![]() |
Taaa jasne. To możemy zawsze robić - czekać
|
Cytat:
Cytat:
|
Ludzie, ale przeciez wiadomo bylo, ze ten wywiad bedzie tak wygladal... Tym bardziej, ze przeprowadza go mlody dziennikarz - pasjonat z nieoficjalnego serwisu. To tak jak pytania na spotkaniach z prezesem w Jamie.
Jeszcze cytat PvD z nibylandii gdyby ktos nie czytal: Cytat:
|
na wislasoccer.com
|
Cytat:
W ostatnim okienku Bednarz, teraz Wilczek, a "przepraszam" nie padło i zapewne nie padnie. Znasz osobiście, że tak piszesz? Nie sądzę. Pomyśl nad tym, bo próbując przyklejać takie łatki, jedną przyklejasz sobie. |
co ja co ale słowa prezesa o pozyskaniu nowych zawodników, na zasadzie 50 - 50 nie są dla mnie dobrym prognostykiem...a wręcz kurtuazją jaką człowiek na takim stanowisku poslugiwać sie musi....w wywiadu i wczesniejszych wypowiedzi wywnioskować mozna ze jest grupka kilku zawodników, przymierzanych do Wisłyale co z tego gdy problemem są wciąz pieniądze...
a najbardziej wedlug mnie nieudolnym przykładem transferowym jest próba pozyskania bramkarza, z calym szacunkiem, ale taki klub jak Wisła nie moze sobei pozwolić na testowanie jakiś podrzędnych bramkarzy, ktorych i tak zaraz odsyła sie do domu;/ nie wspomne juz o pozycji napastnika...kiedy oprócz Żurawia przyszedł do nas ktoś kto sie sprawdził i stanowił o sile zespołu? Samym Brożkiem nie ugramy... |
Cytat:
|
Panowie lipa wielka. Szkoda gadać Cupiał dzięki za przeszłość, Teraźnijeszość nie zdaje rachunku
|
Nie rozumiem intencji ludzi ciskających gromy na głowę Jacka Bednarza. Oceniając jak do tej pory jego pracę w moim przekonaniu jest to najlepszy dyrektor sportowy od kilku dobrych lat. Przypominam ,że przyjście takich ludzi jak Niedzielan, Jirsak , Diaz czy Łobodziński to jego zasługa. Uważam,że na chwilę obecną są to wartościowi piłkarze. Opinie ,że Bednarz nic nie robi są w moim przekonaniu krzywdzące. Pewnie ,że najłatwiej jest krytykować ale zwróćcie uwagę na kilka spraw : polityką finansową kieruje Bogusław Cupiał (ograniczony budżet na transfery to w gruncie rzeczy jego zasługa) , Jacek Bednarz jest sam (nie ma nikogo zaufanego do pomocy,który by jeździł i obserwował zawodników w innych krajach czy w Polsce nawet) dlatego jest zdany na różnej maści menadżerów,którzy chcą spylić piłkarza i zgarnąć prowizję. Dlaczego rada nadzorcza (za aprobatą Cupiała) nie zatrudni kilku ludzi do pomocy nawet na to nie ma funduszy? Nad transferami powinien pracować zespół (jeżdżenie , zbieranie informacji , obserwowanie , analiza ,wnioski) a nie wszystko ceduje się na barkach jednego człowieka a potem jeszcze masa pretensji. Jeżeli Bednarz ma ograniczoną pulę do wydania (a intencje dla których Cupiał nie chce jej zwiększyć ,mimo deklarowanej miłości do Wisły, pozostają dla przeciętnego kibica nieodgadnione) to wiadomo ,że musi naprawdę się nagimnastykować ,żeby kogoś ciekawego wyłuskać. Kiedyś byłem przeciwnikiem zawodników z kartą na ręku ale dziś uważam ,że można przy odpowiednio prowadzonej polityce poszukiwań ,znaleźć ciekawych piłkarzy. Jeżeli nie kupujemy za ciężkie miliony to proponujmy chociaż konkurencyjne finansowo kontrakty. Co do obecnego okienka to odnoszę wrażenie ,że chyba coś (takie mam przeczucie) się posypało w planach Bednarza. Może miał jakiś dwóch ,trzech ciekawych piłkarzy na testy zaproszonych ale coś mogło w ostatniej chwili spowodować ,że się wycofali i teraz zaczęła się swoista łapanka wśród nazwisk znajdujących się na dalszych miejscach listy. Zatrudnienie Singlara przebiegło bez problemów i widać ,że to był wcześniej przygotowany zakup. Jest to bardzo doświadczony piłkarz i na pewno wzmocni linię obrony. Sprawę też skomplikowały fochy Kokoszki , bo jakby na to nie patrzeć kogoś w jego miejsce trzeba znaleźć a też trochę burzy plan transferów. Patrząc się na dotychczasowy przebieg tego okienka bardzo poważnie wypada się zastanowić dlaczego nie przedłużono kontraktów z Paulistą i Dudu. Cały czas liczę ,że kogoś ciekawego się uda jeszcze znaleźć.
|
Ja jakoś po tym wywiadzie jestem bardziej optymistycznie nastawiony. Rozumiem, że jednak na prawdę są prowadzone rozmowy z klasowymi piłkarzami, tyle, że nie wiadomo czy skończą je przed el. LM. Świadczy to o tym, że poprzednie "donosy" się sprawdziły i Łysy negocjuję. Jednak nie popieram tego jak obijał się przez ostatnie pół roku Bednarz.
|
Ci z gooola pisza, ze rozpoczelismy starania o pozyskanie Jodlowca
http://www.goool.pl/main.php?id=13340 Pilkarza oceniam pozytywnie i jesli rzeczywiscie istnieje spora szansa na dopiecie tego transferu, to uwazam iz bardzo dobrze postapiono rezygnujac z Lukasiewicza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie ochłońcie trochę pamiętajmy że wszyscy tutaj kibicujemy jednemu klubowi !! Bo nieraz się odnosi takie wrażenie że tak nie jest !!! Przypomnijcie sobie poprzednie okienka transferowe gdy dyrektorem jest Bednarz i sami sobie wyciągnijcie wnioski !!!!
|
No Jodłowiec ;D Powiedziałbym, że idealnie, bo po tym co przeczytałem o Kokoszce, to po cichu liczyłem właśnie na Jodłowca. Transfer możliwy w 90 % i jest to zawodnik na pewno lepszy od Adama. Napastnikiem nowym będzie pewnie Perrone, a jak nie to marzy mi się N'Gal z Uniao, jednak nie sądzę aby ktoś z Wisły o nim słyszał.
|
ej no adm007 bez przesady :) aż takiej dramaturgii to nie ma, to tylko transfery , a z tym co rok jest inaczej raz są raz nie .:) Jodłowiec dobry pomysł ale nie sądze ,że Wisła zaproponowała pół miliona euro jak za Gargułę oferowali 350 tys. Euro
|
http://sport.wp.pl/wid,10138358,kat,...l?ticaid=16376
no i jak widac Jodłowiec jest w tej 11. Wiec cos to swiadczy na korzyc zawodnika. wogole moze by zrobic tak jak za najlepszych lat wykupic najlepszych w Polsce, na naszych boiskach a jeszcze w miare mlodych i znowu na kilka lat spokoju. Tak jak to bylo z Szymkiem, Żurawiem, Głową... wtedy mozna mowic o polityce transferowej:) |
mnie też irytuje że działacze nie dokonali transferów(na razie) ale daleki jestem od sądów nad nimi. Dla mnie jasne jest że kasy po prostu nie mamy, a bez kasy nawet 30 Bednarzów nic by nie dokonało. Najbardziej bolesne jest to że narobili nam nadzieji...ale z drugiej strony klub nie może pokazywac swojej słabości...zresztą to się tyczy nie tylko klubu ale i każdej szanującej się firmy....
Cupiał nabrał ogromnych kredytow...do dziś je jeszcze spłaca...bardzo możliwe że On może i by chcial wydać jakas kase, ale banki mu to blakują. A obecny kurs dolara nie jest zbyt korzystny, ponieważ Tele-fonika większośc produktów eksportuje. edit: mysle że z tym Jodłowcem to jest świetna wiadomość...bardzo podobala mi się jego gra w minionym sezonie. Ale myślałem że odszedł do Austrii... |
Cytat:
P.S. Wolałbym wydać 500 tys. euro za Jodłowca, niż za Gargułę. Możecie sobie pisać co chcecie. Dla mnie Garguła żadnym priorytetem nie jest i w obecnej chwili jest zbędny. Mam nadzieję, że Skorża postawi na Jirsaka od początku sezonu i pokaże, że jest wart zdecydowanie więcej niż 700 tys. euro. :-p |
Piłkarze Śląska Wrocław zremisowali z chorwackim zespołem NK Zadar 1:1 (0:0) w meczu sparingowym rozegranym w słoweńskiej miejscowości Renkovce. Mecz oglądał dyrektor sportowy Wisły, Jacek Bednarz.
Może pan Jacek znajdzie kogoś ciekawego... Nk Zadar gra obecnie w II lidze chorwackiej.(wikipedia) "Szukajcie, a znajdziecie" :) A tu jeszcze fragment z futbol. pl "W tej chwili nierealne wydają się transfery Jacka Krzynówka i Łukasza Garguły, o których się mówiło w kontekście transferu do Wisły jeszcze zimą. Wolfsburg nie będzie jednak się chciał łatwo pozbyć Krzynówka, mimo, że ten jest zaledwie rezerwowym. Bełchatów z kolei żąda za swojego zawodnika 1,5 miliona euro. - Uważam, że cena podyktowana za Łukasza Gargułę jest zaporowa - twierdzi Marek Wilczek. Bardziej możliwe wydaje się w tej chwili przyjście Grzegorza Bartczaka z Zagłębia Lubin." |
Co do Jodłowca to nie jestem przekonany, 500 tyś euro to sporo, ale gdzieś czytałem, że Drzymała chce za niego około miliona, a tyle ten zawodnik raczej nie jest wart.
Zadar to chyba jednak nie gra w drugiej lidze, bo ich napastnik został królem strzelców w poprzednim sezonie. Tam w ogóle na papierze jest kilku interesujących grajków, więc może coś ciekawego z tej wizyty wyniknie. Ciekawe, czy Perrone okaże się kolejną kaczką dziennikarską, bo miał być dzisiaj albo jutro w Bad Waldensdorf, ale myślę, że Skorża chciałby go ewentualnie przetestować w meczu z Koprem, a chyba nie da się obiektywnie sprawdzić umiejętności piłkarza, który przed chwilą wysiadł z samolotu. Swoją drogą na futbol.pl Wilczek powiedział, że Bełchatów postawił cenę zaporowa za Gargułę( tj. 1,5 mln euro) i póki co bliżej do Wisły... Bartczakowi. Czyżby jednak Baszczyński miał odejść, albo zostać się stoperem? |
może oglądał jednego z Garncarczyków. Gość mógłby być jakąś alternatywą na prawą pomoc.
Co do Jodłowca, to byłby bardzo dobry zakup :) |
Sprzedaż Baszczyńskiego i kupno Bartczaka wyszłoby nam na dobre.
Zawodnik dobry na polskie warunki, perspektywiczny, da się na nim w perspektywie zarobić. A Baszczu? Coraz starszy, więc wartość spada, gra już nie tak równo jak w poprzednich sezonach, choć poniżej pewnego poziomu nie schodzi :) Jodłowiec również byłby dobrym zakupem. Nie zapominajmy, że oprócz Clebera i Głowackiego nie mamy żadnego (!) stopera, który mógłby w razie kontuzji któregoś z w/w odpowiednio zastąpić. |
Myślę, że sytuacja wygląda tak Cupaił stwierdził, że
1. Nawet przy wydatku 2 ml euro szanse, na LM wynoszą ok 20 % 2. Przez pierwsze pół roku gramy na stadionie bez jednego sektora a przez drugie zupełnie nie wiadomo gdzie - a więc publiczności będzie mało 3. W przyszłym roku rusza nowa formuła LM z większą szansą na awans To spowodowało, że postarano się by oprócz Dudki nikt z podstawowego składu nie odszedł Szukani są wolni zawodnicy by załatać najpilniejsze problemy (stoper) Nie będzie szumnych transferów Mamy wygrać ligę i awansować do fazy grupowej PUEFA Miejmy nadzieje, transfery będą za rok Może nas to wkurzać, ale może ma to sens Jedyne, za co mam pretensje to te opowiastki, że już czekają piłkarze, których nawet nie trzeba testować tacy są dobrzy |
Co do Jodłowca, koles prezentuje niezły poziom, prócz niego jest jeszcze Bartczak, Hernani, Pietrasiak z pilkarzy bedacych w stanie podniesc poziom w obronie Wisły.
Sretenovic wrócił do Benfiki? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jodłowiec to moim skromnym zdaniem zawodnik, który ma potencjał by stać się równie dobrym środkowym obrońcą co Głowacki. Widzialem go w akcji wiele razy i naprawde dużo potrafi jak na swój wiek. Aż się dziwie że Leo nie zabrał go na Euro. No, ale cóż, zobaczymy. Z tego co wiem to jest to jednak piłkarz bardzo kontuzjogenny i boję się, że może być z nim to samo co z Głową. Świetna gra w wieku 23-24 lat, a potem stagnacja przez kontuzje... Aczkolwiek jestem jak najbardziej za zakupem tego grajka, gdyż moim zdaniem prezentuje się na dzień dzisiejszy o klase lepiej niż Kokoszka.
Tylko czy nas stać na Jodłowca...? |
Ja jestem ciekawy co z tym Kallonem, prasa wymyśliła? i nagle ucichła...nawet nie jeżdzą po Wiśle że go rzekomo nie sprowadzili. troche dziwna sytuacja.
Ale nie zmienia faktu że Kallon byłby dobrym posunięciem i jełsi nawet to prawda że Wisła sie nim chociaż zainteresowała to widać że jakieś tam ambicje są. |
Cytat:
|
Uwaga na przyszły tydzień
|
Cytat:
|
Wszystko ladnie, pieknie.. Bednarz nareszcie gdzies pojechal. Tyle, ze jest jedno wielkie ALE. Na takie obserwacje byl czas od lutego ! Ligi graly mozna bylo ogladac kogo sie chcialo i rozpoczynac rozmowy. Raz, ze wszyscy byli zajeci Euro i mozna bylo zalatwic transfery po cichu, bez interesowania mediow i konkurencji, a dwa, ze kadra bylaby juz gotowa.
A ten pojechal ogladac zawodnika na 3 tygodnie przed pierwszym meczem pucharowym, rece czlowiekowi opadaja, to jest jakas pokrecona kolejnosc dzialan. Teraz to powinni finalizowac dany transfer, a nie ogladac pilkarza. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do nowego Modricia. Mi w Wisle wystarczy "nowy Pawel Brozek" i "nowy Tomas Jirsak". :) |
Juz wolalbym za takiego Chorwata, jednego z tych dwoch, dac milion Euro zamiast za Gargule czy Krzynowka. Oni maja pilke we krwi, naturalny talent wiec nawet 5 ligowiec od nich cos potrafil, a co dopiero taki grajek jak Tomasov czy jego kolega.
Zaciekawila mnie tez informacja z goool-a, jakoby Wisla miala proponowac 0.5 mln Euro za Jodlowca. Szczerze mowiac to ta kwota jest wzieta z kosmosu. |
Wzmocnienie, nie widzi mi się Zieniu na prawej i Pi. Brożek na lewej.
A co by było, gdyby(odpukać) kontuzja któregoś z nich... Nie chcę myśleć. Wiem, że najeżdżanie na Wojtka jest ostatnio "trendy", ale dajmy mu szansę, bo chłopak ma naprawdę zdrowe podejście do piłki, ambicję i chęć pomocy Wiśle. |
|
Brzmi pięknie ale raczej po tym co móił Wilczek to wątpie
|
Stalo sie to czego sie wszyscy obawialismy :(
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18447 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl