Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

palikot 19.04.2012 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślacki (Post 1239015)
Media nie dość ze są stronnicze to jeszcze kłamią ,wogóle nie kryją nienawiści do Wisły,mysle ze już pora na bojkot canal + proponuje masowo z nich rezygnować napewno ich to zaboli bo jest nas wielu .zamiast płacić abonament i wzbogacać naszych wrogów lepiej kupić bilet lub karnet i przychodzić na stadion

macie przykład: typowy malkontent, który dużo gada, jak jest chujowo, co by nie zmienić, ale żeby podać jakąś alternatywe, to pomysłu nie ma.

Może jak dadzą lige do TVP to wtedy zrozumiałbyś jakie w tej chwili .......isz bzdury. Kiedyś liga była w tvnie starsi pamiętają jak było... niech wam opowiedzą. Nie ma w Polsce innej opcji jak C+. Fakt zdarza im się .......ić od rzeczy, jak np. Mielcarskiemu na ostatnim meczu z Koroną, ect. ect, ale są jedynym kanałem, który z szamba portafi zrobic perfumerie.

I jakoś bardzo rzadko spotykam się z niechecią do Wisły ze strony C+ tym bardziej, że Węgrzyn - Wiślak, Mielcaarski - nie jest anty, Szymkowiak - zgrywa obiektywnego ale anty tez nie jest do Wieszczyckiego też nie mam zarzut.

Lepiej pewnie, zeby hity ekstraklasy były o 14 w sobote przerywane popołudniowymi wiadomościami, a wybitny komentarz serwował Szpaku...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez libero (Post 1241637)

Sami widzicie, jakie chamy z tych basałajów. Takich ludzi w Wiśle nie powinno być.

Blaszczu16 20.04.2012 09:48

Węgrzyn, Mielcarski czy ta łysa pała co została swego czasu ośmieszona przez Maćka Żuraskiego ( http://www.youtube.com/watch?v=vTQ6xBQVLv0 ), zawsze są przeciwko Wiśle. Nie pamiętam kiedy pochwalili za coś klub. Gdy gramy ze słabszymi zespołami to tylko czyhają na nasze potknięcie.

marian3a 29.04.2012 05:15

onet.pl robi hmm promocję ilmiku derbowego :D autor zastanawia się co znaczy JŻS ... tzn pisze jedynie co to znaczy po żydowsku bo Wisła tego nie komentuje :D hehehe linka nie daje bo szkoda czytać :)
jakby kogoś korciło oto cytat:
"rzech wiślaków nakręciło krótki film zachęcający wszystkich kibiców do przyjścia na krakowskie derby. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby w tle nie widniał skrót "JŻS", który w ustach kibiców Wisły Kraków oznacza: "Jeb.. Żydów Skur...".

Każdy mecz Wisły Kraków z Cracovią to wielkie wydarzenie dla kibiców! Kilka dni temu piłkarze Wisły na krakowskim rynku rozdawali bilety na poniedziałkowy mecz, a filmik powstał kilka tygodni wcześniej...

Początek trzyminutowego filmu nie bulwersuje, skandaliczny jest dopiero jego koniec, w którym trzech wiślaków: stoi na tle trzyliterowego napisu...

Filmik znajduje się na stronie internetowej Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków, natomiast władze "Wisły Kraków" nie zajmują żadnego stanowiska w tej sprawie.

- Z tego co się orientuję ten napis ma różne znaczenia. O komentarz należy poprosić autorów filmu - powiedział "Gazecie Wyborczej" rzecznik prasowy mistrzów Polski.

W języku Cracovi skrót ten oznacza "Jesteśmy żydowskimi skur...".

Filmik możecie zobaczyć tutaj."

Manhunt 29.04.2012 07:58

Dziwne ,że się nie przypieprzyli do Jovanicia jak malował Wisła Pany

najm 29.04.2012 14:39

Nie wiem czy dobry temat, ale artykuł o derbach Krakowa, z historycznego punktu widzenia.

http://www.czasfutbolu.pl/derby-krak...ria-prawdziwa/

zglowki 02.05.2012 12:07

zapraszam również do poczytania o Wiślackich (między innymi) potyczkach przed wojną (w tym słynnym wyjeździe na 1. Fc Katowice z 1927 roku), oraz o tym, jak to się potem pozmieniało w całej Polsce... http://zglowki.wordpress.com/2012/04/12/39/

Kocur 15.05.2012 12:55

Cytat:

- Rozmowy toczyły się od pół roku. Konkretną propozycję dostałem w piątek, w niedzielę pierwszy raz zobaczyłem wzór kontraktu - opowiada Tomasz Musiał. 31-letni krakowianin w przyszłym sezonie ma należeć do grona siedmiu zawodowych sędziów, którzy jako główni arbitrzy prowadzić będą mecze piłkarskiej ekstraklasy.

- Bardzo się z tego cieszę. Zresztą nie tylko z tego, ostatnie miesiące są dla mnie kumulacją szczęścia. 18 kwietnia zostałem tatą, moja narzeczona Sabina urodziła Kamilkę. Brakuje jeszcze chyba tylko emblematu FIFA i, jeżeli chodzi o sprawy zawodowe, będzie to już mistrzostwo świata - śmieje się Musiał.

Za nim dwa sezony w ekstraklasie, 27 meczów. Z siódemki, która ma stanowić elitę ligowych sędziów w przyszłym sezonie, równie krótki staż na najwyższym szczeblu na tylko Paweł Raczkowski. Ale on w środowisku piłkarskim nie ma tak dobrych opinii jak krakowianin. Bo Tomasza Musiała, w anonimowej ankiecie przeprowadzonej przez Canal+, zawodnicy ekstraklasy uznali najlepszym arbitrem ligi.

- Każdy lubi pochwały, ja nie jestem wyjątkiem. Fajnie słyszeć, gdy osoby ze środowiska pozytywnie oceniają moją pracę - przyznaje jedyny ekstraklasowy sędzia z Małopolski. - Mam jednak wokół siebie mnóstwo ludzi: znajomych, rodziców, a na meczach swoich asystentów - którzy dbają o to, by syfon z wodą sodową się nie odkręcił - mruga okiem.

Gwizdka używa oszczędnie, pozwala piłkarzom grać. Tak było niedawno w Gdańsku, gdy w przedostatniej kolejce sezonu prowadził mecz Lechia - Legia. Gospodarze walczyli o utrzymanie, goście o mistrzostwo Polski. Poziom pobudzenia piłkarzy był adekwatny do stawki spotkania.

- Pan obserwator wyliczył mi później, że podyktowałem 23 faule. Tylko 23 - opowiada Tomasz Musiał. - To był chyba najfajniejszy mecz, jaki do tej pory sędziowałem. Piękny stadion, ponad 20 tysięcy ludzi, doping. Były emocje, walka o każdy metr boiska. Potem radość zwycięzców, smutek pokonanych. Kwintesencja piłki nożnej.

Zabrzmiało górnolotnie? Może, ale Musiał-sędzia ma przecież futbol we krwi. Jest synem legendy Wisły, medalisty mistrzostw świata - Adama i bratem Macieja, który jest członkiem sztabu szkoleniowego "Białej Gwiazdy". Sam Tomasz też zapowiadał się na dobrego piłkarza, ale jako nastolatek musiał przerwać treningi z powodu choroby. W 2000 roku, jeszcze przed dwudziestką, został sędzią rzeczywistym.

- Przejście na zawodowe sędziowanie na pewno sporo zmieni w moim życiu. I wygląda na to, że przy okazji zostanę tatą na cały etat - uśmiecha się Tomasz Musiał. - Sabinka będzie mogła prowadzić życie zawodowe, Kamilką więcej będę zajmował się ja. Dwie-trzy godziny dziennie trzeba będzie poświęcić na treningi, ale dziadkowie też przecież chcą zajmować się wnuczką.

Nie bezpośrednio o Wiśle ale powiedzmy że "zostaje w rodzinie" :)

vote-for-mikey 15.05.2012 13:14

Szkoda, że połowa dobrych polskich sędziów nie może sędziować Wiśle. Znaczy Musiał junior.

Kocur 24.05.2012 15:53

Dziennik Polski
Tak zwana kartka z kalendarza :)

Cytat:

1931

- w Krakowie odbyły się uroczystości 25-lecia Towarzystwa Sportowego "Wisła", najstarszej organizacji sportowej w mieście, jednej z najstarszych w kraju.

Gwiaździsty 25.05.2012 07:38

Pomyśleć, że wtedy w 1931 r. wiedzieli dokładnie, jaki klub jest najstarszy w Krakowie a teraz na skutek działań róznych mazanowych pseudohistoryków obrócono kota ogonem.
Tymbardziej, że jest to oficjalne stwierdzenie gazety a nie "jedna pani, drugiej pani".

bellic88 29.05.2012 13:40

http://stadiony.net/aktualnosci/2012...ich_stadionach

Phi... ciekawe co by trzeba było zrobić żeby uznali że na R22 jest lepiej niż np w Pyrlandii...

bartek_zks 04.06.2012 14:55

http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=803

Guardiola chwali kibiców Wisły za mecz z Barceloną:
'-Sympatycy polskiego zespołu bez przerwy śpiewali "Kraków, Kraków", co przypominało powtarzanie litanii. Rywale wygrali z nami jednym golem, ale po zakończeniu pojedynku, pomyślałem sobie, że ze względu na kibiców, zasłużyli na więcej. Atmosfera była fantastyczna.' - tłumaczenie weszlo.

bravelukas 05.06.2012 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartek_zks (Post 1254416)
http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=803

Guardiola chwali kibiców Wisły za mecz z Barceloną:
'-Sympatycy polskiego zespołu bez przerwy śpiewali "Kraków, Kraków", co przypominało powtarzanie litanii. Rywale wygrali z nami jednym golem, ale po zakończeniu pojedynku, pomyślałem sobie, że ze względu na kibiców, zasłużyli na więcej. Atmosfera była fantastyczna.' - tłumaczenie weszlo.

A tu już wywiad Pepa po polsku:
http://www.sport.pl/euro2012/1,12711...bice_sa_o.html

Maaskant odwiedził Kraków:
http://sport.fakt.pl/Byly-trener-Wis...,161279,1.html

Kocur 07.06.2012 14:35

Dzisiaj na głównej stronie:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5

Cytat:

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków rusza z aukcjami charytatywnymi na rzecz 4,5 letniego Dawidka, małego kibica chorego na białaczkę. Stowarzyszenie od jakiegoś czasu pomaga Dawidkowi i jego rodzicom. Prowadzone były zbiórki pieniędzy, poza tym kilkakrotnie odwiedziliśmy chłopca w szpitalu. Teraz przyszedł czas na aukcje!

Wśród zebranych przedmiotów jest wiele prawdziwych rarytasów. Można stać się posiadaczem medalu za Mistrzostwo Polski piłkarzy Wisły Kraków (10/11) lub koszykarek Wisły Can-Pack (10/11,11/12), koszulki Eweliny Kobryn z WNBA, wielu meczowych koszulek piłkarskich, m.in. Mariusza Pawelca ze Śląska Wrocław, Cezarego Wilka (Wisła Kraków), Katarzyny Skowrońskiej-Dolaty z Reprezentacji Polski siatkarek czy perełki - koszulki Realu Madryt Kaki z autografem!

Poza tym przedmioty dla kolekcjonerów - piłka Selecta z podpisami Wisły, koszulka Szkółki Piłkarskiej Wisły Kraków z 1987 roku! Niewątpliwym hitem aukcji powinna też się stać złota zawieszka w kształcie herby Wisły Kraków wysadzana 12 diamentami!

Ale to jeszcze nie wszystko! Wkrótce pojawią się kolejne przedmioty, a tym pamiątki związane z EURO2012: np. koszulki z autografami kilku reprezentacji!

Zachęcamy wszystkich do udziału w aukcjach, cały zysk trafi do rodziny Dawida!

najm 07.06.2012 14:58

nie wiem czy do końca właściwy temat, ale ..
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ole_Wisly.html

trochę wstyd, bo najpierw robiliśmy dobre wrażenie na Holendrach, a teraz chyba zmienią zdanie.

Kocur 07.06.2012 15:38

możesz się zaczerwienić ze wstydu w imieniu wszystkich kiboli Wisły :pobity:

Kon®ado 07.06.2012 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1255135)

trochę wstyd, bo najpierw robiliśmy dobre wrażenie na Holendrach, a teraz chyba zmienią zdanie.

a Ty to jestes "kibicem" Holandii czy Wisly? tak bardzo interesuje Cie czy zrobilismy dobre wrazenie na nich? nie no bo zaraz yebne na twarz -.- az sie czytac tego nie chce oO szkoda że oni nas tak nie traktowali jak gralismy np z Twente :] więc wasza wola, możecie lizać dupy innym, nie moja sprawa. Pomiajajac fakt ze same Janusze tam prawie były ; p szkoda ze tylu ludzi nie przylazi na ligowy mecz :] i jeszcze brakowalo zebyscie sie specjalnie na ta okazje holenderskiego uczyli <facepalm>

michu-k 07.06.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1255135)

Głupolom nie przegadasz.

pan Dudi 07.06.2012 16:12

Jakbyś pojechał do Enschede, oskarżyliby cię o podrobienie biletu, zagazowali, spałowali i wywieźli Bóg wie gdzie, to byś teraz nie pisał o "głupolach". Nie mówiąc już o traktowaniu jak bydło i nie wpuszczeniu do miasta aut na polskich blachach.

No, ale dzieciakom nie odchodzącym od monitora w czasie meczu Wisły nie przegadasz. Oni i tak będą wiedzieć swoje. Holendrzy, gdyby mieli choć trochę godności, to by po prostu milczeli.

Pan Jotka 07.06.2012 16:26

Za to Enschede to powinni deportować wszystkich Holendrów z Polski. Najlepiej na Madagaskar...
Ja rozumiem, ze są nawet ludzie nielubiący Bożego Narodzenia, ale wasza banda śmiesznych dzieciaków zasiadzie od jutra i będzie oglądac każdy mecz, więc nie wiem co i komu chcieliście przekazać tym śmiesznym protestem. Ponownie większość ludzi was nie zrozumiała.Macie to w dupsku? No to miejcie! Tylko potem nie stękajcie, ze was nikt nie chce bronić poza paroma politykami czekającymi na wasze głosy w wyborach.
PS. Nie jestem pokemonem, jeżdżę na mecze Wisły-także te zagranicą,nie brandzluje się do Holandii, Danii czy Hiszpanii. Ale nie rozumiem czemu ci co chcieli obejrzeć Holandię to frajerzy? Z tego co widzę to sporo osób z Wisły nie omieszkal sobie porobić zdjęcia z Holendrami i żadnej ujmy im to nie przyniosło.

Jot 07.06.2012 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1255151)
Głupolom nie przegadasz.

płacz dalej cioto, bo nic innego zrobić nie możesz :-D

jova 07.06.2012 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1255154)
Jakbyś pojechał do Enschede, oskarżyliby cię o podrobienie biletu, zagazowali, spałowali i wywieźli Bóg wie gdzie, to byś teraz nie pisał o "głupolach". Nie mówiąc już o traktowaniu jak bydło i nie wpuszczeniu do miasta aut na polskich blachach.

No to ci, co udawali małpy, właśnie pokazali, że słusznie uznano ich za bydło.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1255149)
więc wasza wola, możecie lizać dupy innym,

ta, bo zachowywanie się jak cywilizowany człowiek z trzycyfrowym IQ to od razu lizanie dupy.
Żenada i tyle.

Tak tak, wiem - od lat mieszkam setki kilometrów od Krakowa, mecze oglądam na necie, więc się nie znam.

palikot 07.06.2012 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1255159)
Za to Enschede to powinni deportować wszystkich Holendrów z Polski. Najlepiej na Madagaskar...
Ja rozumiem, ze są nawet ludzie nielubiący Bożego Narodzenia, ale wasza banda śmiesznych dzieciaków zasiadzie od jutra i będzie oglądac każdy mecz, więc nie wiem 1.co i komu chcieliście przekazać tym śmiesznym protestem. Ponownie 2.większość ludzi was nie zrozumiała.3.Macie to w dupsku? No to miejcie! Tylko potem nie stękajcie, 4.ze was nikt nie chce bronić poza paroma politykami czekającymi na wasze głosy w wyborach.
PS. Nie jestem pokemonem, jeżdżę na mecze Wisły-także te zagranicą,nie brandzluje się do Holandii, Danii czy Hiszpanii. 5.Ale nie rozumiem czemu ci co chcieli obejrzeć Holandię to frajerzy? Z tego co widzę to sporo osób z Wisły nie omieszkal sobie porobić zdjęcia z Holendrami i żadnej ujmy im to nie przyniosło.

1. no ale co cie to obchodzi?
2. pedałów też nikt nie rozumie(znaczy większość :D )
3. Mamy w dupie, no i?
4. A po co ktoś ma nas bronić? Czy my prosimy "was" o łaskę? Wielmożni się znaleźli :D
5. a co ma piernik(protest przeciwko ełro) do wiatraka(że paru kolesi napina się na forum do fanów postomderny)? Pijesz do "śmiesznie protestujących", czy do forumowiczów? :D

ps. Ja rozumiem, że ciężko wam przeboleć, że słodkie i przyjemne widowisko zostało zakłócone przez bandę bydła bandyteryjnego. Polecam iść z tym problemem do swego psychoanalityka, a potem na paradzie równości głosić: "MIŁOŚĆ - WOLNOŚĆ - RÓŻNORODNOŚĆ" (oczywiście taka żeby nie była śmieszna, bo media i opinia publiczna potępi) :dziadek:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1255162)
No to ci, co udawali małpy, właśnie pokazali, że słusznie uznano ich za bydło.

1.ta, bo zachowywanie się jak cywilizowany człowiek z trzycyfrowym IQ to od razy lizanie dupy.
Żenada i tyle.

Tak tak, wiem - od lat mieszkam setki kilometrów od Krakowa, 2.mecze oglądam na necie, więc się nie znam.

1. To udawali w końcu czy nie? Bo jednym gazetom zależy, żeby zinterpretować to w ten sposób, a inne chociaż starają się być obiektywne. Widzę, tobie też zależy na "odpowiedniej" interpretacji
2. hahahaa to masz ten problem co ja :lol:. Ja mieszkam w Polsce, poza Europe nigdy nie wyjechałem ale jestem oczywiście "ekspertem" w dziedzinie antopologii Beduinów z Afryki płn. :D Uważam więc, że mogę się spierać z prawdziwymi naukowcami oczywiscie podważyć ich autorytet, bo przecież się dobrze znam :D

P.s A to trzeba teraz mieć trzycyfrowe IQ, żeby zachowywać się jak "człowiek"? buahahaha co ja się na tym forum nie dowiem :D

Ciekawe jakie ma Donald, bo w czasach słusznie minionych jak donoszą pewne źródła, w nieludzki sposób latał ze szlaufem, i jak to się mówi, był twardym kibolem z młyna. Ciekaw jestem, a niby taki wygadany :D

Charlie 07.06.2012 17:10

Widze, że każde zachowanie, które nie mieści się w ramach "kibolstwa" jest od razu lizodupstwem i wazeliniarstwem, a brak niechęci w stosunku do Holendrów - przejawem lewactwa. Generalnie średnio mnie interesuje co o kibicach Wisły myślą za granicą, ale nie popieram takiego zachowania, choć akurat byłem na C1 i stamtąd nie słyszałem żadnych odgłosów małp itd, więc pisanie o rasizmie jest dość dziwne. Bardziej mnie martwi, że takie kibolstwo "na pokaz" moze zniechęcić część ludzi do chodzenia na stadion, mogą się tworzyć podziały itd. Oczywiście zaraz ktoś odpisze "co kogo obchodzą pikniki liczą się kibole". Ale nie od dziś wiadomo, że cały stadion nie będzie młynem, a wszyscy kibicujemy Wiśle i jej dobro powinno nam leżeć na sercu, a nie wyłącznie dobro własne (czyt. dobre samopoczucie kiboli).

yoda79 07.06.2012 17:14

Z relacji ludzi na stadionie wygląda to wszystko na rozdmuchana aferkę.

jova 07.06.2012 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1255164)
1. To udawali w końcu czy nie? Bo jednym gazetom zależy, żeby zinterpretować to w ten sposób, a inne chociaż starają się być obiektywne. Widzę, tobie też zależy na "odpowiedniej" interpretacji

A van Marwijkowi i reszcie sztabu niby czemu na tym zależy? Niby czemu oni mieliby kłamać?
Cytat:

2. hahahaa to masz ten problem co ja . Ja mieszkam w Polsce, poza Europe nigdy nie wyjechałem ale jestem oczywiście "ekspertem" w dziedzinie antopologii Beduinów z Afryki płn. Uważam więc, że mogę się spierać z prawdziwymi naukowcami oczywiscie podważyć ich autorytet, bo przecież się dobrze znam

Nawet nie próbowałbym podważać Twojego autorytetu jako eksperta od robienia bydła.
Cytat:

P.s A to trzeba teraz mieć trzycyfrowe IQ, żeby zachowywać się jak "człowiek"?

Czytać też nie umiesz.

Kon®ado 07.06.2012 17:24

ta i jeszcze to śmieszne przebieranie się na pomarańczowo ... Szkoda że na meczach Wisełki niektórzy nie potrafią przyjść w czerwonej koszulce, a tutaj na pomarańczowo mogli ; ] To jest chyba nasz stadion, więc powinno się przychodzić w naszych barwach nawet na głupi trening Holandii jakby np Real przyjechał na mecz czy tam trening (s-f) to też przyszlibyście niektórzy w strojach Realu? yyy, a mam wrażenie że jednak dużo lizodupów u nas, którzy przejmują się bardziej zdaniem obcych(którzy nas traktowali jak bydło), niż tutejszych ; ] co tu więcej dodac ; p

palikot 07.06.2012 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1255171)
1.A van Marwijkowi i reszcie sztabu niby czemu na tym zależy?

2.Nawet nie próbowałbym podważać Twojego autorytetu jako eksperta od robienia bydła.
3.Czytać też nie umiesz.

1. A co rozmawiałeś z nim, czy przeczytałeś w GW a może przeczytałeś w Hollenderskiej prasie, której nie zależy na niczym innym, jak na lizaniu dupeczki bratankom z Polski? :D Powiem ci, że też bym chciał mieć takich kumpli jak ty, pewnie przyjechał w odwiedziny do ciebie setki km od Krakowa poskarżyć się tobie? :D

2. To ma być napinka? :-) Chyba masz dwucyfrowe IQ, jak na moją ironie odpowiadać agresywną napinką? :D

3. Rozumiem, że chciałeś przyironizować, że wedug nas jeśli cie tam nie było, to nie masz prawa głosu.
Ja ci za to mówie, że jesli cie nie ma na danym wydarzeniu, to nie masz być prawa obiektywny, więc po cichu ci radze nie napinać się, bo nie masz zielonego pojęcia o niczym, a szczególnie o tym, co powiedział van Marwajk, bo nigdzie to nie zostało potwierdzone. Jeśli dla ciebie plotki, są rzetelnym źródłem informacji, to nie ma sensu z tobą dyskutować, jesteś kompletnie w tym wypadku zdyskredytowany

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1255174)
ta i jeszcze to śmieszne przebieranie się na pomarańczowo ... Szkoda że na meczach Wisełki niektórzy nie potrafią przyjść w czerwonej koszulce, a tutaj na pomarańczowo mogli ; ] To jest chyba nasz stadion, więc powinno się przychodzić w naszych barwach nawet na głupi trening Holandii jakby np Real przyjechał na mecz czy tam trening (s-f) to też przyszlibyście niektórzy w strojach Realu? yyy, a mam wrażenie że jednak dużo lizodupów u nas, którzy przejmują się bardziej zdaniem obcych(którzy nas traktowali jak bydło), niż tutejszych ; ] co tu więcej dodac ; p

Chłopie, ale w 95% tam nie było kibiców Wisełki, dajże sobie już na luz... :D Było dużo obcokrajowców, dzieci, różnych fanów medialnych wydarzeń, może też pasjonatów piłki holenderskiej, byli też kibole, w koszulkach Wisły, nawet ponoć Żydek się trafił... :D

dystansu... widzimy się na Bełchatowie :)

jova 07.06.2012 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1255175)
1. A co rozmawiałeś z nim, czy przeczytałeś w GW?

Oni rozmawiali:
http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...ejegend__.html
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10896...en-staat.dhtml
Czemu mieliby kłamać? To jakieś filie GW?

Pan Jotka 07.06.2012 17:43

Cytat:

4. A po co ktoś ma nas bronić? Czy my prosimy "was" o łaskę? Wielmożni się znaleźli :D

To po ch**j latacie z puszką po C jak wam nic nie trzeba i jesteście samowystarczalni, co?
Trudno sie odnieść do reszty twoich wynaturzeń Małolacie, więc sobie daruje. Jacy są "wielcy chuligani" każdy widzi po procesie ws. Człowieka. Część się wysypała, część spieprzyła, a część garuje. Jak znam życie wyjdą co najmniej odmienieni.

najm 07.06.2012 17:50

może ludzie nie przychodzą na mecze bo nie chcą słuchać takich "protestów" ?
Można protestować, ale w ludzki sposób, bez ubliżania innym. To nie można już kibicować Holandii będąc kibicem Wisły? To nie mozna oddać im zwykły ludzki szacunek? Trzeba się zachować jak wieśniak i pokazać, że to "moj" stadion?
Potem nie ma co się dziwić, że jest jaki jest obraz kibica. Ale spoko, mozna się tłumaczyć, że nie zależy kibicom na tym jak są postrzegani. Ale bez płaczów jak zamykaja stadiony.

kriswisla 07.06.2012 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1255176)

Filie moze nie ,ale dziennikarze szukajacy taniej sensacji,a czy powodem było małupie buczenie czy moze po prostu spiewy "kiboli"?co powiedział trener dokładnie ,tego nie wiesz ,jezeli byles na treningu to czy slyszałes buczenie?ktos napisał siedzacy na C1 ze takowego nie bylo ,ja ogladalem na zywo transmisje holenderskiej tv i tez tego nie słyszałem a wiec tylko intepratacja dowolna dziennikarzy ktora moze byc roznorodna jak dobrze wiesz, a tak wlasciwie to holenderskiego nie znam a te google tlumaczenia to gowno warte jak i wybiórcza

mr_kwolf 07.06.2012 17:59

Cytat:

Oni też:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jk_zachwycony/

Jakoś nie ma narzekania Van Marwijka na rasizm?

Jak BBC przedstawiała Polaków jako morderców i antysemitów to też uważałeś że na pewno to prawda bo nie jest to filia GW więc po co mieliby kłamać?

Osoby, które były wczoraj na treningu twierdzą, że żadnego rasizmu nie było ale oczywiście ty wiesz lepiej bo "tata Marcina (holenderskie media) powiedział"

PS. Na koniec odpowiedz sobie na pytanie, który tytuł się lepiej sprzeda "Spokój w Krakowie podczas treningu Oranje" czy "Skandal - pokaz rasizmu kibiców Wisły Kraków". Dalsze przemyślenia zostawiam Tobie.

palikot 07.06.2012 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1255177)
To po ch**j latacie z puszką po C jak wam nic nie trzeba i jesteście samowystarczalni, co?
Trudno sie odnieść do reszty twoich wynaturzeń Małolacie, więc sobie daruje. Jacy są "wielcy chuligani" każdy widzi po procesie ws. Człowieka. Część się wysypała, część spieprzyła, a część garuje. Jak znam życie wyjdą co najmniej odmienieni.

Ale co ma przynieść ta pyskówka? Rozumiem, boli cię, że ktoś wyraził swoje zdanie o ełuro...

ale co ma do tego:
pisanie różnych ludzi na forum
zbiórki na oprawe
chuliganka,
skwk,
etc, etc.

każdy ma swoje zdanie (chyba żyjemy w społeczeństwie, którego cechą jest... różnorodność?), więc wśród ludzi grzecznych, poprawnych, etc. mogą chyba też być ci inni, co poprawni nie są? Nie słyszałem, że prawo zabrania wyrażania sprzeciwu przeciwko euro... zrobili to ludzie niezależni od wpływu jakiś podmiotów, a wam wszystko się kojarzy z SKWK, z Huliganką, z "wami" tylko dlatego, że mieli odmienne zdanie od 95% stadionu... Ja nie jestem ani w UW ani w Huligance ani w SKWK nie stałem na C, tylko na G, a poglądy mam jak widać jakie mam. Wobec czego dla ciebie jestem śmieszny, dla GW jestem kibolem, dla "najm" jestem bydłem, dla jeszcze kogoś jestem "wy" dla innego jestem w SKWK bo mam inne zdanie niż wy. Wiadomo jest paru fiutów małolatów i po drugiej stronie, co piszą bzdety o piknikach itd. wiele można przeczytać na tym forum głupot, ale to nie jest usprawiedliwiem żadnym od wyłączenia MYŚLENIA!!
Nie rozumiesz ironii wyłącz kompa idź się przejdź
bez odbioru napinaczu.

Cytat:

Zrób sobie cwiczenie, takie z medioznawstwa. Zadaj sobie pytanie jaki cel ma holenderska prasa żeby napisać, że VanMarwajk jest zażenowany, a jaki cel ma Wisła Kraków,który przytoczył mr_kwolf żeby napisać, że VanMarwajk jest zachwycony?

Może cię olśni, i wtedy będziesz wiedzial to co ci 8 post próbuje wytłumaczyć
Miłego wieczoru :)

jova 07.06.2012 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1255185)
Oni też:

Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.
Cytat:

Na koniec odpowiedz sobie na pytanie, który tytuł się lepiej sprzeda "Spokój w Krakowie podczas treningu Oranje" czy "Skandal - pokaz rasizmu kibiców Wisły Kraków". Dalsze przemyślenia zostawiam Tobie.

Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?

mr_kwolf 07.06.2012 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1255194)
Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.

Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?

Ty dalej nie rozumiesz tego co się do Ciebie mówi. Jakie źródła poza źródłami holenderskimi masz na potwierdzenie tezy, że Van Marwijk jest oburzony rasizmem? Spotkałeś go i rozmawiałeś? Widziałeś chociażby w TV jego wypowiedź w języku który znasz?

Tak jak ich pracą jest informowanie o pozytywnych zdarzeniach tak pracą mediów holenderskich jest tworzenie artykułów, które się będą sprzedawały. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie. Media nie mają informować tylko mają się sprzedawać. Proste.

najm 07.06.2012 18:18

Cytat:

Oni też:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jk_zachwycony/

Jakoś nie ma narzekania Van Marwijka na rasizm?

Ale kolego, popatrz na daty. Trochę rzetelności. Te wypowiedzi nie dotyczą treningu otwartego dla kibiców. Więc jak już chcesz na siłe wybielać wczorajszą postawę "kiboli" to chociaż rób to dokładniej.

michu-k 07.06.2012 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1255160)
płacz dalej cioto, bo nic innego zrobić nie możesz :-D

Kulturą nie grzeszysz. Widać, że nie wychowany.

mr_kwolf 07.06.2012 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1255196)
Ale kolego, popatrz na daty. Trochę rzetelności. Te wypowiedzi nie dotyczą treningu otwartego dla kibiców. Więc jak już chcesz na siłe wybielać wczorajszą postawę "kiboli" to chociaż rób to dokładniej.

No faktycznie, nie zwróciłem uwagi.

Tutaj też nic Van Marwijk nie mówi o rasizmie więc sens wypowiedzi pozostaje bez zmian:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ing_w_europie/

Zapomniało mu się?

Byłeś wczoraj na treningu? Widziałeś te przejawy rasizmu? Proste pytania.

palikot 07.06.2012 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1255194)
1. Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.

2. Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?

dobrze idziesz w dobrym kierunku... :D

1. No właśnie, ich pracą jest informowanie o pozytywnych rzeczach, bo na tym zarabiają, tworzą PR
I vice versa Gazety zarabiają na doszukiwaniu się skandali, więc trudno, żeby donosili, że jest fajnie, miło przyjemnie, bo tego nikt nie kupi.

2. Etyka dziennikarska mówi tak:
Cytat:

1.Informacje należy wyraźnie oddzielać od interpretacji i opinii.
2.Informacje powinny być zrównoważone i dokładne, tak by odbiorca mógł odróżnić fakty od przypuszczeń i plotek, oraz powinny być przedstawiane we właściwym kontekście i opierać się na wiarygodnych i możliwie wielostronnych źródłach.
3.Opinie mogą być stronnicze, ale nie mogą zniekształcać faktów i być wynikiem zewnętrznych nacisków.
źródło: http://sdp2.home.pl/dko.html

Jak wszyscy wiemy, łamanie etyki dziennikarskiej jest na porządku dziennym, z tego względu, że myślą przewodnią dzisiejszych koncernów medialnych jest sentencja: "cel uświęca środki". Żeby zarobić robią różne sztuczki, żeby zmieścić się w granicach prawa, żeby było jak największy popyt na daną informację, żeby najwięcej zarobić! Jesteś aż tak głupi, żeby wierzyć w to, że prawdą jest co piszą holenderskie media?
Masz pewność, że słowa VanMarwijka nie zostały przekręcone przypadkiem? A może zasugerowano mu taką odpowiedź? tzn. "jak pan odniesie się do rasistowskich okrzyków, małpiego buczenia?" on odpwiada, że "wie czego się można już spodziewać". Chociaż wcale nie musiał mieć wrażenia, że było rasistowskie zdarzenie, ktoś mógł mu to zasugerować! Logiczne? Czy uważasz, że BBC zrobiła przypadkowo reportaż o rasizmie, antysemittyźmie, faszyzmie, w obliczu wysokiego poziomu medialności euro, nadodatek publikowanym w kraju, w którym ludzie dostają drgawki jak jest ten temat, a Polacy są narodem chwytliwym? Czy ty jesteś naprawdę taki naiwny? Wyobraź sobie, że społeczeństwo jest tak głupie, że tego typu reportaże, budzą powszechne oburzenie, ludzie o tym mówią a koncerny zarabiają i spirala się kręci. MYŚL!
TO jest tak jak z tymi gwizdami na meczu ze Śląskiem. Ktoś robi afere, że gwizdano, na piłkarzy Wisły, a nie bierze pod uwagę, że gwizdano na sędziego. bo ma w tym interes, SKUMAJ TO CHŁOPIE!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl