Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Bogusław Cupiał były właściciel Wisły - archiwum, ocena wspomnienia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8846)

floyd79 22.07.2016 14:15

Na bank jest ten zapis :)

Dive Pirate 22.07.2016 14:26

Zdzisiek teraz w pocie czoła robi co może aby storpedować sprzedaż ;)

Danielek1906 22.07.2016 15:31

Żebyście się nie zdziwili, że Wisłę kupi jegomość Zdzisław Kapka :D

A tak na poważnie, poczekajmy spokojnie do oficjalnego infa. Może się też okazać, że nie dojdzie do sprzedaży i pęknie największy balon od kilku lat. Niektórzy są już tacy uradowani jakby sprzedaż była już na 100%. Poczekajmy dzień, tydzień itd. Sprzedaż SA może przebiegać do miesiąca. Pozdrawiam :)

Sevi 22.07.2016 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1444008)
Niektórzy są już tacy uradowani jakby sprzedaż była już na 100%.

To poprostu pokazuje jak bardzo jesteśmy głodni sukcesów i chcemy powrotu Wielkiej Wisły.

Pero 22.07.2016 15:41

^^
Oczywiście że tak może być. Niemniej obawiam się o Pana Zdzisława. Czy znajdzie się dla niego miejsce po ewentualnej sprzedaży.
Możliwa jest również sytuacja kiedy taki Pan Kapka wmówi BC że pomimo wycofania się ze sportu i sprzedaży Wisły będzie potrzebował doradcy ds sportowych. Wtedy już miałbym pewność że jest on mistrzem

gzesiolek 22.07.2016 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1443992)
Ci Włosi to może i rozmawiają,ale....w sprawie Mączyńskiego

Wybaczcie pierwszy post, ale nie mogę się powstrzymać... (jestem wiernym czytelnikiem, nawet się wreszcie zarejestrowałem, to i coś napiszę):

Włosi: - No to po ile ten Mączyński?
ZK: - Jak dla was 5M EUR... ale z całym klubem w promocji 14M PLN... :D

-

PhantomRanger 22.07.2016 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gzesiolek (Post 1444014)
Wybaczcie pierwszy post, ale nie mogę się powstrzymać... (jestem wiernym czytelnikiem, nawet się wreszcie zarejestrowałem, to i coś napiszę):

-

Jako człowiek małej wiary jakoś ciężko mi uwierzyć, że Wisła będzie kupiona za tak niską kwotę. Moim zdaniem te 14 mln to była cena specjalna skierowana do Towarzystwa. Oficjalna cena dla reszty, może być znacznie wyższa.

gdsmk 22.07.2016 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gzesiolek (Post 1444014)

-

Na papierze brzmi spoko, ale za te 14 mln kupujesz długów na ok 20 mln plus bieżące kontrakty do wypłaty z miesiąca na miesiąc (czyli po prostu koszty).

wikink1 23.07.2016 13:13

Trabi sie tu o sprzedazy Wisly ,ja sobie zadzwonilem do kolegi on do kuzynki .Efekt taki ze na 100 procent z TF w zadnych rozmowach nikt udzialu nie bierze AMEN .Owszem klub zostal przygotowany do sprzedazy i to tyle .OBYSCIE TO WY MIELI RACJE https://www.youtube.com/watch?v=LozUW--BITQ

WISŁAZWE 23.07.2016 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1444129)
Trabi sie tu o sprzedazy Wisly ,ja sobie zadzwonilem do kolegi on do kuzynki .Efekt taki ze na 100 procent z TF w zadnych rozmowach nikt udzialu nie bierze AMEN .Owszem klub zostal przygotowany do sprzedazy i to tyle .OBYSCIE TO WY MIELI RACJE

A fajna ta jego kuzynka?
Można numer, bym się upewnił.

nesta 23.07.2016 13:31

@wikink1

....

Przecież o takich sprawach nie wie połowa TF.

wikink1 23.07.2016 13:56

Ta osoba by wiedziala

Danielek1906 23.07.2016 14:05

Kuzynka zapewne jest sekretarką w biurze Cupiała, więc wie co i jak :D

Patryko 23.07.2016 14:26

Czyli że co, kuzynka, która "robi pod" Cupiałem, jest naszym informatorem?

19sebawro06 23.07.2016 14:26

Byla juz kuzynka szofer przyjaciel sprzataczka cupiala? Kto nastepny? Matka, corka? Czy ktos kto jest blisko ale nie za blisko ale jednak troche blizej...

krzaq12 23.07.2016 15:05

Obstawiam, że jeżeli w TF podjęto radykalne kroki jakimi jest usunięcie zadłużenia to rzeczywiście klub jest przygotowany do sprzedaży, a szczegóły znają pewnie 2,3 osoby w całej Firmie plus Cupiał. Nikt z mediów nie ma pojęcia kto ma być kupcem, nawet osoby które mają dojścia do klubu, więc nie sądzę że kuzynka wie. :D
Chyba, że kuzynka jest córką Cupiała....;)

KOMINEK 23.07.2016 15:44

O negocjacjach wiedzą Cupiał jego córka Gaszyński. Tyle. Reszta to domysły konfabulacje i kontrolowane przecieki i KŁAMSTWA

Davey777 23.07.2016 16:38

Wynika ze przygotowuja do sprzedazy ale czy teraz tocza sie jakies rozmowy to pewnosci nie ma. Kapital zostal podniesiony jakis czas temu jak tu ktos wczesniej zauwazyl

Viper 23.07.2016 20:23

^^ rozmowy jesli trwaja to tez nie zaczely sie w zeszlym tygodniu.

Dariook 23.07.2016 22:37

A jesli nie trwaja to pewnie sie nie zaczely.
Przestancie .......ic.

wolfy 23.07.2016 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1444165)
A jesli nie trwaja to pewnie sie nie zaczely.
Przestancie .......ic.

Bingo!
10 znaków.

nesta 24.07.2016 01:37

Prawda jest taka, że nawet jeśli zmiana nie nastąpi teraz to jest kwestią czasu kiedy sie wydarzy. Może za pół roku, może za rok, może za kilka miesięcy. Formuła Cupiała w Wiśle wyczerpała się i widać to gołym okiem. Myślę, że sam o tym doskonale wie, a na dodatek ma również na głowie powody prawno-ekonomiczne. On nie ma juz za grosz pasji i chęci do tego, jest całkowicie wypalony.

Tym samym dziwiłbym się gdyby np. z jego winy nie doszło do zmiany teraz. On już nie ma nic dobrego do zaproponowania. I mam nadzieję, że nie będzie psem ogrodnika.

tommiyacht 24.07.2016 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1444146)
O negocjacjach wiedzą Cupiał jego córka Gaszyński. Tyle.

no ewentualnie jeszcze ktoś z drugiej strony stołu :)

Stelio 24.07.2016 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1444167)
Prawda jest taka, że nawet jeśli zmiana nie nastąpi teraz to jest kwestią czasu kiedy sie wydarzy. Może za pół roku, może za rok, może za kilka miesięcy. Formuła Cupiała w Wiśle wyczerpała się i widać to gołym okiem. Myślę, że sam o tym doskonale wie, a na dodatek ma również na głowie powody prawno-ekonomiczne. On nie ma juz za grosz pasji i chęci do tego, jest całkowicie wypalony.

Tym samym dziwiłbym się gdyby np. z jego winy nie doszło do zmiany teraz. On już nie ma nic dobrego do zaproponowania. I mam nadzieję, że nie będzie psem ogrodnika.

A może za 5, albo 10 lat :haha: wiadomo że KIEDYŚ nastąpi zmiana właściciela tak samo jak wiadomo że za 5 miliardów lat swiat przestanie istnieć :haha: :haha: ale tutaj liczy się najbliższa przyszłość i przeczuwam że skończy się ta saga o zmianie właściciela jak każda inna o sponsorach, trenerach i zawodnikach, takie baśnie z 1000 i jednej nocy wokół naszego klubu co jakiś czas się pojawiają, przynajmniej można odwrócić uwagę kibiców od problemów sportowych ;)

nesta 24.07.2016 11:50

Nie no właśnie podstawowa różnica jest taka i o tym pisałem, ze dotyczy to najbliższej przyszłości. Sytuacja do tego wyraźnie dojrzała i chyba widzi, czuje to każdy. 5, 10 lat temu bym tak nie napisał. I nie wiem czy czytałeś ze zrozumieniem: napisałem rok, pół roku, kilka miesięcy / to chyba różnica niz napisać rok, 5 lat czy 10 lat, 5 mld lat.

Właśnie tu leży istota. Ze zmiana nie bedzie za 5 lat tylko najprawdopodobniej w dużo krótszym okresie czasu.

_al3x 24.07.2016 12:25

kapustka idzie za 25mln PLN a Wisłę sprzedają za 14mln. Filipiak kupi i jeszcze mu na frytki zostanie.

a tak poważenie klub już od dłuższego czasu przygotowany jest do sprzedaży, ma stosunkowo niskie wydatki na kontrakty w stosunku do przeszłości. Tak naprawdę to klub sam powinien na siebie zarabiać w normalnych warunkach z normalnym zarządem i takim potencjałem. Klub który w w ciągu 20 lat zdobywa 8 mistrzostw powinien być maszynką do zarabiania porządnych pieniędzy.

brylant17 24.07.2016 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1444146)
O negocjacjach wiedzą Cupiał jego córka Gaszyński. Tyle. Reszta to domysły konfabulacje i kontrolowane przecieki i KŁAMSTWA

Tak to zadziało Kozioł wypuścił info,że Wisełkę sprzedają poszło do mediów Miga to podłapał i powstało kilka artykułów kto kupuje Wisłę tym żyją media...

Lemoniadowy Joe 24.07.2016 15:34

Zadał sobie już ktoś pytanie w jakim celu po co miałby nas ktoś z zagranicy kupić ?

Sevi 24.07.2016 15:39

Czemu?
Po pierwsze klub wg plotek kosztuje jakieś 3,5 miliona euro - jak za darmo.
Po drugie nasza liga jest coraz bardziej atrakcyjna - tak serio.
Po trzecie stosunkowo niskim nakładem kosztów można zrobić europejskie puchary, i pokusić się o LM.

Lemoniadowy Joe 24.07.2016 15:47

To skoro jest tak dobrze to dlaczego Legia nie gra w LM dlaczego Lechia nie ogarnia po co Cupiał sprzedaje?

Zachodni kapitał przychodzi tu zarabiać plus dac jakieś ochłapy a nie robić nam dobrze.

Sevi 24.07.2016 16:01

Bo zarządzać trzeba umieć.
Co z tego że Lechia ma kasę, skoro budują drużynę bez ładu i składu.
Co z tego że Legia wydaje się zarządzana z głową, jak się osłabiają, albo dostają walkower.

nesta 24.07.2016 16:05

To oczywiste, ze nikt tu nie przyjdzie altruistycznie. I nie można sie na to obrażać, to oczywiste. Zarobić wprost na polskim klubie trudno, ale wiem np. ile taki Comarch zawdzięcza promocji poprzez piłkę. To niewymierna świadomość marki, która przekłada sie pózniej na wymierna liczbę kontraktów.

A klimat w okol polskiej piłki bedzie coraz lepszy, pieniędzy stopniowo bedzie coraz wiecej. Do tego Krakow - rozpoznawalne na świecie miasto, praktycznie pewne 20-30 tys ludzi na trybunach jak zapewnisz tu dobra drużyne. Podstawy do wejścia do LM lub LE i juz promocji firmy w Europie.

Lemoniadowy Joe 24.07.2016 16:18

Potencjał w postaci stadionu i kibiców i marki jest oczywiście mocno niewykorzystany przez złe zarządzanie bo z jednej strony Cupiał to bardzo dobry właściciel ale z drugiej to co chwile wywala ogromne pieniądze w błoto przez bezsensowne decyzje zamiast na rozwój.

Stadion i klub jest zdecydowanie predestynowany do w miarę regularnej gry w fazach grupowych europejskich pucharów.

W dobrego wujka z zagranicy nie wierze.

Merkury 24.07.2016 18:09

Nie ma żadnego inwestora z zagranicy. Na dzień dzisiejszą są małe szanse żeby klub zmienił właściciela w tym roku. Jedną z firm zainteresowanych kupnem jest JW Constraction ( w konsorcjum).

KOMINEK 24.07.2016 18:17

Informacja pochodzi z ......? Kuzynka sprzątaczka czy pluskwa w domu Cupiała

Ma_niek 24.07.2016 18:29

Cale forum informatorów i kazdy pisze co innego...

Konrad. 24.07.2016 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1444196)
Nie ma żadnego inwestora z zagranicy. Na dzień dzisiejszą są małe szanse żeby klub zmienił właściciela w tym roku. Jedną z firm zainteresowanych kupnem jest JW Constraction ( w konsorcjum).

Dzięki za info, ziom!

A tak off topic: ile masz lat?

To pytanie kieruje też do innych informatorów. Odpowiedzcie szczerze.

Bo ja jak miałem 12 lat to już wstydziłem sie zmyślać. To forum może być ciekawym tematem dla psychologów, jak 30 letni gościu może robić sobie dobrze zmyślając, że ma dojścia do miliardera. No chyba, że masz 12, to spoko...

Fugiel 24.07.2016 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1444205)
Dzięki za info, ziom!

A tak off topic: ile masz lat?

To pytanie kieruje też do innych informatorów. Odpowiedzcie szczerze.

Bo ja jak miałem 12 lat to już wstydziłem sie zmyślać. To forum może być ciekawym tematem dla psychologów, jak 30 letni gościu może robić sobie dobrze zmyślając, że ma dojścia do miliardera. No chyba, że masz 12, to spoko...

Nie rozumiem, gdzie jest związek ? Mozna mieć 30 lat i mieć informacje od ludzi, który dobrze wiedzą co się dzieje z Wisła.

sayek89 24.07.2016 22:36

Wielu się może to nie spodobać, ale bliżej nam do tvn...

Od razu wszelkim hejterom mówię że nie jestem pewny tego na sto procent, natomiast będę pewny jutro lub we wtorek ostatecznie tak czy siak albo się potwierdzi lub nie.

pepe72 24.07.2016 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1444210)
Wielu się może to nie spodobać, ale bliżej nam do tvn...

Mają pieniądze? Bo chyba się z Legią pogryźli ...
Poza tym WSI vs. SB ... może być ciekawie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl