Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

jason wiślak 17.08.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 963129)
Do 16 moze się jeszcze sporo wydarzyć, ale jeżeli nadal są w trakcie negocjacji, to wątpie w dziesiejszą konferencję. Trzeba raczej czekać do jutra lub czwartku. Kurde nie nawidzę czekania, a już w przypadku Wisły w tym okienku to tej cierpliwości trzeba aż naddto:)

Gdyby mialo się zdarzyć coś dzisiaj to raczej byłaby jakaś informacja....Z Wisłą to jest tak że jak już jakieś wielkie jak na nasze warunki nazwisko pojawia się w jej kontekscie to jest super, podniecenie wśród kibiców, mediów....już wydaje się ze będzie, że uda się...w końcu...Jednak trwa to TAK DŁUGO, w takiej niepewności....i nagle to wszystko pryska jak bańka mydlana...Dotyczy to piłkarzy, trenerów, działaczy...

sayek89 17.08.2010 14:38

Prawdopodobny scenariusz to taki ze w sobote Wisle po prowadzi Kulawiki. Nawet sie nie obejrzymy jak minie jesienna runda z Kulawikiem na lawce :P

qchar90 17.08.2010 14:42

tutaj nie ma co się napalać na Jimeneza, przeciez Tristan,Grigorie,Nei itp juz witali sie z gąską...
przeciez moze byc tak ze wogule nie bylo tematu Jimeneza a oni kogos innego sciagna, jak to ostatnio w zwyczaju mieli ze byl szum ze ma przyjsc dany zawodnik a przychodzil ktos inny
zeby jutro badz pojutrze nie przyszedl jakis no-name z Wloch badz wyznawca polskiej mysli szkoleniowej
chcialbym wierzyc ze Jimenez przyjdzie, ale juz wiele razy sie zawiodlem na takich informacjach

Syn Kangura z 1984 17.08.2010 14:59

Skończcie szopkę z tymi informacjami... Najlepiej ustawcie sobie na stronę główną: http://www.wisla.krakow.pl/, wchodźcie co 1h i sprawdźcie czy jest info o nowym trenerze. Nie ma? Oznacza że nadal Wisłą zajmuje się Kulawik. Dziękuję dobranoc.

Brzytwa128 17.08.2010 15:16

A ja powiem tak - wierzę, że Jimnez jest w Krakowie.

Natomiast nadal jest mi ciężko uwierzyć, że Cupiał wyłoży pieniądze. I tu nawet nie chodzi o podstawową pensję, ale premie za wyniki i kwestie przedłużania kontraktu/zwalnianie trenera.

NHwiernyTS 17.08.2010 15:23

Od 11 rano oglądam specjalnie zasrany Orange Sport Info na którym zawsze są konferencje prasowe i już powoli przestaje wierzyć, że Jimenez przyjdzie... Najgorsze jest to czekanie. Mogli by powiedzieć czy coś z tego wyszło czy nie i tyle, a nie wszyscy czekają od wczoraj na "głos z niebios".

ChG 17.08.2010 15:24

To że nie zaprezentują go dzisiaj nie znaczy, że nie zaprezentują go jutro. ;)

wojteqs80 17.08.2010 15:27

Dziś już chyba nic się nie wydarzy. Do zobaczenia jutro :)

WILDLIFE 17.08.2010 15:27

wracajmy do swoich obowiązków:p

nesta 17.08.2010 15:42

Redakcja W-O napisala cos takiego:

"red: Jak nam nie wierzysz to po co tu chodzisz i piszesz bezsensowne komentarze? Nie wierzysz Twoja sprawa. Zdradzimy tylko, że nowy trener aktualnie znajduje się w Krakowie ."

ChG 17.08.2010 15:44

A bo to mało było takich, co już znajdowało się w Krakowie. ;)

WILDLIFE 17.08.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 963227)

"red: Jak nam nie wierzysz to po co tu chodzisz i piszesz bezsensowne komentarze? Nie wierzysz Twoja sprawa. Zdradzimy tylko, że nowy trener aktualnie znajduje się w Krakowie ."

co to znaczy Redakcja W-0? czy to jest oficjalna strona klubu czy co???

arti 17.08.2010 15:48

To może być każdy z Orestem i Markiem Motyka na czele. Viva szarańcza! :D

TS Girl 17.08.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 963230)

Wisła Onlajn bodaj.

Jeszcze Edit:

http://demotywatory.pl/1998908/Cierpliwosc-jest-gorzka

To chyba specjalnie dla nas ten demot... :D

Maćko 17.08.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 963230)

Akurat obok TWSD to najbardziej wiarygodna redakcja z tych piszących o Wiśle. Jeśli to faktycznie ich informacja - jestem w stanie zaufać.

mitmichael 17.08.2010 15:58

Tak tu wszyscy czekamy na informacje o nowym trenerze jak ja o nowym bramkarzu w Arsenalu - akurat dwie niewiadome w jednym momencie. Jezeli to co napisali to prawda bedziemy ich wielbic w nieboglosy, ze tak powiem :>
Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 963231)
To może być każdy z Orestem

Jednego "dziadunia" juz sie pozbylismy (z szacunkiem do Henia) to raczej drugiego Basałaj nie wezmie (Orest Lenczyk).

matys2 17.08.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS Girl (Post 963232)
Wisła Onlajn bodaj.

Jeszcze Edit:

http://demotywatory.pl/1998908/Cierpliwosc-jest-gorzka

To chyba specjalnie dla nas ten demot... :D

W Wiśle owoce często sa kwaśne.. :-)

speedfashion 17.08.2010 16:04

W Radiu Kraków słyszałem wypowiedź (pana Ochalika lub pana Jarosza), że do sfinalizowania rozmów z trenerem brakuje jeszcze kilku dni.

Moim zdaniem każde upływające 24h to olbrzymia strata. Boję się, że nadal panuje tradycja piłowania gałęzi, na której się siedzi.
z
Aha, i tak informacją dnia pozostaje wieść, że Zdzisiek jest osobą najbardziej korzystającą na bałaganie w klubie!

tommiyacht 17.08.2010 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 963227)

a dalej:

"
[red: Negocjacje nie zależą od nas, ale myślimy, że nastąpi to dzisiaj. ]

oczywiscie post z dzisiejszego dnia (14:55)

iiYama 17.08.2010 16:14

Wiecie co jest przykre w tym całym zamieszaniu pt. Nowy trener Wisły Kraków,?

Brak zaufania.

Brak zaufania fanów, kibiców do klubu i właściciela.

Sam siedzę w robocie i zamiast się skupić na swoich obowiązkach co kwadrans klikam w klawiaturę, wertuję znane mi strony i portale w oczekiwaniu na jakikolwiek sygnał, wiadomość że idzie ku lepszemu i normalności.

A tu cisza, coś Majcher powiedział, cisza, stawiają dach, cisza, etc.

Jasne że klub nie ma obowiązku nas informować o tym co się dzieje w kuluarach ale widząc zainteresowanie tematem, gorączkę jaka nastała w ostatnich tygodniach dobrze by było gdyby padło z ich strony cokolwiek więcej niż do 15 sierpnia będzie dyr.sportowy ( mamy 17.08 ) czy szukamy trenera.

Qźwa. Zasypiam - sprawdzam sieć w oczekiwaniu na informacje o nowym coachu i planach klubu na przyszłość, wstaję rano - to samo, w ciągu dnia - kilkukrotnie to samo.

Coraz bardziej do mnie dociera że Wisła to nie tylko futbol, ale i ME, kosz, siatka itd. i że te dyscypliny powinniśmy traktować z równie dużym szacunkiem.

tomek100 17.08.2010 16:16

iiYama

bardzo dobrze napisane - mam podobne odczucia...

AYALA 17.08.2010 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 963249)
jak dla mnie to pewnie w doborze trenera cos kreci Zdzichu Kapka ;|
pewnie on zalatwi jakiegos trenera :| Okuke badz Liczke Piczke ;/
Kapka i Rogala to zlo tego klubu, jesli Cupial bedzie sie sluchal nadal Zdzicha to zle skonczy i tak juz wiele zlego Kapka zrobil temu klubowi

przede wszytskim to trzeba najpierw dostac od Cupiała te 500 tyś € na jego roczny kontrakt, do tego sztab szkoleniowy (200 tyś €) a budżet Wisły nie jest z gumy.Pozatym wątpie że ktoś taki jak Jimenez zgodzi sie na taki kontrakt jak Heniu czy Skorża że w razie nie zdobycia mistrzostwa ablo braku awansu do ligi europejskiej zostanie zwolniony bez odszkodowania.Na coś takiego żaden klasowy trener sie nie zgodzi no chyba że taki Liczka

zbymak 17.08.2010 16:40

Jedno jest pewne w meczu z Widzewem poprowadzi nas T.Kulawik.NA 99% Mielcarski nie bedzie Dyrektorem Sportowym tylko ktos z zagranicy

Markus 17.08.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 963268)
Jedno jest pewne w meczu z Widzewem poprowadzi nas T.Kulawik.NA 99% Mielcarski nie bedzie Dyrektorem Sportowym tylko ktos z zagranicy

Jeśli to prawda - duża porażka. Oznaczająca fiasko rozmów z Jimenezem. Ciekawe, o co tym razem poszło i którą nogą z łóżka wstał Cupiał...:-/

qchar90 17.08.2010 16:43

o ....a T.Kulawik marnie to widze, jak wystawi Pawełka to ja dziękuje

anthony09 17.08.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 963268)

To, że Mielcarski nie będzie dyrektorem można byłoby obstawiać ;] Bo on ma pracę, a do Wisły stracił już zaufanie, raz się sparzył i drugi raz w to "gó..." nie wejdzie ... A to, że poprowadzi nas T.Kulawik ma oznaczać, że kontrakt nowego trenera został odroczony na jakiś czas, np. tydzień ? Czy Kulawik trenerem z Widzewem a nowy Coach się przygląda ? Bo tak w ogóle to ja mam dość systemu z 4 skrzydłowymi i zero kreatywnych zawodników w środku pola grających "no look pass" ... ale do przeciwnika ;]

bravelukas 17.08.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 963270)
Jeśli to prawda - duża porażka. Oznaczająca fiasko rozmów z Jimenezem. Ciekawe, o co tym razem poszło i którą nogą z łóżka wstał Cupiał...:-/

Wiadomo, co poszło nie tak......oczywiście chodzi o KASĘ.

speedfashion 17.08.2010 16:48

O nie. Tego jednak można się było spodziewać. Jest już wtorek, a z klubu nadal żadnych informacji. Chciałbym przeczytać jakiś wywiad z Basałajem. Ciekaw jestem co ma do powiedzenia.

Są w ogóle jakieś optymistyczne przesłanki? Czy Wisła nadal będzie korytem dla kilku typów, których nikt stamtąd nie ruszy?

@tommiyacht
hoh, rzeczywiście!

tupet 17.08.2010 16:49

Boguś najzwyczajniej ochłonął po porażce z Ruchem następne rozmowy po porażce z Widzewem .
A w razie remisu może powróci opcja kogoś z Polski bo przecież wtedy nie będzie tak całkiem żle:-/

Luuki 17.08.2010 16:53

OT. Zaraz na onecie itd powinna pojawić się wiadomość, że Wiśle nie udało się zakontraktować nowego trenera i, że to Kulawik poprowadzi Wisłę w meczu z Widzewem xD

tommiyacht 17.08.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 963276)
O nie. Tego jednak można się było spodziewać. Jest już środa, a z klubu nadal żadnych informacji. Chciałbym przeczytać jakiś wywiad z Basałajem. Ciekaw jestem co ma do powiedzenia.

Są w ogóle jakieś optymistyczne przesłanki? Czy Wisła nadal będzie korytem dla kilku typów, których nikt stamtąd nie ruszy?

a co ty we Władywostoku siedzisz ?

qchar90 17.08.2010 17:06

haha, wiedziałem ze jakis dzieciak robil sobie jaja z pismakow <Lol2>
http://informator44.republikafutbolu...ie/#comment-83

Luuki 17.08.2010 17:08

... hhahahahaah

bravelukas 17.08.2010 17:11

tylko zbymak może nam powiedzieć coś więcej, taka jest prawda, ale nie wiem czy on ma ochote sie z nami tym podzielic, bo wiadomo jakie wariacje beda odchodzic na forum

saklak1906 17.08.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 963286)
haha, wiedziałem ze jakis dzieciak robil sobie jaja z pismakow <Lol2>
http://informator44.republikafutbolu...ie/#comment-83

Dziecko robi sobie z Was jaja, tak samo moge ja napisac i co bede wiarygodny, lykacie wszystko na potege:rotfl:

Gargamel 17.08.2010 17:12

Ja uważam, że niekoniecznie wszystko musiało pójść nie tak, wręcz mogło się udać zakontraktowanie trenera, a po prostu zacznie on pracę w terminie nieznacznie późniejszym, aby pozbierał się i zdążył wprowadzić w miasto etc., albo zakończyć sprawy ze swoim poprzednim klubem.

robin hood 17.08.2010 17:13

HA HA HA niezły ubaw

Brawo dla tego gościa a jeszcze większe brawo dla Tych którzy myślą trzeźwo na to co się dzieje a niestety dzieje się źle, żeby nie powiedzieć że tragicznie.

I nawiążę do wcześniejszej wypowiedzi jednego z nas na temat zaufania do kibiców, oby tylko Właściciel nie przejechał się na naszym zaufaniu do Siebie i Pseudo drużyny

Miłego wieczoru

tofik 17.08.2010 17:13

Ten śniady koleś pod Sheratonem, to mógł być nowy dyrektor sportowy z zagranicy. Takie przynajmniej różne przypuszczenia ludzie piszą.

Wasiu 17.08.2010 17:14

Z goscia jest niezly frajer i w dodatku ma wysokie mniemanie o sobie. Ten jego pseudo blog pewnie z 5 osob znalo i juz mysli, ze caly swiat wkrecil. Chociaz faktem jest, ze te wszystkie wislackie stronki z wisla online i tsw na czele sa prowadzone przez 12 letnie dzieci, ktore bawia sie w dziennikarzy.
W sobote znowu Pawelek i Rado w skladzie! :P

Wywiad z Basalajem - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._szkoleniowcu/

Arapaho 17.08.2010 17:18

ale wkrecił gość tyle osób , :) hehe.Jaja będą jak się okaże że wogóle nie ma tematu Jimeneza

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl