![]() |
Wam 2 lata temu starczal w Rotterdamie remis. Nie umniejszajcie zaslug Lecha. Polegliscie w 1 r P.UEFa z ostatnia druzyna w tabeli Premiership. Dwa lata temu ten sam Feyenoord pozbawil was zludzen.
Kompleksy wam wychodza. Pogodzcie sie z faktem, ze aktualnie numerem 1 w polskiej pilce jest Lech i tylko wy jako kibice Wisly tego nie widzicie. Lecha nie nawidze tak samo jak Gornika. Ale nie pierdocle o ich slabosci. Maja sklad lepszy od was i perspektywy na przyszlosc duzo lepsze. Wisla swojej hossy nie wykorzystala. Czas na innych |
Cytat:
Manchester City/Twente Galatasaray SK/Metalist Charków Standard Liège/Sevilla Udinese Calcio/Tottenham VfL Wolfsburg Hamburger SV AS Saint-Étienne Loire |
Z naszej perspektywy a tylko taka miara moge ten awans oceniac, to dobrze sie nie stalo.
Gdybysmy byli mocni, badz mieli jakies realne szanse na wzmocnienie sie, to nic zlego by sie nie stalo.Kasa z uefy zadna, punkty do rankingu jakies beda.....tyle ze wd. mnie, jesli Cupial nie sypnie kasa, a pewnie nie sypnie, to nie wytrzymamy konkurencji i mozemy na dlugo polec w walce o najlepsza polska druzyne - Nie zeby mi to zajmowalo sen z powiek, bo nic nie trwa wiecznie, ale przyzwyczailem sie do tego ze prawie corocznie odgrywamy na naszym podworku glowna role a moze sie to zmienic. To co najbardziej dziala na nasza niekorzysc to to ze Cupial wydaje sie 'czlowiekiem po przejsciach' - jesli chodzi o klub i nie ma w nim za grosz tej iskry w oku.Lech ma ta swierzosc, uczy sie m.in na naszych bledach i wydaje sie ze wszystko przed nimi. Teraz pokazali na co ich stac - ruch mamy my, ale czy go wykonamy - smiem watpic. |
Cytat:
Tottenham byl w dolku,byl do ogrania ,szansy nie wykorzystalismy ale nie porownuj tego Feyenoordu z dzis z nawet tak slabym Tottenhamem.bo 35 letni Makaay to nie Darren Bent ,a Erasmus to nie reprezentant Anglii Lennon (nie chce sie powtarzac) .Czas na innych ?? Czekamy co poakze Ruch |
Lech zagrał ładnie, ale trochę spodziewałem się więcej po nich i po grze z rywalem w takiej formie, ale ok, niech im będzie, ja jak co poniektórzy jestem zwolennikiem teorii w której Lech sobie jeszcze pogra tę jedną dwie(?) rundy w UEFA i zaniedba ligę, przez co reszta ligi ma większe szanse w walce o tytuł.
Co do kibiców to trzeba też przyznać że zaprezentowali się w miarę fajnie, chociaż już wg mnie były lepsze mecze w ich wykonaniu, a i Holendrzy za bardzo im nie przeszkadzali. A tak poza tym to przypominam że jest to forum ogólnopolskie, nikt wiślaków na forum Legii nie przegania, więc i my zachowajmy poziom, dopóki nikt Wisły nie obraża, jest ok i niech tak pozostanie. |
Niebieski - nie wrzucaj wszystkich do jednego worka :P są tu jeszcze tacy, którzy widzą siłę Lecha... ale nie zgodzę się co do siły Feye. Dziś mało kto znany tam gra poza paroma przestarzałymi panami, a wtedy był to jednak klub z czołówki Eredivisie.
ToTylkoJa - Nie musisz przyznawać racji w kwestii tego czy jest to najlepsze czy najgorsze forum. Rzecz gustu. Czy jest otwarte na fanów innych klubów? No może trochę w tym racji jest, ale więcej się tu napinacie/śmiecicie niż coś sensownego do dyskusji wnosicie. sq - niech ci będzie, że frustrat... żeby wszyscy byli takimi frustratami jak ja... to naprawdę byłoby dobrze.. z tych rywali, co ktoś wyżej podał: Tottenham/Udine, HSV, Wolfsburg , Sevilla, M.City to raczej kluby poza zasięgiem. Reszta teoretycznie mocniejsza, ale jak już wcześniej wspomniałem - na papierze w grupie wszystkie kluby były mocniejsze od Lecha, a jak się okazało, tylko CSKA było wyraźnie poza zasięgiem... Cytat:
tak, trafcie na Spursów - z obecną ich formą powinniście z Londynu wywieźć bagaż 3 goli w plecy, a u siebie może jakiś remis. |
Ciupał ma już Wisłę w d****
pora na zmianę TELEsfora - dobrze wam wyjdzie. hoho - wg Ciebie najlepiej jakby Lech trafił na Tottenham i by się okazało kto jest lepszy w potyczkach z inną ekipą? |
Niech mają niech się cieszą,punkty się przydadzą,ale chyba jesteśmy wszyscy świadomi tego że NIGDY tego nie powtórzą, w przeciwieństwie do nas i naszych startów w pucharach,gdyż dla nich to przygoda a dla Nas to norma.
|
Cytat:
A sam temat to i wiekszosc wpisow tutaj to obciach ja ktu ktos wejdzie z zewnatrz. Chcesz zobaczyc jak kibice Wisly kompromituja swoj klub, chcesz zobaczyc jak kibice Wisly lecza swoje kompleksy wejdz tutaj. Jak komus przyjdzie jeszcze na mysl wylewac tu swoje frustracje to pamietajacie, ze kazdy tak iwpis to tylko dodatkowa radocha dla poznaniakow. |
Cytat:
"eee ten wasz Cupiał tu już odchodzi z Wisły" "No teraz to już wasz koniec, Wisła musi się w końcu posypac" "Niedługo wszystko wróci do normy, tylko Legia" i podobne I co ?? Sprawdziło się ?? Nie ?? No właśnie !! Więc nie bądź takim hura optymistą na zmianę bo może zdobędziecie jednego mistrza (żaden zespół nie da rady wygrywa co rok) a może nie, ale tak czy inaczej Wisła będzie jeszcze dłuuugo groźna. |
Cytat:
Zeby nie przemowil w najbardziej idiotyczny sposob, czyli ze SMUDA TO TRENER LEPSZY OD SKORZY. |
jutro losowanie o 13.00
|
Gratuluję Lechowi! Ciekawe wzmocnienia, dobry trener (ale i tak Skorża lepszy!) teraz procentują.
|
Ach marzy mi się teraz wylosowanie Tottenhamu i dostanie takich strasznych batów... Wtedy byłyby same pozytywy : Zdobycie paru pkt do rankingu, zainteresowanie zagranicznych klubów piłkarzami Lecha (wyprzedaż) i ośmieszenie się przed Wisła (Franz mówił ze Wisła Tottenham 3:0 powinna puknąć)
|
Gratulacje dla Amiki za awans.
No niech teraz wylosują Tottenham i pokażą jak się rozwala Angoli 3-0 czy jak tam Smuda kłapał. |
Przestańcie się usprawiedliwiać jak debile. co to za gadanie nie porównuj tego F do tamtego F i w ogóle? Prawda jest taka, że oni z tym F wygrali i graja dalej a my nie. I my gralismy ze słabym Tottenhamem i nie zrobilismy nic, to sie tlumaczymy, że to Premiership. A prawda jest taka, że jakbyśmy byli coś warci to byśmy z tym słabym T wygrali i byłoby po sprawie, a tak to ciągłe tłumaczenia.
Prawda jest taka, że Lecha ma teraz lepszy skład, lepszą drużynę i lepsze perspektywy na przyszłość. Dobrze nam gośc z Ruchu pisze. Wisła miała swój czas i go zmarnowała, klub nie prowadził długofalowej polityki i teraz zbiera tego negatywne owoce. Czas po prostu powiedzieć wprost - nasz okres minął i na dzień dzisiejszy jeżeli nie wzmocnimy gruntownie składu to nie będe zdziwiony jak w ogóle za rok nie zagramy w pucharach. Panowie wiećej samokrytycyzmu. Ja tam nie lubie Lecha, ale niestety trzeba przyznać, że aktualnie są od nas lepsi i tyle. |
Amice życzę, żeby zagrała z Tottehamem, skoro to wg nich był rywal do przejścia. To pewnie ich nieźle rozjadą. Powodzenia:>
|
IMO Udinese wygra swoja grupe i nie trafia na Tottenham :-p Patrząc na potencjalnych rywali Lecha porównajcie sobie z koszykiem z którego losowany był Lech:
Koszyk 5 AS Saint-Étienne FRA 17,380 VfL Wolfsburg GER 16,078 Royal Standard Club de Liège BEL 14,811 FC Twente NED 14,610 NEC (Nijmegen) NED 12,610 Metalist Charków UKR 10,933LECH POZNAŃ POL 6,973 MŠK Žilina SVK 4,069 mega lol by był jakby jeszcze Standard, Twente i Metalist wygrali swoje grupy :rotfl: |
No to teraz jeszcze ja na koniec.
To że Lech gra obecnie taką piłkę ,to w 80% zasługa trenera,który odpowiednio ustawił drużynę. Osobiście nie widzę wielkich różnic w składach Lecha i Wisły natomiast w stylu gry widzę ogromną różnicę na korzyść Lecha. |
Nie wiem skąd ta podnieta.
Czy pieje się z zachwytu, jak Lech, Legia czy Wisła ogrywają Odrę Wodzisław albo Piast Gliwice? Bo wczoraj - i nie tylko wczoraj (widziałem 1 mecz Feynoordu w PUEFA i jeden w lidze - podobny poziom) na boisku przeciwko poznaniakom zagrał zespół klasy Odry czy Piasta właśnie. Owszem, sam klub ma markę i piękną historię, ale zawodnicy pokroju Erasmusa, Bahii czy Janoty mają się nijak do Johana Cruijffa, Ronalda Koemana czy Dirka Kuyta. Wczoraj Lech był o klasę lepszy od Feynoordu, którego zawodnicy indywidualnie byli gorsi od poznaniaków. Umówmy się, Djurdjevic czy Wojtkowiak to nie są na tyle klasowi obrońcy by na poziomie grupowym PUEFA wygrać 90% pojedynków 1 na 1. A tak było wczoraj, co świadczy o tym, że skrzydłowi holenderscy byli rozpaczliwie słabi. W zespole z Rotterdamu nie miał kto ciągnąc gry, młodzi zawodnicy byli zagubieni i nie mieli czucia piłki. Rozumiem pressing, ale jeśli i bez niego zawodnik nie potrafi prosto podać piłki ani jej przyjąć? I to w Holandii, słynącej z dobrego szkolenia zawodników? Na boisku przeciwko Lechitom wystąpili zawodnicy kompletnie anonimowi. 3 garnitur Feynoordu, który gnębiony jest przez kontuzje. Jeden podstarzały Roy Makaay to jednak za mało, nawet na polski klub. Lech po prostu zrobił to, co do niego należało. Był faworytem, grając przeciwko najsłabszemu zespołowi w grupie, który przegrał wszystkie mecze. Inny wynik niż zwycięstwo poznaniaków byłby niespodzianką. Z tych występów w fazie grupowej Lech można jedynie pochwalić za punkt zdobyty z Deportivo - to był faktyczny sukces, bo dla polskiego klubu nie przegrać z solidnym średniakiem hiszpańskiej pierwszej ligi to osiągnięcie. Oczywiście Lech może jeszcze zrobić niespodziankę, ale zależy to od wielu czynników. Od losowania, od możliwości zatrzymania w drużynie najlepszych zawodników (Lewy, Peszko, Stilić, Murawski), formy rywala, formy Lecha... Na pewno zawodnicy z Poznania zyskali pewność siebie, co w konfrontacji z najlepszymi jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym do odniesienia sukcesu. Trzeba jednak pamiętać, że limit szczęścia jak an razie chyba już wyczerpano. Nawet i wczoraj, mimo zdecydowanej przewagi Lecha arbiter mógł i powinien gwizdnąć karnego dla Feynoordu po ewidentnej ręce. Końcówka też była bardzo nerwowa, zupełnie niepotrzebnie. Kiedyś fortuna się odwrócić, to nieuchronne bo bilans na ogół wychodzi na zero. |
szkoda.
mieli przegrac. Feyenord grał tak słabo że zastanawiałem sie czy ogladam dobry mecz. |
Ale wy Wiśalcy jestes glupi. Zal wam dupe sciska ze LEch wygral z feyenoord i awansowal do 1/16 PU ?? Niektorzy na forum potrafia byc solidarni ..potrafia przyznac ze Lech jest dzisiaj najlepszy w polsce i wisla nie ma szans sie z nim rownac ..Lech awansowal zasluzenie ( z CSKA, Nancy i La corunia grali zarombista pilke z feyenoord widac juz bylo ze sa zmeczeni).
szprotson :szkoda. mieli przegrac. I co to jest ?? pokazujesz tylko swoja glupote ..gdyby nie LEch to za rok gralibyscie w 1 rundzie eliminacji do Uefa i nie bylibyscie rozstawieni ... odpadlibyscie juz w 1 rondzie eliminacyjnej . ja bardzo chce zeby LEch trafil na tottenham ...piszecie ze by ich rozwalili 3:0 ..Zal.pl ..plakac mi sie chce z waszej glupoty. ... SMIALBYM SIE GDYBY WYGRALI I GRALI DALEJ ....I CIEKAWE CO BYSCIE WTEDY PISALI ??? Tottenham jest slaby ...zajmuje 10 miejsce w lidze ... Lech to ma szczescie zawsze .. Wisla tez by z nimi wygrala teraz ... Smiac mi sie chce z WAS !!!.... I jeszcze piszecie ze LEch sprzeda wszystkich ...i po raz kolejny wyszla wasza zawisc ...ile juz razy mowili prezesi LEcha ..nikogo nie mam zamiar sprzedawac ...wszyscy chca u nas zostac i walczyc o PU ..planujemy 3 nowych zawodnikow ......Lech bedzie w cwiercfinale PU i tam odpadnie dopiero ..Wygra Polska Lige i bedzie grac w LM ....zobaczycie za rok we wrzesniu kto Mial Racje ... P.S ...A teraz piszcie sobie dalej ze Lech to cioty i szczesciem weszli ..Przyjedziecie do nas na mecz ligowy to wtedy sie przekonamy kto jest naprawde LEPSZY .... |
Coś wcześnie dzisiaj się w tych podstawówkach kończy. 13:23 i już frustrat na forum. Chociaż sądząc po stylu pisma bardziej obstawiałbym budowlankę albo zawodówkę. Hi hi.
|
Cytat:
Oglada ktos losowanie ??? |
jutrp jest losowanie..
|
Poznaniacy zagrali niezle i awans zasluzony.
Wypada im tylko zazdroscic zespolu i szczescia. Zobaczymy jednak potege Poznaniakow jesli trafi im sie sezon z losowaniami w pucharach w ktorych dostana po kolei 3 zespoly z czolowki. Pozytyw z ich gry i sukcesow - media odpuszcza Wisle i bedzie czas na odnowe. Umarl krol niech zyje krol - teraz musimy to wykorzystac. Ta cisze i spokoj wokol nas, ktore nastapia. |
Cytat:
ale się pyra ładnie zagotowała |
Cytat:
A tak po prawdzie,, Posty w tym temacie w większości przynoszą nam wstyd. I ile można dyskutować o jakimś Lechu czy tam Amice,,, Grają dalej niech sobie grają. Jak ktoś chce koniecznie pogratulować to niech gratuluje tutaj: http://forum.wiaralecha.pl/. To chyba będzie miało większy sens, chyba że ktoś sądzi, że po meczu oni walą do nas czytać gratulacje LOL. Ten temat chyba powstal po to, by RZECZOWO dyskutować o meczach. Czyż nie? |
[quote=qqq;644163]
I co to jest ?? pokazujesz tylko swoja glupote ..gdyby nie LEch to za rok gralibyscie w 1 rundzie eliminacji do Uefa i nie bylibyscie rozstawieni ... odpadlibyscie juz w 1 rondzie eliminacyjnej . ja bardzo chce zeby LEch trafil na tottenham ...piszecie ze by ich rozwalili 3:0 ..Zal.pl ..plakac mi sie chce z waszej glupoty. ...quote] Młody czcicielu kuchenki! Wytłuszczoną część wypowiedział wasz trener Smuda po tym jak wczołgaliście się do grupy puefa w ostatniej akcji, a my odpadliśmy z Tottenhamem. Więc w tym przypadku głupota i żal (jak twierdzisz) to raczej w waszych szeregach. |
za pisanie ZAL.PL jest dozywotni ban.
|
Cytat:
Tak, masz rację, w tym nie mamy żadnych szans równać się z wami - w tym jesteście prawdziwymi mistrzami. Jeśli zaś chodzi o piłkę nożną: Mistrzem Polski jest Wisła. Semestr się już w podstawówkach skończył to Ty i tobie podobni pojawiają się na naszym forum, oczy bolą. Misiu, jeszcze jedna prośba: Pisz nazwę najstarszego klubu w Polsce, Wisły, z wielkiej litery. Ale co Ty możesz o tym wiedzieć, skoro reprezentujesz klubik z 16-letnią "tradycją"... |
Co to "zarombista pilka" ? :lol: Jak widac chwila slawy i niektorym odwala
PS. Jak sie nazywa ta marna dziennikarzyna, ktorej nie podobalo sie jak Wisla z TT spiewala "gola gola strzelcie...."? |
Cytat:
Karnego właśnie być nie powinno - jak byk było widać, że dostał w ramię (identyczne miejsce, gdzie piłkarz Feyenoordu w pierwszej połowie także w polu karnem rzutem na piłkę - ją wybił; po drugie dopóki nie zobaczyłem dokładnie powtórki, też się sugerowałem piłkarzami Feyenoordu) - w tych sytuacjach dla mnie 1:1. Gratulacje dla Lecha i tyle. PS. Jeszcze jedno do Wszystkich - temat nazywa się Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn, zatem każdy kto chce porozmawiać na temat z tym związany (czyli m.in. o zwycięstwie Lecha) ma do tego pełne prawo. To jest także forum Wisły Kraków, ale jednym z punktów jej regulaminu jest to, że kibice obcych drużyn mają pełne prawo do wypowiadania się na nim, gdyż jesteśmy osobami kulturalnymi i prezentujemy odpowiedni poziom. Wszyscy, którzy tego nie rozumieją - czyt. odsyłają do diabła kogoś za gratulacje składane Lechowi oraz zabraniają się komukolwiek tutaj wypowiadać (i to nie z powodu, iż komentarz jest na niskim poziomie, z wulgaryzmami itd.) - powinni spokojnie odpocząć od wypisywania bzdur na forum, poczytać co nieco o podstawowych zasadach kultury, obowiązkowo o regulaminie forum, a jeśli już nie mogą wytrzymać i muszą wylać swoje nerwy - to adresem jest w tym przypadku przywoływane forum Onetowe, które charakteryzuje się takim poziomem wypowiedzi. Tyle co do sytuacji w tym temacie, w moim odczuciu. |
Z tego co dobrze pamiętam Wisła grała w 1/4 finału Pucharu Uefa, Lech awansował do 1/16, jaki to sukces? :P
|
Zrobili swoje, grali ładną piłkę, agresywnie, z pomysłem, często atakowali. Gratulację, niech nabiją nam trochę punktów do rankingu. Mam nadzieję że Boguś się napatrzył i zrozumiał jak należy osiągnąć sukces (czyli dać trenerowi CZAS i wzmacniać sukcesywnie drużynę).
|
Dobra dajcie im spokój niech się cieszą. Ale balon pęknie i wierzę że mistrzem będzie Wisła. Tak jak mic wspomniał. Gdzie jest ten dziennikarz który płakał po meczu w Londynie jak śpiewaliśmy 'gola, gola...'? Lech wczoraj nie raz tak śpiewał. Ale to tylko pokazuje jakie są nasze media.
|
Cytat:
|
Cytat:
E: A jednak Gwiaździsty ma racje :D |
ciekawe jak Smuda przygotuje Lecha na lutowe mecze.Jak pamietam to Franz lubił zajechac zespoły w zimie że późno sie rozkręcały.Za drugim razem Smuda stracił prace w Wiśle po dwóch porażkach na poczatku rundy wiosennej.Pożyjemy zobaczymy.
Pamietam jak kiedyś jeden z dziennikarzy zapytał Smude czy nie zajechał drużyny na zimowym obozie a Franz mu odpowiedział w swoim stylu że zajechac to można babe w łóżku |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl