![]() |
|
Cytat:
|
Cytat:
Interesujace podejscie :) EDYTA: a może to własność pana ze Szwecji przypominającego miłe czasy Modern Talking? |
Domena na jakiegoś słupa chyba stoi :-)
namecheap.com -> na ten moment można się ustawić w kolejce po domenę za 199USD ... |
Pora na zmianę tematu: "Zabawa domena, czyli czy możliwe jest.."
Ktoś tam artykuły na stronie uzupełnia, wstawia reklamy lv betu, więc może jeszcze white star division nie umarło? PS. W 2 kolejki zmniejszyliśmy stratę do 2 miejsca z 17 pkt do 11 a tu nie widzę euforii ;) |
Już powoli musimy się oswajać z myślą, że latem przystąpimy do eliminacji LE
|
Cytat:
A co do WSD to od soboty certyfikat leży i kwiczy więc istnieje duża szansa, że i DNS pójdzie się "kochać" w sierpniu. |
Cytat:
|
Widzę, że ktoś ogarnął sprawę certyfikatu więc jest szansa, że przypilnuje DNS.
Z tym wykupieniem w kilka minut to nie jest takie niemożliwe. |
Raków przeszedł dalej w PP. Szansa, że 4 miejsce daje puchary coraz większa :shock:
|
Jak zdobędziemy 7 punktów w najbliższych 3 spotkaniach to będziemy w grze o 4 miejsce. Choć trzeba się nastawić na podobną walkę jak za Carillo, gdzie nawet ostatni mecz może o tym zdecydować.
Śląsk w sezonie 10/11 odrobił w podobnym okresie stratę 11 punktów do miejsca dającego awans do pucharów. A i myślę że podobnych "pogoni" było w historii bardzo dużo. Niemniej niech Hyballa tonuje nastroje i każdy mecz trzeba traktować jak finał. |
nie pompujcie tego balonika k.rwa mac
niech Hyballa tam cisnie i motywuje i to wystarczy ja czekam na kazdy nastepny mecz z wiara jak nigdy i jak wrocimy na stadion to bedzie ogien |
|
@pepe72: genialne ;-)
|
Dzięki.
Niestety to tylko na poprawę humoru bo L dała d...y w Warszawie. Teraz jedyna nadzieja w Rakowie, który będzie miał 3 raczej zmotywowane drużyny przeciwko sobie. Chyba każda z pozostałych dała mniej lub bardziej d...y w tym sezonie. Arka - nadal ma szansę na awans do E-klapy - 3 punkty straty do ŁKS ale 2 drużyny przed nią Craxa - walczy o spadek :> Piast - jest za nami |
Szansa na to ,że 4 miejsce da puchary zmniejszyła się niestety i to bardzo.z około 70% na około 40% .
|
Moim zdaniem szansa na 4 miejsce w tym sezonie jest bardzo mała. Niby to tylko 5 punktów ale przed nami jest w tym momencie aż 6 drużyn, a może być 7 jak Płock wygra dzisiaj zaległy w Mielcu.
Ważnym aspektem jest też terminarz i ciężka końcówcka sezonu jaka nas czeka a wygląda to tak: Górnik dom Lechia wyjazd Stal dom Podbeskidzie wyjazd Raków Dom Warta dom Lubin wyjazd Cracovia dom Legia wyjazd Lech dom Piast wyjazd Od meczu z Rakowem to później jedynie w meczu z Warta powinniśmy być wyraźnym faworytem. W pozostałych meczach o zwycięstwa będzie niezwykle ciężko. Kadrowo też nie wydaje mi się że jesteśmy drużyną która będzie regularnie sięgać po 3 punkty. Oczywiście Hyballa robi świetną robotę, ale jednak pewnego poziomu umiejetnosci ci zawodnicy nie przeskoczą. Trzeba też się modlić o zdrowie Forbsa bo jeśli by on wypadł to ciężko mi sobie wyobrazić kto miałby go zastąpić z przodu. Medved do mnie nie przemawia. Uważam że skończymy na miejscach 6-8 z tym że warunkiem jest dobre punktowanie w 4 najbliższych meczach (8-10pkt). Natomiast oczywiście dopóki mamy matematyczne szanse na te puchary to sam osobiście sprawdzam sobie co kolejkę optymistyczne dla nas warianty aby ten scenariusz się mógł się ziścic :) |
Ja bym tak daleko nie wybiegał. Max do 3 najbliższych meczów. Górnik dom, Lechia wyjazd, Stal dom. Stal obowiązek 3 pkt. Górnik i Lechia może być wszystko. Ale jeśli będziemy narzucać swój styl jak dotychczas, dużo biegać i walczyć, to nie stoimy na straconej pozycji. Górnik nie jest w tym roku dominatorem, a Lechia jak najbardziej do ogrania, nawet na wyjeździe. lechia od 2,3 sezonów to w mojej ocenie taka druzyna nieobliczalna. mogą wygrać w zasadzie z każdym i żadna w tym niespodzianka, zaś przegrana z około 12 zespołami tej ligi (w tym z nami) również nie jest w skali niespodzianki. Mam wrażenie, że tak snują się po tych meczach, a że pozostałe drużyny snują się wolniej to na koniec dnia lądują na 5 miejcu
|
Cytat:
Zauważ, że gramy 2-3 młodzieżowcami w pierwszym składzie. Co oznacza, że co najmniej jeden gra za własne zasługi, a nie za wymogi ligi. Co więcej możliwość tak wielu zmian daje szansę dla "staroci", którzy nie wytrzymają 90 minut gegenpresingu. Jak lubię Sobola tak życzę mu dziś remisu :> I jak właśnie sprawdziłem Raków wylosował Craxę. Szkoda, że nie Arkę ale i tak lepiej, że nie Piasta. Póki są statystyczne i matematyczne szanse to trzymamy kciuki. :p |
Mi tam w zupełności wystarczy, jeśli zakotwiczymy w Top10. Wisienką na torcie tego sezonu będzie dla mnie zwycięski mecz z Lechem, po którym (już na stadionie), zaśpiewamy sąsiadom zza Błoń "To ostatnia niedziela"...
|
Patrząc jak właśnie Stal kaleczy z Płockiem to sąsiadce to niestety nie grozi.
|
E tam, taki kabaret jak odstawiła sąsiadka ostatnio jest nie do przebicia :-)
Poza tym, to jedyny klub na świecie gdzie zawodnicy grają na zwolnienie trenera, który już nie chce ich trenować i robi co może, żeby im w tym pomóc. To się musi udać ... |
Jeśli wygramy dzisiejszy mecz to najlepszym wypadku będziemy po tej kolejce na 6 miejscu a stanie się tak jeśli:
- Pogoń - Lech 1x - Zagłębie - Jaga - X - Piast nie pokona Stali o 3 gole więcej niż my Górnik A w najgorszym skończymy na 9, wyprzedzimy: - wyprzedzimy Górnika - wyprzedzimy przegranego z meczu Zagłębie - Jagiellonia - nie wyprzedzimy Lecha który wygra z Pogonią - wyprzedzi nas Piast który wygra o 3 bramki więcej niż my Jeśli zremisujemy to w najlepszym wypadku po tej kolejce będziemy na 8: - Pogoń - Lech - 1 - Zagłębie - Jaga - 1 - Warta - Wisła P - X - Piast - Stal - x2 A w najgorszym 12: - Zagłębie - Jaga - x2 - Pogoń - Lech - x2 - Warta - Wisła P - 1 lub 2 - Piast - Stal - 1 Jeśli przegramy to w najlepszym wypadku zostaniemy na 10: - Piast - Stal - 2 - Warta - Wisła P - X A w najgorszym 12: -Piast - Stal - 1x -Warta - Wisła P - 1 lub 2 No istnieje niby jeszcze scenariusz że lądujemy na 13 miejscu ale musielibyśmy przegrać 10 golami, a Warta z Wisłą P zremisować, no ale to się nie wydarzy tak sądzę :). Te założenia są z uwzględnieniem że przy równej ilości punktów w przypadku kiedy obie drużyny nie rozegrały ze sobą ,,dwumeczu" decyduje bilans bramkowy. Od razu niektórym przypomnę że to temat zabawy statystyką,. czy możliwe jest... |
że też Wam się chce liczyć takie rzeczy na tym etapie sezonu :D Przypominają się piękne czasy liczenia matematycznych szans na wyjście z grupy rep. Polski na wielkich turniejach :D
|
Po meczu w domu, gdzie chyba najlepszym piłkarzem był Lis:
Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd |
Dla uzupełnienia - średnia wiosenna 11pkt / 6 meczach czyli 1,833 PKT na mecz
|
Analogicznie średnia z pierwszych sześciu wiosennych kolejek poprzedniego sezonu 2,33...
|
no i? 10 znakow
|
A oto jak zmieniała się nasza średnia na mecz od początku rozgrywek
https://i.imgup.pl/Sk9St.jpg |
Liga zagrala dla nas i mamy nadal 5 pkt straty do 4 miejsca ;>
W nastepnej kolejce Slask gra z zydowka i zyczylbym sobie tutaj remis ;-) optymalny wynik z naszej perspektywy. Wisla Plock gra z Rakowa wiec duza szansa ze dostanie w........ Gornik gra z Zaglebie i optymalny bylby remis. Lech z Piastem, tez idealny bylby remis. My z Lechia oby wygrana. Wtedy mamy taka tabele: 4. Lechia 30 5. Zaglebie 30 6. Lech 29 7. Gornik 29 8. Slask 29 9. Piast 28 10. Wisla 28 11. Plock 23-26 Ale by sie zrobil scisk :-) |
Wiem, że wszyscy łącznie z Panem Trenerem twierdzą, że nie idziemy na puchary w tym roku.
Problem w tym, że nawet po ch...ym meczu w Krakowie matematyka mówi co innego. Taka logika E-klapy :> Pozdrawiam wszystkich czytających z chłodną głową. Kod:
16 miejsce (pkt) 16 |
@Framat jeszcze zaznacz od kiedy gramy z nowym trenerem. Choć szczyt średniej po zeszłej kolejce mówi w sumie sam za siebie :D
|
Od 12 kolejki, czyli od 0,917.
Zaznaczę więcej po następnym meczu |
Cytat:
Trochę chyba inaczej to wygląda w statystyce. W sezonach od 08/09 do 12/13 zdobyte punkty wyglądały następująco: Kod:
3 4Kod:
3 miejsce W przypadku statystycznej najmniej liczby (co jest możliwe ze względu na spłaszczenie tabeli) 22 lub 21 punktów |
Nic nie znacząca ciekawostka: w 3 meczach odrobiliśmy 7 punktów do 2 miejsca i zmniejszyliśmy nasza stratę z 17 do 10 punktów.
Obstawiam że w 29 kolejce Legia będzie z nami grała o pietruszkę jako mistrz Polski. Natomiast mecz 30 kolejki będzie decydował o tym kto zagra w pucharach, my czy Piast (o ile Piast nie wygra PP, co jest bardzo prawdopodobne). Zapowiada się, że tabela będzie do końca mocno spłaszczona. |
Cytat:
Istotne są "brakuje punktów" i "przewaga". |
Podaję od 4 do końca:
Kod:
4 Lechia Gdańsk- 30 (--, 1-3) |
Czyli jeżeli wygramy z Lechią to wskakujemy do górnej ósemki, prawdopodobnie koło 7-8 miejsca. I wtedy się zacznie robić ciekawie :)
|
Jak kibicujemy w tej kolejce. Generalna reguła, ci co są przed nami to powinni tracić punkty, ci co za nami to niezbyt szybko nas doganiać.
Raków nie powinien wypaść z top3, Legii i Pogoni już raczej nie dogonimy. 1. Cracovia - Śląsk - 1(x) 2. Jagiellonia - Pogoń - 2 3. Wisła Płock - Raków - (x)2 4. Lechia - Wisła Kraków - :) 5. Legia - Warta - 1(x) 6. Górnik - Zagłębie - X 7. Lech - Piast - X 8. Stal - Podbeskidzie - bez różnicy |
Pepe, z całym szacunkiem, ale:
1. wygrana gości 4. wygrana gości 5. wygrana gości 7. wygrana gości ...i liga będzie ciekawsza |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl