![]() |
Cytat:
Widzę, że wielu użytkownikom imponuje ten (nie bójmy się rzucać epitetami) pajac JM. Z poważanego klubu zrobił totalne pośmiewisko. Wielu neutralnych kibiców mogłoby by mieć wciąż sentyment do dawnej Wisły. Klubu najpopularniejszego w Polsce (a z pewnością z najmniej nienawidzonego :-) ). Ostatnie ~2 tygodnie totalnie zaćmiewają ten widok i zaprzepaszczają jakiekolwiek szanse. Ostatni gasi światło |
SKWK nadal cicho sza?
Przyznał im się chłop na wejściu do zabawy VATem i innych wałów czy wiedzieli od początku? Czemu są tak powściągliwi w sytuacji, w której ważą się losy klubu? |
Cytat:
Rzucę jak połowa w niego kamieniem a co to zmieni dla Wisły? Trzeba się zastanowić jak z tej sytuacji wyjść. Na dzień dzisiejszy jest właścicielem spółki S.A. Co proponujecie? Im mocniej w niego będą walić to odda klub komuś fajnemu i będzie super?:alleluja: |
Aż dziwne, że nie padło tu jeszcze nazwisko pewnej krakowskiej rodziny hotelarskiej....
A w temacie JM, nie wiem czemu ale jak o nim myślę, to przypomina mi się Jarosław Psikutas (bez s)... "Citko - nie będziesz dzwonił do byłych fagasów z mojej komóry, bejbe" |
Śmieszny jest rozdźwięk pomiędzy oświadczeniem adwokata, a tłitem JM, w którym JM praktycznie się.przyznaje do winy.
|
MATURA to bzdura!
A poważnie płakać się chce co jutro nas czeka..... |
Cytat:
|
Hehe, a mi się w ich kontekście przypomina hasło "Janusze biznesu"... no zobaczymy jakie kwiatki jutrzejszy dzień przyniesie.
|
jutro?
dzisiaj Jakub Meresiński został Jakubem M. jutro będziemy kibicować Wiśle K. |
Cytat:
|
Zawsze mnie dziwiło że jest tylu ludzi którzy chcą być robieni w konia. Nic dla was (Błaszczu16) nie znaczy że koleś was okłamał? Przy pomocy "papugi" ale jednak okłamał. Jest ok? Deszcz pada?
|
Cytat:
|
Kilka osób ma tutaj 1906% racji, teraz prawdziwy kibic Wisły, nie wyśmiewałby obecnej sytuacji, tylko zbierał dowody na to, że pewien złodziej i oszust, uczciwie zapracował w podstawówce na 5 z plastyki.
|
Cytat:
Co do reszty - wszystko juz zostało napisane, nie będę sie powtarzał. Napisze jedynie jak ktos wcześniej - moje zdanie o JM nie ma najmniejszego znaczenia, gość zupełnie nie z mojej bajki, tez marzyłby mi sie stateczny właściciel dużej, poważnej firmy, który elegancko objąłby Wiśle, zrobił konferencje, transfery. Którego wszyscy by nam zazdrościli. Ale zaraz, nie ma go... I co mamy płakać? Zamknąć klub? Los nas związał z tym człowiekiem i trzeba sie z tym pogodzić. Mam wrażenie, ze niektórzy myślą ze im więcej bedą pisać i w niego walic to nie wiem, załamie sie i odejdzie? Wróci Cupiał na białym rumaku? Nie, tak sie nie stanie. Jakie mamy wyjście? Trzeba wziąć sie w garść, chodzić na mecze, wspierać drużyne jak sie da i liczyć, ze przyszłość będzie jednak ok. Wisła ma 110 lat, żaden Meresinski czy Citko jej nie położy. |
Cytat:
Na razie wygląda na to, że jesteśmy w dupie ale umówmy się - byliśmy kolosem na glinianych nogach od lat. Niektórzy już przyzwyczaili się do myśli, że nie będzie happy endu. Chcesz zmieniać świat, to bierz kredki i zasuwaj malować po chodniku. Pomaga na terroryzm, to na właściciela bez matury też powinno. |
Jeśli to cały artykuł, to wiele nowego nie wnosi:
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,3...ne-sprawy.html |
Ty rozumiesz o czym piszę? Chyba nie ale... I tak dobrze bo myślałem że wierszem odpowiesz poeto....Mnie do śmiechu jakoś nie jest to jednak wezmę te kredki.
|
Cytat:
|
Mógłbyś wrzucić tutaj wywiad ewentualnie na jakiś serwer ? nie zamierzam im płacić za czytanie tekstu ku...a
|
Cytat:
|
samo robimy jeszcze większą gównoburze, tylko nie wiem w jakim celu. będzie lepiej jak będziemy się wkurzać, jak będziemy kogoś obrażać? myślę, że od tego nie będzie lepiej. czekam spokojnie co będzie dalej a Wasze żałości zostawcie dla siebie, bo pewnie w swoim prywatnym życiu też tak marudzicie. nie mówię, że nie jest to ciężki okres dla Wisły ale bez przesady, z każdej sytuacji jest wyjście a Wy już widzicie wybuch bomby atomowej i wielki lej zamiast naszego stadionu... pozdrawiam tych, którzy nie sieją fermentu i paniki.
|
Dziennikarskie śledztwo doprowadziło do ujawnienia jednej z gwarancji bankowych!
http://img.ledsplej.net/thumbs/x1000-Obraz%20(156).jpg |
Andrzej Klemba: W piątek pojawiła się informacja o tym, że jest pan podejrzany w śledztwie o wyłudzenia VAT. W poniedziałek kolejna - o posługiwaniu się fałszywym świadectwem maturalnym...
Jakub Meresiński: To są wyłącznie moje prywatne sprawy. Nie mają nic wspólnego z klubem, którego zostałem właścicielem. Wiem, co w życiu zrobiłem. To dla mnie nie są żadne newsy, a do tego mocno przekoloryzowane. Nie mam czasu, by walczyć z mediami. Pracuję dzielnie i dobrze mi to wychodzi. Każdy w życiu popełnił jakiś błąd i ma coś za uszami. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Dla mnie najważniejsza jest teraz Wisła i spinamy się, by było w niej jak najlepiej. To jest świetny klub. A to, co się teraz dzieje, to jest medialna nagonka. To są fakty z prokuratury. Nie będą rzutować na pana wiarygodność jako właściciela Wisły? - Pewnie będą, ale ja mam kierunek, który obrałem jakiś rok temu. Teraz zdecydowałem się na przejęcie Wisły i tą drogą będę podążał. Zrobimy wszystko, by odbudować klub, bo to jest najważniejsze. Media nam tego nie ułatwiają. Zapowiedzieliście podpisanie dwóch umów sponsorskich w tym tygodniu. Pana problemy nie staną temu na przeszkodzie? - Widzę, że wszyscy interesują się sprawami niezwiązanymi ze swoim życiem. Powtarzam: to moje prywatne problemy. O wizji klubu, ludziach, którzy będą ją realizować, naszej strategii dowiecie się państwo w czwartek na konferencji prasowej. Wtedy też odpowiemy na wszystkie pytania. Mam bezpośredni kontakt ze sponsorami, a do tego to moi przyjaciele, więc na pewno nie odejdą. Czas wszystko zweryfikuje. Kibice obawiają się, że jest pan podstawionym słupem i ktoś za panem stoi. - Nikt nie jest słupem. Nie jesteśmy milionerami. Nie wpompujemy w ten klub nagle 100 czy 200 mln zł, ale mamy pomysł, jak go budować. Mamy partnerów, którzy nas wspierają i będą wspierać. |
Dajcie spokój z tym świadectwem to akurat rzecz najmniej istotna. Na pierwszy rzut oka ten cały zakup wygląda na kpinę bo obaj panowie to kompletni gołodupce.To już Król wydawał się bardziej wiarygodny:D
Tajemniczy inwestor/inwestorzy którzy chcą pozostać w cieniu?Też to naciągane. Cupiał kładący lachę na to wszytko byle się tylko pozbyć?Kolejna niewiadoma i można tak ciągnąć w nieskończoność. Ogólnie to powinno być tak że jest konferencja - starzy właściciele, nowi - konkrety a tu mamy mamienie o powrocie na szczyty i zero konkretów. W zasadzie idealnie wpisuje się to w dobrych kilka ostatnich lat. Myślę że trzeba poczekać na ta mityczną konferencje i wtedy będzie można wyciągnąć wnioski co nas czeka |
A nie mówiłem...
|
Cytat:
I to do podrobienia matury.. to w sumie nie oszustwo to robienie z siebie pajaca. Ciekawe ile jeszcze rzeczy wyplynie bo jak ktos w dzisiejszych czasach matury nei umie zdac to lotny nie jest. |
Maly update odnośnie Janexa89- mam jeszcze info od niego, że gwarancje bankowe są
wystawione na 4 poważne podmioty gospodarcze (ale to chyba jasne, ze nie są na JM skoro on wiele chyba nie ma). Jedna z nich jest ta osoba, o której wspominałem wczoraj. Na to wskazywałoby tez ostatnie zdanie tego wywiadu. Natomiast nie mam pojęcia i sam sie zastanawiam jak to wyglada z biznesowego pkt. widzenia. Czy dostali zielone światło na zasadzie - ok bierzemy klub, ale my sie w to nie mieszamy, dostaniecie tyle ile wystarczy na normalne funkcjonowanie, żadnych dużych pieniędzy nie wpompujemy, macie panowie JM i MC go rozwijać. A jesli przyjdą sukcesy to śmietanka będzie dla nas. Czy jeszcze jakoś inaczej. stanowski zasugerował publicznie to samo na TT, ze ktos użyczył im gwarancji bankowych. I ze juz zlecił śledztwo odpowiednim dziennikarzom o co chodzi i czeka na efekty. |
A to 'dużo nowych optymistycznych wiadomości' to gdzie ?
|
Tu nie ma co sledztwa przez dziennikarzy przeprowadzac. Tu trzeba zrobic zrzute na detektywa Rutkowskiego.
|
Koledzy tak czytam i czytam ten wątęk , niedawno wróciłem z urlopu , jako jeden z pierwszych podałem informację o Citce , więc troszeczkę znam szczegółow na temat sprzedaży Wisły .
Romowy z panem Citką i Meresinskim były prowadzone od początku lipca , prowadziła je córka pana Cupiała co dobrze nam raczej nie wróży gdyz ma ona bardzo słaba opinię wsród pracowników , pare lat temu ojciec powierzył jej RESTRUKTURYZACJe TF , niestety wydano grube miliony na firmę doradczą Alvarez z Londynu ( mówi się o 200 ml zł ) i w zasadzie skończyło się tak że Cupił musiał wkroczyć do akcji bo firma zaczęła tracić płynność finansową , Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę , nie od dziś wiadomo ze Boguś ma dużą słabość do córki ale niestety dla nas słabo sobie radzi w biznesie . Pozostaje na liczyć nam to że spadniemy na cztery łapy . PS po ostatnich informacjach o Meresińskim w mediach , Cupiał odczuwa niepokój i widać że jest zniesmaczony nowym włąścicielem |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl