![]() |
Cytat:
Skrzydła kiedys to byla nasza najmocnejsza broń ,dzis juz tak nie jest. Singlar jest zbyt wolny i mało kreatywny ,to solidny grajek ale nic pozatym.Baszczu byl od niego duuuzo lepszy. Priorytetem zeby uruchomic wiec chociaz jedno bedzie wiec znalezienie szybkiego i celnie dosrodkowywujacego zawodnika typu Kosowski.Wtedy ta gra bedzie wygladala duzo szybciej ,co da szybsze mozliwosci do kontr . Ogolnie potrzeba nam zawodnika/ów ,z bieganiem Cwielonga ,sprytem Boguskiego i nosem Frankowskiego.,a gabaryty moga miec jak Trabalik :) |
Cytat:
ale jego już Barca bierze... :-p a tak na poważnie Singlar gra poprawnie, ale nieraz mało zdecydowanie...mam nadzięję że będzie prezentował się lepiej. Pietia mało angażuje się w akcie ofensywne, a ma ku temu predyspozycje. Prawa pomoc jest dobrze obsadzona teraz... potrzebny nam fighter na lewą pomoc...taki co będzie szumu dużo robił a przy okazji coś efektywnie zagra...chciałoby się powiedzieć - Kosa wróććć! :) |
Wybieranie Pawełka jako najgroszego bramkarza tego seoznu to baaaardzpo duże przegięcie.
Ja go zapamiętam przede wszystkim z kiksu z Lechią, ale też z świetnego meczu z Arką w Gdyni, z Legią w Warszawie, z Bełchatowem u siebie.. Jeszcze coś bym wymienił. Spokojnie, akurat ta runda w wykonaniu Pawełka była naprawde solidna. |
Cytat:
Dokładnie. Podpisuje sie pod tym wszystkim. Tą rundę Mario miał naprawdę dobrą zdarzył mu sie jeden kiks podsumowując na pawno nie był najgorszym bramkarzem sezonu. |
Wp wybrała jedenastke sezonu w 11 znaleźli się czterej gracze Wisły Piotr Brożek,Radosław Sobolewski,Rafał Boguski i Paweł Brożek
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22394/jedenastka_sezonu.jpeg |
Brakuje Marcelo. Zdecydowanie.
W obronie bez zarzutu, właściwie miał tylko jeden poważny błąd w meczu ze Śląskiem na wyjeździe, poza tym solidna i równa gra przez cały sezon. Do tego trzy strzelone bramki, z czego dwie dały nam zwycięstwa 1-0 (wyjazd z Arką i u siebie z Legią). Poza tym jedenastka bez zastrzeżeń :) |
MCX - to jest jedenastka sezonu, a nie rundy wiosennej :).
Gdyby Marcelo grał jesienią, z całą pewnością miałby miejsce w w/w jedenastce. |
A gdzie Bóg polskiej piłki, najlepszy napastnik w histroii tej ligi, przyszła gwiazda europejskiej ?
|
Cytat:
jeśli tak to żart Ci nie wyszedł, daj mu czas... |
Cytat:
|
A mi brakuje Jana Muchy zasłużył sobie na 11 sezonu.
|
Cytat:
Jedenastka w sumie dobra,jeśli chodzi o naszych Wiślaków,choć można by tam Głowackiego dorzucić :D tak nieobiektywnie patrząc:P I na bramkę raczej też Mucha |
a ja nie wiem za co Chinyame tam umiescili, bo jesli za bramki to okej, ale jesli za gre... tyle kiksow w sezonie zaden pilkarz (napastnik) w ekstraklasie nie popelnil.
|
Cytat:
|
Wg mnie za Jodłowca powinien być Głowa albo Marcelo. Ale pewnie nie chcieli za dużo Wiślaków :P
|
Co prawda nie piłkarz ale niech będzie tu.
Kto ma dostęp do Radia niech włączy Radio Kraków. Ochalik gada. |
Cytat:
|
Cytat:
To cała audycja jest - głównie na temat stadionu i gry poza Krakowem. Zasadniczo nic ciekawego oprócz tego, że klub będzie rozmawiał z SKWK na temat transportu kibiców do Sosnowca. |
Cytat:
|
Ekstraklasa: czytelnicy Onet.pl i Futbol.pl wybrali najlepszego piłkarza sezonu
Cytat:
|
Lukasz Gargula pojedzie na oboz do Austrii .............
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...o_powrotu.html |
Ciekawy wywiad z Szamotulskim jest na onecie, w tym jedna infromacja o pewnej osobie:
Czemu nie wyszło? - Szczerze? Zaniedbałem się trochę. W Legii momentami ważyłem ponad sto kilogramów, a teraz – mając 33 lata – ważę 89. Teraz wieczorami robię brzuszki, rozciągam się, biegam na bieżni, a wtedy nic z tych rzeczy. Byłem zmanierowany, trudno mi było przemówić do rozsądku. Poza tym mam poczucie, że straciłem bardzo ważne lata. Gdybym wówczas trenował jak trenuję teraz, z takim trenerem jakim jest pan Piotr Dzwonek albo z takim fachowcem jak Krzysztof Dowhań, byłbym zwyczajnie lepszy. Ale – ze smutkiem przyznaję to po latach – od Jacka Kazimierskiego nie nauczyłem się zbyt wiele. To były tylko kopnięcia na chwyt, prawa, lewa, prawa, lewa. Teraz, jak oglądam dawne mecze Legii to… szczerze wstydzę się tego, jak broniłem. Wiem, że kibice na Łazienkowskiej mnie lubią, śpiewali "Nie ma lepszego od Grześka Szamotulskiego", prasa wybierała mnie bramkarzem roku, odkryciem roku. Ale tak naprawdę jestem z siebie zadowolony dopiero teraz. Uważam, że po trzydziestce wreszcie osiągnąłem poziom, na jaki było mnie stać znacznie wcześniej. Mimo ze to bylo kawal czasu temu to chyba ten trenejro za bardzo sie nie zmienil, i macie odpowiedziec dlaczego Mario jest w takiej a nie innej formie, dlaczego testujemy 50 bramkarzy.. Ten gosc ma zero pojecia o pilce.. |
A ten Kazimierski to skad sie u nas wogole wział??
Skorza go ze soba wzial czy jak bo juz nie pamietam.. Bo na forum ciagle psioczą na niego,ze zly ,itd.. Zabardzo nic o nim niewiem pozatym ze pachnie mi eLką gdzie gral chyba 10 lat..... ,ale czytajac to forum mozna by wniskowac ze fachowiec z nigo zaden,wiec czy Skorza tego niewidzi...??? No niewydaje mi sie,chyba ze trzyma go tylko na zasadzie kumplostwa |
Cytat:
|
Cytat:
No wlasnie..polowa foum mowi tak jakby byl on jakims kompletnym nieudacznikiem niemajacym pojecia o szkoleniu bramkarzy.. Ale na Boga Skorza chyba klapek na oczach nie ma i jakby nie byl kompetentny to by juz dawno wylecial. No chyba ze mam zły tok myslenia,bo co widze to tylko wyzwiska na tego Kazimierskiego choc oczywiscie goscia nie znam wiec nie mnie ferowac jakies opinie o nim.Jkaby wypowiedzial sie ktos kompetentny to bylo by w sam raz :) |
O tak, pamiętam jak ten fachowiec nam sprowadził do kadry super-bramkarza, Macieja Nalepę ;] Niedawno chciał go wcisnąć do Wisły, ale na szczęscie Skorża nie ma aż takich klapek żeby zatrudniać łamagę, którego promuje na siłę legionista, jego dawny trener.
|
Cytat:
Wojtas,, Nie wszystko co piszą to spisek. Ja też kompetentna nie jestem, ale,, Problem z bramkarzami u nas JEST. |
Cytat:
bo nie da sie wykluczyć że Pawełek jednak ma talent |
Pawełek byłby więcej wart gdyby mu się kiksy nie zdarzyły i lepiej wybijał piłkę jak ktoś do niego poda...
|
Cytat:
Przy Stignaciu jakos Pawelek broniac w niektorych meczach, czy wchodzac wczesniej za Majdana, bronil bardzo dobrze, dopiero po przyjsciu Kazmierskiego do klubu jego forma szla co raz bardziej w dol. Kolejny przyklad Przyrowski, zanim Skorza przyszedl z Kazimierskim do Groclinu, to Przyrowski byl jednym z najlepszych bramkarzy w lidze, a tu klops nagle loty obnizyl, a w tym sezonie juz duzo lepiej. To chyba jednak o czyms swiadczy... |
Cytat:
Ja pokazuje tylko mentalnosc forumowych lowcow sensacji. Przed tym pseudoartykulem nikt zlego slowa nie powiedzial o Kazimierskim, nagle wszystkich olsnilo po przeczytaniu :lol: Wiekszosc i tak pewnie nie ma pojecia o czym pisze, ale jak jest na kogo ponarzekac to sie ciesza i klepia jak mohery pod kosciolem. Skoro tacy znawcy sa, to czemu wczesniej sie nie odzywali ? :lol: No chyba ze na forum ukrywa sie elita trenerska swiata Co do Przyrowskiego, po odejsciu K. z Groclinu wiekszosc dziennikarzy zakladala sie kto pusci wiekszego babola, Przyrowski czy Cabaj... Cytat:
|
Cytat:
Pytanie należałoby jednak zadać następujące - czy są w Polsce fachowcy, którzy byliby w stanie zapewnić zdecydowanie wyższy poziom od p. Jacka? A jeśli tak to gdzie? Póki co wyniki na razie bronią, ale boję się, co będzie, jak rzeczywiście Pawełek nam znów zawali jakiś ważny mecz. |
|
Beto został "Przegranym Sezonu 2008/2009"
Cytat:
11 "Niewypałów" http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22437/antyjedenastka_2009.jpeg |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Po tym co Jop ostatnio pokazywał w reprezentacji to byłby tylko osłabieniem dla nas.
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE
Piotrek!!! Brożek!!! :) dawajcie komentarze na youtubie:) pasowałoby w końcu zacząc doceniac drugiego Brozia:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl