Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

matkur 18.07.2011 12:12

Skonto lecialo dziś liniami Air Baltica z Rygi do Warszawy. Wybierała się 35-osobowa delegacja. Ale ktoś czegoś nie dopatrzył i okazało się, że na dzisiejszy lot jest tylko 28 wolnych miejsc. Siedem osób zostało w Rydze - prezesi oraz trener bramkarzy i dwaj asystenci Paharsa. Mają w nocy dostać się do Krakowa przez Wiedeń. Na 99% nie będzie ich na przedmeczowym treningu.
info z weszlo na facebooku

River 18.07.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matkur (Post 1128614)
Skonto lecialo dziś liniami Air Baltica z Rygi do Warszawy. Wybierała się 35-osobowa delegacja. Ale ktoś czegoś nie dopatrzył i okazało się, że na dzisiejszy lot jest tylko 28 wolnych miejsc. Siedem osób zostało w Rydze - prezesi oraz trener bramkarzy i dwaj asystenci Paharsa. Mają w nocy dostać się do Krakowa przez Wiedeń. Na 99% nie będzie ich na przedmeczowym treningu.
info z weszlo na facebooku

"Profesjonalizm" naszego jutrzejszego rywala... Groteska bedzie odpadniecie z tak zorganizowanym klubem:shock:

zajacek 18.07.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1128618)
"Profesjonalizm" naszego jutrzejszego rywala... Groteska bedzie odpadniecie z tak zorganizowanym klubem:shock:

Nie wiesz - nie pisz, to jest uniwersalna zasada. Prawdopodobnie padli ofiarą overbookingu.

jacula 18.07.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1128586)
Mecz ze SKonto jutro o 20:30 na Polsacie Sport/Polsacie SportHD i Polsacie Futbol.

przecież mecz miał być na otwartym Polsacie ?
czyżby go tu nie było?:-/:>

CH. 18.07.2011 12:27

Miał?
niby kiedy
Śląska pokazują z powodu Solorza..

Feniks1983 18.07.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacula (Post 1128629)
przecież mecz miał być na otwartym Polsacie ?
czyżby go tu nie było?:-/:>

Może w następnej rundzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1128632)
Miał?
niby kiedy
Śląska pokazują z powodu Solorza..

Może nie tyle z powodu Solorza co z faktu, że jest właścicielem Śląska i chce w ten sposób promować swój klub. Zresztą w przetargu do E-klasy też mają zagwarantowane pokazywanie wszystkich meczy Śląska i to obojętnie czy C+ wskaże Je jako "exclusiv" czy też nie :)

Kaan 18.07.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1128625)
Nie wiesz - nie pisz, to jest uniwersalna zasada. Prawdopodobnie padli ofiarą overbookingu.

Tak, mieli nadzieję, ze na ostatnim treningu 7 piłkarzy zniosą na noszach.
;)

jacula 18.07.2011 12:41

czytałem na internecie przed meczem pierwszym ze Skonto że rewanż będzie na otwartym Polsacie :-D a teraz :-/ lipa znów internet w ruch i cięcie obrazu ..niech to szlak :>

Sami 18.07.2011 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacula (Post 1128645)
czytałem na internecie przed meczem pierwszym ze Skonto że rewanż będzie na otwartym Polsacie :-D a teraz :-/ lipa znów internet w ruch i cięcie obrazu ..niech to szlak :>

kup bilet, nie będzie cięło..

Angmir 18.07.2011 12:45

Ja mam taki mały tip dla ludzi którzy chcą oglądać Wisłę w telewizorze a nie na komputerze.

Otóż jeżeli posiadacie telewizory z włączonym odbieraniem kanałów DTV to jest szansa że jakimś cudem złapie wam tam również Polsat Sport. Sam o tym nie wiedziałem dowiedziałem się dopiero w przypadku meczu Śląska, dla lepszej jakości przełączyłem w telewizorze na Polsat DTV i przez przypadek zauważyłem ze odbiera mi też Polsat Sport.
Więc jeżeli posiadacie takie odbiorniki to warto spróbować.
Nie ręczę za to ale u mnie o dziwo działa, może to kwestia regionalna albo coś innego ale zawsze to szansa zobaczenia Wisełki w HD.

szprotson 18.07.2011 12:48

a czymże jest to odbieranie DTV?

E: dzięki

Angmir 18.07.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1128654)
a czymże jest to odbieranie DTV?

Digital TV - jak masz taka opcje na pilocie to będziesz wiedział. To jest to o czym trąbią od dłuższego czasu że niedługo wyłączą nadawanie na anteny analogowe zeby przejśc właśnie na odbiór DTV.

Sprawdź w swoim telewizorze (musi być w miarę nowy max 4-5 lat) powinna być taka opcja pod tym samym przyciskiem co przełącza pomiędzy złączami AV1 AV2 itd

EDIT: Niestety mój entuzjazm był przedwczesny - na paśmie DTV odbiera "POLSAT SPORT News" i wątpię żeby tak można było zobaczyć Wisłę ...

sry za zamieszanie - wcześniej nie zauważyłem tego "News" w nazwie ... swoją droga to w ogóle nie wiedziałem że istnieje taki kanał.

tofik 18.07.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1128618)

Phi, Czymże to jest przy "wycieczce" autobusowej Levadii Talin :)

JAR0 18.07.2011 13:05

Już trzęsą porami przed Naszym dopingiem :-D Fajnie by było jak by przyszło ze 20tyś, ale raczej nie ma co liczyć.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

jacula 18.07.2011 13:12

może mecz będzie na kanale Łotewskim?

Chimek12 18.07.2011 13:29

Taka mała ciekawostka-Wisła przez 7 lat nie potrafiła wygrac wyjazdowego meczu w eliminacjach LM. Ostatnim zwycięztwem Białej Gwiazdy na stadionie rywala w eliminacjach Champions League był mecz z WIT Georgią Tibilisi, wygrany 2:8 (4x Frankowski, 2x Żurawski, Gorawski, Kuźba). Od tamtego czasu do środowego meczu w Rydze nasz zespół nie potrafił pokonać na wyjeździe Raelu Madryt (1:3), Panathinaikosu Ateny (1:4 po dogrywce), Beitaru Jerozolima (1:2), Barcelony (0:4), a także Levadii Tallin (0:1).

Pimko 18.07.2011 13:35

Czy jutro może już zagrać Junior? Nie był zgłoszony na 1 mecz czy też w ogóle na tę rundę eliminacyjną, więc jak to jest- może grać jutro czy dopiero od następnej?

Do kolegi Chimek12:
Nie wiem czy sobie żarty stroisz ze mnie, ale ja pytam o naszego Juniora... DIAZA! (ale ok jak coś to się nieprecyzyjnie wyraziłem)

Chimek12 18.07.2011 13:40

Junior nie zagrał w I meczu z powodu przeziębienia. Tak przynajmniej mówił trener Skonto.

Kibic1928 18.07.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chimek12 (Post 1128703)
Junior nie zagrał w I meczu z powodu przeziębienia. Tak przynajmniej mówił trener Skonto.

Koledze chodziło o Diaza:-) Co do N. Juniora to nie grał żeby kontuzji nie złapać ( wtedy Dynamo już na 100% by go nie wzięło - jak widać i tak go raczej nie weźmie ).

Chimek12 18.07.2011 13:47

Aha, nie zrozumiałem pytania. Junior Diaz napewno nie zagra, ponieważ zamiast niego zgłoszono Dudu Bitona. Od 3 rundy będzie mógł grać (o ile przejdziemy Skonto).

jaro1985r 18.07.2011 14:03

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html i po wspólnym wyjeździe do Bułgarii !

adikos1906 18.07.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacula (Post 1128676)
może mecz będzie na kanale Łotewskim?

Tak trudno kupić bilet na meczu swojej ukochanej drużyny?

mitmichael 18.07.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1128725)
Tak trudno kupić bilet na meczu swojej ukochanej drużyny?

Tylko wiesz - jak ktos ma do Krakowa z 200KM a np pracuje do 18:00 to zanim przyjedzie do Krakowa na mecz to skonczy sie 1 połowa - myslisz, ze idac na drugi dzien do roboty ktos specjalnie pojedzie do Krakowa na 2 połowe LM? Nie wszyscy maja tak fajnie mieszkajac blisko Krakowa - inni co najwyzej moga na mecze ligowe jeździc. Co do kibicow Skonto - a niech sie boją, oni takiej atmosfery to nigdy nie wiedzieli. Ja mam nadzieje, ze jutro zagramy lepiej niz w pierwszym meczu i strzelimy przynajmniej 2 bramki

Św. Mikołaj 18.07.2011 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chimek12 (Post 1128709)
Aha, nie zrozumiałem pytania. Junior Diaz napewno nie zagra, ponieważ zamiast niego zgłoszono Dudu Bitona. Od 3 rundy będzie mógł grać (o ile przejdziemy Skonto).

Przed rewanżem można zgłosić jeszcze 1 piłkarza :)

Chimek12 18.07.2011 14:27

A mnie sie wydaje, że mozna tego dokonać tylko przed I meczem i w ten sposób zamknąć kadre na daną runde, ale nie jestem w 100% pewny.

fond 18.07.2011 14:29

Cytat:

Malins po pierwszym meczu przyznał, że doping licznej grupy fanów Wisły bardzo mu przeszkadzał. - Był problem z przekazywaniem instrukcji kolegom z zespołu. Jestem ciekawy, jak będzie w Krakowie, kiedy tak to wygląda w meczach wyjazdowych - mówił.
A oni to co, w teatrze by grać chcieli żeby suflera usłyszeć czy co :shock:

1q2 18.07.2011 14:33

Jak tam przychodzi po kilkaset osób na mecz to nic dziwnego że są w szoku.
Ogólnie liczę że ich jutro rozbijemy i wielkim wyczynem to nazwać i tak nie będzie można.
Na pochwały przyjdzie czas(miejmy nadzieje) po pokonaniu Bułgarów.

Chimek12 18.07.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1128746)
A oni to co, w teatrze by grać chcieli żeby suflera usłyszeć czy co :shock:

Oni po prostu nie są przyzwyczajeni do grania przy takiej ilości ludzi na trybunach. Na Łotwie piłka nożna cieszy się takim zainteresowaniem, jakim w Polsce na przykład tenis stołowy, a kibice przychodzą tylko zobaczyć piłkarzy z bliska, a nie pomóc im dopingiem. W meczu z nami cała trybuna gospodarzy siedziała spokojnie i mozna było zobaczyć tylko grupke 50 dopingujących kibiców Skonto.

szprotson 18.07.2011 14:57

zobaczymy jak zachowa sie Nasza obrona jak nie będzie słyszeć co do siebie mówi :)

po remisie u siebie z np. Koroną chłopaki narzekali na brak komunikacji np. Milan.

Chimek12 18.07.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1128767)
zobaczymy jak zachowa sie Nasza obrona jak nie będzie słyszeć co do siebie mówi :)

po remisie u siebie z np. Koroną chłopaki narzekali na brak komunikacji np. Milan.

Jeśli chcą grać w Lidze Mistrzów to głośny doping nie ma prawa stanowić problemu. Wyobraźmy sobie, że przyjdzie nam toczyć boje z Manchesterem United, co wiąże się z wystąpieniem na Old Trafford (75797 miejsc). Wystarczy,że dopingować będzie połowa z tego i już zawodnicy będą całkiem zagłuszeni. Od tego właśnie są ćwiczenia związane z porozumiewaniem się za pomocą gestów i miejmy nadzieję, że od meczu z Koroną jakość tego czynnika gry uległa poprawie.

mitmichael 18.07.2011 15:04

Nathan Junior wraca do skladu wiec trzeba bedzie podwojnie uwarzac - ale Skonto według zapowiedzi bedzie glownie liczyc na kontry - tak wiec sporo pracy czeka jutro obrone jak i defensywnych pomocnikow. Zreszta sam Junior nic nie zrobi

CH. 18.07.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chimek12 (Post 1128771)
Wyobraźmy sobie, że przyjdzie nam toczyć boje z Manchesterem United, co wiąże się z wystąpieniem na Old Trafford (75797 miejsc).

Skonto by ich zagłuszyło :lol:
Liczba miejsc nie ma nic do rzeczy..zresztą pisanie o dopingu i podawanie Manchesterów i innych wynalazków mija się z celem. Już jeden Manchester tyle że City i Tottenham z opuszczonymi ryjami kręcili filmy sektorom zajmowanych przez Polaków. Dla nich podobna abstrakcja jak dla kibiców Skonto, także czy na mecz przychodzi 200 czy 70000 wielkiego znaczenia nie ma.

także= też
tak że= więc

edit by: złośliwy korektor

Chimek12 18.07.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1128778)
Skonto by ich zagłuszyło :lol:
Liczba miejsc nie ma nic do rzeczy..zresztą pisanie o dopingu i podawanie Manchesterów i innych wynalazków mija się z celem. Już jeden Manchester tyle że City i Tottenham z opuszczonymi ryjami kręcili filmy sektorom zajmowanych przez Polaków. Dla nich podobna abstrakcja jak dla kibiców Skonto, także czy na mecz przychodzi 200 czy 70000 wielkiego znaczenia nie ma.

Ale już Borussia Dortmund i ich słynna trybuna południowa także zawita w Champions League i jestem przekonany, że tam kibice będą dopingować przez całe 90 minut tak, jak na R22. Oni także mają swój "Sektor C", tylko, że 6 razy wiekszy. :p

PeterSett 18.07.2011 16:04

tak - racja - stadion Borussi jest gigantyczny a trybuny niezwykle wysokie i rozległe, ale tam też Zagłębie Ruhry, ludzie w pieruny, to jest taki nasz Górny Śląsk tylko 3 razy większy!

kacpaw91 18.07.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1128772)
Nathan Junior wraca do skladu wiec trzeba bedzie podwojnie uwarzac - ale Skonto według zapowiedzi bedzie glownie liczyc na kontry - tak wiec sporo pracy czeka jutro obrone jak i defensywnych pomocnikow. Zreszta sam Junior nic nie zrobi

Sprawdziłem jego statystyki i zauważyłem, że gole zdobywał w tym sezonie tylko z drużynami z miejsc od 5 w dół (druga połowa tabeli - liga liczy 9 zespołów):

- 5 goli w dwóch meczach z szóstą drużyną ligi
- 3 w jednym meczu z piąta
- 2 w meczu z ostatnią drużyną ligi.

Z drużynami, które zajmują wyższe miejsca niż Skonto co ciekawe bramki nie zdobył. W tamtym sezonie grał 4 razy z Ventspils i bramki nie zdobył (w tym na jeden mecz też), z Daugavą na trzy mecze miał tylko asystę (w tym sezonie dwa mecze i nic).

Europejskie Puchary (LE i Puchar UEFA) - 6 meczy, 1 asysta (z Derry City)

To by wskazywało, że radzi sobie świetnie, ale tylko ze słabszymi drużynami w lidze. A te słabsze drużyny u nas w której lidze by grały? Dlatego nie ma co się bać ; )

skeba 18.07.2011 16:10

Cytat:

Przegrać w 1 meczu 1-0 i liczyć na kontry ? To właśnie widać, jaki ten trener ma warsztat.
Na miejscu Maaskanta kazałbym zawodnikom klepać na własnej połowie. Mecz skończy się 0:0 i gitara. Łotysze będą mieli świeto narodowe, ze zremisowali.

Parodia. Druzyna, ktora przegrywa powinna dazyc do wygrania spotkania.

lorddavy 18.07.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1128818)
Parodia. Druzyna, ktora przegrywa powinna dazyc do wygrania spotkania.

Przy takiej różnicy potencjałów nie dziw się, że Pahars ich ustawi defensywnie. Woli wpisać sobie w CV 0-2 w Krakowie niż 1:8 :D On naprawdę liczy na stałe fragmenty, farciarski gol i kontry. Mam nadzieję, że bramka dla nas stosunkowo szybko rozwali mu ten "misterny" plan...

skeba 18.07.2011 16:32

Cytat:

Przy takiej różnicy potencjałów nie dziw się, że Pahars ich ustawi defensywnie. Woli wpisać sobie w CV 0-2 w Krakowie niż 1:8 :D On naprawdę liczy na stałe fragmenty, farciarski gol i kontry. Mam nadzieję, że bramka dla nas stosunkowo szybko rozwali mu ten "misterny" plan...
Wielkiej rożnicy nie ma, co pokazało ostatnie spotkanie.
Ja będąc trenerem jednak chciałbym awansować. Tak robią Polscy trenerzy. Grając przeciwko Wiśle - gdy przegrywają 2-0 to stawiają mur, by nie przegrać wyżej, zamiast dążyć do zremisowania.

CH. 18.07.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1128836)
Wielkiej rożnicy nie ma, co pokazało ostatnie spotkanie.
Ja będąc trenerem jednak chciałbym awansować. Tak robią Polscy trenerzy. Grając przeciwko Wiśle - gdy przegrywają 2-0 to stawiają mur, by nie przegrać wyżej, zamiast dążyć do zremisowania.

po jednym meczu wyrażasz opinię że wielkiej różnicy nie ma ?

na prawde uważasz (patrząc nawet na ten mecz) że nie ma wielkiej różnicy między Wisłą a Skonto ? tak ogółem? Wierzysz w to że na 20 meczów Skonto wygrałoby 18 a nie na odwrót ? :lol:
Jesli tak to idę po 0.7 gorzkiej żołądkowej.

Jutro każdy chętny zakupi bilety
http://www.facebook.com/WislaKrakow/...50319353401282

Elefant 18.07.2011 18:32

Strzelić bramkę jakkolwiek i czymkolwiek, byle szybko.

Może trzeba wchodzić na przebój (Małecki, Melikson) licząc, że drętwa obrona Skonto sprokuruje karnego ?

Bo ta nasza gra pozycyjna naprzeciw 11 chłopa w obrębie 16 słabo może wyglądać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl