![]() |
Cytat:
inny ciekawy kierunek to Ukraina przykład: http://www.90minut.pl/skarb.php?id_k...00&id_sezon=75 Spartakus Szarowola - 11 Ukraińców moim zdaniem Arboleda nie gra już tak dobrze, zresztą oni w tym i poprzednim seoznie duzo bramek stracili, gorzej raczej nie będzie |
Mam dziwne przeczucie ze po tym sezonie znowu będzie pierdzielenie o tym ze amica przegrała mistrzostwo przez krótką ławkę rezerwowych :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kuchenki mają pozamiatane. Jak z Arboledą praktycznie wszyscy im strzelali bramki, to bez niego zaczną przegrywać. Przynajmniej tak wychodzi na zdrowy rozum.
|
Cytat:
|
Przecież my nie wyciągamy zawodników z potentatów,tylko ze słabszych klubów. Poza tym nie każdy dobry jak na nasze warunki Ukrainiec gra w Dynamie czy Szachtarze.
|
Cytat:
|
Cytat:
widać Spartakusowi bardziej się opłacało ściągnać ukraińców bo tańsi, ba w tabeli są na 2 miejscu, więc chyba nie jest tak źle, a na bank za mniejszą kasę biegają |
Kuchenni bramki tracili juz z Arobledą ,choc łatał im dziury konkretnie.
Teraz beda mieli ciezko ,bo znowu kłania sie brak ławki w zespole Amiki. |
Cytat:
czyli o Arboledy który im ratował nie jeden mecz:-P |
Cytat:
|
Cytat:
Arboleda to nie tylko najlepszy obrońca Amiki, to także walczak, podrywający zespół do walki. Zawodnik charakterny, dobrze wpływający na resztę zespołu (jeśli tylko się z kimś nie kłóci). Nie ma co czarować, dla Amiki to poważne osłabienie. PS. Po to my mamy solidnego Jopa, by w razie kontuzji etatowych obrońców Marcelo-Głowa ich zastąpić nie obniżając znacząco poziomu gry defensywnej. Amika tak solidnego zmiennika nie ma. To poważny błąd. |
W miejsce Arboledy wejdzie Tanevski, rok temu na jesieni niezle sobie poczynał, przynajmniej lepiej niż etatowy rep. Polski Bosacki :>
|
Cytat:
Daj Boże Nam takiego zawodnika ( nie uwłaczając naszym) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nigdy sie nie zaglebiam w statystyki ale bedzie to dla nich osłabienie i tego nie zmienisz, bo on dla nich wiele znaczy i w obronie i w ataku |
flamengista
z tym Lechem to ja po prostu wolę dmuchać na zimne mając w pamięci poprzedni sezon ;-) a jak strata to się pewnie dopiero okaże PS. nie nasz zawodnik, więc nie musimy się martwić :D |
****a mać, a od kiedy obrońca ma wypełniać obowiązki napastników? Obrońca ma nie dopuszczać do tego, żeby rywal zdobył bramkę, a JAK SIĘ UDA to przy stałych fragmentach może "bawić się" w napastnika...
Brak Arboledy to oczywiste osłabienie Lecha i mam nadzieję - wiele drużyn, w tym Wisła to wykorzysta. |
a dla mnie to on zawsze błędy robił. W lidze jest kilku lepszych stoperów od niego...moim zdaniem oczywiście...bo Manu jest bardzo forsowany przez media. Choto, Astiz, Głowacki, Marcelo, Jodłowiec...wolałbym ich mieć na obronie. Nawet ten Tanevski z Wisłą grał lepiej od niego...albo Djurdiević (nie wiem jak się pisze :) ).
dlatego wątpię aby to było strasznie osłabienie Amiki. Zresztą niech o jakości obrony świadczy iliość goli jaką stracił Lech przy tym świetnym Arboledzie...10 goli...tylko 3 zespoły straciły więcej. Siłą Lecha i tak jest atak, więc strat w obronie tak nie odczują... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawy koment ze strony futbol.pl do artykułu o rzekomym udziale Łobo w korupcji... Ktoś im pojechał, czemu nie czepią się Iwańskiego z Legii i że to robota " warszafki". A tu taki kwiatek wyskoczył:
lechita napisał: 2009-09-18 10:55:41 - IP: 195.116.91.201 Oj Wiślak nie przesadzaj z wulgaryzmami!!!! WSZYSCY są umoczeni w tym bagnie które zafundowali nam- kibicom, koledzy byłego prezesa Listka!!! Legia także jest umoczona tak jak Zagłębie, Arka, Korona, Lech, czy Wisła!!! Nie było świętych. Kto chciał awansować czy grac w pucharach musiał się opłacać czarnej mafii!!! Jak w tym roku czarnuchy skręcili na wiosnę Lecha.... Już na początku kwietnia (Lech był jeszcze liderem) w Poznaniu mówiono że Wisła będzie mistrzem, a Lech zdobędzie Puchar Polski!!! Ta pieprzona liga dalej jest skundlona i ja przestałem chodzić na ustawine mecze!!! Ręce opadają... |
Cytat:
Poza tym Wisła zawsze była zawsze omijana przy powołaniach,zawodnicy itd. Frankowski,Żurawski, to już są najbardziej jaskrawe przypadki. Ile było szumu aby ich powoływać. Nawet meczów reprezentacji nie chcieli tu organizować. Dla mnie to wyznacznik,że jednak nie wszystkim było pod drodze w pewnych sprawach. Poza tym byliśmy zawsze za silni na to aby ktoś mógł nas skręcić. Lechita jednym słowem tłumaczy swoją nieudaczność, swego klubu raczej korupcja. Po to skręciliśmy MP,aby później w dziwnych okolicznościach polec z Levadią:)logika zajebista. |
Tak, po to sędziowie przekręcali Amikę, by w ostatnich 3 meczach mylić się na jej korzyść i podarować 5 bramek z kapelusza.
Po przypadku bułgarskiego lotto wierzę w szczęśliwe zbiegi okoliczności, ale u Amiki tego szczęścia u arbitrów było bardzo dużo. Więc zwalanie ich porażki w zeszłym sezonie na sędziów jest śmieszne. |
Ktoś może tak pomyśleć patrzac z jakimi ciotami odpadaliśmy z pucharów. Nikt nie zaliczył tyle wtop niestety.
|
Ręce opadają, że ktokolwiek cytuje jakieś komentarze z takich portali, brakuje jeszcze czegoś z onetu.
|
Cytat:
Ale jak ktoś twierdzi (i dziwnym trafem jest to kibic z Wielkopolski), że Wisła zdobyła mistrzostwo w poprzednim sezonie przez jakieś machloje to ja nie mam pytań... Ale cóż, skoro w Poznaniu podobno już w kwietniu o tym mówiono... sorry, po prostu wkurzyła mnie ta opinia i dlatego ją tu zamieściłem |
PiS wstawia się za kibicami Lechii...
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,974...wiadomosc.html |
Amika: Arboleda pauzuje nie 2 miesiące, a 4 tygodnie:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html |
Stadion to nie miejsce na polityke, zreszta o tym tez mowia FIFA i UEFA(i nie tylko), a do tych organizacji chyba nalezymy ;)?
|
Cytat:
Przepisy jakie sa to sa i trzeba sie do nich dostosowywac, choc dla mnie idiotyczne nie ma wybacz. |
Cytat:
|
Bez poltyki tu . Macie temat politycznyw Hyde Parku.
|
Cytat:
Ogólnie - występy naszych drużyn w pucharach to jedno wielkie pasmo niepowodzeń, przerywanych pojedynczymi wyskokami. Prześledź występy Legii. Próba zrobienia z Wisły zła polskiej piłki jest nawet nie tyle żałosna, co śmieszna. |
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html
Mozna by się nim zainteresowac moze zeszli by troszeczkę z ceny. On jako jedyny z Zagłębia w tym sezonie grał cos przyzwoitego. :D |
Cytat:
jedyne co zaluje to to ze nikt za złotych czasów Cupiała nie podjał rekawicy i równał do uwczesniej Wisly. Kto sie wybija -tego zgonic ,zmiotać,zjeśc -byle nie uciekł z peletonu. A efekty,czarno na białym widoczne. |
Szukamy silnego wysokiego napastnika Bóg wie gdzie po Brazyliach, Ugandach, a w polskiej drugiej lidze fałszywie nazywanej pierwszą biegał sobie taki Traore którego kupiło Zagłębie. ten zawodnik przerasta naszą ligę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl