![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Grubo, porównujesz Gaziantep do Juve. W Turcji liga jest mocna nie neguje tego, takie kluby jak Galata, Fener, Besiktas czy nawet Trabzon i Bursa już nam daleko odskoczyły. Ale nie takie ogóry jak Gaziantep, typowy średniak jak np. Sivass, który swego czasu w pucharach zebrał oklep 0:6. To, że kasy maja jak lodu nie znaczy, że tworzą zespół. Technicznie są zaawansowani ale taktycznie to jest dno. Na 10 meczów z Juve przegraliby 9. A z Legią są w stanie wygrać ale tylko przy wyjątkowym frajerstwie Warszawki. |
Cytat:
|
To jest piekne ze Wisla wkoncu zbudowala klub na miare aspiracji kibicow, prezesa czy bossa Cupiala, fuksem czy nie cel skrupulatnie wykonuje i juz jest bardzo blisko tego ostatniego ktorym jest historyczny awans do CL, zupelnie nie rozumiem tych dyskusji kibicow kuchenkorza czy Legii na temat przecenienia rywala Wisly, kazdy wie przeciez ze droga do CL jest latwiejsza niz ta do LE ale czy znowu taka prosta ? Juz sam fakt ze Rangersi odpadli pokazuje ze tu niema slabych zespolow, Maaskant wypunktowal Litex taktyka, przygotowaniem fizycznym oraz ambicja zawodnikow no i oczywiscie Wisla posiada tego jedynego niepowtarzalnego dyrektora sportowego ktory moim zdaniem byl glownym tworca sukcesu tego zespolu =)!
Co do dzisiejszych meczy to o Slask jestem spokojny, moim zdaniem szybko strzela bramke i pojada z Bulgarami... Mila cos z wolnego moze wladuje :P! Niestety o Legie juz taki spokojny nie jestem, sukces z Turcji niewatpliwie moze ulatwic Mackowi jego zadanie, ustawiajac sie bardzo defensywnie i korzystajac z jego taktyki dlugich pilek na wysokiego napastnika moga cos wbic rywalowi... pytanie jest tylko takie czy Legia kogos takiego posiada. (niestety zupelnie mnie Warszawska druzyna nie obchodzi i nie wiem jakich maja napastnikow :P) Jesli jednak Legia schowa sie zbyt gleboko to moze zostac powieziona i do duzo... A wiec dzisiejsza dyspozycja dnia Legionistow i Slaska moze byc kluczowa dla wydarzen boiskowych, licze ze ogladali mecz Wisly i beda chcieli dzis udowodnic ze w Polsce nie ma tylko Wisly a sa tez inne zespoly ktore potrafia kopac w pilke :)! A wiec Lokomotiv 0:2 Slask Legia 0:1 Gaziesport (0:0 dogrywka) (3:2 karne) xD |
Jestem pod wrażeniem wczorajszego dopingu na Reymonta22. Na trybunach nie da się wysiedzieć, bo uszy bolą....autentycznie.
A pewnie również dziś Legia (przynajmniej kibice) pokaże Turkom jak się w polsce kibicuje. Chociaż Turcy to też europejska czołówka, i pewnie nie uklękną, ale przyjazd do Polski na Wisłę, Legię czy Lecha drużyn z minejszych miejscowości o innej kulturze kibicowania musi robić na przeciwnikach miażdżące wrażenie. Litex grał jakby miał nogi z waty... A niedługo do drużyn posiadających nowczesny stadion dołączy Śląsk (by awansował do LE!) i Lechia i mamy 2 kotły czarownic więcej. |
Liczę na awans Śląska i porażkę Legii.
Tak już mam ;) Hej Śląsk! |
Cytat:
|
Dopóki Legia jest niżej niż Wisła to niech sobie awansują gdzie chcą. Po poprzednich wtopach w LE i tak jestem w szoku że wygrali na wyjeździe nawet jeśli było to fuksem.
Liczę przede wszystkim na awans Śląska. Lokomotiv nic nie pokazał w pierwszym meczu. Jedna brameczka dla Śląska i bedzie następna runda. Polski futbol klubowy już się poniżał przez wiele lat, a ten rok może być przełomowy, wiec liczę na jakieś lepsze występy zespołów. Najchętniej widziałbym wszystkie polskie zepoły w kolejnej rundzie. Jedyny klub któremu zawsze będę życzył odpadania niezależnie od rozgrywek to Kuchenkorz. Cytat:
|
Zobaczcie jakie drużny wyprzedził ten Gaziantespor w swojej lidze - kidyś żeczywiście w Turcji liczyły się 2,3 kluby, teraz 3/4 ligi prezentuje poziom co najmniej zbliżony do Wisły, albo lepszy. A taktycznie odstaje nie tylko Gaziantespor ale nawet i Fenerbahnce - ogólnie taka specyfika tamtej ligi.
Ja tam Legii jak i każdej innej polskiej drużynie w pucharach dobrze życzę, no może jakby Parchy występowały (nie wiem jakim cudem) to było by innaczej. Chciałbym żeby Legia dziś zagrała mecz życia i do%^$ła Turasom tak z 3-0 (wiem że to S-f) ale nie mogę już słuchać wypowiedzi tego Kafki - trenera Gazintepu. Gość normalnie puszy się jakby prowadził Manchester United. A polska to była jakaś prowincja na Syberii Za jego butę i lekceważenie należy mu sie w........ Dlatego LEGIO do boju - i tak odpadniecie w 4 rundzie ale dziś zróbcie w końcu coś pożytecznego dla Polski i utrzyjcie nosa temu Bufonowi. A Śląsk - biorąc pod uwagę kompletny brak klasy rywala mam nadzieje że zrobi to co powinien już tydzień temu - brutalnie zweryfikuje róznicę w poziomie gry w Polsce i Bułgarii... |
Cytat:
|
Jak to inni grali
Angmir - parchy raz jeden w tym wieku występowały w europejskich pucharach (w sezonie "8" miejsca Wisełki). Wprawdzie było to tylko InterToto, ale dzięki dwumeczowi Białorusini z Szachtiora Soligorsk mieli przynajmniej okazję zasmakować podwójnego zwycięstwa. Ile wtedy było? 3:0 i 2:1 :lol: :rotfl: Na następny występ niech pasiaki poczekają kolejne 100 lat.
Co do kibicowania innym drużynom prawdopodobnie każdy ma swoje priorytety. Wiadomo, że wielu naszych będzie duchowo wspierać Śląsk, licząc na "bułgarską poprawkę" i 2:0 w bezpośrednich meczach polsko-bułgarskich. Legii można życzyć dziś zwycięstwa, niech sobie awansują. Wtedy Maciuś (i spółka) zostaną u nich jeszcze długo. Przy okazji - popatrzyłem na nasz ranking klubowy. W tym roku, aby być rozstawionym w 3. rundzie do LM, potrzebne było ponad 10 pkt. Na przyszły rok będziemy mieli tylko 8 pkt., zatem Wisła musi sporo sama zebrać w kolejnych meczach. Dodatkowo 20 % z rankingu krajowego, uzyskane przez pozostałe kluby, też będzie mile widziane. Zatem do boju, bijcie Turków i Bułgarów! |
mam nadzieje że Wks strzelil dziś gola co zapewne da mu awans.
Dzieciom Warszawy ...standard. Porażka u siebie na stadionie boli podwójnie, do boju brudasy turasy. |
Cytat:
Kibicował Legii nie będę, ale prawdą jest, że lepiej żeby oni gali jak najdłużej w tych pucharach. Wszystkim wyjdzie na dobre. Wszystkim to znaczy nam, bo Legia nie ma składu na trzy fronty. Wisła ma dwudziestu-kilku w miarę równych zawodników i to też nie wystarczy na trzy rozgrywki. Dlatego jeśli Legia dziś odpadnie to pociśnie później ligę, bo jedyną konkurencję będzie miała w ułomnym Lechu*. Dobrze dla Polskich klubów, bo wiadomo punkty do rankingów. I siłą rzeczy dobrze też dla Legii. *Lech ma ułomną kadrę zawodniczą i raczej krótką ławkę. Kilku bardzo dobrych zawodników, przemieszanych z młodzikami, a wszystkim tym dyryguję Nikodem Dyzma. |
Cytat:
Sory, ale jestem kibolem Wisły i mam w dupie Legie Lecha itp. I w dupie mam czy oni Wiśle kibicują w pucharach... serio... pewnie dosyć młody jestem i tego nie rozumiem. |
Skoro masz ich w dupie to wypada zachować konsekwencję i mieć ich w dupie zawsze, wszędzie i cały czas, a nie zachowywać się jak ci z gorszej strony Błoń i wypisywać: "Do boju Turasy".
Cytat:
Więc jeszcze raz, pisze tylko o tym, żeby mieć wyjebane na nich i zająć się Wisłą. |
Cytat:
|
skoro Lechia była w tamtym meczu marna to jaka była wg Ciebie wtedy Legia? ;)
A co do meczu z turasami to nie spodziewam się odpadnięcia Legii. Pewnie będzie remis... |
A jak myślisz?
|
Spoko to było pytanie z przymrużeniem oka :)
Ale wracając już do tych pucharów to dla mnie niespodzianką będzie jak WKS albo Legia odpadną dzis. |
Cytat:
Zreszta, ja tam Legii zawsze zycze źle, jestem kibicem Wisły Kraków a nie kibicem polskich druzyn w pucharach. Sam piszesz zeby miec wyjebane na inne teamy i patrzeć na swój, a potem piszesz ze to dobrze by było jakby (L) grała na III frontach bo nie maja szerokiej kadry. Czyli jednak patrzysz na tą Legie. Ja jednak patrze dalej, bo widze i wiem jakie korzyści może dać gra w europejskich pucharach i nie życze im tego. Ale przecież w Warszawie to rozumieją :) |
Wrszcie normalny glos. Ja zycze Wisle jak najgorzej i szlus :D
Co do krzykow to postawic trzeba znak rownosci :lol: Wy krzyczycie jedno, my drugie i kazdy jest szczesliwy :) |
każdy niech patrzy na siebie i będzie super!
ja np Legi i Lecha nie lubię ale traktuje ich jako rywala sportowego którego mogę nienawidzić ale muszę mieć szacunek. Dlatego gdy wygraliśmy u siebie 4:0 to razem z całym stadionem strasznie głośno odśpiewaliśmy 'Legła Warszawa' takie zwieńczenie pokonania wiecznego rywala sportowego. Jak sam gram mecz to też mogę rywala nie lubić szukać zaczepki kontaktu gdzieś zawsze zostawić łokieć kolano ale zawsze po meczu przybiję piątkę wymienię dwa słowa. Jak zaczynam oglądać taką Legie to z góry jeb*e mnie wynik. Podchodzę do meczu kalkulując co dla Wisły będzie lepsze, np że nie mają szerokiej kadry więc w lidze będzie im ciężko, nabiją nam punktów do rankingu ale z drugiej strony zarobią kasę i się wypromują. Jednak mimo wszystko radość sprawia mi gdy polski klub wygrywa i to jemu kibicuje. zupełnie inna kwestia jest z gorszą stroną błoń gdzie ta nienawiść już jest w krwi. zresztą jaki tam z nich przeciwnik sportowy :D Tak więc apeluję jeszcze raz, niech każdy sam sobie odpowie komu chce kibicować i przestańmy tu tyle o tym pisać, a piszmy o rzetelnych faktach które się czyta 100 razy lepiej! |
Panowie, dalsze wymienianie się kto komu i co życzy mija się z celem. To nie koncert życzeń. Legia awansuje-ok, nie awansuje też ok, nie ma sensu się ekscytować w jedną i drugą stronę.
a wracając do meritum, ciekaw jestem z jakim nastawieniem wyjdzie Legia? czy totalna obrona Częstochowy i długa piłka na ,,Lutoboję'', który coś zrobi, czy dadzą wyszaleć się Turkom na początku i z biegiem czasu przejmą inicjatywę? pozdro |
Cytat:
No i chyba zależy od tego, co pokażą Turki. U siebie oni są kozaki, na wyjazdach się prują - może i tym razem tak będzie? W takim wypadku spodziewałbym się jakichś 30-50 minut nudnej młóćki w środku pola, a potem lekkiej przewagi Legii. Ale równie dobrze wyobrażam sobie autobus w polu karnym przez cały mecz i dwójkowe / trójkowe akcje w ramach kontry. Dzida na Lutoboję będzie niezależnie od tego którą z powyższych wersji zobaczymy :D |
Jeżeli Śląskowi dziś nie uda się wygrać to to będzie wielka niespodzianka. Stawiam na gładkie 2-0 dla WKS-u. Co do Legii to mi tam ona zwisa. Pewnie zagrają z kontry a turasy znowu będą klepać na 40 metrze przez pół meczu a 2 razy się zorientują, że chyba wypadałoby coś strzelić. Jak Legia przejdzie to trafi na Atletico Madryd czy jakieś PSG i się skończą podboje. Liczę jednak na 3 kluby w fazie grupowej. Nie, nie kibicuje Legii. Po prostu dobrze by było się podnieść trochę w rankingu bo sama Wisła nic nie ugra dla Polski.
|
Jeśli Legia straci w pierwszych 10 minutach bramkę to zrobi się jej naprawdę cieplutko. Skorża pod presją nie radzi sobie.
|
jest gdzies transmisja?
|
Na Polsacie Sport Extra, albo choćby tu: http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=12 :-)
PS Polsat Sport, właśnie miałem się poprawić |
Cytat:
|
Przecież Śląska pokazuje otwarty Polsat!
|
boze ci komentatorzy na meczu Loko-Slask to chyba komentuja ten mecz przez Skype'a
|
Transmisja z Bułgarii jest nielegalna!Na banerach reklamują bukmacherów internetowych,a reklama tego typu jest w polskich stacjach zabroniona.Co na to wiceminister finansów Kapica?
|
Jak graliśmy w Rydze to tez były reklamy Bet-at-home na banerach. Oni mogą sobie reklamować co chcą , nic nasza ustawa do tego nie ma.
|
Cytat:
|
Oni w toi toiu siedza, kibicow w miare normalnie slychac wiec innej mozliwosci nie ma.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Potem dopiero wprowadzili całkowity zakaz reklamowania firm tytoniowych na bolidach. ciekawostka: Oficjalna nazwa Teamu Ferrari wciąż brzmi "Scuderia Ferrari Marlboro" |
Nie mogę się już patrzeć na ten mecz z Lokomotiem.Straszna chu.jnia........
|
Coś mało legionistów na Ł3....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl