Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

labtec 25.02.2012 23:38

czy biorąc białko ( od miesiąca ) - powinienem robić 6 weidera teraz, czy jak skończę je brać ?

LeszekABG 25.02.2012 23:57

W niczym nie przeszkadza - 6 weidera przede wszystkim wzmacnia mięśnie, a nie spala tkankę. Z tym, że są dużo lepsze programy na brzuch niż ten.

labtec 26.02.2012 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 1223639)
W niczym nie przeszkadza - 6 weidera przede wszystkim wzmacnia mięśnie, a nie spala tkankę. Z tym, że są dużo lepsze programy na brzuch niż ten.

tylko że ja nie chcę spalić brzuchol. to nie jest mój priorytet ;p. Taki trochę kaloryfer chciałbym mieć.

Ale skoro cały czas biorę białko, to jak ma mi się kształtować 'grzejnik' - skoro tyję ?

A jakiś lepszy niż program na rzeźbę brzucha niż A6W znasz ?

Kolumbus 26.02.2012 00:33

To Ty tyjesz czy mase mięśniową robisz?To że jesz białko to nie znaczy ze masz sie oblać w tłuszcz - rób aeroby :)

ABS II, ale skoncz A6W najpierw wg mnie

opt 27.02.2012 12:33

Białko i 6 Weidera przepisem na kaloryfer? Zapomnij.
Żeby mieć widoczne mięśnie brzucha trzeba spełnić 2 warunki:
- po pierwsze trzeba te mięśnie mieć, czyli dieta z dodatnim bilansem kalorycznym + normalny trening, nie jakieś cudowne plany polegające na katowaniu brzuszków 2 godziny dziennie
- bf na poziomie 11-12% lub niższym, czyli aeroby, ujemny bilans kaloryczny w diecie itd.
Dorywcze jedzenia białka w proszku bez trzymania diety, której uzupełnieniem by to białko było, nie ma najmniejszego sensu. Tak samo ma się to do gainerów, inaczej jest natomiast z BCAA, spalaczami i przedtreningówkami, bo ich nie zastąpisz tym co masz w lodówce. A w ogóle to od jedzenia białka nie rosną mięśnie :P

Podsumowując
NA WAKACJE NIE ZDĄŻYSZ

Nicole1966 01.03.2012 19:08

Weźcie się do roboty

Ktoś wie kiedy zakończy się budowa tak szybko i z rozmachem rozpoczętej przed wyborami ścieżki rowerowej ?Jak na razie to została kupa piachu i śmieci. Ścieżka na cegielnie zakończyła się koło BP. Wjazd na osiedle między dwa ostatnie bloki w stronę Rawicza troszkę nie w tym miejscu się znalazł Może zakończenie budowy przed następnymi wyborami do samorządu ??Miała to być ścieżka służąca mieszkańcom Podmieścia do bezpiecznego przemieszczania się -z i -do Wąsosza, a wyszło jak zawsze. Dzieci z Podmieścia są dowożone do szkoły przez autko z gminy, a odwożone przez autko ze szkoły podstawowej - i to jest dobre. Tylko, że te same dzieci chodzą sobie bardzo często same do Wąsosza i jakoś wtedy o ich bezpieczeństwo nikt nie dba. Mam nadzieję, że ścieżynka zostanie ukończona i nie będzie to kolejna nieudana inwestycja publicznych pieniędzy w swoją polityczną przyszłość.

labtec 01.03.2012 19:09

jaki tani sklep z suplementami polecacie ?
Może być taki co wystawia się w sieci, ale koniecznie z odbiorem osobistym na terenie Krk.

Dzięki

ps. Oprócz tego w hali Wisły i na Limanowskiego

PAWEL NEWB 01.03.2012 19:23

http://www.greatmass.pl/presta/cms.php?id_cms=4 Ul. Prosta na kozłówku. Zastanawia mnei za kim jest sprzedający. Może ktoś wie? Ceny całkiem ok.

Manhunt 02.03.2012 20:58

Ma ktoś jakieś dobre plany treningowe ? ( jakaś strona lub własne doświadczenie)

BartekA/J 02.03.2012 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1226474)
Ma ktoś jakieś dobre plany treningowe ? ( jakaś strona lub własne doświadczenie)

Ale na co? (Masa,rzezba,siła,wytrzymałość)?

Natkan 10.03.2012 11:48

Trenuje ktoś jakies sztuki walki? Ile razy w tyg pasowało by chodzić?

Manhunt 11.03.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BartekA/J (Post 1226533)
Ale na co? (Masa,rzezba,siła,wytrzymałość)?

Siła
Jakie odżywki polecacie ??

ReymontBoy 11.03.2012 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 1228941)
Trenuje ktoś jakies sztuki walki? Ile razy w tyg pasowało by chodzić?

Przynajmniej 2 razy w tygodniu po ok 1,5 godziny,zależy też co chciałbyś trenować

Zieniu17 11.03.2012 20:57

Weźcie się do roboty, zacznijcie grać w pokera! Darmowe 50$ już czeka :) http://pl.pokerstrategy.com/#uVRJ6H

Manhunt 12.03.2012 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1229364)
Siła
Jakie odżywki polecacie ??

Chodzi mi o odżywki na siłe

Natkan 12.03.2012 21:45

Na siłowni gdzies od 4 miesiecy robie splita. Mam 179 cm 77 kg. Chciałbm skoczyć jeszcze kilka kg do góry dlatego udzielił by ktos kilku wskazowek odnosnie zywienia i treningu?? Nie chce brać żadnych suplementow

Paweł 24.04.2012 16:15

Warto korzystać z tych uchwytów do rozpiętek montowanych w ławkach, czy lepiej robić tradycyjnie - sztangielkami?

TSW Fanatyk 10.05.2012 19:48

Ej jaki jest sposób na "rozrośnięcie" się? Ważę 81 kg i jestem jak to się mówi "ubity". Nie bardzo widać mojej wagi po mnie. Na co ćwiczyć żeby "urosnąć w szerz"? Masa a potem rzeźbić?

R33 27.05.2012 21:13

Polecacie jakąś siłownie w Bronowicach Małych lub okolicach?

Trenuje ktoś tutaj: http://www.xfitnessclub.pl/ ?

Mocny 01.06.2012 13:10

najlepiej podejść do jakiegoś DOBREGO sklepu z suplami (np w bonarce , albo w wandzie w hucie) to typ juz tam dobrze wytlumaczy co i jak żeby dojebać ;)

Mocny 01.06.2012 13:12

najlepiej podejść do jakiegoś DOBREGO sklepu z suplami (np w bonarce , albo w wandzie w hucie) to typ juz tam dobrze wytlumaczy co i jak żeby dojebać ;)

Michal_b3 03.06.2012 12:18

Siema, szukałem w google, pytałem znajomych i tutaj ostatnia szansa, ze sie dowiem :). Probuje przestawic sie na chociaz bardziej sportowy tryb zycia od picia piwa i siedzenia przed kompem, od miesiaca cwicze na silowni, planuje spalic 15 kg do pazdziernika (cel minimum to 10kg) i chcialbym od przyszlego roku akademickiego cwiczyc boks. Jedyne takie miejsce w poblizu Ruczaju to JJ Center w Skotnikach ale ceny tam maja niemal dwukrotnie za wysokie (8 wejsc - 200zl !?). Jest jakies inne miejsce dla kompletnie zielonej osoby (nigdy nie trenowalem) w przystepniejszych cenach? Pytam o okolice Ruczaju (Ruczaj, Borek, Skotniki, Kliny, Łagiewniki). Z góry dzięki za pomoc!

szprotson 03.06.2012 12:23

jak chcesz zgubić KG to w diete zainwestuj. Rezultaty widac po miesiacu

El'kabat 03.06.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 1254130)
Siema, szukałem w google, pytałem znajomych i tutaj ostatnia szansa, ze sie dowiem :). Probuje przestawic sie na chociaz bardziej sportowy tryb zycia od picia piwa i siedzenia przed kompem, od miesiaca cwicze na silowni, planuje spalic 15 kg do pazdziernika (cel minimum to 10kg) i chcialbym od przyszlego roku akademickiego cwiczyc boks. Jedyne takie miejsce w poblizu Ruczaju to JJ Center w Skotnikach ale ceny tam maja niemal dwukrotnie za wysokie (8 wejsc - 200zl !?). Jest jakies inne miejsce dla kompletnie zielonej osoby (nigdy nie trenowalem) w przystepniejszych cenach? Pytam o okolice Ruczaju (Ruczaj, Borek, Skotniki, Kliny, Łagiewniki). Z góry dzięki za pomoc!

Ja na Twoim miejscu do jesieni bym wzial sie za diete tak jak Ci szprotson napisał. Dużo wody ,ogranicz jedzenie + bieganie/rower/basen.
I nie ma chuja,żebyś nie schudł. No chyba,że jesteś kosmitą.

A na jesieni zabierz się za siłkę czy tam boks.

Worcester 03.06.2012 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1252532)
Polecacie jakąś siłownie w Bronowicach Małych lub okolicach?

Trenuje ktoś tutaj: http://www.xfitnessclub.pl/ ?

Polecam, polecam..:-D

R33 03.06.2012 13:38

A chodzisz tu na siłkę czy również jakieś SW? I jak sądzicie... lepiej na początek nabrać masy czy od razu się brać za SW?

edit:
BMI = 21.5

Worcester 03.06.2012 13:45

Chodzę tylko na siłownię. Z pewnych względów SW mogę zacząć za 2 lata dopiero. Na pewno MT w raczadamie.
W extreme podobno jest mma na dobrym poziomie, tak stwiedził kolega, który trenuje na grapplingu. Ewentualnie mogę Ci polecić dobre zajęcia z mma u znajomego, też grappling.

edit
Nie wiem ile ważysz w stosunku do wzrostu, ale jeśli "w miarę" to od razu uderzaj na SW. Nauczysz się techniki, a mase zawsze można zrobić.

Michal_b3 03.06.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1254147)
Ja na Twoim miejscu do jesieni bym wzial sie za diete tak jak Ci szprotson napisał. Dużo wody ,ogranicz jedzenie + bieganie/rower/basen.
I nie ma chuja,żebyś nie schudł. No chyba,że jesteś kosmitą.

A na jesieni zabierz się za siłkę czy tam boks.

W porzadku, wiem, ze sama silownia to nie wszystko, same aeroby mnie nie przekonuja, uwazam ze w polaczeniu z silownia bedzie ok - nie spale za duzo miesni :) Dieta+silownia+aeroby i powinno byc ok.
To jak z tym boksem w okolicach ruczaju?

PrezeS_KrK_ 14.06.2012 20:17

Ktoś się orientuje jakich firm są odżywki w nowo otwartym sklepiku w galerii????
Proszę o odpowiedź !!!

Kandzior 14.06.2012 20:41

szprotson ma rację, dieta w odchudzaniu jest ważniejsza od ćwiczeń, ludzie popełniają błąd bo dietę dopasowują do ćwiczeń a gdy nie jest się sportowcem i nie ćwiczy się dużo to właśnie odpowiedni zestaw ćwiczeń powinien być dopasowany do diety a nie na odwrót i wcale nie chodzi tu o radykalne cięcia po menu dziennym tylko jeść przykładowo 70-80% tego co dotychczas i po pewnym czasie już będą efekty. A boks oprócz kontuzji z nim związanych to dyscyplina raczej na plus bo angażuje dużą część mięśni i szkieletu więc jak najbardziej wskazane dla ciała.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl