![]() |
Glazkov wygral ale trzeba przyznac, ze sie Cunningham postawil calkiem calkiem.
|
Słabiutki Wach, zero dynamiki, przereklamowana siła ciosu, technika jak u juniora a nawet gorsza.
Walka Głazkow - Cunningham ciekawa, bliska remisu. Głazkow teraz obowiązkowym dla Kliczki ale widzę tu ciężki nokaut na Wiaczesławie. Dobra walka Pascal - Kowaliow. |
Szpilka i Sułęcki wygrali swoje walki poprzez nokauty w drugiej rundzie to się na boksowali.Sułęcki mi się bardziej podobał
|
Tutaj cała walka Szpilki z Cobbem dla tych, co nie widzieli. No Polak zmasakrował rywala, wydaje mi się, że to nie był dla Szpili równorzędny konkurent: https://www.youtube.com/watch?v=VEbx20et4G0
|
Wystarczy posłuchać co mówi Andrzej Kostyra, żeby wiedzieć, że ten cały Cob nawet w szczycie formy nigdy bokserem nie był.
|
Ta walka to była taka rozgrzewka dla Szpilki na powitanie w stanach...
|
Nie dałem rady wstać ale chyba oglądnę sobie powtórkę:
Cytat:
|
imo nie warto. pacman coś probowal, atakowal pare razy mocniej trafil floyda, a floyd jedynie kontrowal prostym i spierdalał po ringu. jedna najbardziej przereklamowanych walk w historii...
|
Cytat:
Floyd Mayweather Jr - Manny Pacquiao 148/435 (34%) Ciosy ogółem 81/429 (19%) 67/267 (25%) Ciosy proste przednią ręką (jabs) 18/193 (9%) 81/168 (48%) Pozostałe mocne ciosy (power punches) 63/236 (27%) Piękne kontry Floyda. |
Znajdę gdzieś w sieci całą walkę?
|
Tak się złożyło, że oglądałem tą walkę w niemiecko-rosyjskim towarzystwie i czułem się, że tylko ja kibicuję Mayweatherowi.
Walka delikatnie mówiąc była rozczarowująca jak na ten cały hype, ale pokazała jednak jaka różnica dzieliła tego geniusza boksu względem goniącego go peletonu, a także dlaczego miał on na rozkładówce kilkunastu mistrzów różnych kategorii wagowych. Pacquiao pokazał, że ząb czasu okrutnie wykastrował go z jego atutów, czyli szybkości i kombinacji, a zryw w 4 rundzie i ten celny lewy cios to było za mało, aby zaistnieć w tej walce. Rewanżu nie będzie i dobrze, bo po co? PS. Dzisiaj Golowkin szykuje kolejną masakrę. |
Floyd niekwestionowany mistrz i tyle w temacie - mówi, że ostatnia walka we wrześniu, ale nie sądzę, żeby skończył karierę z rekordem 49-0 jak Rocky Marciano. Na pewno będzie chciał pobić jego rekord i zakończyć z 50-tką zwycięstw na koncie. Podkręca tylko temat pewnie bo mu się kontrakt kończy z Showtime i będzie chciał jak najwięcej wycisnąć za "powrót z emerytury" na ring.
Cytat:
|
Ludzie juz się nie nabiorą na gadki o super walce z udziałem Mayweathera. Walki z jego udziałem to borefesty. W usa 90 dolców za walkę z Pacem trzeba było zapłacić - niezły przekręt..
|
^ Z tego co piszą* to wynik PPV zbliżony do to tej walki z ODH więc jak na taką kwotę to poszło sporo. Oczywiście przyznaję Ci rację, że walka poziomem - zwłaszcza ze strony Pacmana rozczarowała i ludzie są na pewno rozgoryczeni tym co zobaczyli za te 90 dolców. Ale myślę, że Money chce jak najwięcej ugrać za tą 50 walkę i do tego zmierza. Pożyjemy zobaczymy :)
* Cytat:
|
Podobno Szpilka tydzień temu walczył ale gość tak upadł na dno że już nawet onet tego nie wspomina - kolejny kelner.
A w najbliższy piątek: Mariusz Wach (30-1, 16 KO) - Konstantin Airicha (21-10-2, 17 KO) Transmisję z gali Wach-Airich, na której będą walczyć również m.in. Robert Parzęczewski, Michał Gerlecki i Michał Żeromiński, przeprowadzi Polsat Sport. Początek w piątek o 20.00. |
Czy ja wiem, czy Szpilka upadł? Wg mnie planowo w tym roku z nowym trenerem porozbija sobie ze 3-4 kelnerów i na początku przyszłego roku dostanie coś większego. Co z tego wyjdzie - zobaczymy.
Odnośnie walki Wacha - jak zobaczyłem ważenie, to dałem sobie spokój z tą walką. Wach otłuszczony, a jego przeciwnik może mu wejść pod pachę. Zapowiada się ekscytująco ;) |
No właśnie to ciągłe obijanie kelnerów mnie rozwala. Jego rówieśnik w USA co ma za sobą 10 walk by go rozrzucił po ringu jak gnój po polu :)
Pojawił się taki Jennings i pokazał mu miejsce w szeregu. Ale zobaczymy. |
Lennox Lewis powidział: "Szpilka to zakopany w piasku diament" i ja mu wierzę
|
12 września prawdopodobnie Mariusz Wach będzie walczył w Londynie z Anthonym Joshua
|
Cytat:
|
Cytat:
|
"O mój Boże", to coś czuję, Wach po walce będzie mógł powiedzieć:D Miłoby było jednakże pójść na galę Polaka "u siebie", tymbardziej że delikatnie to ujmując, mamy( wiślacy z Londynu) dobry kontakt z panem Mariuszem.
|
Szminka ostatnio miał takich leszczy jak w początkach kariery. Robił co chciał z nimi. Nie wiem co mu to da oprócz tego że zgarnie check w amerykańskich dolarach. Musi walczyć z lepszymi by robić postępy.
|
Cytat:
Hehe, no Antek jest szybki cholernie ale czy ma aż taką petardę w łapie ...? Jakieś szanse są :) |
Cytat:
Cytat:
Coś się Mariusz rozszalał .. za miesiąc Joshua, potem "chwila" odpoczynku i Powietkin ... bez kitu :) |
Głowacki... Świetna walka, nie spodziewałem się.
|
Jak dla mnie to walka roku na świecie jak do tej pory.
|
Oglądałem dzisiaj powtórkę, ależ go rozkwasił, huknął o ring aż miło:) brawo dla Polaka!
|
Cała walka jak ktoś chce:
https://www.youtube.com/watch?v=-OvTSkswwHk Kompletnie mi wyleciała z głowy ta walka ale tym bardziej szacun podwójny. Brawo !!! |
Oglądał ktoś Wacha wczoraj?
Przez chwilę miałem nadzieję na niespodziankę niestety przewaga w szybkości była miażdżąca ... |
Trochę to wyglądało tak, że Wach walczył z tym ruskim głównie po to, żeby spłacić promotora.
Teraz przy dobrych wiatrach załapie się na PBN |
..uj z KSW
Cytat:
|
No ....a jak raz w życiu człowiek postawi hajs na Kliczke to akurat wtedy musi przegrać...
|
11 lat czekalem na ten dzien :)
|
Mowi sie trudno. Sportowo moze i w HW poziom siegnal dna ale przynamniej cos ciekawego w koncu sie zacznie dziac.
|
No i się dzieje.Szpilka z Wilderem o pas 16 stycznia:lol:
|
To dobitnie ukazuje dno i wodorosty jeśli chodzi o ciężką.
|
A wole takie wodorosty niż niewyrywalne i monotonne przez 10 lat chwasty pokroju kliczkow. Co do walki. W walce szpilka nie ma szans. Ma za to szanse w cyrku jak fury:)
|
|
Niezła beka - jak się Wilder potknie o własne nogi to jakaś szansa jest ...
Ps. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl