Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

krzaq12 11.08.2016 12:01

Cytat:

To żeby zaraz ta cała akcja nie skończyła się jednym wielkim exodusem piłkarzy, nie zapłaci i już mają argument do rozwiązania kontraktu. Jeśli piłkarze też nic nie wiedzą więcej to tylko debilem by nie skorzystał z takiej okazji.
Piłkarz może wnioskować o rozwiązanie kontraktu z winy klubu jeśli nie otrzymuje wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące. Kasę mieli wypłaconą na bieżąco, teraz okaże się czy w sierpniu dostaną terminowo czy nie.

Martinus 11.08.2016 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1447642)
To co kupili klub i nie wiedzieli o długach ?

Oczywiście, że wiedzieli, bo wszyscy wiedzieli, zarówno o długo zewnętrznym jak i wewnętrznym. Biorąc pod uwagę sumy, które wchodziły w grę jeszcze parę miesięcy temu 13 mln to nie są wielkie zobowiązania. Oczywiście gdyby Wisłę przejęli ogarnięci ludzie a nie ten cyrk obwoźny.

szprotson 11.08.2016 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1447652)
Piłkarz może wnioskować o rozwiązanie kontraktu z winy klubu jeśli nie otrzymuje wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące. Kasę mieli wypłaconą na bieżąco, teraz okaże się czy w sierpniu dostaną terminowo czy nie.

no ok.
ale np. firma ochroniarska której lecimy hajs, wytarczy ze jest dzien po terminie, moze cofnac ochrone.
I jak wtedy zorganizowac mecz, skoro nie mamy prezesa, nie mamy v-ce. Kto ogarnie ?
Kto zadzwoni do firmy i obieca im hajs? Jakiś wytypowany jeleń albo nikt.

Miasto odetnie prąd, zamknie wodę i tyle. Ten odgłos gaszonego światał i chichot żydowski w tle, z przyklaskiem wiekszosci Polski. Smutne to.

krzaq12 11.08.2016 12:10

up

Jasne masz rację, chodzi mi tylko i wyłącznie o piłkarzy, a raczej wkłady bo to pasuje to wielu z obecnej drużyny. ;)

Viper 11.08.2016 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1447631)
Prezydenta Majchrowskiego?

Moment. Tego Prezydenta Majchrowskiego?

Przecież on tylko na to czeka, żeby podpisać z przyjemnością dekret o likwidacji naszego klubu.

Tak, dlatego Majchrowski jako prezydent pozwolił na wydanie ponad 600mln złotych na stadion dla Wisły. Majchrowski nie rządzi sam, ale do spółki z Radą Miasta. jego prywatne sympatie sportowe nie mają większego wpływu do działań jako prezydenta miasta. Liczenie na to, że Szubryt i lokalny biznes wyłoży kilkanaście milionów na same długi to fikcja.

Ogryzek 11.08.2016 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1447650)
Niby nie w temacie, ale dla tych, którzy coś wspominają o SKWK. Nie wiedzą chyba, o czym mówią.
Trafny tekst, który szybko zniknął, może uświadomi niektórych

OPRAWIĆ I PRZEMYŚLEĆ: Zacznę od Wisły - od kilku dobrych lat totalny regres jeśli chodzi o osoby działające, młodzi od kilku dobrych lat ustawiani do pionu, a Ci co nie chcą biegać pogonieni. UW - ultraska obecnie jest w ruinie, wszystkie osoby działające które ogarniały to jak trzeba z wiadomych względów odbiły od tematu albo zostały do tego delikatnie mówiąc zmuszone co widać przez ostatnie lata w oprawach jakie pojawiają się na stadionie. WG - po pewnych ekscesach z grupą decyzyjną działalność zawieszona, grafy które były dziełami sztuki już dawno są historią wybór był prosty albo malujecie tylko anty albo koniec z hajsem na puchy i zakaz podpisywania się jako wg. Wiślaccy Patroici .. nawet nie będę tego komentować po ostatnich wydarzeniach. Wśród młodych na Wiśle panuje od lat gorycz, są to osoby które poświecają/ły swoje lata, noce pieniądze bo kochały to co robią, działały na osiedlach, malowały, narażały na akcjach często swoje życie za grubasów a w zamian dostały .. wiadomo co.
Osiedla - bieżanów, prądnik biały, azory, bronowice i wiele innych to pustynie kibicowskie na wyjazdy z tych osiedli jeździ po 3-5 osób, co gorsza nawet z tych uważanych za lepsze (PC,o2) jest co często po kilka sztuk, jedyną siłe tworzyły mocne FC (chrzanów - 50/50 po ostatnich wydarzeniach połowa osób odbiła od wisły), odbiła trzebinia, odbił olkusz, odbiły krzeszowice i wiele innych, a z tych fc na wyjazdy często zbierało się po kilkaset osób.
siła w młodzieży? młodzież ma dosyć tępienia, każda forma sprzeciwu zawsze była gaszona w zarodku i to w taki sposób że ludziom odbierało mowę.. jak można szmacić tak swoich "braci", sharakny zamiast podsycać w młodych zapał na każdym kroku go gasiły, Ci ludzie nie zasługują na szacunek bo tyle ile oni dobrym chłopakom złamali życiorysów to się w głowie nie mieści - wpuszczanie w wiadomo jakie interesy, naliczanie, zastraszanie i w.......e, zainteresowani wiedza co się stało z olszą.. pewne przykre wydarzenia i najmocniejsze osiedle w krk przestało praktycznie działać. Wszyscy wiemy co zrobił młody M. zaraz po powrocie z wakacji z chłopakami którzy mieli odmienne zdania na pewnych osiedlach w krakowie, te chłopaki zrobili często więcej dla wisły niż nie jeden z decyzyjnych a zostali potraktowani jak śmiecie. Smutne to że po tych wszystkich latach poszliście drogą sąsiadki, gonicie swoich za wszystko aż w końcu zostaniecie sami i skończycie jak jude, bez zaplecza bez młodzieży, wolicie ściągąć tu przydupasów z rzeszowa którzy Wisłe mają wiadomo gdzie zamiast wdrażać młodych.. to jest broń obusieczna która prędzej czy później was zniszczy. Pomijając regres na Wiśle który ma miejsce od lat kolejna sprawa - zgoda z Lazio, pozowanie do flag ze swastykami - wiele osób wam tego nie zapomni i już wtedy zaczęło się odbijanie od Wisły a zgoda z ruchem ten proces jeszcze przyśpieszyła. Nie żal w Krakowie nikomu śląska bo to, że zgoda jest na włosku wiadomo od dawna i dało się odczuć jeżdżąc tam na mecze bardzo dobrze że to się stało bo twór był sztuczny, inaczej sprawa ma się z Lechią. Osiedla obecnie tworzą grupy małolatów którzy jeszcze wierzą że walczą o Wisłe a nie w wpływy - chcecie znaleźć jude? dobrze wiecie gdzie ich szukać - dąbie, galeria kazimierz pure i wiele innych miejsc ale wy nie chcecie ich zanelźć co nie? ;) ktoś powie czemu nie wygarniesz im to w twarz tylko płaczesz po necie? mam wbite w ten klimat już od kilku dobrych lat i po ostatnich wydarzeniach bardzo sie z tego ciesze.
Jeśli chodzi o jude - sytuacja wygląda jeszcze gorzej, nie ma żadnego zaplecza, nie istnieje coś takiego jak 'h' czego sharakanom odmówić nie można, jest podział albo stare wygi albo młode szczurki które chu... znaczą i latają napizgane mefedronem. Walka z krakowskich ulic przeniosła się na fejsunia, nie ma już wjazdów, akcji liczą się zdjęcia i komentarze pod nimi, oświadczenia jak dla 10 latków, niestety klimat kibicowski upada i to nie tylko w tym mieście za kilka/kilkanaście lat nie będzie już o czym gadać i może to i dobrze bo patrząc z perspektywy czasu chu** to wszystko warte.
dobrej nocy

Jest Armia Białej Gwiazdy tam to zamieść - a nie siej fermentu tutaj. Szanujmy się...

pomeran 11.08.2016 12:34

Najgorsze dla kibica Wisły jest to, ze nie może nic zrobic. Tylko patrzec jak ukochany klub zmierza ku sportowemu upadkowi.

Przechodzili to kibice w Łodzi z jednej i drugiej strony, przechodzili kibce Polonii, niegdyś kibce Pogoni i Gks. Jesli problemem byłby brak zarządu, byłby to cud. Ale w to chyba tez juz nikt nie wierzy..
Nawet Zdzisław poszedł na urlop zeby go z tym nie wiązali. I to wszystko zapewnił nam w ostatnim prezencie Pan Cupial. Przez prawie 20 lat uczynił Wisle najlepsza w Polsce a na koniec zostawił ja na pastwę losu. Albo i gorzej..

Zobaczymy ilu prawdziwych kibiców zostanie.

7 kotów 11.08.2016 12:34

Cytat:

(...)Na przykład dzwoni Marek Citko: – Kupiłem Wisłę Kraków! Co? Zaskoczyłem cię! Nie doceniłeś mnie!
Na to ja, że faktycznie: – Nie doceniłem!
Nikt ich nie dcenil :)

Raf 66 11.08.2016 12:40

Ogryzek, chyba nie zdajesz sobie sprawy z sytuacji... .
To nie jest żadne sianie fermentu. Nowy właściciel będzie miał dwa wyjścia: albo dogadać się z patologią, albo ją zlikwidować.
Wyjście pierwsze - nie da się NORMALNIE funkcjonować, mając ... za plecami.
Wyjście drugie - bardzo, bardzo trudne zadanie w aktualnej sytuacji.

universe 11.08.2016 12:51

Poszukujesz pasjonujacej opowiesci przygodowo-komiczno-kryminalnej na wakacje?

Trafiles w odpowiednie miejsce!

Niespodziewane zwroty akcji.. watek goni watek..zadziwienie- przerazenie- pusty smiech.. tu nie ma miejsca na nude.. i nasza obietnica: nie domyslisz sie zakonczenia!!

Zapraszamy!

Wisla Krakow SA

szprotson 11.08.2016 13:08

opowieść? To jest ....a dramat panie....

domin_czyzyny 11.08.2016 13:37

zwyczajnie TF nie chciała już nic więcej płacić i postanowiła znaleźć słupa... nie było trudno bo 2 takich latało po klubach i chiałbo kupić cokolwiek...

crazykaro 11.08.2016 13:46

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...epne,10503080/

Pierwsza transza przelana oby kolejne nie zostały opłacone.

Kryniu 11.08.2016 13:49

Mimo wielkich zasług Cupiała, mam do niego żal. Tak doświadczony biznesmen nie mógł już na wstępie poprosić o zaświadczenie o niekaralności? Prosty kwitek. Sprzedał Wisłę pierwszemu lepszemu i tyle w temacie. Musiał być pod ścianą. Nie wierzę, że mu nie zależało.

Davey777 11.08.2016 13:55

TF czyli można powiedzieć BC chcieli sie pozbyć nierentownej społki i iddali ją za drobne gołodupcom. Tylko po co BC spłacił 4 mln długu zewnetrznego ? Może tak jak i w innych jego decyzjach na próżno szukać logiki i sensu

Kocur 11.08.2016 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1447668)
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...epne,10503080/

Pierwsza transza przelana oby kolejne nie zostały opłacone.

Pierwsza transza: 2000 zł za prąd ;)

Ktoś widział rozpiskę transz? Oczywiście że nie. Więc nie wiadomo czy transza to 1% całości czy 90%.

pete29 11.08.2016 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1447671)
TF czyli można powiedzieć BC chcieli sie pozbyć nierentownej społki i iddali ją za drobne gołodupcom. Tylko po co BC spłacił 4 mln długu zewnetrznego ? Może tak jak i w innych jego decyzjach na próżno szukać logiki i sensu

jest tak jak piszesz

w całej tej transakcji nie ma logiki i sensu.

Albo ktoś ( wszyscy ) jest tak bezgranicznie głupi albo jest ukryte 3 lub 4 dno.

np. nabycie przez kogoś z skwk

Marcinkrakwoj 11.08.2016 14:28

po pierwsze i podstawowe pytanie co do licencji: kiedy upływają te dwa tygodnie? od 23 lipca, czy 29 lipca?

Juszczyk na twitterze daje znaki między słowami, że sytuacja jest hujowa. Ale teraz napisał, że dokumenty zostaną złożone na czas.

Rob_Zombie 11.08.2016 14:42

Ja jestem przekonany że to było tak iż Meresiński miał poważne i realne plany oraz dogadanych sponsorów. Miało być swego rodzaju nowe otwarcie z młodym, dynamicznym właścicielem, ogólnie PRowo wesoło i kolorowo do czego chętnie dołączyliby sponsorzy z którymi był nawet po słowie. Cupiał widząc że facet ma pomysł i zapewnienia potencjalnych sponsorów stwierdził że można sprzedawać, będzie ok. Nikt jednak nie przewidział że zanim owi sponsorzy zdołają popodpisywac rzeczywiste papierki Wisła medialnie zostanie zmiażdzona. O ile wypłynięcie oskarżenia o machloje finansowe pewnie było brane pod uwagę i z jakiegoś powodu zlekceważonie (nie wiem, może facet jest niewinny...?) o tyle nikt pewnie nie spodziewał się że sprawa jakiejś matury sprzed dwunastu lat będzie stanowiła gwóźdź do trumny i powód medialnego linczu. Tak się stało i nagle na ostatniej prostej cały świetlisty plan się posypał bo sponsorzy nie będą chcieli być kojarzeni z Mercedesińskim przekrętasem, choćby nie wiem co teraz zrobił to mleko się rozlało i media pokroju weszło z chęcią robią mu czarny PR żeby ostatecznie odstraszyć potencjalnych sponsorów i przyczynić się do upadku Wisły.

Ja powiem tak: nikt nie powiedział że właściciel klubu musi być koniecznie świętszy od papieża. O ile machloje finansowe na grube miliony go dyskwalifikują doszczętnie, o tyle są to tylko oskarżenia, czy jest winny to się dopiero okaże. Natomiast sprawa matury, choć chwały mu nie przynosi (no ....a ludzie, sam pisałem chwilę po nim, więc wiem jak żenująco łatwa jest...) o tyle to jakaś sprawa sprzed ponad dekady, która można zrzucić na błędy młodości. Summa summarum jak dla mnie z igły widły i dałbym mu kredyt zaufania... ale teraz już jest za późno. Chocholi taniec warszawskich mediów skutecznie odstraszył sponsorów i możemy powoli przyzwyczajać się do myśli o bankructwie.
A środowisko kibicowskie w ostatnim czasie uważam za wyjątkowo toksyczne, jak będziemy startować gdzieś z dna z skwk na czele to możemy się już przeżegnac nogą...

silver03 11.08.2016 14:49

hahaha tak kolejny spiseg warszawy i weszlo przeciwko Wiśle :D

crazykaro 11.08.2016 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1447677)
Ja powiem tak: nikt nie powiedział że właściciel klubu musi być koniecznie świętszy od papieża. O ile machloje finansowe na grube miliony go dyskwalifikują doszczętnie, o tyle są to tylko oskarżenia, czy jest winny to się dopiero okaże. Natomiast sprawa matury, choć chwały mu nie przynosi (no ....a ludzie, sam pisałem chwilę po nim, więc wiem jak żenująco łatwa jest...) o tyle to jakaś sprawa sprzed ponad dekady, która można zrzucić na błędy młodości. Summa summarum jak dla mnie z igły widły i dałbym mu kredyt zaufania... ale teraz już jest za późno. Chocholi taniec warszawskich mediów skutecznie odstraszył sponsorów i możemy powoli przyzwyczajać się do myśli o bankructwie.
A środowisko kibicowskie w ostatnim czasie uważam za wyjątkowo toksyczne, jak będziemy startować gdzieś z dna z skwk na czele to możemy się już przeżegnac nogą...

Jak Ty byś chciał z takimi robić interesy w życiu co matury zdać nie potrafili i musi fałszować papiery to ja Ci życzę powodzenia bo Ci sie przyda. Osoba która fałszuje papiery już na starcie nie nadaje sie do żadnego zarządzania czy prezesowania. Cupiał popełnił katastrofalny błąd nie żądając zaświadczenia o niekaralności od osoby o której w życiu nie słyszał.

Paweł 11.08.2016 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1447677)
Ja jestem przekonany że to było tak iż Meresiński miał poważne i realne plany oraz dogadanych sponsorów. Miało być swego rodzaju nowe otwarcie z młodym, dynamicznym właścicielem, ogólnie PRowo wesoło i kolorowo do czego chętnie dołączyliby sponsorzy z którymi był nawet po słowie. Cupiał widząc że facet ma pomysł i zapewnienia potencjalnych sponsorów stwierdził że można sprzedawać, będzie ok. Nikt jednak nie przewidział że zanim owi sponsorzy zdołają popodpisywac rzeczywiste papierki Wisła medialnie zostanie zmiażdzona. O ile wypłynięcie oskarżenia o machloje finansowe pewnie było brane pod uwagę i z jakiegoś powodu zlekceważonie (nie wiem, może facet jest niewinny...?) o tyle nikt pewnie nie spodziewał się że sprawa jakiejś matury sprzed dwunastu lat będzie stanowiła gwóźdź do trumny i powód medialnego linczu. Tak się stało i nagle na ostatniej prostej cały świetlisty plan się posypał bo sponsorzy nie będą chcieli być kojarzeni z Mercedesińskim przekrętasem, choćby nie wiem co teraz zrobił to mleko się rozlało i media pokroju weszło z chęcią robią mu czarny PR żeby ostatecznie odstraszyć potencjalnych sponsorów i przyczynić się do upadku Wisły.

Sprzed jakich 12 lat? Jakie błędy młodości? Wyrok uprawomocnił się 27.04.2016 r., czyli został wydany 7 dni wcześniej. To jest świeża sprawa.

fialo 11.08.2016 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1447649)

Miałem się nie wypowiadać w tym temacie, bo osiągane tu są himalaje kretynizmu nieraz, ale .... mnie strzelił.

No i powiedz mi po .... wrzucasz takie zdjęcia? Bo można odnieść wrażenie, że ten upadek byłby Ci na ręke. Ustalmy jedno. Jest chujowo. Jest bardzo chujowo. Wisła, niewiadomo jakim cudem, wpadła w ręce jakiegoś podejrzanego typa z niejasymi biznesami i powiązaniami, z podrobioną maturą i z postępowaniem za wyłudzenia VAT na głowie. Ale co chuja pana, czy to oznacza że mamy się poddać? Nie wiem czy wiecie z czym się będzie wiązał upadek. W najlepszym razie wystartujemy od IV ligii. Piąty poziom rozgrywkowy. Kto będzie miał wtedy najwięcej do powiedzenia w klubie? A no właśnie. Wiadomo kto. Czy to będzie dobre wyjście? Niech każdy sobie odpowie na to pytanie. W dodatku to jest start od piątego poziomuy rozgrywkowego, czyli w najlepszym razie - Ekstraklasa w 2021 roku! To by byl totalny dramat, zarowno jezeli chodzi o klub jak i o sytuacje w mieście. Dlatego NASZYM OBOWIĄZKIEM jako kibiców Wisły Kraków jest niedopuszczenie do takiej sytuacji, jaka może mieć miejsce. Musimy być uważni, patrzeć na ręce, trzymać rękę na pulsie na tym co się dzieje w klubie, zdobywać informacje własnymi kanałami, chodzić na mecze w Ekstraklasie (na jaki sektor kto uważa). Nie możemy się poddać i zamiast działać wstawiać debilne obrazki na forum.

Ja widzę kilka wyjść z sytuacji.

1. Meresiński da radę jakimś sposobem, pomimo swojej niejasnej przeszłości, skompletować zarząd i dopiąć budżet, wprowadzić jakichś sensownych ludzi do klubu i jakoś to ruszy - wg mnie nierealne.

2. Nie znamy umowy, nie wiadomo co się stanie gdy Mereś nie wpłaci kolejnych transz za zakup klubu. Może Cupiał zabezpieczył się umową zwrotną? Nie wiemy. W takiej sytuacji niezapłecenie przez Meresia następnych transz byłoby na rękę - tylko trzeba byłoby znowu liczyć na łaskę/niełaskę BC. Spekulacje.

3. Meresiński nie powołuje zarządu, nie ma pieniędzy na prowadzenie klubu, ale ma tyle honoru i szacunku do najstarszego polskiego klubu i mówi jak jest. Małopolski i krakowski biznes jest na tyle bogaty, że konsorcjum kilku firm uratowałoby klub. Tylko w tym celu musi być dobry lobbing, i szybkie ogarnięcie w w/w sytuacji.

4. Miasto. Dla mnie to by byl dramat, ale czy Majcher chciałby mieś stadion za 600mln pusty? Kraków to w ostateczności bardzo bogate miasto.

Nie płakać. Trzymać rękę na pulsie. Wisła będzie na zawsze, wbrew niektórym.

Vinci 11.08.2016 15:16

Otóż to... Zaświadczenie o niekaralności. Prosty dokument i ile by nieprzyjemności można było uniknąć. Ale za to powinien juz dostać w łeb ten co go rekomendował Bogusławowi. Teksty o winie Cupiała po tym jak przez 20 lat pakował kasę w klub to nic innego jak profanacja. Jeżeli jest ziarno prawdy w tym że Mereszynski miał jakiekolwiek dobre intencje to chcąc osiągnąć cokolwiek powinien wyjść do ludzi i mediów. Tak sam pozbywa się szansy na wybrnięcie z tego obłędu. A to, że o Wiśle piszą teraz więcej niż o Legii którą juz jednym poldupkiem jest w lidze mistrzów to też o czymś świadczy. Przy rozsądnym planie fa się to przekuć w sukces. Problem polega na tym , że z zewnątrz tego planu nie widać. A takie gesty jak pociski Bonkowi czy chowanie się przed awizem to takie kibice.net w kolnierzykach.

nesta 11.08.2016 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1447676)
po pierwsze i podstawowe pytanie co do licencji: kiedy upływają te dwa tygodnie? od 23 lipca, czy 29 lipca?

Juszczyk na twitterze daje znaki między słowami, że sytuacja jest hujowa. Ale teraz napisał, że dokumenty zostaną złożone na czas.

Gdzie to widzisz?

Akurat dziś daje wpisy na uspokojenie atmosfery.

Napisał, że do końca przyszłego tygodnia ma nadzieje podać wreszcie jakies dobre wieści, bo zdają sobie dokładnie wszyscy w klubie z obecnej nagonki. A dwa, ze nie potwierdza informacji o zamrożeniu ruchów transferowych i apeluje o zachowanie spokoju. I ze ani nie zapowiadali ani nie zapowiadają żadnej walki o istnienie Wisły.

Akurat rzecznika mamy spoko. Myśle ze chłop robi co moze.

PS. Brawo fialo. Jak sie nie zgadzamy to tu masz racje.
Zachowajmy jakiś umiar w tej dyskusji.

fazior 11.08.2016 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447685)
Gdzie to widzisz?

Napisał, że do końca przyszłego tygodnia ma nadzieje podać wreszcie jakies dobre wieści, bo zdają sobie dokładnie wszyscy w klubie z obecnej nagonki. A dwa, ze nie potwierdza informacji o zamrożeniu ruchów transferowych i apeluje o zachowanie spokoju. I ze ani nie zapowiadali ani nie zapowiadają żadnej walki o istnienie Wisły.

Zastanow się trochę, rzecznik prasowy może powiedzieć tylko tyle, na ile mu zarząd/wlasciciel pozwoli i to co mu kaze.

Rob_Zombie 11.08.2016 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1447681)
Sprzed jakich 12 lat? Jakie błędy młodości? Wyrok uprawomocnił się 27.04.2016 r., czyli został wydany 7 dni wcześniej. To jest świeża sprawa.

Założyłem że zrobił to w wieku 18 lat, ma 30 więc 12 lat temu. A kiedy to się faktycznie wydarzyło to w sumie nie wiem. A co do chwili ogłoszenia wyroku... rozumiem że jakby się sąd wyrobił z ogłoszeniem wyroku dopiero, nie wiem, za 10 lat to dla ciebie sprawa podrobienia która wydarzyła się lata temu będzie dotyczyla przyszłości?

JrQ- 11.08.2016 15:50

Problem prawdopodobnie jest taki, że sponsorzy się wycofali i nie ma kasy.
Pytanie tylko co to oznacza, nikt nie ma umowy przed oczami, więc ciężko powiedzieć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1447687)
Założyłem że zrobił to w wieku 18 lat, ma 30 więc 12 lat temu. A kiedy to się faktycznie wydarzyło to w sumie nie wiem. A co do chwili ogłoszenia wyroku... rozumiem że jakby się sąd wyrobił z ogłoszeniem wyroku dopiero, nie wiem, za 10 lat to dla ciebie sprawa podrobienia która wydarzyła się lata temu będzie dotyczyla przyszłości?

Nie wiadomo kiedy to zostało wykryte, to że wydarzyło się 12 lat temu nie oznacza, że wiedzieli to od razu. Skoro skończył studia musiało to zostać odkryte 5 lat później niż się wydarzyło. Minimum.

Pan Jotka 11.08.2016 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1447672)
Pierwsza transza: 2000 zł za prąd ;)

Ktoś widział rozpiskę transz? Oczywiście że nie. Więc nie wiadomo czy transza to 1% całości czy 90%.

Wg dobrze poinformowanych Telefonika zostawił kasę na wypłatę. Ludzie nie dostali wypłat, a wpłynęła pierwsza rata...Wnioski są dosyć oczywiste. Nie ma sponsorów bo być nie może. Nie ma transferów bo być nie może. Właściciel kręci w głupich sprawach i najprawdopodobniej jest bez kasy. A co niektórzy pieprzą o jakimś dawaniu szans.Litości dzieci!!!

Paweł 11.08.2016 16:02

1. Wiadomo, że nie mogło się to wydarzyć 12 lat temu, ponieważ przedawnienie karalności przestępstwa fałszerstwa dokumentu następuje z upływem lat 10 od chwili jego popełnienia (nie wykrycia).

2. Jest nierealne, żeby sąd prowadził latami tak proste postępowanie, które kończy się wydaniem wyroku nakazowego. W takim wypadku nie przeprowadza się w ogóle rozprawy, lecz wydaje wyrok na posiedzeniu niejawnym - szybka sprawa.

Dlaczego o tym wszystkim piszę? Dlatego, że akurat uważam za istotne czy to są "błędy młodości", czy też przestępstwo popełnione w wieku zapewne blisko 30 lat. O ile nikt rozsądny nie zamierza chyba wytykać zachowań Meresińskiego z okresu bycia nastolatkiem, o tyle w stosunku do w pełni dorosłej osoby można mieć jednak pewnego rodzaju oczekiwania. W szczególności, gdy zamierza ona zostać właścicielem dużego klubu. Takie zachowanie w tym wieku nie wystawia mu najlepszego, nomen omen, świadectwa.

Pero 11.08.2016 16:05

Może trochę odbiegnę od tematu ale wrócę do Z.Kapki na którego sam najeżdżałem we wszystkich możliwych tematach na forum. Rozmawiałem z kilkoma osobami w klubie w ostatnim czasie i zawsze słyszę od nich "Co Wy wszyscy od niego chcecie?"
Mało tego jedna z tych osób powiedziała że jakby była właścicielem to byłaby to u niej najważniejsza osoba w klubie:
-jest to ponoć jedna z nielicznych osób do której wszyscy piłkarze mają respekt
-ma wtyki tu i ówdzie co czasami pomaga w dyscyplinie. Zwłaszcza z murzynami którzy co innego mówili co innego robili. Ponoć Zdziskowe pokazanie w których miejscach logował się ich telefon w danym czasie zawsze zamykało usta
-jest jedną z nielicznych osób w klubie która ma chłodną głowę
-ma zdolności negocjacyjne jak nikt (ponoć negocjacje z Załuską przejdą do Historii)
-zna klub od podszewki

Mało tego ponoć wcale nie pali się tak do pracy w klubie bo ma wszystkie papiery menadżerskie i mógby tam sobie działać.
Jak jest naprawdę nie wiem. Piszę co o nim słyszałem...

nesta 11.08.2016 16:07

MMiga pisze na TT, ze marketingiem ma zajmować sie Michał Gawior (nie znam), nie sprawdzałem tez.

Z tym Włochem niewiadomo co sie stało. Wyglada na to, ze przestraszyli sie ze bedą wszyscy prześwietlani tak jak JM
i postanowili zmienić ludzi. Moze stad to opóznienie.

Marcinkrakwoj 11.08.2016 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447685)
Gdzie to widzisz?

Jest bardzo spoko, ale te teksty w mojej ocenie to próba powiedzenia że jest źle czego oczywiście nie może powiedzieć.

Pero 11.08.2016 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447692)
MMiga pisze na TT, ze marketingiem ma zajmować sie Michał Gawior (nie znam), nie sprawdzałem tez.

Z tym Włochem niewiadomo co sie stało. Wyglada na to, ze przestraszyli sie ze bedą wszyscy prześwietlani tak jak JM
i postanowili zmienić ludzi. Moze stad to opóznienie.

Znalazłem jednego z doświadczeniem w klubie ... muzycznym :D

Rob_Zombie 11.08.2016 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1447690)
1. Wiadomo, że nie mogło się to wydarzyć 12 lat temu, ponieważ przedawnienie karalności przestępstwa fałszerstwa dokumentu następuje z upływem lat 10 od chwili jego popełnienia (nie wykrycia).

2. Jest nierealne, żeby sąd prowadził latami tak proste postępowanie, które kończy się wydaniem wyroku nakazowego. W takim wypadku nie przeprowadza się w ogóle rozprawy, lecz wydaje wyrok na posiedzeniu niejawnym - szybka sprawa.

Dlaczego o tym wszystkim piszę? Dlatego, że akurat uważam za istotne czy to są "błędy młodości", czy też przestępstwo popełnione w wieku zapewne blisko 30 lat. O ile nikt rozsądny nie zamierza chyba wytykać zachowań Meresińskiego z okresu bycia nastolatkiem, o tyle w stosunku do w pełni dorosłej osoby można mieć jednak pewnego rodzaju oczekiwania. W szczególności, gdy zamierza ona zostać właścicielem dużego klubu. Takie zachowanie w tym wieku nie wystawia mu najlepszego, nomen omen, świadectwa.

Z tym się w pełni zgodzę. Napisałem że założyłem iż zrobil to w wieku 18 lat, gdy jeszcze ostatnia głupawka wieku pseudo doroslego mogła dać o sobie znać. Ale jak już to zrobił w wieku 20+, no to sorry batory, niech wypierdala.

yarow 11.08.2016 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1447694)
[...]z doświadczeniem w klubie ... muzycznym :D

Raczej może ten:
http://www.goldenline.pl/michal-gawior/

Skawa Wadowice 11.08.2016 16:18

http://img.sadistic.pl/pics/0dd0be8104a1.jpg

radek2323 11.08.2016 16:31

Brawo fialo za madre podejscie do tematu

bevierek 11.08.2016 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1447696)

przecież to jakiś fotograf:D

fond 11.08.2016 16:50

Kibic Legii szefem marketingu Wisły :shock:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl