Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

Lechista69 10.05.2014 18:58

Stokowiec teraz do Zaglebia przychodzi.. może być efekt nowej miotły.. raczej coś zaczną punktować.. Widzew natomiast ma tragiczna sytuacje w dalszym ciągu.. wątpię ze utrzymają to tempo które sobie narzucili od meczu z Wisłą.. fajnie że Piast dziś wygrał.. mam sentyment do tego zespołu :)

arti 10.05.2014 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1360639)
a dlaczego niby Łódzki poleci ?
Krecika i żyda do 1 ligi posłać!

bogaci spadają, golasy zostają?
nie chce mi się wierzyć, ale zobaczymy w końcu maja.
@ Lechista 69
A żydzi na razie bez skutku próbują przekonać Fornalika żeby zaczął już (a nie od nowego sezonu).

Lechista69 10.05.2014 19:49

Sam jestem ciekawy czy stawowy dogra sezon do końca.. z filipiakiem nigdy nic nie wiadomo.. Fornalik chyba jakąś swoją godność ma i nie będzie robił za marionetkę profesorka który przez telefon wyda mu komendy kto ma grać ;-)

stawowy: "nie podam się do dymisji bo nie jestem tchórzem ale zarząd ma pełne prawo do podjęcia decyzji o zwolnieniu mnie" - niema to jak zębami trzymać się stołka.. ;)

No ale czas skończyć dyskusję o brzydalach i przejść do ważniejszej kwestii czyli walki o 3 miejsce które daje ligę Europy.. Lechia gładko poradziła sobie z Pogonią.. w końcu Sadajev odpalił.. nic nie odbierając Wiśle myślę że walka o tą lokatę rozstrzygnie się między Lechią a Ruchem..

martin_6 10.05.2014 20:03

Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek. Równie ciekawie w górnej połówce - wszystkie drużyny mogą jeszcze spokojnie powalczyć o puchary. Że to średnio sprawiedliwe, że dorobek z większości sezonu jest w pewnym momencie w połowie unieważniony? I co z tego? Zasady są takie same dla wszystkich, każdy wiedział, że trzeba się przygotować najbardziej na końcówkę sezonu. Kto tego nie zrozumiał, teraz płacze.

marek2a 10.05.2014 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1360646)
Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek.

Time to say goodbye :pala::mysli: :D

silver03 10.05.2014 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1360646)
Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek. Równie ciekawie w górnej połówce - wszystkie drużyny mogą jeszcze spokojnie powalczyć o puchary. Że to średnio sprawiedliwe, że dorobek z większości sezonu jest w pewnym momencie w połowie unieważniony? I co z tego? Zasady są takie same dla wszystkich, każdy wiedział, że trzeba się przygotować najbardziej na końcówkę sezonu. Kto tego nie zrozumiał, teraz płacze.

Reforma też eliminuje z pucharów/ligi kopaczy kompletnie nieprzygotowanych mentalnie... Każdy mecz to duża stawka, widać to właśnie po sraxie widmo spadku = kompletny paraliż, typowe cipy z nich :D

arti 11.05.2014 05:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1360645)
Sam jestem ciekawy czy stawowy dogra sezon do końca.. z filipiakiem nigdy nic nie wiadomo.. Fornalik chyba jakąś swoją godność ma i nie będzie robił za marionetkę profesorka który przez telefon wyda mu komendy kto ma grać ;-)

stawowy: "nie podam się do dymisji bo nie jestem tchórzem ale zarząd ma pełne prawo do podjęcia decyzji o zwolnieniu mnie" - niema to jak zębami trzymać się stołka.. ;)

No ale czas skończyć dyskusję o brzydalach i przejść do ważniejszej kwestii czyli walki o 3 miejsce które daje ligę Europy.. Lechia gładko poradziła sobie z Pogonią.. w końcu Sadajev odpalił.. nic nie odbierając Wiśle myślę że walka o tą lokatę rozstrzygnie się między Lechią a Ruchem..

3 miejsce prosi żeby je ktoś zajął tylko chętnych brak.
Jeśli chcecie się pobawić z Kazachami itp. i stać Was na to to zapewne je zajmiecie.
Fornalik ma być marionetką Filipiaka od nowego sezonu - umowa jest podpisana.

AntyMod 11.05.2014 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1360657)
3 miejsce prosi żeby je ktoś zajął tylko chętnych brak.
Jeśli chcecie się pobawić z Kazachami itp. i stać Was na to to zapewne je zajmiecie.
Fornalik ma być marionetką Filipiaka od nowego sezonu - umowa jest podpisana.

Myslisz ze Fornalik bedzie prowadzil druzyne w I lidze ??? :mysli: :-D

Uran235 11.05.2014 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1360661)

Pecunia non olet :D

arti 11.05.2014 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1360661)

Nie wiem czy w umowie jest warunek gry w extra, okaże się wkrótce albo i nie (jeśli się utrzymają).

silver03 12.05.2014 15:18

Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy

Lechista69 12.05.2014 18:54

bardzo smutna to informacja :( o utrzymanie craksy będzie walczył niejaki Hajdo :((

http://www.weszlo.com/news/19747-Fil..._uratuje_lige_

wolfy 13.05.2014 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1360770)
Akurat moim skromnym zdaniem, Stawowy to był najlepsze, co mogło spotkać sąsiadkę. Gość w miarę inteligentny, z zasadami... całkowite przeciwieństwo prezesa. Do pojawienia się konfliktu i wyprzedania kluczowych piłkarzy, Cracovia grała całkiem nieźle.

Swoją drogą, wielu zastanawiało się, dlaczego piłkarze grający w innych klubach, po przejściu do Cracovii zapominają, jak się gra w piłkę. Jestem przekonany, że to kwestia klimatu, jaki panuje w tym klubie. Trochę napisał o tym już Matusiak, gdzie oczywiście klubu z nazwy nie wymienił, ale wiadomo o kogo chodzi. W Cracovii piłkarze przez zarząd traktowani są gorzej niż bydło... poza tym, że w przeciwieństwie do bydła dostają kasę. U nas zwykle panował klimat rodzinny. U nich - duże transfery, różni trenerzy - zawsze walka o utrzymanie. U nas wyprzedaż, brak kasy na sprzątaczki i zawsze pierwsza 8, a zwykle walka o MP, choć ostatnio z tym trochę gorzej.

Miałem dokładnie to samo wczoraj napisać, ale mi się odechciało. Dopóki nie rozszedł im się skład to garbaci pod wodzą Stawowego byli rewelacją ligi.
Ale wiadomo - zawsze winny trener.

Mam nadzieję, że zmiana trenera przyniesie efekt odwrotny do zamierzonego, ale to chyba oczywiste :D

__________________________________________________ _______________

Zmieniając temat - "walka" o puchary to może być niezły kabaret. Nie chcemy ich my, Górnik, nie wiem jak Chorzów i Pogoń. A ktoś będzie musiał dostać wakacyjny oklep od jakiegoś azerskiego albo kazachskiego klubu.
EDIT: Jaja będą jak Ruch znajdzie się w trójce, ale nie dostanie licencji na puchary, bo chyba tak kombinują. Może być strach zająć czwarte miejsce.

Arked 13.05.2014 12:53

Hajdo? Trener w sam raz na 1 lub 2 ligę. Widać gdzie sięgają ambicje Cracovii.

IncognitoTSW 13.05.2014 12:59

Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.

Festence 13.05.2014 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1360774)
Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.

Jeszcze Zawisza z Tarasiewiczem.

domin_czyzyny 13.05.2014 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1360726)
Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy

szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(. Mam nadzieję, że jego następca będzie szedł tą samą "wielką drogą" i nas nie zawiedzie... ;-)

podczas kolejnego meczu tej ladacznicy wszyscy będziemy lubinianami... ;-)

Lechista69 13.05.2014 17:36

a w Lubinie w końcu Leńczyk poleciał a na jego miejsce przyszedł Stokowiec.. oby efekt nowej miotły w tym wypadku był pozytywny..

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...iec_nowym.html

SharksiK 13.05.2014 17:41

A miał niedawno jeszcze wąsy golić, pejs .......ony. Szkoda, myślałem że pójdzie na dno z tą tratwą. Się mu ....a tiki-taki z tel -awiwu zachciało, hehe łeb.

marek2a 14.05.2014 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1360787)
szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(

Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce:rotfl: Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji:mysli:

AntyMod 14.05.2014 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1360872)
Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce:rotfl: Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji:mysli:

ale graja tez z walczacymi o utrzymanie bogaczami ze spolki Skarbu Panstwa ktorzy musza walczyc o utrzymanie i zaczac wygrywac, , ze Slaskiem ( wierze ze nie odpuszcza) i kieleckim tworem ktory jest nieobliczalny i czasem MU mecz wyjdzie, nie zapominajmy ze nie ma juz w PZPNie Laty i innych takich przekretasow ( przynajmniej nie w tej ilosci) ....ja mimo wszystko wierze ze ten sezon nie bedzie stracony i tak do konca smutny ...:-D

Gwiaździsty 15.05.2014 07:03

Cytat:

Dokładnie, tu mają pewne punkciki. Jagiellonia nie bedzie umierać za Zagłębie. W dodatku wielce prawdopodobne jest to, ze zdobędą punkty u siebie z raczej pewną utrzymania kielecką wieśniarą. Szkoda, ze Podbeskidzie przegrało mecz w Kielcach, bo ćwoki mając nóż na gardle inaczej by grały w Krakowie. A tak, jest już pozamiatane.

AntyMod 16.05.2014 21:18

No i dzis druzyna z warszawy zdobyla Mistrzostwo Polski

0 22 16.05.2014 21:34

25 maja :)

dynek.pl 17.05.2014 09:17

Cytat:

Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.

shaggy 17.05.2014 09:47

1. Legia, 2. Lech, 3. ??? i Zawisza

Znamy już komplet uczestników wakacyjnego konkursu na najbardziej spektakularny Eurowp... w pucharach. Ciekawe kto tym razem wygra?

arti 17.05.2014 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1361176)
25 maja :)

posiejecie jutro jakieś punkty?:)

Emenems81 18.05.2014 10:36

Jeśli porażki zespołu w grupach LE jest nazywana eurow.......em, to ja sobie życzę dla naszej Wisły co sezon takich eurow.......i :)

R33 18.05.2014 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1361190)
Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.

A 3 lata temu w sezonie 2010/11 też grali ze sobą w przedostatniej kolejca i Jaga jakoś słaba nie była wtedy z tego co pamiętam, ale przegrała 0:3.

Maciuś 18.05.2014 11:39

Zobaczymy jak w Lidze Mistrzów poradzi sobie Nowa Legia, według mnie bez 3 bardzo dobrych transferów pokroju niedawnego Ljuboji na bank nie przejdą nawet 3 rundy eliminacyjnej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl