![]() |
Bardzo ciekawy artykuł Białońskiego
Cytat:
|
Z powyższego artykułu:
Cytat:
A sam artykuł jest ciekawy i dobrze pokazuje to co się dzieje w klubie. |
Cytat:
|
Jesli to prawda to...smutne. Tacy ludzie nie związani z Wisłą odpowiadają za jej dalsze losy. Co tam nie związani, źle jej życzący!
Niech wracają do Tele Foniki sprzedawać kable. Cytat:
Bo pewnie zaproponować szefowi wprost sprzedaż klubu nie mają odwagi. Wolą odwalać krecią robotę. |
Czasami mam taką nadzieje i marze o tym że w końcu pojawi się ktoś kto będzie miał coś do powiedzenia. Bo ten klub ma według mnie duży potencjał i ktoś mądry by go wykorzystał.
|
Cytat:
|
Jak czytam takie artykuły to mnie szlag trafia. Jak mozna delegowac do zarządzania kogoś, kto ma do przedmiotu zarządzania awersje? Jeżeli ktos wysyła kolesia, który chciałby oglaszać upadłośc przedmiocie zarządzanym (Wisła) tzn.że być może do tej upadłości ma dojść i taki jest cel działania osoby delegującej....
|
Najlepszy jest ten fragment:
Reszczyński to człowiek, który gdyby mu tylko Cupiał na to pozwolił, w pierwszym dniu rządów w Wiśle ogłosiłby jej upadłość. Wisła jest dla niego strupem. Jeśli to choć w niewielkim stopniu prawda, to fakt, że taki człowiek jest jakby nie było prezesem Wisły, zakrawa nie tylko na nadającą się do Księgi Guinnessa patologię, ale makabryczną groteskę. |
Cytat:
Zresztą o tym że w klubie nie jest najlepiej chyba wie każdy kibic a wiadomo że jak drużynie nie idzie najlepiej to wtedy pisze się o takich sprawach. Nikt by o tym pewnie nie pisał gdyby Wisła wygrała te dwa spotkania. |
Tadziu Czerwiński na prezesa!!
|
Boguś chce obniżyc pensje piłkarzom.Myśle że to bardzo dobry pomysł, ja bym jeszcze wymienił sztab medyczny i trenera od przygotowania fizycznego.Przkre jest też to że leczenie Guły kosztuje Cupiała 100 tyś zł miesiecznie, jak dla mnie to skandal.Może rzeczywiście trzeba rozwiązac kontrakt z Gułą ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Jak ktoś się w pracy nie sprawdza, to go zwalniają. U nas Łobo i Guła się nie sprawdzają. Ale czy Cupiał może ch od tak zwolnić, jakby to była Tele Fonika ? Wątpię.
Wiązałoby się to z wypłatą odszkodwań. BYć może nawet całej sumy zarobków do końca kontraktu. |
To że Guła się nie sprawdza to nie jego wina. To wina tych idiotów, którzy odpowiadają za jego leczenie. Gdyby mógł grać, na pewno pomógłby Wiśle.
|
Miedzy zwolnieniem pracownika zatrudnionym na umowę o pracę a zwolnieniem piłkarza zatrudnionym na podstawie kontraktu jest duża różnica...
|
Cytat:
|
Dziś w Cafe Futbol mówili, że kandydatami na prezesa w Wiśle są: Basałaj, Mielcarski i Placzyński. Ciekawe na ile są to fakty a na ile tylko spekulacje.
|
Konkluzją tego programy było że Pan Cupiał powinien zainwestowac w baze,szkolenie swojego narybku a nie ściagac 3-rzędnych zawodników z zagranicy których juz nigdzie nie chcą, bo jakby mieli umiejętności to by znelźli sobie bogatsze kluby u siebie a nie przyjeżdzali do Polski.
|
Co dobitnie pokazuje przyklad Hristova, wzielismy go a nie gra. Lepsi od niego okazali sie Boguski i Brozek czyli zawodnicy kompletnie bez formy. To kolejny argument przecwko Skorzy, nie liczac wynikow, braku pozytku z ME itp.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@ haha dobre ;)
A tak na serio Cupiał przecież sam nie zaszył igły chirurgicznej w kolanie Garguły. Wina Niemca i nic z tym się zrobić nie dało. |
Cytat:
|
Cytat:
co do placzyńskiego, to nie sądzę, żeby facet, który kręci takie lody i to nie tylko w polsce chciał być na żołdzie takiego dżentelmena, erudyty i altruisty, można powiedzieć miliardera-filantropa, jakim jest cupiał :) |
I niech mi ktoś napisze, że Cupiał ma plan na Wisłę. Ot zabawa w rządzenie klubem :)
Jedna póki jest właścicielem to trzeba go popierać w tym co robi. No, przynajmniej dopóki nie będzie to groziło spadkiem do 2 ligi (znaczy się pierwszej..eh) |
No to Kasperczak wszedł drugi raz do tej samej rzeki ... życze mu powodzeni i piłkarzom więcej Z GRY.
|
Zobaczymy czy ze zmianami na stanowisku trenerskim pójdą zmiany w strukturze klubu. hmm... inaczej czy zbudujemy struktury w klubie :)
Inaczej wróżę co najwyżej kolejny jednoroczny sukces w Polsce i Europie i powtórka z rozrywki. |
Czekam na prezesa klubu, boiska treningowe, zespól transferowy i zespól marketingowy. Bez tego ten klub daleko nie pojedzie, gdyż czasy amatorki odchodzą już w siną dal a utrzymanie nowego stadionu wymaga profesjonalizmu w zarządzaniu klubem od A do Z i nie ważne czy jest na to kasa czy też nie lub czy w ogóle miałaby być, gdyby nawet była.
Myślę, że Cupiał właśnie ogłosił, że czasy romantyzmu Wiślackiego skończyły się wraz z kryzysem finansowym. Płaczącym za Maćkiem czy pałąjacym nienawiścią do Heńka, radzę w samotnosci uporać się ze swoimi emocjami, gdyż Wisła potrzebuje mistrzostwa i LM jak słońca i deszczu. Taka decyzja Cupiała i trzeba ją uszanować, gdyż tutaj chodzi już wyłącznie o realizację potrzeb Wisły, czyli ratowania budżetu za wszelką cenę i najlepiej bez emocji czyli stricte profesjonalnie. Te same uwagi odnoszą się nie tylko do kibiców, ale przede wszystkim do piłkarzy. Emocje czy słabosci na bok i pora do ciężkiej profesjonalnej pracy w celu odrobienia ubiegłorocznych strat finansowo - sportowych. Tu nie chodzi o twarze czy nazwiska, tu chodzi o Wisłę Kraków i jej przyszłość, dla której, jak widać i ogień z wodą się połączyły, co świadczy o powadze sytuacji w Wiśle. Nie ma czasu na rozpamiętywania czy frustracje, gdyż każdy dzień powinien być spożytkowany wyłącznie dla Wisły, której przyszłość właśnie się rozstrzyga i oby tym razem poprzez mistrzostwo i przede wszystkim LM, gdyż w przeciwnym razie, może być z Wisełką ( piłkarzami także ) nieciekawie. Wszystko na bok i wspólnie zadbajmy o nasze losy, aby potoczyły się po myśli Cupiała zwłaszcza. |
Skoro Kasperczak ma obciete obowiazki managera to kto decyduje o polityce transferowej? Jarosz?
Niedlugo koniec ligi i juz teraz trzeba kombinowac transfery na przyszly sezon. No chyba ze jest uwielbienie dla transferow last minute jak Hristov. |
Właśnie też zastanawiam się nad tym kto będzie odpowiedzialny za transfery, Jarosz czy kogoś znowu zatrudnią. Z coraz większą niecierpliwością czekam też na prezesa no i ludzi od marketingu. Trzeba szukać nowego sponsora strategicznego bo to bardzo ważne dla klubu, tym bardziej pamiętając ile Wisła poprzednim razem szukała sponsora na koszulki. Właśnie dzisiaj Lech ogłosił nazwę nowego sponsora, szybko go znaleźli. Zobaczymy co będzie u nas.
|
U nas niestety nie ma kto znaleźć sponsora bo dział marketingu istnieje chyba tylko z nazwy. W ogóle sposób zarządzania w naszym klubie, podział kompetencji to jest żenada.
|
Na bajonskie sumy dla Garguly i Łobo kasa jest a na porzadnych skautow i dzial marketingu nie ma. Na zachodzie jest na odwrot.
|
Cytat:
|
u nas ważniejsza jest żonglerka ludźmi, a sponsora nie ma kto szukać.
|
Cytat:
|
Mam pytanko, jak zwalniano Wilczka to była mowa w komunikacie, że dalej pozostaje w strukturach klubu, czy on faktycznie objął jakąś funkcję czy to było takie zwykłe pieprzenie od rzeczy????
|
Jeśli zostanie Placzyński lub Basałaj prezesem Wisły, to mam nadzieje że SKWK mnie nie zawiedzie i wykaże się dużo większą chęcią do działania niż to bywa w przypadku Henryka. W końcu pole do popisu przeogromne :P
|
Po meczu na stadionie Hutnika zobaczyłem ile Wisła rozstawiła band reklamowych ... całkiem nawet sporo mi się ich wydawało ale nadal uważam, że w klubie jest słaby marketing. Wchodzę na stronę Wisły Oficjalną i widzę, że mamy zbyt mało osób w klubie odpowiedzialnych za rozwój klubu ;/ powinniśmy przede wszystkim spróbować swoich sił w zarządzaniu obiektem czyli przyszłym Stadionem Wisełki ;) zatrudnić kilkanaście osób profesjonalnych do klubu, rozwinąć skrzydła swojej działalności multimedialnej, może stworzyć jakieś partnerstwo z jakąś telewizją na kilkunasto minutowe filmiki a'la Nasza Legia, rozwój gazetki Forza Wisła, wykorzystać ten przyszły stadion w jak największym stopniu aby przyczynił się do rozwoju klubu. Zrobić jakieś porządne Muzeum klubu, z małym Kinem w którym zamieszczane byłyby krótkometrażowe filmiki na temat historii Całego kompleksu TSW czy chociażby tylko WK S.A., trzeba działać, rozwijać się bo ten który stoi w miejscu tak naprawdę się cofa ... ;/
|
Cytat:
Cóż, coś za coś... |
Zaczyna się piękna wiosna, a po wiośnie lato więc musimy wziąsc się za naszą Wisełke ;) Szkoda, że nie mamy pieniędzy na transfery ;/ ale wydaje mi się, że powinniśmy zmienić, dopracować styl zarządzania klubem. Powinniśmy współpracować na zasadzie partnerstwa z menadżerami typu J. Kołakowsk, Osuchi. Potrzebujemy właśnie takiego menadżera w klubie od transferów + rozwijamy sieć skautów ( pozyskujemy młodych a'la Szymkowiak a nie starych capów ) i mamy później z kogo wybierać, a nie budzimy się z ręką w nocniku, bo obecnym stylem zarządzania niszczymy klub i swoich zawodników (wydaje mi się, że zniszczyliśmy Brożka, bo gdyby wyjechał to by nie zatracił swojej formy). Ktoś zagra sezon, dwa dobrze to jeżeli ma ofertę odchodzi, a my za pieniądze za transfer ściągamy młodszego gracza, którego oglądamy od roku. Jest to polityka korzyści, a nie że trzymamy na siłę zawodników tak jak np. Piast Glika, bo zniszczy mu kariere, a za Glika później nie dostanie więcej niż 100 tys Euro
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl