiej formie tak.

bonawentura 04.06.2017 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471733)
Kolev to świetna opcja i na pewno po sezonie trafi do klubu ekstraklasy. Aż dziw bierze że w ogóle trafil do Stali.

A jego wzrost nie ma nic do rzeczy w porownaniach z Ondraszkiem. Facet potrafi grać w piłkę, Ondraszek nie za bardzo. Nie ma takiej techniki, inteligencji boiskowej i zmyslu do gry kombinacyjnej jak Bulgar.

Jak nie kosztuje duzo to bralbym go z miejsca, a Drzazge zostawil dalej w Stali. Niech sie ogrywa

Też tak uważam, że ten Bułgar jest całkiem niezły. Może być z niego pożytek. Tylko że najważniejszym w tej sytuacji będzie chyba sprzedaż Ondraska, bo tak naprawdę lepiej byłoby, gdyby oprócz tak rosłego napastnika przyszedł jakiś łowca bramek z Hiszpanii - mały, zwrotny i szybki ;)

Karherop 04.06.2017 20:50

Ja to tylko tak wrzucę.
Dorobek naszych zacnych napastników:
Brożek: 31 spotkań 2127 minut na boisku 6 bramek!!!
Ondrasek: 24 spotkania 1392 minuty na boisku 3 bramki!!!!
Zachara: 27 spotkań 1168 minut - 4 bramki !!!

Wszyscy trzej są do pożegnania po tym sezonie. Z tym, że Brozio z wielkimi honorami oczywiście.

brylant17 04.06.2017 21:12

I kim my mamy wygrywać mecze takie jak dzisiaj z Niecieczą....Może RB9 na szpicę :rotfl:

bonawentura 04.06.2017 21:16

Jako następcę Mączyńskiego proponuję Damiana Rasaka z Miedzi Legnica. Chłopak ma 21 lat, grał trochę w młodzikach włoskich drużyn, jest defensywnym pomocnikiem, ale ma ciąg na bramkę. Możecie sobie go pooglądać na Miedź.TV. Chłopak gra z nrem 21. W meczu z GKSem Tychy zaimponował mi odebraniem piłki od zawodnika drużyny przeciwnej i zakończył tę akcję strzałem (czas od 00:30 do 00:42). Rozegrał około 30 spotkań w pierwszej lidze. Wydaje się być całkiem dobrą opcją na nasze warunki :) Pozdrawiam serdecznie, b.

Chociaż on bardziej z prawej strony byłby, bo prawą nogą operuje. Więc nie bardzo jako następca Mąki pasuje. Ale całkiem mądrze gra. Tego nie można mu odmówić.

d 04.06.2017 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471821)
Ja to tylko tak wrzucę.

Wszyscy trzej są do pożegnania po tym sezonie. Z tym, że Brozio z wielkimi honorami oczywiście.

Rzeczywiście makabra, nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego, że aż tak źle to wygląda.

Brożek powinien zostać dżokerem i tyle. Zachara, statystycznie z tego towarzystwa najlepszy, i tak odejdzie prawdopodobnie z powodów finansowych. Prawdziwy dramat to Ondrasek i jego kontrakt, miała być Kobra, a jest gość na poziomie Radovanovicia.

filemon 04.06.2017 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471821)
Ja to tylko tak wrzucę.

Dodam do tego expG (gole oczekiwane) od ekstrastats:
Brożek (+1,18), Zachara (+0,39), Ondrasek (-2,73),
czyli Paweł powinien mieć bramkę mniej (wg nich strzelił więcej bramek niż mu na to pozwalały sytuacje), a Ondrasek 3 bramki więcej.

Karherop 05.06.2017 05:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1471837)
Rzeczywiście makabra, nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego, że aż tak źle to wygląda.

Brożek powinien zostać dżokerem i tyle. Zachara, statystycznie z tego towarzystwa najlepszy, i tak odejdzie prawdopodobnie z powodów finansowych. Prawdziwy dramat to Ondrasek i jego kontrakt, miała być Kobra, a jest gość na poziomie Radovanovicia.

A dodajmy do tego że sezon jako taki jest dłuższy o 7 kolejek niz kiedyś.

Brożek totalnie stracil szybkość. Bronią go tylko zasługi dla klubu.

Zachara to wciąż dramatyczny poziom. Postawić na 3 ligowego, szybkiego kopacza z przodu i z braku laku ugra takie same statystyki.
Dobrze że z forma w sezonie trafil Malecki Brlek i Boguski. Wręczali naszych tragicznych "defensywnych" napastników

Charlie 05.06.2017 08:45

Cytat:

Prawdziwy dramat to Ondrasek i jego kontrakt, miała być Kobra, a jest gość na poziomie Radovanovicia.
Tylko, żę Radovanovicowi na strzelenie trzech goli w Ekstraklasie wystarczyło 509 minut :)

emjot 05.06.2017 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471839)
A dodajmy do tego że sezon jako taki jest dłuższy o 7 kolejek niz kiedyś.

Brożek totalnie stracil szybkość. Bronią go tylko zasługi dla klubu.

Zachara to wciąż dramatyczny poziom. Postawić na 3 ligowego, szybkiego kopacza z przodu i z braku laku ugra takie same statystyki.
Dobrze że z forma w sezonie trafil Malecki Brlek i Boguski. Wręczali naszych tragicznych "defensywnych" napastników

Brożek rodzony 21 kwietnia 1983
jak ktoś miał złudzenia że będzie biegał jak 10 lat temu to gratuluję poczucia humoru
i nowego kontraktu

Prezydentowa 05.06.2017 10:20

Byłam wczoraj gościnnie na meczu Stali Mielec i popatrzyłam sobie jak gra ten cały Kolev. No...Może jeden mecz nie jest miarodajny. Może to była ostatnia kolejka i mecz o pietruszkę. Ale gość serio nie pokazał nic szczególnego. Wysoki, ciężki, ociężały. Parę razy fajnie rozegrał. Tyle. Już Krzysiek Drzazga zagrał lepiej (nota bene - większość czasu grał za napastnikiem, nie na skrzydle).

Davss875 05.06.2017 11:56

Wypierniczyć natychmiast Buchalika, Uryge, Spicicia, Ondraska, Brożka. Kontrakt Boguskiego to był błąd. Jeszcze będziemy musieli się z nim męczyć przez kolejny sezon. Załuska też niech idzie jak mu nie odpowiada umowa na rok. Można spokojnie znaleźć młodszego, lepszego bramkarza. Zacharę należy zostawić, bo pojdzie do Górnika i tam odżyje... Braci Mak bym ściągnął, Michała Chrapka. Videmonta i Valencie zostawić zobaczymy co pokażą po okresie przygotowawczym. Podobno z Termaliki był przymierzany Guilherme, w sam raz w razie absencji Sadloka.

brylant17 05.06.2017 12:29

Uważaj bo zaraz ciebie zjedzą wielbiciele talentu Spicica :D

Arkadiusz.Czerepach 05.06.2017 15:40

Nie jestem może ekspertem od oceny gry bocznych obrońców więc nie będe nikogo zjadał , ale nie widze zbytniej utraty jakości w tym sektorze odkąd Matija zastąpił Sadloka

ogólnie rzecz biorąc nie da się ocenić przydatności piłkarza bez znajomości jego kontraktu

przykładowo jeśli Spicic zarabia 3x mniej niz Sadlok to ja go wole

jeśli tyle samo to już inna rozkmina

szprotson 05.06.2017 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1471894)
Uważaj bo zaraz ciebie zjedzą wielbiciele talentu Spicica :D

raczej wielbiciele meczu Wisła-Pogoń

co do komentarza powyzej, ze bramkarz jest łatwo znaleźć...na dodatek mlodszego i lepszego, to czekam na propozycje :)

X-Ray 05.06.2017 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1471924)
Nie jestem może ekspertem od oceny gry bocznych obrońców więc nie będe nikogo zjadał , ale nie widze zbytniej utraty jakości w tym sektorze odkąd Matija zastąpił Sadloka

ogólnie rzecz biorąc nie da się ocenić przydatności piłkarza bez znajomości jego kontraktu

przykładowo jeśli Spicic zarabia 3x mniej niz Sadlok to ja go wole

jeśli tyle samo to już inna rozkmina

Według mnie możliwe, że Sadloka już nie zobaczymy w Krakowie. Matija zaskoczył in plus w ostatnich spotkaniach, dodatkowo przychodzi Arsenic z którym chyba wiążą w klubie duże nadzieje. Poza tą dwójką jest jeszcze Bartkowski. Na Sadloku stosunkowo dużo będzie można zarobić, więc jeśli przyjdzie dobra oferta to odejdzie. To zostanie zaakceptowana.

- Zwłaszcza, że jego umowa kończy się za rok, ostatni dzwonek na zarobienie.

Nie ukrywajmy, on sam chętnie by stąd uciekł do Poznania, Warszawy czy gdzieś zagranice.

ashkeczup 05.06.2017 19:38

Za Kostevycha czy Hlouska? Ten pierwszy to moim zdaniem top 1 ligi, a drugi też robi robotę. Inny kraj to już bardziej realna opcja. Arsenicia szykujecie na zastępce Głowackiego, czyli na lewej zostałby sam Spicić, bo przecież Bartkowski jest PO. Poza tym, Arsenić to wielka niewiadomo, przecież sami widzimy co znaczy brak gry przez 3-4 miesiace (Stilić).

brylant17 05.06.2017 19:58

Pewnie pójdzie do Poznania za Wilusza

cfa 05.06.2017 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1471938)
raczej wielbiciele meczu Wisła-Pogoń

co do komentarza powyzej, ze bramkarz jest łatwo znaleźć...na dodatek mlodszego i lepszego, to czekam na propozycje :)

A ja przypomnę jakieś ostatnie 15 lat i perypetie z poszukiwaniem bramkarza w Wiśle :) Sami fachowcy najwyższych lotów się trafiali w zasadzie bez specjalnego wysiłku promowani i transferowani za miliardowe kwoty do topowych klubów całego wszechświata :)

Karherop 05.06.2017 22:00

Jak Keylor Navas?

Mieliśmy wielu świetnych bramkarzy na testach, ale jak juz kogoś kupowalismy to Jovanicia za 400 tys ojro.

Podsumowanie polityki transferowej za Cupiala i Kapki.

Dobrego i utalentowanego bramkarza łatwo znaleźć. Problem jest co najwyżej z dobrym i już doświadczonym za pieniądze w naszym zasięgu.

Szneka 06.06.2017 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1471954)
Jak Keylor Navas?

Mieliśmy wielu świetnych bramkarzy na testach, ale jak juz kogoś kupowalismy to Jovanicia za 400 tys ojro.

Dobrego i utalentowanego bramkarza łatwo znaleźć. Problem jest co najwyżej z dobrym i już doświadczonym za pieniądze w naszym zasięgu.

W jakiej dyspozycji jest Chorążka? Może warto zaryzykować i na Niego postawić jeśli odejdzie Załuska?

szprotson 06.06.2017 07:59

Cytat:

Jak Keylor Navas?

Mieliśmy wielu świetnych bramkarzy na testach? To irionia czy twoje stwierdzenie?
Jeśli nie ironia, to zebyś nie był gołosłowny, przypomnij staremy sklerotykowi te swietne persony ktore byly u nas na testach

p.s.
z Korony Filipczuka i Micanskiego bym wział. Obaj na wylocie.
co do golkiperów? ? Wydaje m sie ze powinnismy isc ostatnio obraną dobra droga czyli brac starych polakow ktorzy ostatnio grali/trenowali po za granicami naszego kraju. Taki Leciejewski podpisał w Lubinie np.

X-Ray 06.06.2017 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1471944)
Za Kostevycha czy Hlouska? Ten pierwszy to moim zdaniem top 1 ligi, a drugi też robi robotę. Inny kraj to już bardziej realna opcja. Arsenicia szykujecie na zastępce Głowackiego, czyli na lewej zostałby sam Spicić, bo przecież Bartkowski jest PO. Poza tym, Arsenić to wielka niewiadomo, przecież sami widzimy co znaczy brak gry przez 3-4 miesiace (Stilić).

Sadlok może również grać w środku, druga sprawa, że w klubach walczących o poważne cele powinno być dwóch równorzędnych grajków na pozycje, szczególnie w Legii która za pewne znowu zagra na wiosnę w pucharach i która wykazywała chęć sprowadzenia Sadloka. Co do Arsenicia, kto i gdzie napisał, że ma być to zastępca Głowackiego, skoro to jest boczny obrońca?

Natomiast Bartkowski w swoim byłbym klubie grał zarówno na prawej obronie jak i lewej obronie.

brylant17 06.06.2017 09:18

Cytat:

Jak Keylor Navas?

Jakby byli świetni to bramkarze nie jechali do nas wagonami na testy

lukas14 06.06.2017 10:47

Jeśli uda się sprzedać korzystnie Petara Brleka w jego miejsce Michał Chrapek był by fajna opcją.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl