Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

wiertar 17.03.2014 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354032)

Raczej dlatego, ze go w Amice, Rumak nie chciał - tak gwoli przypomnienia (nawet wczoraj w lidze+ekstra o tym mówili). Gdyby zechciał to Stilic pokazał by figę z makiem Smudzie.

niechciał? jego strata nie nasza.
aha i rozumiem że tylko tych dwóch trenerów jest na swiecie i dwa kluby do których mógł isc Stilic. nawet jeśli jest tak jak mówisz i rzeczywiscie pierwszym wyborek Semira byl Lech, to nie podważalnym faktem jest to że gdyby nie Smuda Bośniak nigdy by do Wisly nie trafił. no chyba żę Kula przekonalby go żeby przyszedl do nas za jedną ze swoich stylowych kurteczek.

teraz czekam aż zaczniesz wymyślać swoje historyjki z pogranicza baśni i Sci-fi forumowy Stasiu Lem.

Griszka30KR 17.03.2014 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354032)
Wcześniej ten Kocian walnął na główne danie tego magicznego Smudę i to w Krakowie, w bezpośrednim starciu i można było porównać tą różnicę.

.

Taa ,jak gralismy w osłabieniu,wynik 0:1 to starszna róznica,a w drugiej połowie tak naprawde przycisnelismy i nawet strzelilismygola,szkoda ,ze nieuznanego.
Ten sam wirtuoz w 10 kolejce,zremisował z nami u siebie......

JacobCFC 17.03.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1354054)
aha i rozumiem że tylko tych dwóch trenerów jest na swiecie i dwa kluby do których mógł isc Stilic. nawet jeśli jest tak jak mówisz i rzeczywiscie pierwszym wyborek Semira byl Lech, to nie podważalnym faktem jest to że gdyby nie Smuda Bośniak nigdy by do Wisly nie trafił. no chyba żę Kula przekonalby go żeby przyszedl do nas za jedną ze swoich stylowych kurteczek.

teraz czekam aż zaczniesz wymyślać swoje historyjki z pogranicza baśni i Sci-fi forumowy Stasiu Lem.

A gdzie miał iść jak go Lech nie chciał jak nie do nas? Legia pewnie się nim nawet nie interesowała, a reszta klubów w Polsce? Może Zagłębie jeszczy byłoby skłonne go podpisać. Bo co inne niż wyżej wymienione kluby mogą mu zaoferować? a o transferze do innej ligi niż nasza nie ma mowy, bo jest po prostu za słaby co już zostało zweryfikowane.

Czy to zasługa męskiej rozmowy w szatni, czy po prostu zwykły fart, zdobyte punkty lecą na konto trenera. Jednak trzeba przyznać, że chłopaki są po prostu zajechani motorycznie.

PS: Przestańcie porównywać drużyny Kulawika i Smudy, teraz mamy dużo lepszą drużynę i takie są fakty.

Gwiaździsty 17.03.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1354054)

Za dużo mineralnej pijesz. Co do Stylica potwierdzeniem, ze najpierw chciał iść do Amiki a nie do Smudy był wczorajszy program canal+ekstra (kup sobie go to może się czegoś dowiesz i nie będziesz musiał takich postów pisać). Odmówili mu i tak powstała bajeczka o jego wielkiej miłości do Smudy, do którego powienien przeciez udać się w pierwszej kolejnosci a nie po odrzuceniu w Poznaniu.
Temat Kulawika nie dotyczy bo to są gdybania, Stilić grał wtedy chyba na Ukrainie i nie było tematu. Więc since-fiction z Kulawikiem i Stilicem sam wymyśliłeś, ja pisałem o FAKTACH.

Cytat:

Taa ,jak gralismy w osłabieniu,wynik 0:1 to starszna róznica,a w drugiej połowie tak naprawde przycisnelismy i nawet strzelilismygola,szkoda ,ze nieuznanego.
Panie Griszka30R, w jakim osłabieniu w meczu z Ruchem ? cos sie chyba mecze pomysliły albo jakiś kolega naopowiadał głupot :) W drugiej połowie to przycisnęliśmy w 85 min, a do tego czasu nie pierdnęlismy, bramka nieuznana była bo był spalony.

Griszka30KR 17.03.2014 12:06

Z niedysponownym Brożkiem bez Głowackiego,Burligi,z przemeblowaną obroną.

wiertar 17.03.2014 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354061)
Za dużo mineralnej pijesz. Co do Stylica potwierdzeniem, ze najpierw chciał iść do Amiki a nie do Smudy był wczorajszy program canal+ekstra (kup sobie go to może się czegoś dowiesz i nie będziesz musiał takich postów pisać). Odmówili mu i tak powstała bajeczka o jego wielkiej miłości do Smudy, do którego powienien przeciez udać się w pierwszej kolejnosci a nie po odrzuceniu w Poznaniu.

obecnie jest kilka innych bogatszych klubów od nas które mogły zaoferować lepsze warunki Stilicowi (lech, legia, zagłebie lechia czy nawet pogoń) wiec na pewno osoba Smudy byla w tym calym zamieszaniu kartą przetargową, i to jest nie podważalne. teraz wyobraż sobie że zamiast Smudy dajmy na to trenerem jest Probierz albo własnie Kula. co wybrał by Stilic? wiadomo że nie Wisłe bo tutaj nie mógłby liczyc ani na dobrą kase ani na fachowca( według samego zainteresowanego)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1354060)
A gdzie miał iść jak go Lech nie chciał jak nie do nas? Legia pewnie się nim nawet nie interesowała, a reszta klubów w Polsce? Może Zagłębie jeszczy byłoby skłonne go podpisać. Bo co inne niż wyżej wymienione kluby mogą mu zaoferować? a o transferze do innej ligi niż nasza nie ma mowy, bo jest po prostu za słaby co już zostało zweryfikowane.

Czy to zasługa męskiej rozmowy w szatni, czy po prostu zwykły fart, zdobyte punkty lecą na konto trenera. Jednak trzeba przyznać, że chłopaki są po prostu zajechani motorycznie.

PS: Przestańcie porównywać drużyny Kulawika i Smudy, teraz mamy dużo lepszą drużynę i takie są fakty.

pewnie, Pogoń stać by płacić kupe kasy Małeckiemu albo Murawskiemu a na Stilica ktory nakrywa ich czapką już nie, to samo w Lechii i Zagłebiu.

prawda jest taka że patrzać na naszą kadre (jedenastka jako taka jeszcze jest silna chodzi mi o całą szeroką kadre), to Smuda robi wyniki ponad stan(jak narazie) i tylko głupi i ignorant może tego nie zauważyć

JacobCFC 17.03.2014 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1354070)
obecnie jest kilka innych bogatszych klubów od nas które mogły zaoferować lepsze warunki Stilicowi (lech, legia, zagłebie lechia czy nawet pogoń) wiec na pewno osoba Smudy byla w tym calym zamieszaniu kartą przetargową, i to jest nie podważalne. teraz wyobraż sobie że zamiast Smudy dajmy na to trenerem jest Probierz albo własnie Kula. co wybrał by Stilic? wiadomo że nie Wisłe bo tutaj nie mógłby liczyc ani na dobrą kase ani na fachowca( według samego zainteresowanego)

pewnie, Pogoń stać by płacić kupe kasy Małeckiemu albo Murawskiemu a na ktory nakrywa ich czapką już nie, to samo w Lechii i Zagłebiu.

prawda jest taka że patrzać na naszą kadre (jedenastka jako taka jeszcze jest silna chodzi mi o całą szeroką kadre), to Smuda robi wyniki ponad stan(jak narazie) i tylko głupi i ignorant może tego nie zauważyć

Bo Ty doskonale wesz ile Mały dostaje w Pogoni.

silver03 17.03.2014 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354061)
Temat Kulawika nie dotyczy bo to są gdybania,

W większości swoich postów pozwalasz sobie na "gdybanie" a tutaj koledze odmawiasz tej przyjemności? Ładnie to tak?

wiertar 17.03.2014 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1354074)
Bo Ty doskonale wesz ile Mały dostaje w Pogoni.

wiem tyle samo co ty, podobno, podkreslam podobno zarabia najwiecej w druzynie i jestem w stanie w to uwierzyć

pozatym nie schodzmy z tematu rozmowy. Pogoń napewno w tym momencie bylo by stac żeby Stilicowi zaproponować lepszy kontrakt niz u nas

Gwiaździsty 17.03.2014 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354076)
W większości swoich postów pozwalasz sobie na "gdybanie" a tutaj koledze odmawiasz tej przyjemności? Ładnie to tak?

Niby winą Kulawika było to, że gdy był trenerem, to Stilic grał na Ukrainie i nie myślał wtedy o powrocie do Polski ?
A tylko osobisty urok Smudy spowodował, że u Stilica ponownie odżyły uczucia i pojawił się w ....Poznaniu, gdzie dostał prztyczka w nos i wtedy przypomniał sobie o Smudzie.
He, he, he. Za dużo filmów since - fiction się naogladałeś. Było by tak gdyby i Kulawik i Stilic wystąpili w filmie "Powrót do przeszłości" to nawet Stilic by się u Moskala załapał :rotfl:

Cytat:

pozatym nie schodzmy z tematu rozmowy. Pogoń napewno w tym momencie bylo by stac żeby Stilicowi zaproponować lepszy kontrakt niz u nas
No to musisz się zapytać w Szczecinie dlaczego mu nie zaproponowali, Legie też chyba najbardziej było by stać na Stlica, a patrz nie zaproponowali mu kontraktu.

maaarcin 17.03.2014 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354081)
Legie też chyba najbardziej było by stać na Stlica, a patrz nie zaproponowali mu kontraktu.

no faktycznie dziwne, że go nie chcieli... szczególnie po tym co śpiewał w maju 2012 roku

KOMINEK 17.03.2014 13:22

Ja bym napisał że mamy lepszy zespół a nie drużynę. Zespół bo ktoś ich przekonał że można i warto. Bo ktoś ich zmusił do za...lania na obozach tak że niektórzy rzygali ze zmęczenia. Bo skończyły się układy trenersko towarzyskie , bo podziękowaliśmy zawodnikom którzy mieli więcej do powiedzenia niż trenerzy.
Czy Brożki, Stilic przychodzili do nas jako gwiazdy swoich zespołów. Nie wracali po fatalnych występach w poprzednich klubach i nikt nie wiedział co z nich będzie.

Jak grał Garguła, kto przestawił Bunozę przy kim rozkwitł Chrapek przy kim nawet Burliga coś zaczął grać.

Ludzie miejcie choć za grosz przyzwoitości i przynajmniej milczcie jak nie możecie przyznać racji

Gwiaździsty 17.03.2014 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1354083)
no faktycznie dziwne, że go nie chcieli... szczególnie po tym co śpiewał w maju 2012 roku

Jasne, gdyby nie to to już by byli pierwsi w kolejce. Jak na razie to nie słychać o tych potencjalnych kupcach co mieliby na niego chrapkę po jego powrocie do Polski. Trafił do nas, bo po nieudanej próbie zahaczenia się w Poznaniu, temat podjęła Wisła a innych chętnych na jego zatrudnienie nie było.
Więc odłóżmy w kapcie bajki o miłości.

maaarcin 17.03.2014 13:32

Wydaje się, że już wszyscy wiedzą jaki masz stosunek do Smudy. Nie możesz po prostu zaakceptować, że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie? Nie musisz odpowiadać...

Gwiaździsty 17.03.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1354087)
Wydaje się, że już wszyscy wiedzą jaki masz stosunek do Smudy. Nie możesz po prostu zaakceptować, że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie?

Ależ akceptuję, tylko punktuję bzdury i mity, które sie pojawiają w związku z tym. Tak jak ten, że Smuda gra tym samym zespołem co Moskal czy Kulawik. Wielu ma po prostu sklerozę i wystarczy porównać drużynę z czasów Moskala czy Kulawika i tą, którą ma Smuda by dostrzec, że poza jednostkowynmi przypadkami ma zupełnie inny zespół, wg. mnie lepszy. Więc pisanie, ze rzekomo on coś zrobił jest bez sensu. Zrobił by gdyby grał tymi samymi ludźmi i wtedy można by było porównywać z poprzednikami.

silver03 17.03.2014 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1354085)
Ja bym napisał że mamy lepszy zespół a nie drużynę. Zespół bo ktoś ich przekonał że można i warto. Bo ktoś ich zmusił do za...lania na obozach tak że niektórzy rzygali ze zmęczenia. Bo skończyły się układy trenersko towarzyskie , bo podziękowaliśmy zawodnikom którzy mieli więcej do powiedzenia niż trenerzy.
Czy Brożki, Stilic przychodzili do nas jako gwiazdy swoich zespołów. Nie wracali po fatalnych występach w poprzednich klubach i nikt nie wiedział co z nich będzie.

Jak grał Garguła, kto przestawił Bunozę przy kim rozkwitł Chrapek przy kim nawet Burliga coś zaczął grać.

Ludzie miejcie choć za grosz przyzwoitości i przynajmniej milczcie jak nie możecie przyznać racji

Dokładnie, idealnie to ująłeś.

maaarcin 17.03.2014 13:41

Cytat:

Ależ akceptuję, tylko punktuję bzdury i mity, które sie pojawiają w związku z tym. Tak jak ten, że Smuda gra tym samym zespołem co Moskal czy Kulawik. Wielu ma po prostu sklerozę i wystarczy porównać drużynę z czasów Moskala czy Kulawika i tą, którą ma Smuda by dostrzec, że poza jednostkowynmi przypadkami ma zupełnie inny zespół, wg. mnie lepszy. Więc pisanie, ze rzekomo on coś zrobił jest bez sensu. Zrobił by gdyby grał tymi samymi ludxmi i wtedy można by było oceniać.
Według Ciebie lepszy, a według innych gorszy. Tak samo nie wiesz, co by Smuda zrobił z takim zespołem, jaki miał Moskal, czy Kulawik. Tak samo gdybasz jak inni, ale sam im to zarzucasz. A w Twoich postach żadnego punktowania bzdur i mitów nie widzę. To tyle z mojej strony.

coni 17.03.2014 13:51

Sam krytykowalem Zarzad jak kontraktowali Smude. Ale jak to mowia "Po owocach ich poznacie".
A dzis Smuda broni sie wynikami. reszta to pitolenie.

Gwiaździsty 17.03.2014 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1354090)
Według Ciebie lepszy, a według innych gorszy. Tak samo nie wiesz, co by Smuda zrobił z takim zespołem, jaki miał Moskal, czy Kulawik. Tak samo gdybasz jak inni, ale sam im to zarzucasz. A w Twoich postach żadnego punktowania bzdur i mitów nie widzę. To tyle z mojej strony.

Jasne, według jednych Daniel Sikorski w ataku był lepszym zawodnikiem niż obecnie Paweł Brożek, nie wspominając o nowych nabytkach jak Guerrier , nawet Sarki, Dudka, Piotrek Brożek.
Co by Smuda zrobił z tym zespołem co miał Moskal i Kulawik ? Na pewno by się go wystraszyli, kiedy mieli po kilka miesięcy do konca kontraktu :). I z mojej strony też tyle.

silver03 17.03.2014 14:28

Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.

Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov

Trener Kulawik.

Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.

Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.

Ajax 17.03.2014 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354097)
Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.

Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov

Trener Kulawik.

Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.

Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.

Sam chciałem coś takiego napisać ale mnie ubiegłeś:)

Wystarczy zobaczyć jak grała defensywa Burliga, Głowacki, Jovanović, Bunoza za Smudy a jak za Kulawika tu też będziesz się spierał, że Smuda ma lepszych graczy?

Jak gigantyczny skok jakościowy zaliczył Garguła? Pomoc która daje sobie radę ze Stjepanoviciem zamiast Sobola to też coś znaczy?

Brożek wracał do nas sfrustrowany i jakoś nie wydaję mi się, żeby strzelał te bramki gdyby nie skok jakościowy Chrapka czy Garguły?

Gwiaździsty 17.03.2014 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354097)

Trener Kulawik.

Skoro jesteś taki dowcipny, to ja Ci wymienie kogo ma teraz Smuda a Moskal i Kulawik nie mieli:

Paweł Brożek - wieloletni zawodnik Wisły ok. 100 bramek zdobytych, były Król Strzelców Ligi Polskiej, wieloletni reprezentant Polski, w tym trwajacym sezonie zdobył juz 11 bramek (+ 6 asyst), Ile bramek miał Sikorski :rotfl: może być wraz z Genkovem :haha: w tamtym sezonie ?

Dariusz Dudka - wieloletni piłkarz Wisły, b. wieloletni reprezentant Polski, grający w lidze francuskiej,

Emmanuel Sarki - b. gracz Chelsea Londyn,

Piotr Brożek, wieloletni gracz Wisły, reprezentant Polski

Donald Guerrrier - obecny reprezentant Haiti (chyba 5 bramek)

no i SEMIR STIIIIIILLLLLIĆ - internacjonał :)

mało róznic ? Klarica nie wymieniam i Burdenskiego :)

To są fakty nie gdybania :haha:
A z Wilkiem to też dobry dowcip , usmiałem się setnie przy tym ...kopaczu z II ligi hiszpańskiej :)

P.S. Na tym kończę bo nie mam czasu na odpowiadanie na takie głupoty

WiślakMyślenice 17.03.2014 16:22

Cytat:

emmanuel sarki - b. Gracz chelsea londyn,

to nie ta chelsea ;]

Gwiaździsty 17.03.2014 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1354115)
to nie ta chelsea ;]

No ok ! no to zmieniamy ;) b. gracz ligi belgijskiej :-D

maaarcin 17.03.2014 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354112)
Emmanuel Sarki - b. gracz Chelsea Londyny

Daniel Sikorski - b. gracz Bayernu Monachium

i chyba wystarczy za komentarz

silver03 17.03.2014 17:34

Cytat:

Skoro jesteś taki dowcipny, to ja Ci wymienie kogo ma teraz Smuda a Moskal i Kulawik nie mieli:

Paweł Brożek - wieloletni zawodnik Wisły ok. 100 bramek zdobytych, były Król Strzelców Ligi Polskiej, wieloletni reprezentant Polski, w tym trwajacym sezonie zdobył juz 11 bramek (+ 6 asyst), Ile bramek miał Sikorski :rotfl: może być wraz z Genkovem :haha: w tamtym sezonie ?

Dariusz Dudka - wieloletni piłkarz Wisły, b. wieloletni reprezentant Polski, grający w lidze francuskiej,

A z Wilkiem to też dobry dowcip , usmiałem się setnie przy tym ...kopaczu z II ligi hiszpańskiej :)

Pozwolę sobie naprostować twoją teorie :)

Dariusz Dudka - masz świadomość, że to był jego dopiero 3 mecz w pełnym wymiarze czasowym? A wcześniejsze wyniki zostały osiągnięte bez jego udziału :)

Piotr Brożek - zawodnik, którego nie chciała Lechia, a później reszta ligi. Mało tego, zanim podpisał z nami kontrakt parę tygodni trenował bez kontraktu i jakoś nadal nikt się nie poznał na jego umiejętnościach. Co do reprezentanta Polski zapomniałeś dopisać BYŁY może kiedyś wróci jeśli dobrze go Smuda w obroty weźmie.

E. Sarki - jak już odpowiadasz i starasz się (ze słabym skutkiem) udowodnić swoje tezy to proszę czytaj uważniej posty do których się odnosisz. Wówczas może byś zobaczył, że Sarki był w zespole za czasów Kulawika :)

P. Brożek - pełna zgoda co do tego, że reprezentant, że były król strzelców. A teraz spójrz na to z tej strony: jest to gracz, który nie poradził sobie w II lidze hiszpańskiej, tej samej w której obecnie dość regularnie gra wyśmiany przez ciebie Wilk. To jak to jest? Ten Wilk może nie taki słaby, a Brożek nie taki wyśmienity? ;) Kulawik miał Genkova, reprezentanta Bułgarii oraz Ilieva byłego króla strzelców ligi serbskiej. Na prawdę nie dało się z tej dwójki zrobić jakiegoś dobrego ataku na ligę polską? Proszę cie, jeśli napiszesz, że nie to będzie dopiero kabaret.

Donald - do tej pory się nie zdecydowałeś czy jest "zajechany" czy nie, bo jeśli jest to nie ma racji bytu w twojej wyliczance ponieważ nie robi jakiejkolwiek różnicy w składzie, jeśli jednak nie jest zajechany i robi różnice to jednak Smuda dobrze go ogarnął, no więc jak jest? Co tu teraz napisać, żeby wyszło że Smuda zj.e.b.a.ł? :)

Stillić - wiadomo robi różnice, to nie podlega dyskusji. Poczytaj sobie jego wypowiedzi, bo nawet zakładając, ze najpierw dostał kopa w dupę od amiki, to później trafił do nas właśnie dzięki Smudzie, bo chyba nie sądzisz, że jakby tu siedział teraz Kulawik to by spojrzał w naszym kierunku "łaskawszym okiem". Smuda go sobie ściągnął, on robi mu wynik, normalna rzecz.

Oj coś te potencjały są chyba jednak zbliżone.

Zawsze Gwiaździsty potrafisz poprawić humor swoim postem, Polskie kabarety to już nie to samo co kiedyś, ale ty nadal trzymasz poziom.

Drozd 17.03.2014 17:58

Ale co to za dyskusja? Jak można porównywać zaszłe sezony spartaczone przez Probierza do sezonu w którym Smuda miał dwa okresy przygotowawcze i spinkę wywołaną wizją degradacji ?

silver03 17.03.2014 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1354128)
Ale co to za dyskusja? Jak można porównywać zaszłe sezony spartaczone przez Probierza do sezonu w którym Smuda miał dwa okresy przygotowawcze i spinkę wywołaną wizją degradacji ?

Normalna rzeczowa dyskusja, przynajmniej jednej ze stron. Oczywiście, że można te sezony porównywać, Kulawik już po 5 kolejce przejął zespół Probierza, który nie był "zajechany" kondycyjnie, tylko powstała spinka na linii trener-zawodnicy i dlatego doszło do dymisji. Kulawik miał również swój okres przygotowawczy w przerwie zimowej i mimo to nie poratował nim zespołu, zostawiając go na 7 miejscu z bilansem 10-8-12.

Sam powiedziałeś, że trener Smuda przeją zespół z wizją degradacji i licząc tylko I rundę zanotował w nim bilans 10-7-4 i 3 pozycję. Jak widać pod wodzą Smudy zespół zanotował skok jakościowy.

Gwiaździsty 17.03.2014 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354138)
Sam powiedziałeś, że trener Smuda przeją zespół z wizją degradacji i licząc tylko I rundę zanotował w nim bilans 10-7-4 i 3 pozycję. Jak widać pod wodzą Smudy zespół zanotował skok jakościowy.

Ale Smuda ma całkiem inny zespół niż miał Kulawik, rozumiesz to czy dalej robisz z siebie rozumnego inaczej ?

GonzoNS 17.03.2014 20:26

Cytat:

Ilu z tych zawodników Smuda miał na początku sezonu?
Paweł Brożek - ok
Sarki - ok, ale Kulawik tez go miał do dyspozycji
Piotr Brożek i Guierer przyszli w połowie rundy jesiennej
Dudka i Stilić teraz,

silver03 17.03.2014 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354140)
Ale Smuda ma całkiem inny zespół niż miał Kulawik, rozumiesz to czy dalej robisz z siebie rozumnego inaczej ?

Przedstawiono ci argumenty, że potencjał jest porównywalny. To, że ty tego nie przyjmujesz do świadomości, bo nie, to już nie nasz problem.

arti 17.03.2014 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1354085)

... bo ktoś im w miarę płaci to do czego się zobowiązał (kontrakty). Dużo rzadziej słychać o takich kwiatkach jak z Maaskantem, Genkovem, Pareiką, Jaliensem czy Wilkiem. Gwoli uzupełnienia dyskusji o chwilowo zapomniany/pomijany aspekt.

Drozd 17.03.2014 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1354138)
Normalna rzeczowa dyskusja, przynajmniej jednej ze stron. Oczywiście, że można te sezony porównywać, Kulawik już po 5 kolejce przejął zespół Probierza, który nie był "zajechany" kondycyjnie, tylko powstała spinka na linii trener-zawodnicy i dlatego doszło do dymisji. Kulawik miał również swój okres przygotowawczy w przerwie zimowej i mimo to nie poratował nim zespołu, zostawiając go na 7 miejscu z bilansem 10-8-12.

Na którym miejscu przejął Kula drużynę? W jakiej formie?Z jakimi perspektywami? Z zagranicznym zaciągiem na walizkach i sytuacją w zespole dramatyczną. Jego praca sprawiła, że na wiosnę już się nas krawaciarze bali. Mimo, że personalnie straciliśmy. Taki Sarki za Kuli przynajmniej wrzutkę miał porządną co się teraz stało? Smuda go oduczył? Bo to co wyprawiał w Gliwicach to była żenada. Jeżeli nie zauważyłeś to Probierz z zespołu na puchary zrobił zbieraninę frustratów bez pojęcia o wspólnej grze. Wybacz ale Kula wykonał gigantyczną pracę żeby Smuda mógł przyjść i strasząc zawodników spadkiem wywołać mobilizację, a nie popłoch. Do tego dostał Brożka, który w naszej lidze jest tytanem więc wynik 10-7-4 to nie jakiś kosmiczny sukces. Dał on 3 miejsce bo reszta ligi jest dramatyczna nic więcej. Natomiast bilans wyjazdowy to już kompromitacja.

Po wcześniejszych doświadczeniach ze Smudą nigdy nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, po poprzedniej rundzie w wyniku dysonansu między zapowiedziami walki o utrzymanie (co za brednie), a pozycją w tabeli Franciszek zaczął się niektórym jawić jako szaman cudotwórca. Dzięki Smudzie to dzięki Smudzie tamto, dzięki Smudzie zremisowaliśmy na Legii itp. Ale nikt nie myśli dzięki komu nie ma żadnego pomysłu na grę, na wyjazdach bryndza, przy korzystnym wyniku plaża i tym podobne fakty dostrzegalne od samego początku. Dlaczego nie idziemy do przodu? Nie wiać rozwoju. Tylko w ostatnich czterech meczach zdobywamy 2/12 punktów? Bo celem jest zobyć trzy jak Smuda orzekł?

Na dzisiaj nie ma co za bardzo na niego psioczyć, ale jak nie załapiemy sie do pucharów to powinien dostać kopa i tyle. A nawet jak się załapiemy to mam wrażenie, że mistrzostwo jest w zasięgu i brak postawienia sprawy jasno, że jest naszym celem to ze strony Smudy kolejna po wynikach wyjazdowych kompromitacja.

mr_seol 17.03.2014 21:09

Proponuję dać sobie spokój z Gwiaździstym już, skoro nawet wypisane dwa razy przez dwóch różnych użytkowników argumenty do niego nie przemawiają to już nic na to nie poradzimy :) Sorry.. takiego mamy forumowicza. Dodałbym jeszcze że za Kulawika mieliśmy w obronie dodatkowo byłego reprezentanta Holandii ( pewnie że w formie średniej, ale myślę że przy lepszym prowadzeniu mógłby być ostoja defensywy razem z Głową), a także fakt że Sarki był wtedy zdecydowanie w większym gazie niż obecnie..

Drozd 17.03.2014 21:18

Bo argumenty są naciągane. Już nawet na korzyść Smudy działa fakt, że Sarki jest w słabszej dyspozycji:) To są te argumenty. Dodam, że nie tylko Sarki, a jak jeszcze Boguski bez Smudowych przygotowań okaże sie w gazie to już nie wiem co będzie :) bo Stilic przecież jest...

silver03 17.03.2014 21:40

Drozd przeceniasz zdolności Kulawika, gdzie on teraz jest jako trener? W piłkarskim nigdzie, życie zweryfikowało jego umiejętności. III Ligowy Przebój Wolbrom.

palikot 17.03.2014 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1354140)

No i na korzyść Smudy przemawia jeszcze to, że ma gorszy skład niż miał Kulawik :)

Porównanie Jovanovica do Sobolewskiego, Bunozy do Jaliensa, Ilieva do Chrapka. Tamci piłkarze byli wiele większym potencjałem, czego nie byli z pewnych względów wstanie zaprezentować. Jedynie napastnik jest lepszy u Smudy. Smuda wycisnął z nich 130% takie fakty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1354166)
Bo argumenty są naciągane. Już nawet na korzyść Smudy działa fakt, że Sarki jest w słabszej dyspozycji:) To są te argumenty. Dodam, że nie tylko Sarki, a jak jeszcze Boguski bez Smudowych przygotowań okaże sie w gazie to już nie wiem co będzie :) bo Stilic przecież jest...

Żaden Stilić nie jest w gazie. On ma po prostu ponad przeciętne umiejętności które potrafi wykorzystać w odpowiednim momencie. Biega tak samo jak większosć: jakby miał cegłówki przywiązane do nóg. Tak samo jak Brożek, Dudka, Garguła, czy Donald.

Coglin 17.03.2014 21:53

Cytat:

- Ja takich słów nie użyłem, że się podaję do dymisji. Nawet mi na myśl coś takiego nie przyszło. Być może ktoś sobie tak pomyślał, że skoro w klubie nastają problemy pozaboiskowe, to Smuda się podda. Ale my się już przyzwyczailiśmy do pokonywania problemów, były jeszcze gorsze - powiedział w rozmowie z INTERIA.PL trener Wisły Kraków Franciszek Smuda.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ji,nId,1359202
to tyle na temat dymisji Smudy, jak ktoś coś krzyknie.

Gwiaździsty 17.03.2014 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1354173)
to tyle na temat dymisji Smudy, jak ktoś coś krzyknie.

Smuda to drugi Owsiak.podaje się do dymisji a potem ją dementuje. Typowy krętacz, znany jest z tego zresztą. Kibice mówią, ze wpier...ł sę w nie swoje sprawy a on, ze w ogóle o tym nie mówił. Temat kolacji stał się dla niego pretekstem do ataków na Małeckiego. Może problemem jego jest, ze za dobrze nie rozumie po polsku. JUż nawet Stilic lepiej mówi w naszym języku.

Cytat:

No i na korzyść Smudy przemawia jeszcze to, że ma gorszy skład niż miał Kulawik

Porównanie Jovanovica do Sobolewskiego, Bunozy do Jaliensa, Ilieva do Chrapka. Tamci piłkarze byli wiele większym potencjałem, czego nie byli z pewnych względów wstanie zaprezentować. Jedynie napastnik jest lepszy u Smudy. Smuda wycisnął z nich 130% takie fakty.
Czy czasem Iliev nie zakończył już kariery ? Czy Jaliens jeszcze kopie ? Chyba gdzieś w Australii albo zakończył karierę. Potencjał to oni mieli 15 lat temu, u nas dograli (tzn. dotruchtali) do emerytury. Emeryci i renciści.

"Jedynie napsatnik jest lepszy u Smudy" - no własnie bo wcześniej ani Kulawik ani Moskal nie mieli napastnika, chyba, ze ktos uznaje Sikorskiego z ....1 bramką. Tymczasem Paweł Brożek strzelił już 11 goli i ma 6 asyst. To jego dorobek ratuje Smudzie dupę. Nie zapominajmy jeszcze o Guerierze z 5 bramkami. A teraz odejmij od skłądu tych 2 piłkarzy i okazuje się, ze bylibyśmy bez nich w czarnej dupie.

Valandil 17.03.2014 22:19

To samo można powiedzieć o Legii, gdyby nie bramki i asysty Radovica bądź parady Kuciaka to byliby teraz w drugiej ósemce, nie żebym bronił Smude bo nie trawie gościa ale nie popadajmy w skrajność.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl