Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

szczebrzeszcz 17.09.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 793624)
Nie pogra,ot co.

W dzisiejszym Futbol News jest pogadanka z Ształowem, trenerem Bytomia. Jedno co mnie uderzyło, gość mówi,że gra zawodnikami z Słowacji,bo nie stać go na zawodników z I i II ligi! natomiast z Słowackiej ekstraklasy już tak. Noż ****a,bez komentarzy.

to ty nie wiedział, że one tańsze są,... te zawodniki

inny ciekawy kierunek to Ukraina
przykład:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_k...00&id_sezon=75
Spartakus Szarowola - 11 Ukraińców

moim zdaniem Arboleda nie gra już tak dobrze, zresztą oni w tym i poprzednim seoznie duzo bramek stracili, gorzej raczej nie będzie

Syn Kangura z 1984 17.09.2009 12:48

Mam dziwne przeczucie ze po tym sezonie znowu będzie pierdzielenie o tym ze amica przegrała mistrzostwo przez krótką ławkę rezerwowych :D

Krissu 17.09.2009 12:55

Cytat:

Manuel Santos Arboleda Sánchez doznał kontuzji podczas wczorajszego treningu Lecha Poznań. Do wieczora przechodził szczegółowe badania, których wyniki nie są zbyt dobre. Piłkarz naderwał mięsień prosty uda, czeka go pauza około dwóch miesięcy.
- Manuel naderwał mięsień prosty uda. To oznacza, że nie będzie mógł grać przez około dwa miesiące. W najbliższym czasie podejmiemy decyzję, czy w związku z tym potrzebna będzie operacja czy wybierzemy inne metody leczenia - mówi lekarz Lecha dr Tomasz Piontek.
Ciekawe jak teraz będzie się spisywała kuchenna obrona.

saklak1906 17.09.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 793668)
Mam dziwne przeczucie ze po tym sezonie znowu będzie pierdzielenie o tym ze amica przegrała mistrzostwo przez krótką ławkę rezerwowych :D

A kto im broni miec dluzsza lawke rezerwowych. Sezon sie wygrywa lub nie bo sie ma odpowiednich zawodnikow w odpowiedniej ilosci, a powod po przegranym sezonie sie zawsze znajdzie a to pilki nie takie- wide Iwanski, a to za glosno bylo na trybunach- Lobodzinski po przegranym meczu na mistrzostwach itp.

tofik 17.09.2009 13:03

Kuchenki mają pozamiatane. Jak z Arboledą praktycznie wszyscy im strzelali bramki, to bez niego zaczną przegrywać. Przynajmniej tak wychodzi na zdrowy rozum.

FredzIo 17.09.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 793663)
to ty nie wiedział, że one tańsze są,... te zawodniki

inny ciekawy kierunek to Ukraina
przykład:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_k...00&id_sezon=75
Spartakus Szarowola - 11 Ukraińców

Mówisz o Ukrainie, gdzie czołowe kluby mają budżety po 60 mln euro? Chyba coś Ci sie pomyliło...

Marszałek 17.09.2009 13:20

Przecież my nie wyciągamy zawodników z potentatów,tylko ze słabszych klubów. Poza tym nie każdy dobry jak na nasze warunki Ukrainiec gra w Dynamie czy Szachtarze.

jova 17.09.2009 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 793674)
Kuchenki mają pozamiatane. Jak z Arboledą praktycznie wszyscy im strzelali bramki, to bez niego zaczną przegrywać. Przynajmniej tak wychodzi na zdrowy rozum.

Przecież w zeszłym sezonie Wisła nie przestała wygrywać gdy ze składu wypadł Pa. Brożek. Nie jestem przekonany, że strata Arboledy to dla nich aż tak duży problem. Tak czy inaczej tracą dużo goli i ich wyniki są uzależnione raczej od skuteczności ofensywy.

szczebrzeszcz 17.09.2009 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 793676)
Mówisz o Ukrainie, gdzie czołowe kluby mają budżety po 60 mln euro? Chyba coś Ci sie pomyliło...

tak jak mówił Marszałek
widać Spartakusowi bardziej się opłacało ściągnać ukraińców bo tańsi, ba w tabeli są na 2 miejscu, więc chyba nie jest tak źle, a na bank za mniejszą kasę biegają

Wojtas 17.09.2009 18:13

Kuchenni bramki tracili juz z Arobledą ,choc łatał im dziury konkretnie.

Teraz beda mieli ciezko ,bo znowu kłania sie brak ławki w zespole Amiki.

Robek 17.09.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793707)
Przecież w zeszłym sezonie Wisła nie przestała wygrywać gdy ze składu wypadł Pa. Brożek. Nie jestem przekonany, że strata Arboledy to dla nich aż tak duży problem. Tak czy inaczej tracą dużo goli i ich wyniki są uzależnione raczej od skuteczności ofensywy.

czyli o Arboledy który im ratował nie jeden mecz:-P

jova 17.09.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 793817)
czyli o Arboledy który im ratował nie jeden mecz:-P

Nie jeden tylko "aż" dwa. Udine i teraz Jaga. W lidze dla Lecha strzelił całe 3 gole.

flamengista 17.09.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 793663)
moim zdaniem Arboleda nie gra już tak dobrze, zresztą oni w tym i poprzednim seoznie duzo bramek stracili, gorzej raczej nie będzie

A kto im zapewnił 3 punkty w poprzedniej kolejce?

Arboleda to nie tylko najlepszy obrońca Amiki, to także walczak, podrywający zespół do walki. Zawodnik charakterny, dobrze wpływający na resztę zespołu (jeśli tylko się z kimś nie kłóci).

Nie ma co czarować, dla Amiki to poważne osłabienie.

PS. Po to my mamy solidnego Jopa, by w razie kontuzji etatowych obrońców Marcelo-Głowa ich zastąpić nie obniżając znacząco poziomu gry defensywnej. Amika tak solidnego zmiennika nie ma. To poważny błąd.

MichauSzczu 17.09.2009 19:49

W miejsce Arboledy wejdzie Tanevski, rok temu na jesieni niezle sobie poczynał, przynajmniej lepiej niż etatowy rep. Polski Bosacki :>

Robek 17.09.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793840)
Nie jeden tylko "aż" dwa. Udine i teraz Jaga. W lidze dla Lecha strzelił całe 3 gole.

czyli uważasz że na stopera to mało na poczatku sezonu?
Daj Boże Nam takiego zawodnika ( nie uwłaczając naszym)

jova 17.09.2009 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 793860)
czyli uważasz że na stopera to mało na poczatku sezonu?
Daj Boże Nam takiego zawodnika ( nie uwłaczając naszym)

Jakie "od początku sezonu"? W tym sezonie z Udine grali? Łącznie. W lidze 36 meczów dla Lecha - 3 gole. Wliczając puchary to w sumie 60 spotkań i dwa uratowane - Udine i Jaga.

MichauSzczu 17.09.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793874)
Jakie "od początku sezonu"? W tym sezonie z Udine grali? Łącznie. W lidze 36 meczów dla Lecha - 3 gole. Wliczając puchary to w sumie 60 spotkań i dwa uratowane - Udine i Jaga.

Ale dolicz do tego akcje które zapoczątykował Arboleda swoimi ofensywnymi wejściami, jest dobry technicznie, szybki i silny. Nie raz przeprowadzał rajdy jakich nie jeden ofensywny pomocnik by sie nie powstydził :D

Robek 17.09.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793874)

ciekawe kiedy lech zagral 24 mecze w pucharach(chyba ze liczyszPP)
nigdy sie nie zaglebiam w statystyki
ale bedzie to dla nich osłabienie i tego nie zmienisz, bo on dla nich wiele znaczy i w obronie i w ataku

szczebrzeszcz 17.09.2009 21:44

flamengista
z tym Lechem to ja po prostu wolę dmuchać na zimne mając w pamięci poprzedni sezon ;-)

a jak strata to się pewnie dopiero okaże

PS. nie nasz zawodnik, więc nie musimy się martwić :D

!!IRIVER!! 17.09.2009 22:07

****a mać, a od kiedy obrońca ma wypełniać obowiązki napastników? Obrońca ma nie dopuszczać do tego, żeby rywal zdobył bramkę, a JAK SIĘ UDA to przy stałych fragmentach może "bawić się" w napastnika...

Brak Arboledy to oczywiste osłabienie Lecha i mam nadzieję - wiele drużyn, w tym Wisła to wykorzysta.

Proud 17.09.2009 23:19

a dla mnie to on zawsze błędy robił. W lidze jest kilku lepszych stoperów od niego...moim zdaniem oczywiście...bo Manu jest bardzo forsowany przez media. Choto, Astiz, Głowacki, Marcelo, Jodłowiec...wolałbym ich mieć na obronie. Nawet ten Tanevski z Wisłą grał lepiej od niego...albo Djurdiević (nie wiem jak się pisze :) ).

dlatego wątpię aby to było strasznie osłabienie Amiki. Zresztą niech o jakości obrony świadczy iliość goli jaką stracił Lech przy tym świetnym Arboledzie...10 goli...tylko 3 zespoły straciły więcej.

Siłą Lecha i tak jest atak, więc strat w obronie tak nie odczują...

kot 17.09.2009 23:58

Cytat:

Cracovia zapłaci 7 tysięcy za antysemityzm
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...mityzm,1369905 - do czego to doszło ?? Pasy antysemitami :lol:

Krissu 18.09.2009 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 793965)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...mityzm,1369905 - do czego to doszło ?? Pasy antysemitami :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=0OqFAoqmztE <- pasuje jak ulał.

Pan Jotka 18.09.2009 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 793965)

Pewnie śpiewali Jude Gang, Jude Gang i dlegat uznał to za zbyt obraźliwe :D

bieniuTS 18.09.2009 11:14

Ciekawy koment ze strony futbol.pl do artykułu o rzekomym udziale Łobo w korupcji... Ktoś im pojechał, czemu nie czepią się Iwańskiego z Legii i że to robota " warszafki". A tu taki kwiatek wyskoczył:

lechita
napisał: 2009-09-18 10:55:41 - IP: 195.116.91.201
Oj Wiślak nie przesadzaj z wulgaryzmami!!!! WSZYSCY są umoczeni w tym bagnie które zafundowali nam- kibicom, koledzy byłego prezesa Listka!!! Legia także jest umoczona tak jak Zagłębie, Arka, Korona, Lech, czy Wisła!!! Nie było świętych. Kto chciał awansować czy grac w pucharach musiał się opłacać czarnej mafii!!! Jak w tym roku czarnuchy skręcili na wiosnę Lecha.... Już na początku kwietnia (Lech był jeszcze liderem) w Poznaniu mówiono że Wisła będzie mistrzem, a Lech zdobędzie Puchar Polski!!! Ta pieprzona liga dalej jest skundlona i ja przestałem chodzić na ustawine mecze!!!

Ręce opadają...

Marszałek 18.09.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bieniuTS (Post 794045)
Ciekawy koment ze strony futbol.pl do artykułu o rzekomym udziale Łobo w korupcji... Ktoś im pojechał, czemu nie czepią się Iwańskiego z Legii i że to robota " warszafki". A tu taki kwiatek wyskoczył:

lechita
napisał: 2009-09-18 10:55:41 - IP: 195.116.91.201
Oj Wiślak nie przesadzaj z wulgaryzmami!!!! WSZYSCY są umoczeni w tym bagnie które zafundowali nam- kibicom, koledzy byłego prezesa Listka!!! Legia także jest umoczona tak jak Zagłębie, Arka, Korona, Lech, czy Wisła!!! Nie było świętych. Kto chciał awansować czy grac w pucharach musiał się opłacać czarnej mafii!!! Jak w tym roku czarnuchy skręcili na wiosnę Lecha.... Już na początku kwietnia (Lech był jeszcze liderem) w Poznaniu mówiono że Wisła będzie mistrzem, a Lech zdobędzie Puchar Polski!!! Ta pieprzona liga dalej jest skundlona i ja przestałem chodzić na ustawine mecze!!!

Ręce opadają...

A czemu opadają?Tak z ciekawości pytam.

Poza tym Wisła zawsze była zawsze omijana przy powołaniach,zawodnicy itd. Frankowski,Żurawski, to już są najbardziej jaskrawe przypadki. Ile było szumu aby ich powoływać. Nawet meczów reprezentacji nie chcieli tu organizować. Dla mnie to wyznacznik,że jednak nie wszystkim było pod drodze w pewnych sprawach. Poza tym byliśmy zawsze za silni na to aby ktoś mógł nas skręcić. Lechita jednym słowem tłumaczy swoją nieudaczność, swego klubu raczej korupcja. Po to skręciliśmy MP,aby później w dziwnych okolicznościach polec z Levadią:)logika zajebista.

flamengista 18.09.2009 12:01

Tak, po to sędziowie przekręcali Amikę, by w ostatnich 3 meczach mylić się na jej korzyść i podarować 5 bramek z kapelusza.

Po przypadku bułgarskiego lotto wierzę w szczęśliwe zbiegi okoliczności, ale u Amiki tego szczęścia u arbitrów było bardzo dużo. Więc zwalanie ich porażki w zeszłym sezonie na sędziów jest śmieszne.

tofik 18.09.2009 12:11

Ktoś może tak pomyśleć patrzac z jakimi ciotami odpadaliśmy z pucharów. Nikt nie zaliczył tyle wtop niestety.

studio2 18.09.2009 13:06

Ręce opadają, że ktokolwiek cytuje jakieś komentarze z takich portali, brakuje jeszcze czegoś z onetu.

bieniuTS 18.09.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 794097)
Ręce opadają, że ktokolwiek cytuje jakieś komentarze z takich portali, brakuje jeszcze czegoś z onetu.

OK, ciebie osłabiają inne rzeczy mnie inne...

Ale jak ktoś twierdzi (i dziwnym trafem jest to kibic z Wielkopolski), że Wisła zdobyła mistrzostwo w poprzednim sezonie przez jakieś machloje to ja nie mam pytań...
Ale cóż, skoro w Poznaniu podobno już w kwietniu o tym mówiono... sorry, po prostu wkurzyła mnie ta opinia i dlatego ją tu zamieściłem

!!IRIVER!! 18.09.2009 14:06

PiS wstawia się za kibicami Lechii...
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,974...wiadomosc.html

flamengista 18.09.2009 14:26

Amika: Arboleda pauzuje nie 2 miesiące, a 4 tygodnie:

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

For_FuN_ 18.09.2009 14:31

Stadion to nie miejsce na polityke, zreszta o tym tez mowia FIFA i UEFA(i nie tylko), a do tych organizacji chyba nalezymy ;)?

saklak1906 18.09.2009 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 794154)
Stadion to nie miejsce na polityke, zreszta o tym tez mowia FIFA i UEFA(i nie tylko), a do tych organizacji chyba nalezymy ;)? PiSowcy lubia robic z siebie idiotow.

No ale jaki rozglos, toz to oni jedyni sprawiedliwi a kara od komisji to wina Premiera i wogole zaraz zaczna odwolywac Ministra Sportu przez wotum nieufnosci.
Przepisy jakie sa to sa i trzeba sie do nich dostosowywac, choc dla mnie idiotyczne nie ma wybacz.

Pan Jotka 18.09.2009 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 794160)
No ale jaki rozglos, toz to oni jedyni sprawiedliwi a kara od komisji to wina Premiera i wogole zaraz zaczna odwolywac Ministra Sportu przez wotum nieufnosci.
Przepisy jakie sa to sa i trzeba sie do nich dostosowywac, choc dla mnie idiotyczne nie ma wybacz.

Jezeli nie obce ci pojecie nieposluszenstwa obywatelskiego to zrozumiesz takie akcje i nie bedziesz sie stosowal do prawa zgodnie z zasada: Dura lex sed lex.

KOMINEK 18.09.2009 15:37

Bez poltyki tu . Macie temat politycznyw Hyde Parku.

wolfy 18.09.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 794062)
Ktoś może tak pomyśleć patrzac z jakimi ciotami odpadaliśmy z pucharów. Nikt nie zaliczył tyle wtop niestety.

W walce o LM - nie:D Powodów nie będę podawał.

Ogólnie - występy naszych drużyn w pucharach to jedno wielkie pasmo niepowodzeń, przerywanych pojedynczymi wyskokami. Prześledź występy Legii.

Próba zrobienia z Wisły zła polskiej piłki jest nawet nie tyle żałosna, co śmieszna.

MichauSzczu 18.09.2009 16:00

http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html

Mozna by się nim zainteresowac moze zeszli by troszeczkę z ceny. On jako jedyny z Zagłębia w tym sezonie grał cos przyzwoitego. :D

Wojtas 18.09.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 794204)
Próba zrobienia z Wisły zła polskiej piłki jest nawet nie tyle żałosna, co śmieszna.

jedyne co zaluje to to ze nikt za złotych czasów Cupiała nie podjał rekawicy i równał do uwczesniej Wisly.

Kto sie wybija -tego zgonic ,zmiotać,zjeśc -byle nie uciekł z peletonu.

A efekty,czarno na białym widoczne.

MichauSzczu 18.09.2009 18:02

Szukamy silnego wysokiego napastnika Bóg wie gdzie po Brazyliach, Ugandach, a w polskiej drugiej lidze fałszywie nazywanej pierwszą biegał sobie taki Traore którego kupiło Zagłębie. ten zawodnik przerasta naszą ligę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl