![]() |
Cytat:
Barcelonie zdarzały się różnego rodzaju wpadki w pucharach, chociaż to dosyć odległe czasy: [FONT='Courier New']1966 Fairs Cup 555 FCB-Dundee United 1-2 Scotland Barcelona L 122 [/FONT] [FONT='Courier New']Szwajcarzy dali radę:[/FONT] [FONT='Courier New'][/FONT]1967 Fairs Cup 573 Zürich F.C.-FCB 3-1 Switzer. Zürich L 130 1967 Fairs Cup 574 FCB-F.C. Zürich 1-0 Switzer. Barcelona W 347 Norwegowie walczyli dzielnie: 1969 Cup Win.Cup 587 FCB-Lyn Oslo 3-2 Norway Barcelona W 356 1969 Cup Win.Cup 588 Lyn Oslo-FCB 2-2 Norway Barcelona D 99 1969 Final Cup Win. 591 Slovan Bratislava-FCB 3-2 Czechov. Basel L 134 Steaua po raz pierwszy pojeechała sławną Barcę: 1971 Cup Win.Cup 624 FCB-Steaua Bucuresti 0-1 Romania Barcelona L 144 1971 Cup Win.Cup 625 Steaua Bucuresti-FCB 2-1 Romania Bucuresti L 145 Tutaj wprawdzie rywale z wyższej półki, ale 4:0 na camp Nou to szok 1972 UEFA Cup 636 Porto F.C.-FCB 3-1 Portugal Porto L 149 1972 UEFA Cup 637 FCB-Porto F.C. 0-1 Portugal Barcelona L 150 1980 UEFA Cup 777 Köln F.C.-FCB 0-1 Germany Köln W 460 1980 UEFA Cup 778 FCB-Köln F.C. 0-4 Germany Barcelona L 179 Austria walczyła jak Lwy i wygrała dzięki bramce na Camp Nou 1983 Cup Win.Cup 815 F.K. Austria Wien-FCB 0-0 Austria Wien D 147 1983 Cup Win.Cup 816 FCB-F.K. Austria Wien 1-1 Austria Barcelona D 148 Francuzi nie byli jakimiś wielkimi mistrzami, a po pierwszym meczu żegnali się z pucharem, może Barca też nas tak zlekceważy ? Nie mam nic przeciwko 1984 Cup Win.Cup 837 F.C. Metz-FCB 2-4 France Metz W 492 1984 Cup Win.Cup 838 FCB-F.C. Metz 1-4 France Barcelona L 196 Można wygrać na Camp Nou i odpaść... 1985 European Cup 845 A.C. Sparta Praha-FCB 1-2 Czechov. Praha W 498 [FONT='Courier New']1985 European Cup 846 FCB-A.C. Sparta Praha 0-1 Czechov. Barcelona L 198[/FONT] [FONT='Courier New'][/FONT]Awans z Albańczykami dzięki bramce strzelonej na wyjeździe 1986 UEFA Cup 858 Flamurtari Vlora-FCB 1-1 Albania Vlora D 154 1986 UEFA Cup 859 FCB-Flamurtari Vlora 0-0 Albania Barcelona D 155 Dundee po raz 2 wybija Barcy puchary..... 1987 UEFA Cup 864 Dundee United-FCB 1-0 Scotland Dundee L 202 1987 UEFA Cup 865 FCB-Dundee United 1-2 Scotland Barcelona L 203 Nawet Albańczycy wygrali z Barcą, może Wisła przełamie złą passę ??? 1987 UEFA Cup 878 FCB-Flamurtari Vlora 4-1 Albania Barcelona W 514 1987 UEFA Cup 879 Flamurtari Vlora-FCB 1-0 Albania Vlora L 208 Ani Belgowie ani Rosjanie nie byli w tych meczach faworytami, a jednak pokonali bardziej utytułowanych rywali. Dla młodszych kibiców powiem, że wówczas w CSKA nie było tylu pieniędzy co dzisiaj, a czołowi zawodnicy masowo wyjeżdżali grać zagranicę - bo tam zarabiali konkretne pieniądze.... 1989 Cup Win.Cup 925 R.S.C. Anderlecht-FCB 2-0 Belgium Bruxelles L 217 1989 Cup Win.Cup 926 FCB-R.S.C. Anderlecht 2-1 Belgium Barcelona W 543 1992 European Cup 981 C.S.K.A. Moscow-FCB 1-1 U.S.S.R. Moscow D 175 1992 European Cup 982 FCB-C.S.K.A. Moscow 2-3 U.S.S.R. Barcelona L 227 A tutaj pamiętna runda grupowa LM w tagicznym wykonaniu Barcy: 1997 European Cup 1075 FCB-P.S.V. Eindhoven 2-2 Holland Barcelona D 199 1997 European Cup 1076 P.S.V. Eindhoven-FCB 2-2 Holland Eindhoven D 200 1997 European Cup 1077 Dinamo Kiiv-FCB 3-0 U.S.S.R. Kiiv L 248 1997 European Cup 1078 FCB-Dinamo Kiiv 0-4 U.S.S.R. Barcelona L 249 1997 European Cup 1079 FCB-Newcastle United 1-0 England Barcelona W 630 1997 European Cup 1080 Newcastle United-FCB 3-2 England Newcastle L 250 W 11 potyczkach polskich drużyn z Barceloną po wojnie Barca odniosła 7 zwycięstw i 3 remisy: Legia: 3-1-0, Wisła 2-0-0, GKS 2-0-0, Lech 0-2-0 W sparingach remisy osiągnęły Cracovia (23), Legia Warszawa (74) przegrały Cracovia (23), Repr. Warszawy (57), Stal Mielec (74) Czyli żadna polska drużyna nie wygrała z Barcą, 5 razy zremisowaliśmy, a 10 razy przegraliśmy |
Cytat:
Mi się śniło 0-2 do połowy! Oby się spełniło! Skorża robi swoje i jestem spokojny! Taktycznie będzie dobrze. Nie możemy popełniać tylko takich błędów głupich, syndrom kadry, w obronie. Głupie kiksy i zostawianie piłkarzy, całego boku wolnego! Jazda chłopaki! |
Dobra panie i panowie :) tam gdzie są "..." w temacie dopiszmy już Faza grupowa LM :) 1:1 a na R22 1:0 dla nas :)
|
Panowie na sny trzeba uważać , Bo mi przed pierwszym meczem z Beitarem śniło mi się że będzie 2:1 dla nas, no i było , tylko szkoda ,że dla Beitaru :D Mam nadzieję że rozegramy świetny mecz i nawet jeśli nie uda nam się uzyskać jakiegoś dobrego wyniku to przynajmniej postraszymy ostro Barce
|
Cytat:
|
Jak nie stracimy 3 bramek w pierwszym kwadransie to będzie góra 3:0 dla Barcy, jak nie stracimy żadnej bramki w pierwszym kwadransie to będzie szansa na remis.
Trzeba wierzyć. |
W takich meczach zazwyczaj jest tak.,że mamy dwie,trzy sytuacje wręcz wymarzone. Spowodowane one sa albo indolencją obrońców albo naszymi dobrymi zagraniami, tylko problem;em zaczyna się kiedy trzeba zwyczajnie posłać piłkę do siatki, jak na treningu. Wtedy zazwyczaj nasi piłkarze zaczynają kombinować, robić rzeczy niewyobrażalne, tak jakby nie chcieli trafić,i tutaj tkwi nasz problem. Wierze,że mecz rozegramy dobry, ale w kluczowych momentach będziemy zawodzić, bo psychika naszych piłkarzy nie będzie w stanie przyjąć,że można strzelić gola, a nawet dwa lub więcej Barcelonie jak mecz będzie na styku.
Jak będziemy przegrywać 4-0 to spokojnie dwie bramki strzelimy, bo będzie po meczu, ale już obawiam się,że w sytuacji sam na sam przy stanie 1-1 np Brożek zwyczajnie nie strzeli, spali się. Po meczu będzie mówił, że myślał i chciał inaczej uderzyć. tutaj trzeba instynkt włączyć i walić ile dala fabryka. Nie myśleć, automatyzm musi zadziałać. Nie pisze tego ot tak sobie,tylko jest to sytuacja, którą obserwuje od wielu sezonów. Gramy dobrze i stwarzamy sobie sytuacje, ale trafić nia ma jak. Póżniej nastepuje efekt domina, idzie kontra dostajemy bramkę i wszyscy przygaszeni czekają na gwizdek końcowy. Bo jak może być inaczej skoro widzisz,ze goścn a 200 % sytuacje i nie trafia. To już odechciewania się wszystkiego, bo wiesz,że nawet jak przechywicsz pilke to i tak jest to na marne. Wszytko leży w gestii skuteczności. Spokojnie podchodzę do tego meczu, bo wiem,że jak chłopcy nie popuszczą w pieluchy przed wyjściem na murawę, to wszytko jest możliwe. A Ci co mówią,że dostaniemy nie wiadomo ile, to neich nie mówią,ze mecz będa oglądać,przecież dobranocka kończy się długo przed meczem. |
Podziwiam optymizm części z Was. Szczególnie tych opowiadających banały o tym, że w piłce wszystko jest możliwe. Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę? Wcześniejsze mecze mnie nie interesują, bo wtedy jeszcze nie było takiej przepaści pomiędzy średnimi i najpotężniejszymi klubami.
Ja za dobry wynik uznam każdy lepszy od przegranej 0-5. Jeśli do tego uda się strzelić gola lub gole to w ogóle będzie świetnie. Do meczu podchodzę na luzie - z nastawieniem "co ma być to będzie". Licząc nie tyle na dobry wynik, co momenty niezłej gry naszych zawodników i to, że dadzą z siebie wszystko. Proszę oszczędzić mi wysłuchiwania głupot o tym jakie to mam barcelońskie kompleksy. Moje podejście do tego meczu wynika ze zwykłej analizy sytuacji, z faktu, że nasi najprawdopodobniej przegrają mecz w szatni, że mamy bramkarza, który ma kłopoty z koncentracją, że nasza obrona jest poobijana i brakuje w niej bodaj najlepszego zawodnika, że na wyjazdach gramy znacznie słabiej niż u siebie, że gorzej wykonujemy założenia taktyczne, że poza Brożkiem nie mamy prawdziwego egzekutora, itd. itp. Można by tak długo wymieniać. |
Porównując do meczu z Realem, wtedy nie widziałem przewagi Wisły na żadnej pozycji.
Teraz widzę jedną przewagę: Maciek Skorża :-) Liczę na porażkę 1 bramką i pomyślne rozstrzygnięcie dwumeczu u nas na Reymonta! Skład identyczny jak na rewanż z Beitarem jedynie zamiast Piotrka Brożka (pewnie nie do końca sprawnego), Marek Zieńczuk na lewej obronie. |
Nie moge sie doczekac, niech ten dzien mija szybciej :/
|
Po prostu spróbujmy, to przecież nic nas nie kosztuje!
Cytat:
Niedzielan http://www.weszlo.com/blog/4/157 ;) |
Cytat:
Wisła - Schalke. Wisła - Parma. Polska - Portugalia w el.ME'08. Wymieniać dalej? |
Gdzie Schalke , Parma czy Lazio do Barcelony hehe
poza tym, wtedy mielismy mocniejszy skład od dzisiejszego moje przemyślenia przed meczem są dokładnie takie same jak w art. wyzej z weszlo.com , no ale zobaczymy.. |
Cytat:
Glasgow Rangers, Schalke i Parma to 2-3 liga Europy. Meczu Polski z Portugalią nie komentuje (po pierwsze grały reprezentacje, po drugie przegrana - czy też wygrana - niczego niczego nie gwarantowała). |
Cytat:
Oby Paweł potwierdził dzisiaj wieczorem swoje umiejętności. Trudniejszego rywala już sobie ciężko wyobrazić. |
Zieńczuk na obronę ? Czemu nie?!
Cytat:
Trzymam kciuki za Cantoro i Sobolewskiego, to od nich będzie dużo zależało aby utrudniać Barcelonie grę środkiem. Na skrzydłach może być gorzej. Tutaj często jest dziura. Ważne, żeby ją Baszczyński z Diazem umiejętnie łatali. A w ataku dobrze by było żeby ktoś mocniej wspierał Brożka. Najlepiej Boguski - dynamiczny i stylem nieobliczalny. Ehhh... zostało 8,5 godziny. Jak ja to wytrzymam :-D ? |
Wisła
Pytanko! Czy to prawda, ze w meczach rund kwalifikacyjnych LM nie jest spiewany hymn ChL?? Wlasnie sluchalem na YT i az ciary przechodza jak sobie pomysle, ze na R22 tak by grali co najmniej 3 razy w grupowej!
|
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam ew. grupową jak zawsze od lat mamy grać w Chorzowie. |
a co z tym hymnem?? grają? czy nie w Q?
|
Cytat:
|
Piotr Brożek zagra:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-barce,1161935 Barcelona gra z Wisłą o życie http://darekwolowski.blox.pl/2008/08...a-o-zycie.html |
Cytat:
Sorry za ot. |
Mimo, że szanse na awans są bliskie zeru to mam nadzieję, że napsujemy Barcelonie krwi. Marzy mi się, żeby rozstrzygnięcie padło dopiero w Krakowie, a Barcelona najadła się pożądnie strachu. Nie pozwólmy, żeby 3 runda eliminacji była dla FCB kolejnym sparingiem przedsezonowym. Walczmy... niech posypią się kartki - z jednej i z drugiej strony. Żeby zapamiętali raz na zawsze nazwę Wisła.
|
Hehe wiedziałem że z Cleberem i Brozkiem to był farmazon... WALCZYC WISŁA WALCZYC !!
Mecz o 21:45 ja na szczescie juz wymyslilem sobie zajęcie ide po grac z chłopakami na boisku a potem JAZDA!! |
Cytat:
Ja wierze ze chlopaki dadza rade i nie wyjda na mecz z miekkimi nogami |
Cytat:
Rangers - IFK Goteborg 1:1 0:3 1998/1999 NK Croatia Zagreb - Celtic 3:0 0:1 1999/2000 NK Maribor - Olympique Lyon 1:0 2:0 2000/2001 Feyenoord - Sturm Graz 1:1 1:2 Inter Mediolan - Helsingborgs IF 0:0 0:1 2002/2003 FC Basel - Celtic 2:0 1:3 2003/2004 Newcastle Utd - Partizan Belgrad 1:0 0:1 k. 3:4 2005/2006 Celtic - Artmedia Petrżalka 0:5 4:0 2006/2007 Ajax Amsterdam - FC Kopenhaga 0:2 2:1 2007/2008 Slavia Praga - Ajax 2:1 1:0 2008/2009 Wisła Kraków - Barcelona ?:? ?:? |
No ale to nie sa takie firmy, moze poza Interem, chociaz on do dzisiaj nie błyszczy.
|
Chłopaki nie powinni się stresować.
Denerwujące jest to podniecanie się wielką Barceloną. Łełełe. Jaka to ona jest fantastyczna. Barcelona to klub, który w swojej lidze nie przegrywa tylko z Realem. To klub, który daje ciała w meczach ze słabszymi rywalami. Tak samo Wisła czasem zremisuje z Ruchem Chorzów albo innymi Polkowicami. Jedyna różnica między Wisłą, a grajkami z Hiszpanii jest taka, że my mamy okazje grać z Barcą raz na rok, a oni grają z nimi 2 razy na rok w każdym sezonie. I ich już nazwisko Pujol nie podnieca. Mnie zresztą też. Więc weźcie się wszyscy w garść, nie dawajcie tu durnych statystyk tylko czekajmy spokojnie na mecz. Bo będzie co ma być. I wg mnie będzie dobrze i te katalońskie gwiazdy zobaczą, że nie trzeba kosztować 504279238794237 mln euro żeby umieć kopnać piłke prosto i przebiegnąć 50 m na sprincie. |
Cytat:
He He He Jazda Jazda Jazda ..... Już widze Brozia jak z flagą Wisełki spaceruje po Camp Nou (patrz zdjęcie :) obok) |
Wiem, że Barcelona wiem, że emocje, ale postarajcie się trochę powstrzymać i nie piszcie, co tylko ślina na język przyniesie a w szczególności zostawcie dla siebie informacje gdzie, kto jest, co robi i w jakim jest stanie emocjonalnym, bo forum nam się zupełnie rozjedzie
|
Cytat:
Zdarzały się często wyniki dwucyfrowe, często różnice 7-8 goli - Pamiętam że Legia pogoniła UTArad bodajże 8:0 !!!!!!!!!!!!!!! A i Barceona zdarzało się że goniła "średnich przeciwników" różnicą 5-7 bramek |
Wiem, że jestem niepoprawnym optymistą, ktoś powie: głupkiem, ale ja zdania nie zmienię. Wierzę, i to bardziej, niż w zdobycie Pucharu Polski w zeszłym roku, że Wisła zremisuje na wyjeździe z Barceloną, a u siebie wygra i przejdzie! I Skorżę będą nosić do końca roku na rękach.
|
Cytat:
W 1991 Legia, w tamtym sezonie ligowy średniaczek, potrafiła wyeliminować Sampdorię i postawić się Manchesterowi. Czy ktoś wyobraża sobie, by znajdujący się rok temu w podobnej sytuacji Bełchatów był w stanie powalczyć z Man Utd? I niech nikt mi nie mówi, że to dlatego, że polska piłka była mocniejsza. Przypomnijcie sobie wyniki repy z tamtych lat. |
Cytat:
Inter miał wtedy pake niewiele słabszą niż obecnie Barca, a Szwedzi byli drużyną znacznie słabszą niż Wisła. Pozatym Inter trenował wtedy niejaki Marcello Lipi. Rok 2000, kwalifikacje do LM. http://www.youtube.com/watch?v=cLvWK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=pMiWt...eature=related |
Lech Poznań - Barcelona 1:1 i 1:1..przegraliśmy w karnych.
A więc da się z nimi grać ;) |
Dobra, ale ile było o takich meczy jak
Inter - Helsingborg 0:1 ; 0:0 ? 5 % ? 95 % po swojemu. zmiescimy sie w tych 5 % ? wątpie. |
Może wkońcu bo już te 95% napewno wyrobiliśmy :)
|
Cytat:
A Barca? 2003/04 druga w lidze, 04/05 i 05/06 mistrz, 06/07 druga, a teraz trzecia. Do tego LM w 2006tym. Na temat Helsingborga się nie wypowiadam, bo nie pamiętam tego zespołu. |
Dobra..i tak nie przegadacie tych "realistów". Ci co nie wierzą w awans przy nie daj boze niekorzystnym rezultacie zaraz po meczu beda pisac - "A nie mówiłem". Miejmy nadzieję, że ci drudzy dziś będą mogli to napisać..w tym ja. Przed zadnym meczem nie bylem tak spokojny o wynik. Może dlatego, że nie ma ciśnienia na LM w tym sezonie a może jednak coś w tym jestg. Wczoraj mi się śnił pierwszy mecz a dziś rewanż. W pierwszym eczu przegraliśmy 2:1 strzelając bramkę w 90 minucie. W rewanżu wygraliśmy 1:0 po bramce również w 90 minucie, ale to my przeważaliśmy na boisku a nie BArcelona.
Ludzie..będzie co będzie i nie zmieni tego pisanie"poniżej 5:0 będę zadowolony." My mamy strzelić tam bramkę i wierzę, że to uczynimy. |
Proponuje się ogarnąć.
Wiadomo, że serce mówi, że przejdziemy Barce, jednak rozum podpowiada, że nie będzie źle jak przegramy tylko 2-0. Być może kiepski ze mnie kibic ale ja modle by nie było kompromitacji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl