Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

emjot 31.05.2017 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1471542)
Ale to nie Cupiał ich wybierał tylko dyrektorzy sportowi/skauci

mądry car
tylko otoczenie do d..y

:lol:

rozarian 31.05.2017 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1471544)
Nikt mu nie kazał się otaczać debilami.

Skąd wiadomo, że nikt mu nie kazał zatrudnić Kapkę czy Rogalę? ;)

R33 31.05.2017 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Otóż to za Cupiała cała Polska z nas ryła przez wieczne testy bramkarzy, rumuńskich studentów i innych wynalazków Kapki.

8 tytułów mistrza Polski + dodatkowo 5 razy miejsce w I-szej trójce. Mecze w europejskich pucharach i to z mocnymi ekipami typu Real, Barca. Walki równy z równym chociażby w sezonie 2002/03 (dla mnie np. zremisowany mecz Legii z Realem w ogóle nie ma startu do naszego z Schalke na wyjeździe). Niech się śmieją... (choć wiadomo, że potencjał jak na tamte czasy to chyba w 1/3 gdzieś wykorzystaliśmy zaledwie).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1471536)
z "późnym" Cupiałem kojarzą mi się lata rządów Bednarza zwłaszcza, te po powrocie do klubu na stanowisko wice prezesa w 2012 (te testy wszystkiego co się rusza i na drzewo nie zmyka to właśnie ten okres)

po 2005 jeszcze było jako tako... po Holendrach był już dramat finansowo organizacyjny z Bednarzem w tle

Testy bramkarzy to głównie chyba za Skorży były czyli lata 2007 - 2010, moim zdaniem jeszcze wtedy jemu się chciało bo jednak były w tych wymienianych latach okienka transferowe co dawały nadzieję.

Teraz przyszedł czas na rządy Towarzystwa Sportowego, jak na razie zrobili kapitalną robotę. Z klubu który latem bronił się przed spadkiem zrobili zespół który jest w stanie powalczyć o wysokie cele. Moim zdaniem wystarczy wzmocnić siłę ofensywną i o mistrza możemy się bić w przyszłym sezonie.

c. 31.05.2017 20:56

ale wolfy chyba ironizował z tym ryciem.. cała Polska to chciała być wówczas taka Wisłą, która grała piłkę, której już zadna ekipa nie była w stanie powtórzyć..

Cupialowi zawdzieczami bardzo duzo, stworzyl najlepszą druzynę 21 wieku której nam zazdroscili wszyscy włącznie z Legią. Ale sku.rwił się na koniec oddajac klub gimnazjaliscie

Dariook 01.06.2017 00:10

Cupiał nawet nie wie, że Wisła już nie jest jego...dlatego mu zostawili klauzulę :D

Arkadiusz.Czerepach 01.06.2017 09:32

to nie czyta forum ?? xD

szorstki 02.06.2017 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1471574)
to nie czyta forum ?? xD

Czyta.
Ale ma połowe debili zbanowanych więc czasem nie łapie sensu i kontekstu.
Na razie rozkminia kto to Mereś i czemu ma dokładać do sekcji kolarskiej.

X-Ray 03.06.2017 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1471510)
Serio orientujesz się jaki jest poziom Chińskiej Super Ligi i Premier League Hong Kong ? Serio pytam, bez szydery.

Ja się orientuje i nie ma tu co porównywać, CSL jest na o wiele wyższym poziomie.

W fazie grupowej ligi mistrzów w Azji, mistrz Chin rozjechał kolegów z Hong Kongu 7-0 i 6-0.

Dariook 07.06.2017 10:41

Wszystkiego najlepszego Pani Prezes !

1906 Lat!

bridgeburner 07.06.2017 12:40

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,21...ml#GR3_A_NR3_5
Wesolo nie jest, jak Maka takie rzeczy mowi wprost

nesta 07.06.2017 12:48

Mówiło się o tym od dawna tylko nikt nie chciał w trakcie sezonu psuć atmosfery.
W końcu któryś z piłkarzy nie wytrzymał. Podobnie jest niestety ze sztabem szkoleniowym.

Dariook 07.06.2017 12:48

To że są zaległości nie jest żadną sensacją.

Marcinnno 07.06.2017 12:58

Wesoło nie jest. Proszę, proszę a pani Prezes dementowała ostatnio wszystko.. Niektórzy z Was mnie zaskakują. Ile tu było pisania, że jest super, super nowy zarząd. TS jest biedny jak mysz kościelna i tyle w tym temacie.! ....a, co jakiś prezes jest to ciągle oszukuje kibiców i mydli oczy.

emjot 07.06.2017 13:02

Różne rzeczy cisną się na usta

1. temat nagród z akcji 12 bohater
2. wywiad z Mąką i potencjalny transfer

w związku z tym pytanie się takie rodzi
czy leci z nami pilot czy Ruch Chorzów?

arth_ur 07.06.2017 13:02

Od lutego nie płacą a jest czerwiec. Ile miesięcy musi klub nie płacić aby piłkarz mógł rozwiązać umowę ?

bridgeburner 07.06.2017 13:05

2
Moze pd lutego nie placa tylko tym, wobec ktorych sa pewni ze nie rozwiaza umowy?

Marcinnno 07.06.2017 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1472073)
Od lutego nie płacą a jest czerwiec. Ile miesięcy musi klub nie płacić aby piłkarz mógł rozwiązać umowę ?

Chyba 3 miesiące. Mąka się w....ił, ze go nie puścili i prawdę powiedział. Przykre. Pani Sarapacie ciężko wierzyć po tym wszystkim niestety...

wiesniak842 07.06.2017 13:11

Stare chlopy a takie glupie.

Flinston 07.06.2017 13:13

Żeby znowu nie było że od nowego sezonu zaczniemy wszystko od zera tułając się po ostatnich miejscach. Bez jakiegoś konkretnego inwestora to będzie ciężko niestety. Mączyński się też nie ładnie zachował że pierze brudy publicznie, chce odejść to niech idzie. TS Wisła zrobiła dużo, ale pewne rzeczy są nie do przeskoczenia, tyle długów co Cupiał zostawił i umył rączki uciekając z tonącej łajby to szkoda gadać. Teraz winy Cupiała na barki nie słusznie będzie musiał przyjmować TS.

szczepans21 07.06.2017 13:16

Może czas spojrzeć prawdzie w oczy.

Trzeba sprzedać każdego za kogo możemy wyciągnąć rozsądne pieniądze.
Uzyskać płynność , do końca roku spłacić na maksa co się da.
Spróbować wystartować z minimalnym balastem na plecach.
Ściągać zawodników którzy mają kartę w dłoni i mają trochę umiejętności i ambicji a kolejny sezon postawić cel - > pierwsza 8 i bezpieczeństwo?

tu pensje, tam 5 mln dla miasta, zaraz spadną jakieś wyroki lub uprawomocnią się inne, w tle hajs dla Wdowczyka.

Trochę tak to wygląda z boku jakby Wisła była Wisłą i chciała świat zawojować ale finansowo to jesteśmy klubem afrykańskim.

W moim poście nie atakuje TSW tylko chcę aby klub zrobił może krok w tył (bądź nie robił do przodu) oddłużył i postawił realne cele, bo tak to jesteśmy wierną kopią naszych "układowiczów" i nie chciałbym aby historia się powtórzyła.

MB1906 07.06.2017 13:17

Najgorsze co moze zarzad zrobic to milczec lub mowic, ze nie ma problem i dodatkowo walczyc z mediami(nikt jeszcze nie wygral).

Sytuacja jaka jest wszyscy wiemy, kasa nie smierdzimy.

Dariook 07.06.2017 13:20

Wiec dochodzimy do paradoksu...Czyli, że 6 miejsce było jednak ogromnym sukcesem Wisły i ludzi z nią związanych :D

Ma_niek 07.06.2017 13:35

No i ciekawe co teraz powie pani prezes i rzecznik ktory tak ochoczo zapewnial na tt ze nie ma problemów finansowych.

Dariook 07.06.2017 13:48

http://www.90minut.pl/news/278/news2...t-z-Wisla.html

Paweł na Boga ! W co Ty się chłopaku pchasz :lol:

Flinston 07.06.2017 13:54

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sly_krakow_sa/

brylant17 07.06.2017 13:56

Cytat:

AKTUALIZACJA: Po publikacji wywiadu z autorem skontaktował się Krzysztof Mączyński, którego Zarząd Klubu poinformował, że do 10 czerwca 2017 roku zaległości wobec piłkarzy zostaną rozliczone.

Szybka reakcja aczkolwiek wkurza mnie,że nas okłamują

Martinus 07.06.2017 13:56

Nie spodziewałem się tak jednoznacznego wywiadu Mączyńskiego. Widać, że jest w olbrzymi sposób rozżalony, widać też, że chce z klubu odejść.
Jak napisałem tutaj, że wypowiedzi Sarapaty nie mają nic wspólnego z rzeczywistością a jedynie psują napiętą atmosferę w szatni to także część osób chciała mnie zjeść. Natomiast jedyna rzecz, która mi się nie zgadza to informacja, że Mączyński nie dostał żadnych przelewów od lutego. Bo rzeczywiście później przelewy ze spłatą części zaległości były i osoba od której ja mam informacje takowe dostała. Jeżeli wiec to co mówi Mączyński jest prawdą przelewy nie dotarły do wszystkich pracowników.
A to sprostowanie, które się ukazało jest naprawdę słabe. Jeżeli już się zostało złapanym na kłamstwie to lepiej zamilknąć...

Vinci 07.06.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1472085)
Nie spodziewałem się tak jednoznacznego wywiadu Mączyńskiego. Widać, że jest w olbrzymi sposób rozżalony, widać też, że chce z klubu odejść.
Jak napisałem tutaj, że wypowiedzi Sarapaty nie mają nic wspólnego z rzeczywistością a jedynie psują napiętą atmosferę w szatni to także część osób chciało mnie zjeść. Natomiast jedyna rzecz, która mi się nie zgadza to informacja, że Mączyński nie dostał żadnych przelewów od lutego. Bo rzeczywiście później przelewy ze spłatą części zaległości były i osoba od której ja mam informacje takowe dostała. Jeżeli wiec to co mówi Mączyński jest prawdą przelewy nie dotarły do wszystkich pracowników.
A to sprostowanie, które się ukazało jest naprawdę słabe. Jeżeli już się zostało złapanym na kłamstwie to lepiej zamilknąć...

ten sport.pl to nie jest wyborcza czasem?

wiesniak842 07.06.2017 13:59

Ależ z was beka po oświadczeniu klubu i po tym co Mączyński napisał:D

For_FuN_ 07.06.2017 13:59

Przecież o tym wiadomo od jakiegoś czasu. Niektóre oszołomy tutaj pisały coś o spisku dziennikarskim przeciwko Wiślę(nieźle trzeba mieć nasrane we łbie) :D. Mączyński ma jednak klasę, bo mógł rozwiązać ten kontrakt(2 miesiące zaległości, to już podstawa. Tak to zrobił Lipski). Z drugiej strony jakieś dziwne zachowanie klubu... Facet chce odejść, nie płaci mu się, jest oferta(podobno dobra, jak za wiekowego piłkarza) i odrzucamy. Coś tutaj nie tak. Po transferze to raczej wszyscy byliby zadowoleni, bo a) schodzi kontrakt b) można coś zarobić c) można pospłacać jakieś długi.

P.S - Te oświadczenia pisze jakiś "mistrz" :D. Zatrudniliby kogoś poważnego. Najpierw płacimy, a potem oświadczamy. Słów bez pokrycia było wiele.

Flinston 07.06.2017 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1472084)
Szybka reakcja aczkolwiek wkurza mnie,że nas okłamują

Kto Cię okłamuje? Chyba Sport.pl i Krzysztof Mączyński którzy kłamali że od lutego nie dostawali wypłat.

Dariook 07.06.2017 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1472087)
Ależ z was beka po oświadczeniu klubu i tego co Mączyński napisał:D

Ale to te same osoby, sterowne bzdurami jak sam skvrwysyn :D

Martinus 07.06.2017 14:05

Vinci:
Cytat:

ten sport.pl to nie jest wyborcza czasem?
Tak. A ma to jakieś znaczenie?

wiesniak842:
Cytat:

Ależ z was beka po oświadczeniu klubu i tego co Mączyński napisał:D
Z czym beka? Że klub nie płacił a twierdził, że płacił? Że Mączyński poszedł do prasy i powiedział prawdę bez owijania? Czy może z tego, że dopiero teraz Wisła się z nim skontaktowała i obiecała spłatę?
Na marginesie dodam, że takie obietnice w stosunku do kilku osób były już robione kilkukrotnie. Kończyło się tylko na słowach.

wiesniak842 07.06.2017 14:08

Z was, przecież napisałem.

Vinci 07.06.2017 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1472091)
Vinci:

Tak. A ma to jakieś znaczenie?

wiesniak842:

Z czym beka? Że klub nie płacił a twierdził, że płacił? Że Mączyński poszedł do prasy i powiedział prawdę bez owijania? Czy może z tego, że dopiero teraz Wisła się z nim skontaktowała i obiecała spłatę?
Na marginesie dodam, że takie obietnice w stosunku do kilku osób były już robione kilkukrotnie. Kończyło się tylko na słowach.

Martinus chłopaku.... nie siej fermentu i zrób innym przysługę, zachowując swoje żale dla siebie.

Wracając do Twojego pytania rozsądnie byłoby powiedzieć, ze nie ma, no ale, że to szKODnikowski pomiot...to sam rozumiesz...nie takie rzeczy już tam publikowali...

Mąka - mam nadzieję, że i Wisłą i Ty znajdziecie wspólny mianownik. Obie strony sporo sobie zawdzięczają.

Dariook 07.06.2017 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1472091)

Tak. A ma to jakieś znaczenie

No to idąc twoim tokiem rozumowania, powiem : Beka z Mączynskiego :D

mitmichael 07.06.2017 14:12

Nie ufaj nigdy dziennikarzom :D

Martinus 07.06.2017 14:12

Cytat:

Martinus chłopaku.... nie siej fermentu i zrób innym przysługę, zachowując swoje żale dla siebie.
Ja mogę swoje żale zachować dla siebie. Gorzej z piłkarzami i sztabem klubu, który nie otrzymuje pieniędzy.

Cytat:

Wracając do Twojego pytania rozsądnie byłoby powiedzieć, ze nie ma, no ale, że to szKODnikowski pomiot...to sam rozumiesz...nie takie rzeczy już tam publikowali...
Może i nie takie. Co nie zmienia faktu, że to co napisali poprzednio i dzisiaj jest prawdą. A klub się kompromituje kolejnymi oświadczeniami.
Naprawdę syndrom oblężonej twierdzy to nie jest zdrowy objaw.

Dariook 07.06.2017 14:15

https://twitter.com/makatsw/status/872439511728480256

Ja .......e :lol: inczej sie nie da , sorki.

wiesniak842 07.06.2017 14:17

Juz pomijajac nawet dzisiejsze rewelacje. Ilez mozna czytac takich placzkow jak w tym temacie. Wiadomo, ze z kasajest krucho bo jakby nie bylo to nikt by sie nie dopominal i nikt by nic nie pisal o zadncyh zaleglosciach. Nikt z klubu nigdzie nie mowil, ze zaleglosci nie ma,ze nie ma zadnych dlugow i osiagamy same zyski. Za kazdym razem tylko pojawi sie jakis news w tym temacie, chmara placzacych bab wypisuje tutaj swoje dyrdymaly na temat zarzadu i tego jak ich oklamuje. Idzcie wy na zydownie, tam Stawowy przynajmniej obiecywal LM. Dajcie pracowac zarzadowi, sami dokladajcie ile mozecie jak wam tak na Wisle zalezy i .... skonczcie w koncu plakac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl